cosmar

o prietena de-a mea are o problema cu baietelul. viseaza noaptea ce vede la desene dar se pare ca desenele ii provoaca un adevarat cosmar. Deja cred ca are o obsesie legat de monstri.Cum l-am putea ajuta?
Liv_kidz
Postat pe 29 Noiembrie 2007 13:46
Buna
Parerea mea ar fi sa il lase sa vada desene fara monstri si pozitive sau sa cumpere dvd cu aceste desene ,sau sa isi plimbe copilul pe afara decat sa il lase sa vizioneze desene sau sa faca orice alta activitate macar sa incerce
pupicii
Lory07
Postat pe 14 Decembrie 2007 14:47
buna..in primul rand ar trebui sa-i gaseasca alte activitati ca sa nu se mai uite la desene...iesitul in aer liber..prin parc cred ca ar fi o solutie..dar ijn nici un caz sa nu-l mai lase sa se uite la acele desene cu monstrii...pupici si sper sa ii treaca cosmarurile
sdanutza
Postat pe 26 Decembrie 2007 21:12
Buna,sunt de acord cu sfaturile date de celelalte mamici,baietelul meu are 2ani si7 luni,si se uita si el la desene,intr`adevar dau dependenta iar daca desenele mai sunt si violente...apar diverse probleme,spre exemplu baietelul meu face exact cum vede la televizor,da cu picioarele si cu pumnii in aer,are tendinta sa imite ce vede, iar din cauza asta trebuie sa ii explic incontinuu ca nu are voie sa loveasca pe nimeni..nu e neaparat violent dar uneori mi-e teama sa nu dea in vreun copil cand se joaca.Sfatul meu...e sa nu il mai lase pe cel mic sa se uite la desene violente,sunt mai multe canale cu desene animate iar unele au numai desene educative(minimax spre exemplu).Sper din suflet sa reuseasca sa scape de cosmaruri pentru ca pe termen lung pot aparea si alte probleme grave de comportament.
IcE_RuBy
Postat pe 14 Februarie 2008 20:53
buna

ma bucur ca s-a deschis acest subiect pentru ca si eu fac parte dintre mamicile ale caror copii au cosmaruri din cauza "desenelor"
intr-adevar, anumite desene animate pot crea probleme.. si de comportament dar si de limbaj
nu vreau sa critic niciun post tv, insa am vazut desene animate care practic nu au nimic de-a face cu desenele animate cele pe care le stim noi (generatia "tom si jerry" , "woody", etc)- sunt pline de violenta, cu tenta demonica sau pur si simplu nu sunt adaptate asa cum trebuie..se folosesc cuvinte pe care copiii nu le inteleg sau, mai grav, sunt pronuntate gresit!
o alta problema este dependenta pe care o creaza copiilor; fiica mea de exemplu nu mai vrea sa manance decat la desene, sau in cel mai rau caz cu sonorul dat maxim astfel incat sa auda din bucatarie!
poate ar fi o idee sa adresam o plangere celor care ar trebui sa monitorizeze aceste canale tv!!
:)) asta mai in gluma, mai in serios
adriana_m_2005
Postat pe 16 Septembrie 2008 15:02
Sunt de acord cu tine carmen15, majoritatea desenelor au o tenta demonica;
baietelul meu cel mijlociu care are 9 ani, la un moment dat se trezea din somn si incepea sa tipe ca iese cineva urat din perete si-l mananca, nu statea singur in camera, reactiona urat la orice zgomot si multe alte faze; am scos canalele de desene,in afara de minimax si am recurs la dvd cu desene adevarate pentru copii;
in plus am mers cu el in fiecare miercuri la biserica la maslu si l-am impartasit o perioada mare de timp in fiecare duminica; acum e chiar bine dar a fost perioada aceea chiar de cosmar......brrrrr
Cel mic de 1 an si jumate nu are acces la televizor, nici macar la desenele de pe minimax, doar la tom si jery la dvd
asa ca, dragi mamici protejati-va copiii de "desenele" care pot teroriza sau chiar traumatiza copiii, facandu-le si facandu-va in acelasi timp noptile si zilele un calvar- e adevarat ca asa isi mai pot ocupa timpul iar noi mai putem face cate ceva prin casa dar............atentie, e periculos!
Nelafilip
Postat pe 20 Noiembrie 2008 15:18
Baietelul meu are 2 ani si 2 luni si pana aprope de 2 ani nu l-am lasat sa se uite la televizor nici macar la reclame. Cand era foarte mic intorcea capul fix cand auzea sonorul reclamelor. Il luam din camera respectiva, sau schimbam canalul sau diminuam sunetul. Acum nu este tentat sa se uita la nici un post de televiziune si il las sa se uita doar la desene de pe dvd, cum ar fi "CARS", "Pisicile aristocrate", "101 dalmatieni". La canalele speciale de desene nu cred ca il voi lasa decat la Minimax. Singurul desen care mi-a fost teama ca ii va provoca cosmaruri a fost "Monsters Inc". Spre uimirea mea, desi e cu monstri, ideea filmului este in totalitate pozitiva iar monstruletii sunt mai mult comici decat fiorosi si nu i-au provocat nici un fel de teama.
Concluzia pe care o trag eu este ca oricat am fi de tentate sa ii lasam pe copii la televizor fara a controla ceea ce vad pentru ca asa ne e mai usor sa ne facem treburile in casa mai bine sa avem jaf in casa si copii sanatosi la cap. Si sa stiti ca al meu copil e atat de energic si de topaitor si de iute incat as fi tentata sa fac orice ca sa fiu linistita. Casa mea in momentul de fata e mereu in dezordine si imi fac treburile pe fuga mereu dar decat sa am probleme cum povestiti voi mai bine asa.
Cand Alex era mic si eu il luam de la televizor sau opream televizorul sau il tentam cu altceva toti din jurul meu imi reprosau ca sunt exagerata dar acum imi dau seama ca am procedat bine.
Sfatul meu e acelasi cu al celorlalte mamici. Liv, spune-i prietenei tale sa ii gaseasca copilului alte preocupari. Sa se abtina ei insisi de a mai porni televizorul o vreme decat pentru emisiunile cu adevarat importante. Sa faca un efort ca atunci cand copilul priveste un desen animat sa il urmareasca si ea pentru a vedea posibilele pericole si pentru a-i explica copilului lucrurile bune si cele rele din respectivul desen. Dar, cel mai important, sa il scoata cat mai mult la aer in parc sa se joace cu alti copii. In timp copilul va uita dar trebuie multa rabdare si perseverenta in a il feri de toate tentatiile televiziunii.
Multa sanatate tuturor.
garbo037619
Postat pe 5 Decembrie 2008 09:17
buna,copii sunt usor de impresionat si pentru ei la o varsta frageda ceea ce vad si aud imita sau prind teama,daca ii lasam la desene este bine sa le vedem cu ei si eventual le comentam eu asa procedez sau alegem alta preocupare cum ar fi desenat, colorat,ascultam muzica,cantam, o activitate agreata de copil
sa va spun drept eu prefer seara sa le pun muzica clasica si sa le citesc o poveste
parerea mea este -copilul are nevoie de inplicarea directa a parintelui in activitatea pe care o face
julita79
Postat pe 6 Februarie 2009 13:35
Catalina mea ,dupa o vara de vizionat la minimax,stia toate episoadele pe din afara,toate replicile personajelor.Noaptea cand se punea in pat sa doarma le rostea in soapta,episoade intregi,replica dupa replica pana adormea.Si in somn mai zicea cate una.Totul a culminat cand s-a aruncat cu matura de pe banca si s-a lovit rau de tot la nas,ea sperand ca`si va lua zborul ca si bibi vrajitoarea.Acum nu mai avem minimax,avem in schimb multe multe carti de povesti ,de poezii,de colorat,caiete de lucru pentru varsta ei,frumos ilustrate si colorate care ii ocupa tot timpul pe care il avea de pierdut.Si somnicul e odihnitor si mami linistita.
iulia_nicol
Postat pe 28 Martie 2009 20:16
Te gandesti la vacanta?
w w w.taberelemele . ro
haihui
Postat pe 6 Mai 2009 18:58
deja avem cosmaruri de la atatea reclame
SEBY1YEAR
Postat pe 24 Mai 2009 13:28
sa incerce sa-l faca sa se uite la desene animate fera monstri si alte prostii
Anamaria_Valea
Postat pe 9 August 2009 23:29
buna eu ma uit inpreuna cu fica mea la desene animate avem 8 programe de desene animate dar nu ne uitam la toate singurele programe care ii plac sunt CN,minimax si jetix dar bine inteles ca nu sta foarte mult la tv pentru ca mai mult iese in curte si se joaca dar tv-ul merge de dimineata si pima seara numai pe programele de desene animate dar eu in fiecare seara o inchin si ii spun tatal nostru asa am obisnuito de mica sa ii soptesc la ureche ,pupici multi la toata lumea.
crystynna
Postat pe 10 August 2009 01:01
Buna fetelor, si baietelul meu de 3 ani si 9 luni se uita la desene, pana sa il duc la cresa nu stia ce este ala tv, dar acum....eu l-am invatat care sunt desenele urate si nu ne uitam la ele, cel mai mult pe Minimax, si pe cartoon se uita la Scooby Doo, si la Chauder, il las foarte putin la Power Rangers, dar nu imi place ca nu are ce sa vada la acele desene. De multe ori nici nu se uita la desene, dar trebuie sa las deschis sa auda...noi trebuie sa ii invatam ce este bine si ce este rau, si intr-adevar desenele le pot provoca cosmaruri. O zi buna si sanatate multa la copilasi.
Kiki_Mic
Postat pe 10 August 2009 10:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
despre sex 36 De la: kidz007899 30 Aprilie 2010 11:59
Transmisii LIVE, pe internet, din gradinite 9 De la: adnana_ion 31 Martie 2010 16:36
pedepse 33 De la: office_salinasusesi_ro 7 Iunie 2010 21:33
imunitate 55 De la: nickoleta99 26 Iunie 2013 10:59
Internetul in educatia copilului 5 De la: alinutza98 26 Decembrie 2019 12:40
Setari Cookie-uri