| VA ROG, DACA STIE CINEVA RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA.MULTUMESC ANTICIPAT | ||
|
silviawoycik Postat pe 30 Septembrie 2008 20:23 |
||
|---|---|---|
|
Am citit intr-un almanah o reteta de Papanasi polonezi. Ai nevoie de :500g. brinza de vaci,2 oua,100g. gris,40g.faina,50 g. unt,50g pesmet,150g smintina,sare. Se amesteca bine intr-un castron,brinza cu grisul,ouale si sarea. Cu o lingura se ia din compozitie si cu palmele date prin faina se fac mingiute cu o adincitura. Intr-o cratita se da in clocot apa sarata in care se pun papanasii si se tin pina se ridica deasupra si se mai fierb apoi inca 10 minute pe foc foarte mic. Cind sint gata se scurg de apa, se oparesc cu unt si in mica adincitura se pune pesmet prajit in unt. Se servesc fierbinti,cu sau fara smintina iar cine dorestemai poate adauga zahar pudra. Am vazut si alte retete, o sa-ti mai scriu citeva. |
||
|
Ridhima Postat pe 2 Octombrie 2008 09:21 |
||
|
BIGOS (mancare de varza)- mancare pur traditionala poloneza Compozitie: 1,5kg varz murat ( sau 1 kg murat i 500 g varz dulce ) 200 g costi 3 cepe mari Aproximativ 1 1,5 kg (cu cat mai mult cu att mai gustos) carne de vit, de porc, muchi, carne de pasre ( iar pentru a fi mai gustos se poate adga carne de vnat, sau alte sortimente de carne) 200 g crnai de cas i unc tiat buci 100 g prune uscate 50 g untur Zeama (sosul) n care s-a prjit carnea 3-4 frunze dafin 8-10 boabe de piper i ienibahar 2 linguri chimen (benevol) Se poate aduga 2 linguri de past de tomate, piper mcinat i sare dup, eventual 1 pahar de vin rou sec. Mod de preparare: Se toac varza murat i se fierbe. Varza dulce tiat se oprete cu puin ap i se fierbe, se amestec cu cea murat. Se clete ceapa n untur se adaug carnea de vit tiat cu un strop de ap. Cnd e pe jumtate fiart se adaug carnea de porc, de pasre, se fierbe puin i se adaug costia, muchiul, prunele n prealabil muiate, scurse bine, tiate. Hribii uscai i nnmuiai peste noapte, fieri i tiai, crnaul i unca tiate buci sunt amestecate cu past de tomate, care-i d gust i culoare. Toate ngredientele se amestec bine, se condimenteaz dup gust, se fierbe la foc potrivit aproximativ 2 ore, amestecnd continuu. Bigosul se prepar cu cteva zile nainte. n fiecare zi se nfierbnt. nainte de a fi consumate se nfierbnt bine i se adaug vinul. Cu ct este nfierbntat de mai multe ori el devine mai gustos. |
||
|
|
||
|
touray Postat pe 7 Aprilie 2009 11:44 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Bucataria Italiana si specialitatile ei . | 2 | De la: anna_pit 17 Noiembrie 2008 05:01 |
| Buna ziua... | 11 | De la: marinushmichael 20 Iulie 2009 15:50 |
| ce ziceti de bucataria chinezeasca? | 25 | De la: xxlanita 9 Iulie 2012 20:19 |
|
|
||
| Scobitul in dinti la masa | 26 | De la: valeqwerty 20 Aprilie 2010 10:46 |
| tort de mere | 3 | De la: netunsa 7 Aprilie 2010 17:21 |
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună