RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA

VA ROG, DACA STIE CINEVA RETETE CULINARE DIN BUCATARIA POLONEZA.MULTUMESC ANTICIPAT
silviawoycik
Postat pe 30 Septembrie 2008 20:23
Am citit intr-un almanah o reteta de Papanasi polonezi.
Ai nevoie de :500g. brinza de vaci,2 oua,100g. gris,40g.faina,50 g. unt,50g pesmet,150g smintina,sare.
Se amesteca bine intr-un castron,brinza cu grisul,ouale si sarea.
Cu o lingura se ia din compozitie si cu palmele date prin faina se fac mingiute cu o adincitura.
Intr-o cratita se da in clocot apa sarata in care se pun papanasii si se tin pina se ridica deasupra si se mai fierb apoi inca 10 minute pe foc foarte mic.
Cind sint gata se scurg de apa, se oparesc cu unt si in mica adincitura se pune pesmet prajit in unt.
Se servesc fierbinti,cu sau fara smintina iar cine dorestemai poate adauga zahar pudra.
Am vazut si alte retete, o sa-ti mai scriu citeva.
Ridhima
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:21
BIGOS (mancare de varza)- mancare pur traditionala poloneza


Compozitie:
1,5kg varzã muratã ( sau 1 kg muratã ºi 500 g varzã dulce )
200 g costiþã
3 cepe mari
Aproximativ 1 – 1,5 kg (cu cat mai mult cu atât mai gustos) carne de vitã, de porc, muºchi, carne de pasãre ( iar pentru a fi mai gustos se poate adãga carne de vânat, sau alte sortimente de carne)
200 g cârnaþi de casã ºi ºuncã tãiatã bucãþi
100 g prune uscate
50 g unturã
Zeama (sosul) în care s-a prãjit carnea
3-4 frunze dafin
8-10 boabe de piper ºi ienibahar
2 linguri chimen (benevol)
Se poate adãuga 2 linguri de pastã de tomate, piper mãcinat ºi sare dupã, eventual 1 pahar de vin roºu sec.

Mod de preparare:

Se toacã varza muratã ºi se fierbe. Varza dulce tãiatã se opãreºte cu puþinã apã ºi se fierbe, se amestecã cu cea muratã.
Se cãleºte ceapa în unturã se adaugã carnea de vitã tãiatã cu un strop de apã. Când e pe jumãtate fiartã se adaugã carnea de porc, de pasãre, se fierbe puþin ºi se adaugã costiþa, muºchiul, prunele în prealabil muiate, scurse bine, tãiate. Hribii uscaþi ºi înnmuiaþi peste noapte, fierþi ºi tãiaþi, cârnaþul ºi ºunca tãiate bucãþi sunt amestecate cu pastã de tomate, care-i dã gust ºi culoare.
Toate îngredientele se amestecã bine, se condimenteazã dupã gust, se fierbe la foc potrivit aproximativ 2 ore, amestecând continuu. Bigosul se preparã cu câteva zile înainte. În fiecare zi se înfierbântã. Înainte de a fi consumate se înfierbântã bine ºi se adaugã vinul. Cu cât este înfierbântat de mai multe ori el devine mai gustos.


touray
Postat pe 7 Aprilie 2009 11:44

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
pizza excelenta38De la: delycia 8 Februarie 2010 10:00
Scobitul in dinti la masa26De la: valeqwerty 20 Aprilie 2010 10:46
Cea mai buna cafea din lume7De la: Carmen_09 8 Decembrie 2014 12:19
tort de mere3De la: netunsa 7 Aprilie 2010 17:21
Buna ziua...11De la: marinushmichael 20 Iulie 2009 15:50
Setari Cookie-uri