Exista retete in relatii?

O realtie depinde de doua persoane.ceea ce poate sa faca cineva,este sa aiba un comportament cat mai plin de iubire,respect,pentru celalalt.
Si pentru o despartire nu e de vina o singura pesoana.
cred insa ca exista retete,pentru ca eu am impacat multe persoane,spunnd cum sa se comporte,ce sa zica.
daniilia
Postat pe 7 Martie 2010 11:20
de exemplu, eu n-am inteles niciodata dramele alea existentiale: il iubesc DAR... Dar ce? Iubirea nu permite nici un "dar". Il iubesti si gata. "Dar" nu avem bani, nu sint de acord parintii, nu ne intelegem, are sapte copii, zece neveste, nu munceste, se poarte urit, bea, ne batem, ne omorim, ne scoatem ochii...etc.
Toate aspectele astea nu contrazic iubirea, ci relatia.
Daca iubirea e principalul factor, raspunsul e "si ce?". Pentru ca nu e conditionata de nimic. Iubire conditionata nu exista, iubire rationala nu exista, nu pui in balanta criteriile si alegi daca sa iubesti sau nu. E un motiv, nu o cauza. Daca o consideri o cauza (iubesc pentru ca...) o confunzi.
In situatia in care iubesti dar o relatie e imposibila poti sa actionezi asa cum iti dicteaza sufletul sau asa cum iti dicteaza mintea, dar in aceeasi masura iubirea ramine reala si relatia ramine imposibila.

Si la fel de bine poti sa faci cum fac majoritatea oamenilor: sa iti gasesti un loc intr-un cuplu "caldut", cu cineva pe care nu trebuie neaparat sa il iubesti de nu mai poti, dar iti ofera o viata asa cum ti-o imaginezi corecta: ca NU iubesti... mai simti din cind in cind, in momentele de nostalgie, in rest... traiesti biologic bine merci.
Cam asta este cazul general... Ma intrebam uneori de ce cele mai multe femei trecute de 35 de ani sint grase. Ce compenseaza noptile sau zilele alea in care stai lipit de frigider? De ce in adolescenta, cind traim intens si visam cu ochii deschisi, sintem fiinte fragile ca o iluzie? Ce se schimba in interior, si determina schimbarea aspectului?
Ca "nasc" asta nu e un motiv... Ca "gatesc" pentru toata familia, poate fi. Poate faptul ca ajungi mai mult sa gatesti decit sa visezi? Ce inseamna sa te maturizezi? Cit de mult deschizi - sau inchizi ochii? Te apropii sau te indepartezi de tine insati? Preiei de pe drum prejudecati care sint utile - sau sint balast?
Ne nastem perfecti si plini de viata si bucurie si ne stricam pe parcurs, sau ne perfectionam pe parcurs?
Oamenii sint fiinte complicate, este foarte greu sa judeci cum e mai bine: sa iti pastrezi sau nu sufletul intact.


quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 11:47
daniila: nu exista retete! exista cateva repere care tin de educatie, de bunul simt. bunul simt se educa. respectul se invata .... deci vine totul din educatie. scara de valori ti-o insusesti .... de-a lungul timpului.... educatie. poti da sfaturi bune dar asta pentru ca pornesti de la niste reguli clare si simple: sinceritate, respect .... etc. insa "personalizezi" in functie de situatie.

quasaria: imi place chestia cu "ma intrebam uneori de ce cele mai multe femei trecute de 35 de ani sint grase". nu voi generaliza. eu am pus cateva kilograme in plus deoarece mananc . asta e in primul rand cauza: mananci = te ingrasi . oricum, odata cu inaintarea in varsta metabolismul se schimba. si tu te schimbi. viata mea nu are acelasi ritm ca la 20 de ani. acum nu fac la fel de multe lucruri. nu ma misc la fel de mult, de energic .... m-am ingrasat. am observat ce mi se intampla ... m-am complacut. acum, mi-e groaza dar, trebuie sa ma abtin de la mancare (trebuie sa reduc portiile)... ma duc la o sala. exercitiile de-acolo imi imbunatatesc tonusul fizic si psihic. trebuie sa .... ma mobilizez pe toate planurile altfel se duce naibii totul. si .... daca am generaliza ....ar fi multe de spus.
clippy
Postat pe 7 Martie 2010 12:09
clippy, bineinteles ca te ingrasi pentru ca maninci.... Ma gindeam care este componenta psihologica a faptului ca a minca ajunge sa fie bucuria zilei: nu este o compensare? Nu cumva viata e mai.... goala si simti nevoia sa o umpli cu ceva? Asa cum spuneai, nu mai traim la fel de intens ca in adolescenta...

Ma rog, mie mi se intimpla invers, adica sa nu pot sa maninc deloc, dar nici asta nu e normal - pina la urma sint doua fete ale aceleiasi probleme. Cu timpul, viata tinde sa devina fada. Sau noi tindem sa devenim opaci?

Eu m-am indragostit pe la 20 si un pic de ani: ma intreb daca as mai fi capabila, daca l-as cunoaste acum, sa dezvolt aceeasi poveste? Probabil nu.
quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 12:15
cea mai mare tampenie! nu cred ,este imposibil iti este greu sa te abtii si de la ociocolata bn vine vb dar sa poruncesti inimii!!! nu cred asa ceva bn doar sa vii robot daca nu zombii!!! este foarte greu odata ce s-a gresit va fi si a doua oara!!!
miss_creata
Postat pe 7 Martie 2010 12:42
Q, ca sa nu-ti stric discursul, care mi-a placut dealtfel, zic si eu ca se ingrasa pt ca, cica dupa 25 de ani se dezv tesutul adipos la femei ( si ceva mai incolo la barbati ) sigur ca asta e doar un factor .
Umplem un gol cred,daca nu cumva niste ...
sau se muta centrul de interes : e o perioada cand visam ( adolescanta ) si o perioada cand incercam cu mai mult sau mai putin succes sa materializam ce-am visat ( maturitatea). Poate in parte ideea de bunastare arata asa. (adica asta e rezultatul )
bluelight
Postat pe 7 Martie 2010 13:15
fleur, cred ca si asta cu "dupa 25 de ani e normal sa se dezvolte tesutul adipos" e prejudecata... Cred ca tine de stilul de viata si ce incercam sa spun cu discursul (era mai mult monolog, asa... ) este ca visam prea mult initial si procesul de reajustare a asteptarilor cam doare. Depresii, divorturi, bulimii si anorexii... fiecare isi gaseste echilibrul cum poate, intr-o viata care incet dar sigur la un moment dat incepe sa fie cenusie.
quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 13:36
Dumnezeul nostru creator a creat si creaza doar iubire , pace si fericire pentru intreaga suflare de pe planeta. Tot ce vine-n plus sunt lucrarile EGOULUI ,create tot de noi in decursul vietilor pe planeta. Asa ca,,,,,orice incercare a vietiii , buna, rea E A VOASTRA, e creeata tot de voi , care cred ca va fi necesar sa le primiti cu toata , sa le analizati cu mai multa sereozitate pentru armonizarea tuturor centrilor energetici din trupul fizic , dupa aceea ,daca se poate , instant ACEL EVENIMENT sa fie transformat in IUBIRE ,PACE , pupaturi,imbratisari etc.
Dumnezeul nostru creator sa va binecuvanteze dupa voia lui si vointa voastra cu o infinita pace sufleasca si dragoste de viata alaturi de cei dragi.
GHEORGHITA
Postat pe 7 Martie 2010 13:58
da, q ... ( eu nu fumez dar imi place ... smiley !)

chestia cu mancatul, ca iti place dulcele sau saratul, .... iti oferi (asa cum ai zis ) o bucurie ..... chestia cu endorfinele .... fericire .... samd.poti gasi compensatie dar trebuie sa ai vointa. vointa care uneori sau de cele mai multe ori lipseste.

eu la locul de munca nu aveam timp sa mananc. aveam atatea de facut incat uitam. si apoi seara puteam sa mananc tot ce-mi doream ca nu se depunea. deci, compensatie: o activitate care sa-ti rapeasca tot timpul in care te-ai putea duce spre frigider ....

miss_creata: nu s-a inteles care era "cea mai mare tampenie" .... daca vrei sa revii ....

clippy
Postat pe 7 Martie 2010 14:06

nici eu n-am inteles decit ca e revoltata. Si ceva de greseala, inima si ciocolata.
quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 14:14
Q asta cu tesutul adipos ne-o spuneau la un curs in facultate. eu faceam o gluma, sa nu ne cauzeze atata cenusiu.
bluelight
Postat pe 7 Martie 2010 14:32

am iesit pe aratura demult, nu mai are legatura subiectul cu titlul...
Ma duc sa ma plimb cu rolele, tesutului meu ii e lene sa mearga pe jos.

quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 14:41
aaaa, deci la tine n-a nins .nu-i drept .
bluelight
Postat pe 7 Martie 2010 14:43
la mine e soare si frumos.
quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 15:03
da mai ales daca o faci tu.cum puteti crede in asa ceva?mie mi-a zis unul care se ocupa de 10 zece ani cu astrologia si mi-a citit in mana stanga ceva chestii si i-am zis ca nu il cred.fetelor capul sus si bucurativa de viata.odata si odata tot osa gasim barbatul ales chiar daca e ca un porumbel ratacit cum ii zic eu
anca2622255684
Postat pe 7 Martie 2010 16:02
nu stiu sa fie o reteta,dar stiu ca exista un principiu care guverneaza o relatie:reciprocitatea. o primavara frumoasa tututror
garbo004526
Postat pe 7 Martie 2010 16:03
ai dreptate.
quasaria
Postat pe 7 Martie 2010 16:04
am citit si eu pe net cartea dar nu cred ca este adevarat deoarece fiecare avem ceva al nostru si imposibil de copiat mai ales modul de a iubi pe cineva
garbo102632
Postat pe 7 Martie 2010 19:43
De la: quasaria, la data 2010-02-20 10:51:30retete de impacare, nu de iubit.
De manipulare, daca vrei...
Retete pentru iubit nu exista, ar fi inutile: in majoritate sintem structural incapabili sa iubim cu adevarat un alt barbat sau o alta femeie. Iubirea e pentru noi insine si uneori pentru copiii proprii. In rest, ce numim iubire e de obicei alt cocktail.
Gama "te iubesc pentru ca...."


Ba suntem foarte capabili s iubim pe alii chiar mai mult dect pe noi nine dac avem norocul s cunoatem ce-i iubirea cu adevrat.."dragostea ndelung rabd; dragostea este binevoitoare, dragostea nu dumnete, nu se laud, nu se trufete. Dragostea nu se poart cu necuviin, nu caut ale sale, nu se aprinde de mnie, nu gndete rul. Nu se bucur de nedreptate, ci se bucur de adevr. Toate le sufer, toate le crede, toate le nadjduiete, toate le rabd.Dragostea nu cade niciodat." "De a gri n limbile oamenilor i ale ngerilor [...]i de a avea darul proorociei i tainele toate le-a cunoate i orice tiin, i de a avea atta credin nct s mut i munii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt." (din Biblia Ortodox, Noul Testament, Epistola nti ctre Corinteni a Sfntului Apostol Pavel, Dragostea i bunurile ei.)... trebuie doar s vrem asta...
pink_tulip_wk
Postat pe 7 Martie 2010 22:06
Batetzi campii cu presupuneri complet deplasate.Am deranjat putin turnul de carti de joc si v-am tulburat linistea in sfatul gainilor, iaca v-ati pornit pe niste asa zise potrete psihologice de mai mare rasu, etichetari si concluzii profunde rau.Avetzi deja banuieli ca as avea n conturi.suntetzi doar niste caraghioase , pretinse femei destepte si aberatzi la greu.

Postat pe 8 Martie 2010 17:16
De la: pantera_neagra, la data 2010-03-05 17:16:43mai are cineva stilul asta - de a raspunde fiecaruia in parte

si are n profile, reyya, fiecare cu alt caracter


Ai dat cu bata in balta! Presupunerile astea aiurite o sa-ti faca riduri pe fatza ! Mai bine baga-ti coada intre picioare si lasa-te de idei asa de pro...funde!Iti consuma neuronul si e pacat!

Postat pe 8 Martie 2010 21:51
De la: quasaria, la data 2010-03-05 21:39:02replici de piata si disperarea sa ai ultimul cuvint...
Si daca nu il ai ce se intimpla?
Ia? Ce faci? Te dai cu courul de pamint?
Poftim: BA TU !

(tzatza, infantila, proasta, etc... - n-am rabdare sa citesc toate aberatiile tale)


OOOFFF! Nu te-ai putut abtine sa nu dai un raspuns de tot rasul.De la replicile savante ai coborat la alea de gradi.Buna evolutie.

Postat pe 8 Martie 2010 21:54
De la: Scorpio13, la data 2010-03-08 21:51:21
De la: pantera_neagra, la data 2010-03-05 17:16:43mai are cineva stilul asta - de a raspunde fiecaruia in parte

si are n profile, reyya, fiecare cu alt caracter


Ai dat cu bata in balta! Presupunerile astea aiurite o sa-ti faca riduri pe fatza ! Mai bine baga-ti coada intre picioare si lasa-te de idei asa de pro...funde!Iti consuma neuronul si e pacat!


Nu m-am adresat tie, asa ca savureaza-ti veninul in pace iar pentru limbajul elevat ai primit raport de abuz de limbaj

P.S. jignirile tale nu ma ating - sunt "buletinul de identitate" ale celei care le emite si PAS, chiar vorbesti singura, nu te mai aud!
panty_C
Postat pe 8 Martie 2010 23:35
De la: pantera_neagra, la data 2010-03-08 23:35:03
De la: Scorpio13, la data 2010-03-08 21:51:21
De la: pantera_neagra, la data 2010-03-05 17:16:43mai are cineva stilul asta - de a raspunde fiecaruia in parte

si are n profile, reyya, fiecare cu alt caracter


Ai dat cu bata in balta! Presupunerile astea aiurite o sa-ti faca riduri pe fatza ! Mai bine baga-ti coada intre picioare si lasa-te de idei asa de pro...funde!Iti consuma neuronul si e pacat!


Nu m-am adresat tie, asa ca savureaza-ti veninul in pace iar pentru limbajul elevat ai primit raport de abuz de limbaj

P.S. jignirile tale nu ma ating - sunt "buletinul de identitate" ale celei care le emite si PAS, chiar vorbesti singura, nu te mai aud!



Nu mi te adresai dar te dusesi repede sa-mi vezi profilul.Abuz de limbaj ca spun adevarul, ca nu ma alatur sfatului batranilor , caraghios!

Postat pe 9 Martie 2010 18:23
La nivel de gradinita esti, la asta discutam! Ce sa facem...
Si pune-ti un reminder, sa nu uiti dreak vreun mesaj la care n-ai raspuns.

Cred ca are reya ochiu' format, intr-adevar.
Femeia asta chiar e spre patologic.
quasaria
Postat pe 10 Martie 2010 00:04
De la: quasaria, la data 2010-03-10 00:04:40La nivel de gradinita esti, la asta discutam! Ce sa facem...
Si pune-ti un reminder, sa nu uiti dreak vreun mesaj la care n-ai raspuns.

Cred ca are reya ochiu' format, intr-adevar.
Femeia asta chiar e spre patologic.


Urla aerele de mare spacialist din tine.

Postat pe 11 Martie 2010 15:32

Altceva?
Mai interesant?
quasaria
Postat pe 11 Martie 2010 20:55
De la: quasaria, la data 2010-03-10 00:04:40La nivel de gradinita esti, la asta discutam! Ce sa facem...
Si pune-ti un reminder, sa nu uiti dreak vreun mesaj la care n-ai raspuns.

Cred ca are reya ochiu' format, intr-adevar.
Femeia asta chiar e spre patologic.


De cand esti si tu vreo mare specialista? Cine te-a avansat in grad?
Sau in cotetz avetzi si "functii "?

Postat pe 6 Aprilie 2010 07:40
De la: quasaria, la data 2010-03-11 20:55:02
Altceva?
Mai interesant?


Mai interesant ? Fa un studiu pe amicele tale, sa vezi acolo probe de femei interesante.

Postat pe 6 Aprilie 2010 07:42
ai reaparut?
te-au mai lasat pe acasa, de sarbatori?
quasaria
Postat pe 6 Aprilie 2010 07:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
casatoria cum un strain! 6 De la: AGAPI_MOU 14 August 2009 10:28
Cadouri 1 De la: garbo184159 19 Martie 2011 17:32
Relatii dintre rase diferite 162 De la: diannadanciu 14 Ianuarie 2011 02:33
Sotul meu are 150 kg si eu 60. 9 De la: dennissa 4 Martie 2012 09:22
tot asa 10 De la: garbo043444 25 Septembrie 2009 01:52
Setari Cookie-uri