Pipa pacii

Uite la Tuth, mi-a descoperit secretul sarmalelor perfecte!

Tuth, asa e mami
ready_vivus
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:33
posibil sa fie foarte bune sarmalele cu afumatura insa, mosii si stramosii mei, de craciun, le faceau mumai cu carne proaspata

la sarmale, focul e foarte important. sa fie molcom. adica, dat la mic si in oala de lut daca se poate

sarmalele cele mai gustoase se fac in jar. insa, acum ,cine mai face asa ceva?
si_totusi
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:34
Sis, exista mancaruri in care se pune coniac, dupa cum exista mancaruri in care se pune tuica... asa cum se pune si vin.
E imposibil sa te imbeti pentru ca alcoolul prelucrat la cald dispare
Adica raman doar aromele din bauturi, nu si alcoolul
ready_vivus
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:35
Totushico, da' de sarmale in dovleac ce zici?
Da' de alea in cuib? Ha? Aud?
Adica alea in cuib, ca la Bucovina, cinci sarmalute din compozitii diferite (inclusiv din ciuperci in loc de carnitza) si bagate toate intr-o foaie mai mare de varza...
ready_vivus
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:37
de fapt, eu nu pun IN sarmale ci printre sarmale..
mai dai de cate-o bucatica d-aia..moamaaa !!
Tinkerbell_
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:37
totushel, in banat se pune musai afumatura, de la nemtzi cetire...

mai, am sa incerc si io faza cu vinul in sarme...cam cat vin sa pun ? 2 litri ajunge ?
Anouk
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:40
uneori, smantana face totul
pik_nik
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:41
Rece, peste sarmalele fierbinti..ioi, ce bune-s alea in foi de vita..miam! mie imi plac si cu iaurt!
Tinkerbell_
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:43
Siiissss, nu fi nebuna!!!
Bagi doi litri de vin daca faci sarmale pentru nunta
Ma mir ca nu stii de vin rosu sec in sarme... eu o stiu de la Valcani, de la sarboaica la care am stat in gazda...
Baga si matale un pahar-doua maxim, in functie de cat de mare si de plina e oala
Da' vezi sa fie pahar de vin rosu, nu halba... si vezi unde il bagi, in oala, nu in gura
ready_vivus
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:44
LILO
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:45
la noi nu se pune vin la sarmale. cand aproape sunt fierte, se pune borsh de putina. daca-s facute din foi de vita.

la cele cu foi de vita merge smantana sau iaurd. la cele cu foi de varza se poate pune si hrean

vivus, facem si cu dovleac si cu urda in cuib
si_totusi
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:46
bro, bine dreaq ca mi-ai spus...puneam tata sticla

ioi, ishtenem...pai io la friptura pun juma de litru de vin rosu, da' la ditai cratita cu sarme ?
Anouk
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:47
na, ca iar nu m-am potrivit cu banatenii. la friptura, pun vin alb
si_totusi
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:49
io la friptana de porc pun vin rosu sec...
stii cum se zice totushel...cate bordeie atatea obicee

da' mie im i place sa aud chestii noi, mai invat cate ceva, ca nu le stiu bash pe toate
Anouk
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:52
anouko...nu te imbeti mama...parol!!! pe cuvant de onoare!!!!......pentru ca alcoolul se evapora la fiert......daca si cindy mananca sarmale fierte in vin si nu are nimic, iti dai seama....dar capata gustuol ala de strugure, de vin.....miiiam....

anoukooo. la o oala de 60 de sarmale io am pus 2 cani mari...cam 500 ml....vin de tara .....
tutankhamon
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:53
Ei,da,acum am studiat...retetele voastre ...cam noi...cei drept pt.noi astia din Banat...dar incercam...si de nu ies bune pregatiti-va de strigaturi...pe toate toapicele...
si...apropopo...sarmalutele sunt bune fierte cu o zi innainte de consumare...asa stim noi pe aici...
spor la gatit si de maine la petrecut...
DORI_
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:54
deci aici sunteti ,, si eu va catam disperata
bestia
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:55
aniule....vinul diluat cu apa.......

iar ka friptura fa un amestec de un paharel rachiu, unu de vin, si unu de coca-cola.....si presara niste menta uscata...cam o lingurita....la o bucata de carne de un kil...
tutankhamon
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:57
oalio
rachie ????!!! io nu-i suport nici mirosu', bre...
Anouk
Postat pe 23 Decembrie 2009 23:58
anoule...stii ce e misto??? nici eu...si prima oara m-am strambat.....am zis...bleah....tuica la friptura.......mooooama da ce o fragezeste...iar cola o face si mai si....
tutankhamon
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:00
Anouk...n-auziii ca se ievaporaa....adica o sa miroasa "doar" in toata casa...ca la distilarie...dar ce nu face omul pentru o friptura buna...
DORI_
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:01
da, menta la friptura merge ca unsa...
tot asa merge si un pic de scortisoara pisata la friptura de pui

la porc puteti sa mai taiati si un mar-doua in tava ...
ready_vivus
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:02
da moldovenii mei dragi - mi-s si io jumatea aia mai mica moldoveanca - sarmale cu crupe/crumpe ati mancat vreodata???sau de post cu ciuperci???
tutankhamon
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:02
Un pic de coniac, merge. Si mar..ii da o aroma aparte
Tinkerbell_
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:03
cu tuica, bre .. nu am auzit asa ceva
bestia
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:03
cahh...mie tocmai mirosu' ala imi face rau...si nu glumesc deloc, ma ia de la stomac, de la fiere, dreaq stie...

menta pun si eu la carnea de porc...si la chifetele pun menta salbatica
mar pun la salata boeuf, un truc frantuzesc cica...
Anouk
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:04
Tinkerbell_
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:05
sarmale cu ciumperci?miam...da' de curcan n-aveti? ca io nu pap porc...
sora_ilsi
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:07
anouk, terminasi, bre sarmalele ?
bestia
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:07
bre, fetelor, auziti acilishea la moshu', ca daca nea zambilu doarme, ce sa fac? va invat eu

tuica merge la anumite fripturi, cum ar fi costita de porc, dar atentie: se amesteca cu miere de albine. doua lingurite de miere la 50 ml de tuica sau palinka
ready_vivus
Postat pe 24 Decembrie 2009 00:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
"calugarita''-insecta 131 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:22
Prima intalnire 34 De la: garbo_4810 18 Decembrie 2012 23:47
Concurs rochie de seara 600 euro 1 De la: Cathy_me 13 Decembrie 2010 16:22
1 Martie : traditionalul buchet de ghiocei sau...? 42 De la: Laura_Baldini 29 Februarie 2012 19:59
speed dating 51 De la: garbo270885 23 Mai 2012 14:51
Setari Cookie-uri