Vreau sa cunosc parerea voastra despre ceace se intaampla in Italia

Spui prostii Liviu!
Dar iti sunt scuzate, pentru ca nu cunosti realitatea de acolo.
Anila traieste aceleasi sentimente de frustrare pe care le incearca orice roman cinstit din Italia, nevoit sa infrunte zilnic privirile si comentariile pline de ura si dispret ale Italienilor!
Romanii de acolo nu se mai simt in siguranta. Ea spunea initial ca se teme de romani, acum a inceput sa se teama si de italieni. E o situatie urata!

Lucrurile, vazute de aici nu par atat de grave, dar acolo au o cu totul alta dimensiune. Suntem priviti toti ca niste infractori si niste degenerati. Asta doare!

Eu nu stiu din ce unghi privesti tu lucrurile, Liviu, dar crede-ma, nu le vezi bine!

Da, infractionalitate este peste tot... si romani sunt peste tot, dar cate alte tari se mai plang atat de mizeriile pe care le fac romanii?
In Italia exista o mare problema: Legea mult prea permisiva! Si cand se intalneste o lege slaba cu un roman oportunist si degenerat... iata ce iese...!
Ella34
Postat pe 24 Februarie 2009 09:50
Ella,poate ai uitat de acele razvratiri din Germania din '95.Si atunci romanii erau infractori?Problema era ca au invadat Germania si multumindu-se cu jumatati de salarii i-au lasat fara locuri de munca pe cei de acolo.De aici pana la revolta n-a mai fost decat un pas.Acum Italia se afla in aceeasi situatie,e invadata de romanii,muritori de foame care lucrand pt.salarii infime,ii lasa fara joburi pe italieni.Daca vb.de infractiuni,poate ai uitat ca toti pedofilii din lumea asta civilizata vin in Romania pt.a-si satisface fanteziile perverse si mizerabile.Noi avem legi?Ai vazut ca mai nou,pedofilii sunt judecati in stare de libertate,intrucat nu constituie pericol social?E vb.de atitudinea fiecarui guvern.Daca un roman in stare de ebrietate ar fi fost in S.U.A. si l-ar fi accidentat mortal pe Dustin Hoffman,sigur n-ar fi scapat cu o amenda si destituirea din functia pe care o ocupa.Probabil esti f.suparata,poate ai motive.Nu vreau sa ma cert cu nimeni si te rog crede-ma ca stiu ce spun.Romania nu e singura tara din Europa pe care am vazut-o.O zi buna!
liviu_k
Postat pe 24 Februarie 2009 10:22
Locuiesc in italia de 9ani, si am avut ocazia sa vad diferite etape ale evolutiei societatii italiene in ceea ce priveste imigratia:
- a fost perioada in care erau in obiectivul mass-media albanezii
- a fost perioada in care erau evidentiati nord-africanii
- din cànd in cànd mai fac càte o dandanà si italienii
- acum din pacate ne confruntam cu o situatie foarte critica din cauza delincventei concetatenilor romàni (atàt romàni càt si de etnie rom).
Problema cea mai grea de suportat e ca se generalizeaza. Oamenilor le e frica de criminalitate, de delincventa, si deci pun in aceeasi oala componentii unei natiuni. Daca un albanez face trafic de droguri sau de prostitutie, aici se generalizeaza ca toti albanezii sunt traficanti, daca un ucrainean sau moldovean se imbata si se pune pe cearta sau bataie, atunci toti ucrainenii sau moldovenii sunt betivi si agresivi, daca un rom(tigan - pt ca in ultima vreme foarte multe magarii au fost comise de cetateni de etnie rom) este delincvent, violeaza, fura sau inseala atunci toti romànii sunt pusi in aceeasi oala, se generalizeaza si e foarte greu pt ceilalti oameni - cinstiti, muncitori, la locul lor sa demonstreze ca nu toti suntem delincventi.
E frustrant cànd, dupa ani si ani in care te chinui sa dai dovada de corectitudine, cinste, integrare in societatea de aici, sa te trezesti dintr-o data ca se daràma totul, din cauza càtorva indivizi, care nici macar nu ne reprezinta. E limitativ sa vezi in TV cànd se vorbeste de romàni, ca arata doar baracile sau boschetii unde isi construiesc doar càtiva romàni (???) asa-zisele case!
Nu pot spune ca mi-e frica ca-mi intra in casa sau ca-mi pot da in cap pe strada, (nici nu exista - doar daca ti le cauti, astfel de situatii se ivesc), insa pot spune doar ca aici legea e foarte permisiva, insa din pacate nici autoritatile romàne nu prea reactioneaza la astfel de continue acuze impotriva poporului romàn!!!
Avem o imagine ingrozitoare in mass-media intaliana!
Din fericire duminica Ministrul Diaconescu s-a intàlnit la Roma cu Ministrul Frattini (afaceri externe) ca sa discute despre aceasta situatie si sa arate solidarietatea cu comunitatea romànilor de aici - dar parerea mea: e prea putin, cred ca s-ar putea face mai mult.
Si cred ca daca toti romànii de aici ne-am mobiliza si ne-am uni vocile, fara frica, fara rusine si fara complexe de inferioritate, cred ca vom putea da un alt mesaj poporului italian; stiu, e greu, foarte greu, dar asa cum am razbit intotdeauna, vor razbi si acum. Nu vreau sa par retorica, dar am trecut si prin alte perioade si sunt convinsa ca va trece si asta.
O zi càt mai buna tuturor.
susidallyama
Postat pe 24 Februarie 2009 11:27
Ai punctat corect.E bine ca tu,cea de acolo,poti sa vezi limpede lucrurile.Cred ca intelegi ca infractionalitatea nu are o singura origine sau culoare.Noi romanii,albanezii,moldovenii...suntem veniti din comunism,dornici sa evoluam am acceptat orie munca in orice tara.De ce?Pt.ca din pacate,in tarile din care venim noi,posibilitatea de a realiza ceva sunt minime.Orice ar fi,suntem si vom ramane doar niste intrusi,muncitori sau nu.Prezenta noastra acolo,afecteaza direct bunastarea lor.Daca am fi in locul lor am proceda cam la fel.Asta e realitatea,cruda din pacate.
liviu_k
Postat pe 24 Februarie 2009 11:44
Cu siguranta infractionalitatea nu are o cetatenie specifica!!
Si in parte e adevarat ca vrem sa evoluam, dar nu toti - nu generalizez, vreau sa fie clar, dar sunt persoane, care, inca si in ziua de azi pleaca in occident cu idea de a se imbogati peste noapte.
E adevarat, prezenta noastra poate afecta bunastarea lor, dar pe de alta parte, crede-ma, noi, (imigratii in general) acceptam sa facem munci pe care cei autohtoni nici nu mai vor sa auda! Nu e cazul meu, insa, facànd voluntariat intr-o asociatie care se ocupa de imigratie, social si emarginatie intru in contact direct cu diferite nazionalitati, inclusiv romànii nostri. Facem mari sacrificii, intr-o realitate - care nu e a noastra, traditii - care nu sunt ale noastre, societate - care acum nu ne mai vrea pt ca suntem "delincventi" din punctul lor de vedere.
susidallyama
Postat pe 24 Februarie 2009 11:56
Toate natiile au asemena specimene umane, in Italia legile sunt prea ingaduitoare, hotia, talharia, omoruri etc. trebuiesc pedepsite in toata lumea, nu avem clementa pentru acestia. Tiganii nu sunt romanii, ei nu au natie, ei sunt peste tot si creaza probleme in toate tarile. Legile trebuie sa fie drastice in toate tarile!
lilianaeliad
Postat pe 24 Februarie 2009 13:31
N am regrete pentru ce le fac romanii italienilor.Pai firesc ca italienii scot peri albi si romanii find mai impulsivi le rupe fasu`.Foarte bine...suntem mandri si nu ne vom lasa umiliti de niste rase care DOAR SE CRED superioare.Normal ca nu i frumos ceea ce fac romanii dar tot ce au facut rau,excluzand furatul si talhareala,are ca baza razbunarea.Unii au avut curajul sa riposteze ,altii isi toaca sanatatea!Au zis la stiri sa nu mai ofere munca romanilor...Dar cum Dumnezeu sa nu le ofere ,cand romanul face minuni in comparatie cu trantorii aia???Sper sa nu se afle vreun italian care sa cunoasca limba romana.
klarakla
Postat pe 24 Februarie 2009 14:42
E un subiect complex si cu conotatii politice.E drept,nu numai tiganii ci si romanii de proasta educatie,au gasit aici mult spatiu:intii toleranta bisericii catolice,apoi a legilor blinde.Sint stabilit in italia de 12 ani si de parere ca dialogul poate rezolva problemele sau divergentele interumane,dar cu indivizi care nu vor nici sa auda nici sa inteleaga respectul pt demnitatea umana si al vietii in complexul ei,cred ca singura alternativa ramine asprimea.De frica legii se vor abtine.Sper ca lucrurile se vor schimba repede,altfel tentatia raului nepedepsit poate contamina si pe altii,aparent ,,cuminti".
daniel_m67
Postat pe 24 Februarie 2009 14:43
ce e de comentat? se duce romanul sa munceasca si descopera jocuri de culise. s-au folosit italientii de cateva exemple unde tiganii nostri au taiat , violat, furat si au brodat o intreaga isterie pe aceasta tema

mai bine si-ar recunoaste incompetenta in ceea ce priveste sistemul lor de a asigura ordinea publica si de a controla situatiile de genul acesta.

pana la urma cozii, mafia isi are radacinile in ograda lor. in loc de a pasa pisica pe spinarea unei anumite etnii , mai bine si-ar evalua propriile neputinte
si_totusi
Postat pe 24 Februarie 2009 14:51
liviu...romanii nu ii lasa fara locuri de munca pe italieni...au contraire...italienii nu vor sa munceasca...nu ai sa vezi italianca care sa stea cu batrani dementi, 24 din 24...fara romance si alte le ca noi ar fi pierduti...si nici in constructii nu se inghesuie italienii

pai tu stii ce stil de viata au ei? la ei pranzul se respecta cu sfintenie...pleaca de la job si vin acasa sa manance, au pauza de masa de 2 ore...

pa cand o amarata care merge acolo sa lucre si sa-si ajute copiii sa-si faca scoala, nu are ora de masa...nu are ora de somn...e la dispozitia italienilor non-stop

crede-ma, stiu ce vorbesc...
wife_de_zmeu
Postat pe 24 Februarie 2009 14:59
asa e. li s-a urcat la cap ca sunt nemaipomeniti si romanii sunt slugi.

acum, de cand e recesiune si raman fara joburi, li s-a pus pata. au gasit romanii vinovati de toate relele
de fapt, vor locuri de munca. pt. ca facem parte din uniunea europeana si romanii nu mai lucreaza la negru, e greu sa-i dai afara . si au gasit gaselnita.
si_totusi
Postat pe 24 Februarie 2009 15:05
si_totusi, - scuza-ma, o sa-ti descriu mai jos ultima (duminica 22februarie) pe care au combinat-o un cuplu de romàni la Roma:
-bate administratorul la usa lor, ca erau in urma cu o rata a platii cheltuielilor de administratie. Ea ia sucitorul, ii da in cap (e versiunea de la TV, mass-media) moare administratorul, impreuna cu sotul, inghesuie cadavrul intr-un sac si-l ascund intr-o valiza. Politia alertata, suna la usa, ei nu deschid ca erau ocupati cu stergerea petelor, sotia ca sa se apere declara ca administratorul vroia sa o violeze!! Ce imagine dam? Ce impresie lasam?
susidallyama
Postat pe 24 Februarie 2009 15:30
susi...nu extrapola...marea majoritate a romanilor muncesc cinstit in italia...nu jefuiesc, nu dau in cap, nu violeaza.

nu e corect sa se arunce anatema asupra tuturor.

ce se intampla acum in italia e manopera celor din mass-media la sugestia unor partide politice. e un mod de a se deturna atentia opiniei publice italiene, de la problemele reale cu care se confrunta italienii

wife_de_zmeu
Postat pe 24 Februarie 2009 18:45
Buna dimineatza prom.wife :)
Sunt total de acord cu tine ca nu e corect sa "se arunce anatema asupra tuturor" si mai stiu si ca majoritatea suntem persoane cinstite, care se integreaza si respecta legile si regulile de buna convietuire.
E clar ca e doar o manevra politica, in a devia atentia opiniei publice spre infractiuni comise de imigranti, pentru a nu pune in evidenta realele probleme cu care ne infruntam zi de zi pe plan economic, social, ocupational. Argumentul poate deveni prea complex pt a putea fi dezbatut aici, dar in fond nu e altceva decàt continua competitie intre partidele de dreapta impotriva partidelor de stànga, si viceversa.
susidallyama
Postat pe 25 Februarie 2009 11:10
chestia e ca ei au mai multa nevoie de noi, decat avem noi nevoie de ei...ca italiencele sunt cucoane care se respecta, nu fac orice munca...

de-aia ma deprimam toata, cand ma loveam de cate o semianalfabeta, care se uita de sus la mine si ma privea ca pe un gunoi...
wife_de_zmeu
Postat pe 25 Februarie 2009 11:16
De la: prometeus_wife, la data 2009-02-25 11:16:09chestia e ca ei au mai multa nevoie de noi, decat avem noi nevoie de ei...ca italiencele sunt cucoane care se respecta, nu fac orice munca...

de-aia ma deprimam toata, cand ma loveam de cate o semianalfabeta, care se uita de sus la mine si ma privea ca pe un gunoi...


càta dreptate ai! dar si in acest caz, nu generalizam, am avut prilejul si norocul sa intàlnesc si oameni de inalt nivel cultural, educational si de toleranta.
susidallyama
Postat pe 25 Februarie 2009 11:21
corect...eu am cunoscut o singura familie unde am fost tratata corect. am ramas si acum in relatii cu ei. stiu ca m-a impresionat dragostea dintre ei. amandoi aveau 94 de ani, erau casatoriti de 68 de ani, si se iubeau ca in prima zi...
wife_de_zmeu
Postat pe 25 Februarie 2009 11:23
Dragi mei, usor de zis greu de facut. aveti dreptate ca uneori trebuie sa vedem si partea buna a lucrurilor, ca nu numai aici se intampla infractiuni. dar ce se intampla cand un student cu bursa de merit e trimis sa studieze si lasat apoi de izbeliste? (cazul meu).Sa fiu mai exacta, am simtit pe pielea mea si rasismul si xenofobia italienilor, mai ales in ultimele 2 luni, datorita faptului ca Statul Roman nu face si nu zice nimic. Sunt totusi 7 violuri in doua luni, printre care o fetita de 14 ani si una de 13 (romanca). Voi cum ati reactiona? Nu suntem aici numai la munca, sunt copii de 20-21 de ani veniti sa studieze, si sunt amenintati de colegi, marginalizati de profesori, datorita acestor lucruri care se intampla. Sunt convinsa noi am reactiona mai rau daca ar fi fost Romania in cazul Italiei, asa ca hai sa vedem corect lucrurile. Nu le tin partea, asa este sunt analfabeti, lenesi, dar este tara lor si au dreptul sa se simta in siguranta, iar faptul ca noi acceptam sa venim sa facem muncile "dezonorante" pe care ei le refuza, nimic nu ne da dreptul de a face asemenea greseli. Reactia negativa este pornita in special datorita faptului ca din tara nu se aude si nu se vede nimic, noi ne simtim parasiti iar italieni se simt ironizati si ignorati cand cer ajutor.
barbu_valeria
Postat pe 27 Februarie 2009 09:18
si_totusi , are dreptate, anila ,eu as merge mai departe si as afirma ca ar trebui sa mergi la un medic, daca ai inceput sa visezi ca iti intra violatorii in casa............Toti avem cate-o temere sau mai multe, dar de aici si pana a fi obsedati de ele , hmmm e o cale putin mai lunga.
cornelia_leia
Postat pe 27 Februarie 2009 10:46
De la: susiyama, la data 2009-02-24 15:30:04si_totusi, - scuza-ma, o sa-ti descriu mai jos ultima (duminica 22februarie) pe care au combinat-o un cuplu de romàni la Roma:
-bate administratorul la usa lor, ca erau in urma cu o rata a platii cheltuielilor de administratie. Ea ia sucitorul, ii da in cap (e versiunea de la TV, mass-media) moare administratorul, impreuna cu sotul, inghesuie cadavrul intr-un sac si-l ascund intr-o valiza. Politia alertata, suna la usa, ei nu deschid ca erau ocupati cu stergerea petelor, sotia ca sa se apere declara ca administratorul vroia sa o violeze!! Ce imagine dam? Ce impresie lasam?


eu povestea aceasta nu o cred. e cusuta cu ata alba. cum spuneai si tu, ceva scartaie in cea versiune tv. as fi curioasa daca , in urma cercetarilor se dovedeste ca asa stau lucruile. in general, pe ai nostri nu-i apara nimeni pe acolo. toate AN -urile sunt puse in spatele lor. a mai fost anul trecut prin vara un caz asemanator, s-a spus tot asa ca o familie de romani au ucis un batran si dupa un timp s-a aflat ca de fapt a fost ucis de fiul sau , italian din cap in talpi. s-a facut mai putina valva asupra descoperirii ca de, nu era pe placul populatiei.
si_totusi
Postat pe 27 Februarie 2009 18:51
Ce e drept, s-a mobilizat presedintele Asociatiei Romànilor in Italia, si l-au intervievat si aseara a aparut la toate stirile de la ora 20. In sfàrsit o voce care apare in a ne descrie in mod pozitiv, asa cum majoritatea suntem, oameni cistiti.
Un week-end càt mai placut si o primavara fericita tuturor.
susidallyama
Postat pe 27 Februarie 2009 19:01
Este foarte grav ceea ce se intimpla in italia,dar nu toti romanii sunt violatori,cciminali,hoti s.a.m.d. insa aproape toti trag ponoase de pe urma unora care fac multe rele.stim cu totii cine sunt vinovati de toate aste dar...........asta e.O lege care sa-i pedepseasca cu adevarat.cine sa o dea si cine sa o aplice?multe smne de??????? are toata lumea cred.
ghelene_06
Postat pe 2 Martie 2009 17:28
(criminali)
ghelene_06
Postat pe 2 Martie 2009 17:29
foarte tare...anila a aruncat chifteaua si a fugit...si-a sters contul

eu cred ca s-a intors in tara de frica violatorilor romani...

asta imi aduce aminte de chestia cu cel prost care arunca o piatra in apa si 10 intelepti se chinuie sa o scoata...
wife_de_zmeu
Postat pe 2 Martie 2009 17:34
Foarte tare,chiar mai tare decit piatra.Si o asteapta cineva la gara?sau poate vine pe calea aerului
ghelene_06
Postat pe 3 Martie 2009 15:54
Buna seara, as spune ca informatiile nu arata adevarul: in Italia au interes sa denigreze, in Romania sa salveze imaginea.Adevarul e ca cei care au avut idei negative, in Italia au gasit legi permisive.In ceea ce priveste pe tine si fiica ta, doar o intimplare nefericita, care s-ar putea intimpla oriunde in aceasta lume,v-ar crea neplaceri. Nu cred, insa, ca stirniti mai mult interes in Italia ca in Romania, oricita splendoare fizica a-ti avea. In micul tau, cauta sa demonstrezi ca nu sint toti la fel. Toti putem si trebuie sa facem acest lucru.Si eu,de 12ani il fac si sint rezultate.
daniel_m67
Postat pe 4 Martie 2009 22:26
Italia. Recent a fost efectuat un sondaj de opinie, in care intrebarea era: "Credeti ca sunt prea multi straini in tara?"
Rezultatele au fost dupa cum urmeaza:
- 20% - "Si"
- 10% - "No"
- 70% - "E, pe dracu!"
susidallyama
Postat pe 9 Martie 2009 17:03
Hai ma ca n-o fi draq atat de negru!!!!!!!!!!Daca iti e sortit acest lucru poti sa locuiesti si in Honolulu!!!!!!!!!!!!!
mariana_alex_69
Postat pe 10 Martie 2009 12:01
nu prea ai ce sa faci si eu am stat 2 ani in italia si am cunoscut fel si fel de oameni nu am avut niciodata probleme ...dar din cate vedeam la italieni nici atunci nu ne suportau asta fiind acum 2 ani dar pe mine nu ma interesa parerea lor eu imi vedeam de treaba mea ...iar cei care m-au ajutat sa-mi gasesc de munca au niste tigani ..da poate ti se pare aiurea ei m-au ajutat pe cand romanii la care m-am dus imi faceau fel si fel de propuneri cred ca sti la ce ma refer....dar cum ai zis tu ti-e frica pt fiica ta asta da probabil colegii de la scoala o priveau intr-un fel anume ....dar problema asta trebuie s-o rezolvi tu....dar in rest ce sa-ti zic sa nu vb romaneste pe strada si sa ai grija de tine altceva n-ai ce sa faci ....important e ca lucrezi daca ai prieteni italieni probabil n-au nimic cu tine...dar ce am inteles de la prietenii mei ca italienii au ce au cu barbatii nu cu femeile acum depinde si-n ce oras esti tu daca esti la Roma da intradevar acolo e dezastru pt ca toate nenorocirile acolo s-au intamplat ...bafta si oricum sa fi mandra ca esti romanca sa-i multumesti lui Dumnezeu ca te-ai nascut in Romania ci nu prin alta tara sau continent unde fac foamea si sunt foarte multe boli si multe altele....bafta
garbo000340
Postat pe 14 Martie 2009 13:43
Se pare ca in Italia au plecat toti infractorii si care nu au fost au devenit, pe langa si romani cinstiti.Astia incalca legea ori unde ar fi.Sa faca italienii cu ei tot ce vor ,la noi nu ar mai trebui primiti.Pai vedeti ca si la noi se sparg banci ?Au invatat si utilat acolo
epopescu58
Postat pe 29 Martie 2009 16:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna ziua 0 De la: 3 Martie 2010 15:44
Rochii de botez: cum le alegem si cum le purtam? 2 De la: garbo_461891 27 Martie 2017 14:41
Cadoul ideal pentru un barbat cu stil? 33 De la: CristinaMocanu 25 August 2019 14:37
De ce trebuie sa platesc cu bani pe oamenii profitori ca sa imi spuna o vorba buna...De parca eu as avea nevoie de vorbele lor bune false.. 2 De la: luptatoareacurajoasa 23 Aprilie 2010 22:49
Modele plinute 9 De la: Kardula 22 Ianuarie 2013 09:29
Setari Cookie-uri