Epilare definitiva cu lumina intens pulsata IPL iPulseÖ

Cu to■ii ne luptŃm ║i suferim pentru a scŃpa de pilozitatea nedoritŃ. Mai mult decÔt o tendin■Ń, epilarea definitivŃ este o solu■ie. La limita dintre medicinŃ ║i dermatocosmeticŃ, IPL-ul (luminŃ intens pulsatŃ) este etalonul esteticii europene actuale. PÔnŃ acum op■iunile pentru ţndepŃrtarea pŃrului nedorit din diferite zone ale corpului erau: aparatul de ras, cremele epilatoare sau proceduri dureroase cum ar fi, epilatul cu cearŃ sau electroliza cu ace. Epilarea, tratamentele de fotoţntinerire (prin stimularea colagenului cu lumina pulsatŃ), tratamentul acneei ║i cel al leziunilor vasculare ║i pigmentare au devenit rapide ║i ieftine.
Ce se ţntÔmplŃ?
Aparatele cu luminŃ intensŃ pulsatŃ (IPL) transportŃ o cantitate mare de energie prin piele pÔnŃ la nivelul unei ■inte, care ţn tratamentul de epilare este pigmentul firului de pŃr (melamina). Ajuns la ■intŃ, energia se transformŃ ţn energie termicŃ, fenomen ce se cunoa║te sub numele de fototermolizŃ selectivŃ. Prin descŃrcarea intensŃ de energie la nivelul firului de pŃr, acesta este distrus integral (rŃdŃcina la fel), fiind ţmpiedicatŃ cre║terea lui.
Tehnologia IPL iPulseÖ func■ioneazŃ la fel de bine pentru diferitele culori de pŃr ║i nuan■e de ten. ╬n timpul tratamentului ve■i avea ochii acoperi■i pentru a fi protejatŃ de lumina puternicŃ produsŃ de aparat. Zona care urmeazŃ a fi tratatŃ va fi rasŃ cu douŃ zile ţnaintea tratamentului ║i acoperitŃ cu gel rŃcit chiar ţnainte de tratament pentru a diminua efectul termic ţn piele. Este posibil sŃ simti■i u║oare ţn■epŃturi/furnicŃturi ţn momentul descŃrcŃrii flash-ului luminos.
De ce sunt necesare mai multe ║edin■e?
Ciclul pilos are 3 faze:
1. ANAGEN├ (CRE¬TERE)
2. CATAGEN├ (INVOLUŮIE)
3. TELOGEN├ (LATENT├)
Tratamentul adreseazŃ firele de pŃr ţn faza ANAGEN├.
Eficien■a tratamentului poate fi influen■atŃ de caracteristicile fiecŃrei persoane (metabolism, nivel hormonal, tipul firului de pŃr, numŃr foliculi pilo║i). DatoritŃ acestor factori, nu se poate preconiza numŃrul exact de ║edinte de epilare necesare, media fiind ţntre 6 ║i 10 ║edin■e. De asemenea, este indicatŃ, anual, cÔte o vizitŃ de control.
╬naintea tratamentului evita■i bronzarea 2-3 sŃptŃmÔni pe zona vizatŃ; ţn cazul expunerii la soare e indicat sŃ folosi■i crema de protec■ia cu factor peste 30.
Alte tratamente
Aparatul IPL iPulseÖ se recomandŃ, de asemenea, pentru tratarea petelor superficiale benigne provocate de pigmen■i, cum ar fi petele care apar pe mŃsura ţnaintŃrii ţn vÔrstŃ, petele provocate de soare ║i alte discromii.De asemenea se poate folosi cu success in tratamentul acneei, al cuperozei, al leziunilor vasculare. O alta terapie ar fi de fotointinerire , stimuland productia proprie de colagen.
╬n cazul tratamentelor cosmetice, aparatul ac■ioneazŃ pe baza unui proces de fototermolizŃ selectivŃ. Acest proces constŃ ţn eliberarea de energie luminoasŃ- cu o lungime de undŃ, o duratŃ a pulsului luminos ║i cu o densitate a energiei atent selec■ionate- ║i ţn direc■ionarea acestei energii ţnspre o ■intŃ stabilitŃ ţn prealabil, de exemplu, foliculul firului de pŃr, sau melanina; interac■iunea cu structurile de piele sŃnŃtoasŃ din jur este minimŃ.

Dr Vargatu Simona
contact@esteticasibiu.com
tel 0723651266
www.esteticasibiu.com
Avocatii
Postat pe 30 Noiembrie 2008 11:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sevraj... de fumat :( 137 De la: bluelight 13 Octombrie 2010 22:00
ADHD 14 De la: daniilia 2 Martie 2010 04:54
Hepatita C 13 De la: garbo_10948 8 Martie 2013 16:27
kefir indian 4 De la: Vio1269 4 Octombrie 2011 06:32
compatibilitate intre eu scorpion-el rac 11 De la: elenita_2 20 Martie 2013 13:21
Setari Cookie-uri