Epilare definitiva cu lumina intens pulsata IPL iPulse

Cu toii ne luptm i suferim pentru a scpa de pilozitatea nedorit. Mai mult dect o tendin, epilarea definitiv este o soluie. La limita dintre medicin i dermatocosmetic, IPL-ul (lumin intens pulsat) este etalonul esteticii europene actuale. Pn acum opiunile pentru ndeprtarea prului nedorit din diferite zone ale corpului erau: aparatul de ras, cremele epilatoare sau proceduri dureroase cum ar fi, epilatul cu cear sau electroliza cu ace. Epilarea, tratamentele de fotontinerire (prin stimularea colagenului cu lumina pulsat), tratamentul acneei i cel al leziunilor vasculare i pigmentare au devenit rapide i ieftine.
Ce se ntmpl?
Aparatele cu lumin intens pulsat (IPL) transport o cantitate mare de energie prin piele pn la nivelul unei inte, care n tratamentul de epilare este pigmentul firului de pr (melamina). Ajuns la int, energia se transform n energie termic, fenomen ce se cunoate sub numele de fototermoliz selectiv. Prin descrcarea intens de energie la nivelul firului de pr, acesta este distrus integral (rdcina la fel), fiind mpiedicat creterea lui.
Tehnologia IPL iPulse funcioneaz la fel de bine pentru diferitele culori de pr i nuane de ten. n timpul tratamentului vei avea ochii acoperii pentru a fi protejat de lumina puternic produs de aparat. Zona care urmeaz a fi tratat va fi ras cu dou zile naintea tratamentului i acoperit cu gel rcit chiar nainte de tratament pentru a diminua efectul termic n piele. Este posibil s simtii uoare nepturi/furnicturi n momentul descrcrii flash-ului luminos.
De ce sunt necesare mai multe edine?
Ciclul pilos are 3 faze:
1. ANAGEN (CRETERE)
2. CATAGEN (INVOLUIE)
3. TELOGEN (LATENT)
Tratamentul adreseaz firele de pr n faza ANAGEN.
Eficiena tratamentului poate fi influenat de caracteristicile fiecrei persoane (metabolism, nivel hormonal, tipul firului de pr, numr foliculi piloi). Datorit acestor factori, nu se poate preconiza numrul exact de edinte de epilare necesare, media fiind ntre 6 i 10 edine. De asemenea, este indicat, anual, cte o vizit de control.
naintea tratamentului evitai bronzarea 2-3 sptmni pe zona vizat; n cazul expunerii la soare e indicat s folosii crema de protecia cu factor peste 30.
Alte tratamente
Aparatul IPL iPulse se recomand, de asemenea, pentru tratarea petelor superficiale benigne provocate de pigmeni, cum ar fi petele care apar pe msura naintrii n vrst, petele provocate de soare i alte discromii.De asemenea se poate folosi cu success in tratamentul acneei, al cuperozei, al leziunilor vasculare. O alta terapie ar fi de fotointinerire , stimuland productia proprie de colagen.
n cazul tratamentelor cosmetice, aparatul acioneaz pe baza unui proces de fototermoliz selectiv. Acest proces const n eliberarea de energie luminoas- cu o lungime de und, o durat a pulsului luminos i cu o densitate a energiei atent selecionate- i n direcionarea acestei energii nspre o int stabilit n prealabil, de exemplu, foliculul firului de pr, sau melanina; interaciunea cu structurile de piele sntoas din jur este minim.

Dr Vargatu Simona
contact@esteticasibiu.com
tel 0723651266
www.esteticasibiu.com
Avocatii
Postat pe 30 Noiembrie 2008 11:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutorrr! 6 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:41
alexandra 2 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:52
Buna ziua, 1 De la: garbo041307 20 Mai 2011 16:37
Cancer ovarian 1 De la: garbo165953 15 Ianuarie 2012 15:23
reconstructie osoasa maxilar si mandibula ? 2 De la: garbo_6325 14 Septembrie 2014 12:33
Setari Cookie-uri