Menopauza si vertijul?

Buna ziua,

Este pentru prima oara cand postez pe acest forum si as dori sa stiu daca mai sunt si alte femei care se confrunta cu aceeasi problema de sanatate ca si a mamei mele. De cativa ani de zile de cand se afla la menopauza a suferit atacuri de panica si crize de vertij. In timp, dupa tratamente diferite, boala s-a mai ameliorat in sensul ca ametelile nu mai sunt atat de dese. Atacurile de panica persista insa in momentul in care trebuie sa iasa afara din casa.

Mentionez ca au trecut cel putin 5 ani de zile de cand a mers ultima oara singura pe strada. Este o persoana perfect normala. Atata timp cat se afla in interiorul casei se simte destul de bine. Daca este insotita de cineva, se simt in largul ei. In momentul in care trebuie sa iasa singura, au loc atacurile de panica... Ceea ce este ciudat este faptul ca specialistii au spus ca problema nu este de natura psihologica si ca tine de dereglarile hormonale. Tratamentele au ameliorat simptomele, insa nu au tratat boala. Au trecut ani de zile si ea inca nu este capabila sa iasa singura pe strada. Daca ma poate ajuta cineva cumva, va multumesc...
greatexpectations
Postat pe 4 August 2008 17:24
Autosugestia ar putea fi utila, sub indrumarea unui psiholog, dar nu vad de ce sa fie fortata sa iasa singura. Daca mai lucreaza, ar putea sa mearga la serviciu cu o colega, cumparaturile le puteti face impreuna si e indicat sa-si gaseasca prietene de varsta sa, care sa-i cunoasca si sa-i accepte problema; sa se plimbe impreuna, sa stea de vorba cand au timp ; daca va evita sa iasa va fi tot mai rau.
Nu stiu daca are legatura cu menopauza, dar fobiile cele mai ciudate se intalnesc la ambele sexe si la orice varsta, deci mama dv. nu e singura cu probleme de acest gen; sa nu se deprime, plecand de la ideea ca e bolnava si nici familia sa nu-i aminteasca asta.
ralu_05
Postat pe 26 August 2008 01:41
hi cand se va duce la un doctor bun va gasi ceva care sa ii rezolve problema, exista o clinica pe la piata Dorobani se numeste Elitte acolo sunt 2 dr f f f buni..
sexy
Postat pe 3 Noiembrie 2008 21:54
nu cred ca e din cauza menopauzei.cel mai bine ar fi sa consultati un psiholog.va doresc multa sanatate.

Postat pe 17 Noiembrie 2008 10:02
tratamentul este de lunga durata, iar rezultatele minore.
la mine tratamentul dureaza de 3 ani, sub supravegherea medicului si abia acum incep sa se zareasca ceva, ceva rezultate(in sensul ca a inceput sa ma paraseasca frica).pana s-a ajuns la actuala schema de tratament, am incercat mai multe,asa ca e nevoie de rabdare si de un bun medic psiholog,dar sa stii ca mie mi-a dat ,,de cap'' un psihiatru.multa sanatate!
Mili_Blanda
Postat pe 9 Decembrie 2008 20:11
torasexy
Postat pe 7 Ianuarie 2009 12:17
Buna, nu cred ca are legatura cu menopauza, am avut o prietena si avea acceleasi manifestari ,a mers la psiholog mult timp pina si a revenit dar acum este fff bine......pina la urma era o stare pshica de la problemele care le avea in familie nu era la menopauza avea 28 de ani, cred ca menopauza in cazul de fata a fost paharul care a dat pe afara ,incearca sa fi mai apropiata cu ea cred ca are si alte probleme pe care tu nu le stii........
elissa
Postat pe 20 Ianuarie 2009 12:34
Tora, tu esti muta?????
Aemulus
Postat pe 2 Februarie 2009 19:47
Vertijul poate fi dat si din cauza unor tulburari la urechea interna.Sau poate fi sindromul Meniere.
Tot medicul vede ce si cum.Se recomanda anumite medicamente. Iar dupa o perioada de stat in picioare,persoana afectata tre sa stea in pat pt 1/2 de ora.Si in mod clar tre sa incerce sa nu se izoleze in casa.
lizyandyogij
Postat pe 23 Februarie 2009 15:33
drece este un subiectde permanenta,pt femei ,imi voi da sieu cu parerea.este de natura hormonala,corect,dar si psihologica.frica d iesit dinca singura ,pt ca nu sti ce ti se intampla,ametli ai nu pti tavers strada de frica etc,AGORAFOBIE.dupa ce te tratei hormonal,si fara nici o rusine trebuiesa recunoastem,ca viata normala sexuala,ajuta f.mult.atntie si d ttamentul pt menopauz,fara contol papa kolau si mamar,inclusiv osteodensimetria,doarece oasele devin spongioase in urma tatamentului,de menopauza,acestea toate tebuie urmate.siapi ca s sapid agorafobie mergi la psiholog s te trateze de frica,de a iei pe stada.
allexanndrra
Postat pe 23 Iunie 2009 00:01
Alex, mergi fetita si te culca ca scrii tare incilcit si fara sens.
Aemulus
Postat pe 23 Iunie 2009 00:07
si tu ai drptate deoarce la ureche,putini stiu se afla punctul de echilibru al corpului.poate fi si o spondiloza crvicala,su pierderi d calciu adica spamofilie.astadaca vb numaid pers tinere ,inainte de menopauza.de acee e bine sa se faca toate investigatiile,medicale si apoi indifernt d varsta,sa i-a tratamentul adecvat.
allexanndrra
Postat pe 23 Iunie 2009 00:09
ba,icabis.abtnete de la comentari tendentioase.subiectul ete f. important pt sanate,si dca n esti in masura s discuti despre el,cauta altul.imi c scza amprobleme cu tastatura.conteaz esenta nu superficialitate,micabis.dac nucunosti nimcdspr subiect nu induce lumea ineoar.iti urez tie ,noapte buna!
allexanndrra
Postat pe 23 Iunie 2009 00:21
la inceput scrie buna micabis ,dar tatatura cred ca o voi aruca.sc nua iesit cumam scris.scz ptba.srisesem buna.
allexanndrra
Postat pe 23 Iunie 2009 00:24
Vezi ca am dreptate fetita? Nu de tema subiectului e vorba si de insiruirile tale de cuvinte fara sens.
Cit despre otolite, lipsa de calciu, de minerale, stres, menopauza si alte alea....mai stim si noi cite ceva.
Aemulus
Postat pe 23 Iunie 2009 00:28
alexandro, ideea cu aruncatul tastaturii e excelenta! dar fa-ti binele pana la capat si nu-ti cumpara alta.
pik_nik
Postat pe 23 Iunie 2009 00:32
great....nu ai mai intrat pe aici...ce mai face mama ta????ai rezolvat ceva????
tutankhamon
Postat pe 23 Iunie 2009 01:15
alexandroooo...ia mama un ciocan si bate in fiecare tasta ca sa iti scrie litera...dar bate bine, bine, mama....sa nu cumva sa scapi vreo litera in vreun cuvant....
tutankhamon
Postat pe 23 Iunie 2009 01:17
Vertijul nu are nici o legatura cu fobia mamei tale de a iesi din casa singura. Pentru asta cred ca ar trebui sa o consulte un neurolog, iar menopauza i-a accentuat fobia datorita transformarilor hormonale si psihice prin care trece acum organismul. Cel mai bine ar fi sa consulte un psiholog si cu ajutorul lui, al familiei si cel mai important cu autocontrolul ei cred ca se va rezolva. Pina atunci sa asculte muzica de relaxare, in masura in care se poate sa fie foarte calma iar cei din jurul ei sa nu faca exces de zel vorbindu-i in fiecare zi despre aceasta problema. Ii doresc multa sanatate .
danielaelena
Postat pe 13 Iulie 2009 19:06
Eu as recomanda mamei tale sa faca tratament cu reflexoterapie,macar 20 de sedinte. Sanatate multa!
garbo034536
Postat pe 11 Septembrie 2009 22:27
Un medic psihiatru ar fi cel mai indicat pentru a da tratamentul corespunzator pentru atacurile de panica. Pentru bufeuri si vertij eu iau activelle si tanakan. Sanatate mamei tale!
daria_
Postat pe 11 Septembrie 2009 22:53
VA RECOMAND CU CALDURA PE DOCTOR DRAGOS ARGESANU.MERGETI CU INCREDERE.DUMNEZEU SA VA AJUTE.NU ESTE NICI DE LA MENOPAUZA NICI VARTIJ.
KOKETT_7
Postat pe 12 Septembrie 2009 15:05
Referitor la problema de sanatate a mamei tale,eu i-as recomanda sa mearga cat de des poate la biserica,rugaciune multa si sa faca taratament cu reflexoterapie sau acupunctura. Multa sanatate si numai bine!
garbo034536
Postat pe 3 Decembrie 2009 15:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bună 2 De la: danidani70 15 Noiembrie 2015 11:15
apropos de medicamente minune 4 De la: tomaioana 18 Iulie 2011 16:30
Un test usor pentru menopauza!!!! 0 De la: 18 Decembrie 2009 14:03
mia intiirziat ciclu 4 luni 5 De la: garbo_12804 19 Aprilie 2013 15:33
sanatate 5 De la: Carmen_09 2 Iulie 2012 04:12
Setari Cookie-uri