mama vitrega la 20 de ani.....cine ma poate sfatui?

hallo pentru toata lumea, cine crede k ma poate ajuta il rog sa imi raspunda . eu sunt stabilita in germania aici mi am cunoscut pot spune dragostea un barbat de origine turca problema mea este urmatoarea :noi suntm impreuna de aproximativ 7 luni iar iar el este despartit de sotia lui de 1 an de zile dar divortul sa va pronunta intr-un an astea sunt legile pe aici el este fericitul tatic al 2 copii de 3ani si un an o situatie destul de dificila ptr mine.noi locim impreuna de 3 luni iar azi a fost prima data cand fiiul lui cel mare a ramas la noi pentru cateva zile o experienta inedita pot spune.este o situatie dificila.fosta lui sotie doreste sa ma cunoasca mai bine dar nu cred k pot face fata.cand am discutat cu el despre copii raspunsul lui a fost ceva de genul (jumatate sunt si copii tai acum) mam bucurat sa aud asta dar ma gandesc la viitor cum vor reactiona acesti copii.dupa cum am precizat fiiul lui a ramas la noi in prima noapte eu am vrut sa dorm pe canapea dar copilul ma chemat in pat acum doarme cu mine se joaca in parul meu cand adoarme , dar oare lucrurile vor ramene asa la ce ma pot astepta in viitor? cel mic acum nu vorbeste dar in timp va realiza totul.astept sa ma contactati.
yavrum
Postat pe 30 Iulie 2008 05:54
Draga mea, traiesti intr-o tara civilizata si dupa parerea mea te-ai bagat intr-o mare incurcatura.
In afara de dragoste ce alte argumente mai ai pentru a ramane cu acest om atat de incurcat? Copiii sunt copii , nu au nici o vina.....nu te imbata cu apa rece ca s-au apropiat de tine.
Ai studiat obiceiurile religioase si traditia acestui popor al carui reprezentant este iubitul tau?
Poate par taioasa , dura , nu cunosc detalii , dar , cred ca trebuie sa fii mai rezervata....nu te arunca intr-o lume pe care nu o cunosti....turcii sunt neadaptati oriunde.
S-ar putea sa te coste mai tarziu mai mult decat crezi.
Fa-ti viata ta , nu crea dependente...oricat l-ai iubi.
Ar fi pacat....nu ma injura.....stiu, esti orbita de iubire, dar gandeste-te la viitorul tau!
redmiha07
Postat pe 30 Iulie 2008 13:25
dreptate sta in cuvinte.Cat despre obiceiurile si religie stiiu tot ptr k avem aceiasi religie si vb aceiasi limba .faptul k mi a raspuns cineva m a bucurt enorm de mai bine de un an sunt singura iar cand vreau un sfat tot ce pot face e sa mi l cer singura imi va face deosebita placere dak putem coresponda in continuare va multumesc.
yavrum
Postat pe 30 Iulie 2008 23:43
Sincer?...Poti face fatza...dar te vei maturiza mult mai repede...Vei putea daca ai ajutorul lui...si chiar te iubeste!....Copii se ataseaza repede de alcineva..dac stii sa daruiesti iubire, caldura, alint...sa te joci cu ei...te vor adora....Daca vei stii sa ajungi in sufletul lor trebuie sa daruiesti asa cum ai facut-o si cu tatal lor!
oana_ramona
Postat pe 31 Iulie 2008 13:56
adevarat pot face fata iar el este tot timpul langa mine dar ma simt incercata de ganduri dak voi da gresi ,ptr a fii impreuna amandoi am renuntat la tot si am pornit de la 0.La varsta de 18 ani am facut ceea mai mare prostie din viata mam casatorit legal in romania dar un an mai tarziu ne am despartit iar divortul este deja pronuntat.ma consider o persoana destul de stabila dar imima mea a fost de prea multe ori incercata stiiu k luna aceasta voi implini 21 de ani dar am semtit dulceata dar si pelinul vietii.de aceea imi este teama de o greseala,prt k cunosc consecintele
yavrum
Postat pe 31 Iulie 2008 14:43
Nu zic ca nu invatam din propriile greseli si ca teama de un nou esec nu te face sa te gandesti de 2 ori!....dar copii nu au nici o vina...exista..asa ca ...daruieste iubire si vei primi iubire!
oana_ramona
Postat pe 31 Iulie 2008 15:42
yavrum am si eu o intrebare pt tine,ai zis ca cunosti legile la musulmani,acum eu te intreb pe tine, esti sigura ca sotia lui ii v-a acorda lui divortul asa de usor avind doi copii cu el?

Postat pe 3 August 2008 04:15
Nu ma pricep la religii si nu ma intereseaza.
Aia cu mama e simpla: sunt Draguti, Draguti, Draguti! Daca te mangaie pe cap si-ti da manuta.. e vai de tine, te-a cucerit (ala micu')!
Restul, sa te-ajute Dumnezeu. Daca faci si tu unul, ii cresti p'amandoi!

Postat pe 6 August 2008 21:27
Daca are copii, situatia e grava, dupa parerea mea. Nu te supara. Daca le mai si traieste mama copiilor, situatia e disperata. Daca poti, iesi si fugi departe. Daca nu o faci din motive de "iubire", sa nu te plangi mai tarziu.
gabriela_esty
Postat pe 7 August 2008 13:57
Daca mai ai o experienta nefericita, meriti o alta sansa.....raman la opinia mea ...situatia este incurcata .....nu te lega pe veci in conjunctura asta. Esti mult prea tanara ....doresti sa ai copii , sa-i cresti asa cum vrei tu......nu stiu daca cu copiii lui ( care au si mama) plus copiii tai vei face fata.....in ecuatia asta tu vei pierde.
Mai mult, mama copiilor va fi tot timpul prezenta intre voi.....gandeste-te!
redmiha07
Postat pe 7 August 2008 16:03
asta cu mama lor o stiiu prea bine azi vine in vizita ptr a ma cunoaste personal.o situatie disperata ptr mine nu stiiu cum sa reactionez .aici nu cumosc pe nimeni de aceea apelez la aceest site ptr a acumula mai multe cunostinte.
yavrum
Postat pe 8 August 2008 11:57
in sfarsit am cunoscuto pe mama copiilor o femeie normala dar falsa in sfarsit am stabilit div se definitiza in 3 luni iar copii raman la noi duar la sf de saptamana ziaua de azi a fost un chin ea a inceput sa discute despre ei doi in trecut si alte chesti acum face pe femeia buna. pe 14 luna asta cel mai mic face un an ea organizeaza o petrecere m a invitat dar am revuzat acolo vor fii toti prieteni lor de fam si asa mai departe si simt ca ptr eu e o ocazie sa ma distruga emotional ce asi putea sa fac prietenului mae i am spus sa se duca ,dar stiiu ca mavoi simtii mizerabil atunci voi ce spuneti cum sa procedez.
yavrum
Postat pe 8 August 2008 23:59
Buna, yavrum. eu sunt o mama \\\"vitrega\\\" de aproape 3 ani de zile, eu avand 28 de ani.mesajul meu nu stiu cat te poate ajuta, insa e un mesaj optimist. eu locuiesc cu sotul meu in bucuresti iar copiii cu mama lor in provincie. la inceput aceasta ne-a facut viata amara, cu gelozii,reprosuri, amenintari, dar apoi s-a potolit - acum are si ea pe cineva, si in plus, a vazut ca nu ne poate afecta in vreun fel. pe copii ii luam ori de cate ori avem ocazia, ne intelegem foarte bine ( fata are 11 ani, iar baiatul 7 ), si pot spune ca sunt norocaosa, ca si tine, de altfel, pentru ca nu m-au respins, ci, din contra, incep sa tina la mine. bineinteles ca ne dorim si 1,2 copii ai amandorura si chiar ne facem planuri ca atunci cand vom putea ii vom creste pe toti 4. Concluzia ( fericita as zice eu ) ar fi ca nu ar fi indicat sa stai cu cineva doar de dragul copiilor, pentru ca in definitiv, acestia acum au 2 mame si 2 tati, deci primesc de 2 ori mai multa afectiune si atentie. Pentru tine, daca-mi permiti, avand aceeasi experienta, as putea adauga: sa nu-ti fie teama ca fosta nevasta ar putea interveni intre voi, indiferent de comportamentul ei, deoarece el a ales o data sa renunte la ea, ai privilegiul de a fi indragita de copii lui, iar, in mare parte responsabilitatea este a lui, tu trebuie sa-i fi alaturi, asta daca il iubesti si aveti planuri de viitor impreuna.sper ca am putut fi de folos in vreun fel.
relualina
Postat pe 12 August 2008 17:20
multumesc ptr raspuns si noi ne gandim sa avem 1 sau 2 copii si cum ii putem creste pe toti 4 credema mi ai fost de ajuto imi face bine sa cunosc pers care traiesc aceiasi experienta
yavrum
Postat pe 16 August 2008 22:33
nu stiu ce sa spun insa, turcu-i turc. oare intelege un valah? si ma nerveaza turcii istia ca nu vor sa ne dea planurile cetatii neamtului. vor ai nostri sa o refaca dar, nu stiu cum arata. acu, nu pricep cum naiba , or fi incaput pe mainile lor ase bijuterii insa, un lucru stiu. sabia lui fane al nostru cam zace rugitita la ei si nici macar pe aia nu ne-o dau. oare de ce? poate pui tu, yabrum un cuvant bun si, ne pricopsim cu vreo donatie
si_totusi
Postat pe 17 August 2008 00:31
buna.Am citit relatarea iar parerea mea este sa te gandesti mai intai la tine.Daca ai mai fost casatorita nu e un capat de lume, nu trebuie sa crezi ca ai vreun handicap. Esti f. tanara si trebui sa-ti traiesti viata fara complicatii, mai ales ca nici tu nu ai copii.Te vei maturiza mult prea devreme si in timp iti va parea rau.Mama copiilor ramane mama copiilor si nu o vei putea inlocui in sufletul copiilor,plus ca vei avea intotdeauna probleme, te va afecta prezenta ei in viata voastra.Sunt cu un barbat care a fost casatorit si are o fetita de 14 ani.Suntem de 7 ani inmpreuna si mereu am avut probleme .Fetita e f. draguta si ne placem reciproc insa va trebui sa te multunesti intotdeauna cu locul 2 ca si prioritate in viata lui.Mentionez ca nici eu nu am nici un copil si nici nu am fost casatorita inainte.Lasa adresa de mail sa vorbim .Te pupic
cocutza
Postat pe 17 August 2008 08:57
Esti indragostita..orice sfat ai primi ,tot n-o sa schimbi tu nimic..si am observat sfaturile care teb indeamna sa continui... iti plac mai mult...eu am 44 de ani..ce incepi tu acum..consider un dezastru..pt viata ta..dar maai stiu ca sentimentele puternice nui prea le putem dirija...o sa-ti fie f greu..ti s-a mai spus..vei fi pe planul al doileaa..intai copiii si "fosta" ,care te va dirija subtil ,prin copii..sper sa se imbunatateasca lucrurile pt tine cand o sa aveti copiii vostri..dar atunci..nu prea o sa mai ai aceleasi sentimente pt copiii lui..deci..iar probleme..succes!
ornela
Postat pe 17 August 2008 10:26
Am virsta la care ti as putea fi mama si vreau sa iti spun ca nu este usor ce traiesti ,
Daca tu esti convinsa ca el este barbatul vietii tale- merita
relatia ta cu copii lui va fi atent monitorizata de el .
Fi desteapta apropieti copii ,iai de partea ta ,fa le mici bucurii ca ei sa vorbeasca si sa vina la voi cu placere ,asta te v a consta mai putin timp cu sotul tau,mai putina intimitata si mai multa maturitate din partea ta .El v a vedea in tine femeia perfecta pt el si copii luirelatia cu fosta lui sotie nu ai cum sa o eviti dar nu lasa lucrurile sa iti scape necontrolate ,ca vei ajunge sa iti organizeze ea timpul si viata..Nu renunta insa la viata ta in favoare lor ,satisfa ti capriciile ca si pina acum si faceti va un program si singuri independent de fosta lui familie si copii altfel te vor acapara cu totul si nu te vei mai bucura de viata ta .SUCCES
europol_prod
Postat pe 17 August 2008 13:16
uneori chair daca dai sfaturi nu esti ascultat si nici macar bagat in seama. uneori e mai bine sa iti asculti sufletul alteori nu... daca tu te consideri capabila pentru a-i accepta totul, inclusiv trecutul pe care ti-l vei asuma si tu acceptand acesta relatie e ok. oricat de greu ti-ar fi sa nu uiti ca acei ingerasi ca si pe ai tai sa ii respecti sa sa ii iubesti ca pe proprii copii, nefacand diferenta in momentul cand vor veni si si tai. copii simt lucrurile acestea mai mult decat ne putem noi imagina si nu te vor ierta daca ii vei neglija din pricina alor tai... ai grija ce ati doresti si la ce te inhami... Cat despre exa sa zic asa esti sigura ca va accepta atat de usor sa renunte la cel cu care are copii? daca da nu iti urez decat fericire si sa iti ajute domnul sa izbandesti tot ce iti doresti
mitzura
Postat pe 17 August 2008 14:28
Tu ai hotarat deja ce vrei sa faci. Nu de sfaturi ai nevoie ci de incurajari din partea noastra. Daca-l iubesti tot inainte! Daca gresesti asta e, dar daca e alegerea buna si el e barbatul care te va face fericita toata viata? Traieste-ti clipa si mai tarziu vei vedea tu ce va urma. Bafta multa!
_georgeta
Postat pe 18 August 2008 12:53
Situatia de fata este cum nu se poate mai complicata. Religii diferite, culturi diferite, varste fragede, implicare emotionala extrema. Dar, ce e viata fara provocari?? Mergi inainte, fetita curajoasa si tine minte: asta e viata, cea pe care o traieti intens si din dorinta ta, si chiar total necontrolata, nu cea care incearca sa ti-o impuna altii, cu proceduri si dogme. Si, daca eventual peste un timp vei constata ca ai gresit, nu-i nimic. Invata din greseli si mergi mai departe. Pina atunci, iubeste si traieste:)
LumiCodrescu
Postat pe 18 August 2008 20:50
Se pare ca acum nu prea poti sa mai dai inapoi din moment ce acei copilasi s-au lipit de tine. Dar fosta sotie nu ia si ea un copil ? numai cu unul te-ai descurca mai usor. Eu provin dintr-o familie in care mama mea a crescut doi copii ai tatalui meu. Nu numai ca nu a facut diferente intre noi, dar ne-a crescut frumos pe toate. Insa nu a avut parte de multumire in viata pt ca tatal meu a fost un om rau si violent. Sa speram ca vei avea parte de liniste in viata ta. E greu jugul la care te-ai inhamat dar daca ai putere si dragoste nemarginita si un barbat care sa te iubeasca si sa te respecte, atunci va fi bine. Cu fosta sotie nu e nevoie sa ai probleme. Poarta-te prieteneste cu ea, invit-o la o cafea, fii amabila cu ea si astfel o vei dezarma. Asculta-i smiorcaielile si intelege-o ca - probabil nu i-a fost usor sa divorteze. ar fi bine daca ai afla motivul pt care au divortat. i doresc succes !
ioana_cdrn
Postat pe 18 August 2008 21:37
Esti sigura ca el te iubeste si nu te vrea doar ca sa ai grija de copii? Daca copii nu te resping e bine, poate ca intr-o zi o sa te iubeasca mai mult decat pe mama lor, daca ai o inima mare si stii sa te porti cu ei o sa ai succes. Copii nu au nici o vina de ce sa intamplat cu parintii lor, de multe ori propriul tau copil nu este asa cum il doresti, si il cresti de cand sa nascut. Sunt mici si ai sanse mari cu ei.Sa te ajute Dumnezeu sa mergi pe calea buna. Sa fii sanatoasa sa ii poti creste si pe ei si pe ai tai cand o sa ai. Un copil e o bucurie in familie. Ascultati inima!
lacrimioara
Postat pe 19 August 2008 23:16
PANA CE TE VEI OBISNUI CU GANDUL CA VEI FI MAMA , VA FI GREU, DAR ATRAGE COPILASII DE PARTEA TA, FA IN ASA FEL CA SA TE ADORE, SUNT MICUTI SI MAI USOR II ATRAGI ACUM DE PARTEA TA, CAT DESPRE FOSTA SOTIE ..NICI NU SE MERITA SA TE GANDESTI LA EA, MEREU VA FI GELOASA, MEREU VA INCERCA SA INTERVINA IN RELATIA VOASTRA. MULT SUCCES SI LUPTA PT CEEA CE IUBESTI.
ramonammoisa
Postat pe 20 August 2008 16:16
draguta, vad ca majoritatea iti sugereaza continuarea acestei relatii si te invata diferite trucuri prin care sa ii atragi copii de partea ta, cred ca esti la o varsta la care orizontul tau este mult mai larg decat il poti vedea tu, si poate ca daca ai incerca sa fi in pielea acelei femei ai intelege mai bine cum stau lucrurile, apoi nu uita ca tu esti aleasa nr. 2, mai poate fi si o alta mai tarziu nr. 3, si tot asa, parerea mea este ca odata ce un barbat a renuntat atat de usor la familia lui, o mai poate face de nenumarate ori - poate ca o sa te gandesti la acest aspect, in ceea ce priveste "dragostea orbitoare" poate ca tocmai acest termen ar trebuie sa te "lumineze", asa ca incearca sa-ti faci viata cat mai comoda si nu ai nevoie de astfel de complicatiiiiiii!!!!! o sa ai si tu copii tai, o sa fi langa un om care sa te iubeasca si sa te respecte - e timp de toate astea.... nu incerca sa traiesti viata ta prin prisma ramasitelor altei relatii, foarte bine daca ei nu se mai inteleg e probrema lor lasa-i sa se descurce... insa tu cauta pe cineva liber fara oligatii care sa-l urmareasca toata viata, si in plus in orice familie destramata ramane o cicatrice pt. toata viata si poate ca uneori, mai tarziu, copii acestia acum micuti, care zici ca s-au "indragostit de tine" au sa te priveasca ca fiind cauza acestei rani, nu uita un amanunt niciodat tu nu poti sa fi mama lor, doar un surogat, si oricat de rea ar fi o mama legatura aceea invizibila care iti da puterea de a ierta nu se v-a pierde intre ei, esti foarte tanara si sunt convinsa ca poti sa mergi mai departe pe un drum mult mai curat, poate o sa-ti foloseasca acest mesaj la ceva sau poate ca peste ani o sa-ti amintesti de aceste vorbe. iti vorbeste o persoana casatorita din dragoste, cu un om minunat, fara alte obligatii si alaturi de care viata este minunata
7aleinad
Postat pe 3 Septembrie 2008 13:17
7Aleinad, unde ai gasit un asemenea om minunat? Da=mi si mie un "tip":)
LumiCodrescu
Postat pe 3 Septembrie 2008 20:00
Daca au mai fost casatoriti inainte nu inseamna ca sunt ciumati si nu trebuie sa se mai atinga nimeni de ei. Pot fi niste oameni la fel, sau chiar mai minunati decat sunt cei "fara alte obligatii". Si eu m-am casatorit din dragoste, cu un om minunat si alaturi de care viata este minunata, chiar daca a mai fost casatorit si are doi copii.
_georgeta
Postat pe 4 Septembrie 2008 13:32
asta e un caz rar:) eu mi-am pierdut aproape 3 ani din viata asteptind ca EL sa ia o decizie:(...si asta pentru ca mereu mi-a spus ca vrea sa fie cu mine, dar niciodata nu a facut=o. E greu sa dai vrabia din mina pentru cioara de pe gard....
Aoleu, am incurcat borcanele...al meu nu era nici macar divortat....nici sa nu va uitati la cei cu verigheta:)
In principiu, eu cred in iubire si in capacitatea ei de a invinge greutatile:) Dar, de la caz la caz, pot sa dai si peste "drumuri infundate". O gindire optimista ajuta in orice situatie:)
Poate la ora la care vorbim noi, subiectul nostru deja este fericita, in vacanta cu sotul si copiii sai si nu mai are nevoie de "sfaturile" noastre pertinente.
LumiCodrescu
Postat pe 4 Septembrie 2008 19:34
daca spui ca ti-ai gasit dragostea in persoana acestui barbat, atunci mergi inainte.daca va intelegeti si sunteti toleranti atunci multe bariere sunt depasite. cat despre copii .... ei au o mama deja, cu care presupun ca vor sta impreuna ( deoarece sunt inca atat de mici) asa ca de ce nu ai incerca sa fii prietena lor, in loc de mama vitrega.iar femeile musulmane sunt obisnuite sa imparta dragostea sotului, asa a fost de generatii. iti doresc succes si fa-ti planuri de viitor.daca tu vei fi mai putin tematoare, mai deschisa, mai apropiata de copii, ca prietena, de lucrurile nu ar putea evolua frumos?
sadethro
Postat pe 8 Septembrie 2008 10:13
am cteva raspunsuri :1 copii nu stau la noi deocamdata vin duar la sfarsit de saptamana :2 cauza divortului lor este faptul ca ea nu avea grija de casa nu are ei au fost casatoriti 8 ani iar ea nu a lucret niciodata iar o alta problema este faptul ca se cearta din orce .3 eu nu asi incerca niciodata sa ii i-au locul copii au deja o mama si un tata euv reau duar sa ma accepte si sa nu ma priveasca ca un dusman.
Acum o bomba noua ptr cine crede in asa ceva fosta lui sotie a ajuns la concluzia ca sau despartit din cauza la FARMECE sau vrajitorii iar acum incearca sa ii umple si lui capu cu asa ceva eu am ramas fara replica
yavrum
Postat pe 10 Septembrie 2008 15:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Traditii la nunta 7 De la: cinezee 3 Martie 2009 23:29
Virgina la 21 de ani !!!! 5 De la: Alecsx 7 Decembrie 2008 12:39
Am nevoie de ea 3 De la: tutankhamon 24 Aprilie 2009 12:51
Trece! 2 De la: tutankhamon 24 Aprilie 2009 12:50
fata - tata vitreg 7 De la: pusy 27 Aprilie 2009 15:15
Setari Cookie-uri