ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Dieta in cazul tiroiditei hashimoto

Voteaza
*****Scor: 4 din 5 voturi
 

Sufar de aceasta boala de doi ani de zile.La ultimele analize,mi-au iesit valori mari ale anticorpilor in sange care imi ataca tiroida inflamand-o si incetinindu-i activitatea.Din acest motiv,am cateva neajunsuri:imi cade parul foarte tare,sunt mereu obosita,ma enervez repede si in loc sa slabesc,ma ingras intruna desi nu mananc decat ciorbe,salate si beau multa apa.
Fac si sport dar din lipsa de timp sau dispozitie,nu ma tin de el chiar in fiecare zi.
Ce se poate recomanda pentru slabit cand suferi de aceasta boala?
  citeaza   raspunde

Incercati sa puneti in ordine - atat cat se va putea - imunitatea.
Un organism rezistent va lupta singur contra virusilor.
Eu folosesc TELOM-R , un produs romanesc al firmei DVR pharm, care mi s-a parut destul de eficient. Laptisorul de matca si propolisul luat in cantitati mari si pe perioada indelungata, dar impreuna /in aceeasi perioada cu produsul de mai sus.
V-as mai recomanda si Vitamina C alcalina Ayuvendica, deoarece acest produs practic (dupa prospect) ar trebui sa alcalinizeze sangele.
Aciditatea din organism intretine inflamatiile si ajuta virusii si bacteriile sa "capete putere".
Pana sa ajung la aceasta "formula" am incercat timp de 2 ani de zile multe produse naturiste folosite pentru imunitate, dar mie personal nu mi-au folosit.
Bineinteles ca dvs. puteti incerca si alte produse pentru cresterea imunitatii in afara de cele pe care vi le-am recomandat.
Pentru glanda tiroida puteti incerca si alga KELP (ca adjuvant pe langa ce v-a recomandat medicul dvs.), alga care contine iod , dar care are si alte proprietati. Puteti cauta informatii pe internet pentru toate produsele pe care vi le-am indicat.
Imunitatea nu se pune usor "in regula", dar pe glanda se "lucreaza si mai greu". In momentul in care corpul dvs. va beneficia de o buna imunitate, acesa va lupta singur impotriva bolii care va creeaza atat de multe probleme.
Succes!
  citeaza   raspunde

Rodica, tu ai pus postarea intentionat de 6 ori ca sa invete Maria pe de rost ?
  citeaza   raspunde

Buna Maria fa la un cabinet specializa RMN la gat atunci vei primi un tratament adecvat ,nu folosi nici un medicament dupa ce spun alti ,numai medicul stie ce tratament adecvat trebuie luat si nu in ultimul rand regimul alimentar
  citeaza   raspunde

De la: rodica_stefane, la data 2016-06-25 03:11:08Incercati sa puneti in ordine - atat cat se va putea - imunitatea.
Un organism rezistent va lupta singur contra virusilor.
Eu folosesc TELOM-R , un produs romanesc al firmei DVR pharm, care mi s-a parut destul de eficient. Laptisorul de matca si propolisul luat in cantitati mari si pe perioada indelungata, dar impreuna /in aceeasi perioada cu produsul de mai sus.
V-as mai recomanda si Vitamina C alcalina Ayuvendica, deoarece acest produs practic (dupa prospect) ar trebui sa alcalinizeze sangele.
Aciditatea din organism intretine inflamatiile si ajuta virusii si bacteriile sa "capete putere".
Pana sa ajung la aceasta "formula" am incercat timp de 2 ani de zile multe produse naturiste folosite pentru imunitate, dar mie personal nu mi-au folosit.
Bineinteles ca dvs. puteti incerca si alte produse pentru cresterea imunitatii in afara de cele pe care vi le-am recomandat.
Pentru glanda tiroida puteti incerca si alga KELP (ca adjuvant pe langa ce v-a recomandat medicul dvs.), alga care contine iod , dar care are si alte proprietati. Puteti cauta informatii pe internet pentru toate produsele pe care vi le-am indicat.
Imunitatea nu se pune usor "in regula", dar pe glanda se "lucreaza si mai greu". In momentul in care corpul dvs. va beneficia de o buna imunitate, acesa va lupta singur impotriva bolii care va creeaza atat de multe probleme.
Succes!


Nu cred, Rotty ! N-are cum sa programeze sa apara de atatea ori aceasi postare... ! Mai degraba cred ca tratamentele folosite de ea, sunt de vina... !
  citeaza   raspunde

Aceeasi Marie, cu alta palarie......
  citeaza   raspunde

Mergeti la endocrinolog, in primul rand, sa reglati TSHul. Suplimentele cu iod nu sunt recomandate.
Cititi Hipotiroidismul si tiroidita Hashimoto de dr. Sarfraz Zaidi, aveti acolo multe informatii pretioase si chiar diete specifice. Sanatate!
  citeaza   raspunde

Buna dimineata ! Am aceasta boala de un an de zile si am ajuns la un echilibru. In primul rand mergeti la mediccu analizele : TSH, FT3, Ft4 si anticorpii antitiroidieni. TSH ul trebuie tinut sub control, in functie de analize va va stabili o doza subtitutiva de hormon tiroidian, care se ia in fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de mic dejun.
Apoi, dieta este foarte importanta. E greu la inceput dar merita deaorece ajuta la slabit si reduce inflamatia, deci si nivelul anticorpilor. Fara zahar, nimic cu zahar. Verificati sensibilitateala gluten si lactoza. Teoretic oricine are tiroidita autoimuna trebuie sa evite glutenul. Deci fara cereale,fara paine si absolut tot ce contine faina. Eu folosesc mamaliga si orezul pe post de paine. Mancati preponderent proteic, oua, carne , peste si verdeturi din belsug. In ce priveste fructele evitati ceea ce va baloneaza. DE evitat complet soia. Varza, brocoli si conopida nu-i fac bine tiroidei, deci mancate rar si doar gatite. Beti 2 l de apape zi, faceti sport, dormiti 8 ore pe noapte. Suplimentati cu acizi grasi omega 3(ulei de peste), seleniu, zinc si vitamina C. Si foarte important, verificati-va niveleul de vitamina D,printr-un examen de sange. Daca trebuie luati si un supliment cu vitamina D pentru a fi in limite normale.
  citeaza   raspunde

..."Mai degraba cred ca tratamentele folosite de ea, sunt de vina... !"

Boul tot bou ramine...


Indiferent in care parte a lumii isi ... rumega lucerna!


  citeaza   raspunde

De la: lciceo, la data 2016-06-25 11:10:11Buna dimineata ! Am aceasta boala de un an de zile si am ajuns la un echilibru. In primul rand mergeti la mediccu analizele : TSH, FT3, Ft4 si anticorpii antitiroidieni. TSH ul trebuie tinut sub control, in functie de analize va va stabili o doza subtitutiva de hormon tiroidian, care se ia in fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de mic dejun.
Apoi, dieta este foarte importanta. E greu la inceput dar merita deaorece ajuta la slabit si reduce inflamatia, deci si nivelul anticorpilor. Fara zahar, nimic cu zahar. Verificati sensibilitateala gluten si lactoza. Teoretic oricine are tiroidita autoimuna trebuie sa evite glutenul. Deci fara cereale,fara paine si absolut tot ce contine faina. Eu folosesc mamaliga si orezul pe post de paine. Mancati preponderent proteic, oua, carne , peste si verdeturi din belsug. In ce priveste fructele evitati ceea ce va baloneaza. DE evitat complet soia. Varza, brocoli si conopida nu-i fac bine tiroidei, deci mancate rar si doar gatite. Beti 2 l de apape zi, faceti sport, dormiti 8 ore pe noapte. Suplimentati cu acizi grasi omega 3(ulei de peste), seleniu, zinc si vitamina C. Si foarte important, verificati-va niveleul de vitamina D,printr-un examen de sange. Daca trebuie luati si un supliment cu vitamina D pentru a fi in limite normale.


Am facut deja analizele si se pare ca tiroida mea functioneaza normal.Valorile TSH,Tt3 si Ft4 au iesit in parametri normali.Deci am eutorididie dar anticorpii au iesit destul de mari:peste 1000!Nu mi s-a dat niciun tratament deocamdata.Mi s-a interzis sa iau iod in cantitati mari pentru ca acesta agraveaza boala.Deci algele nu sunt indicate in cazul meu.
  citeaza   raspunde

De la: Maria_22, la data 2016-06-26 09:42:10
De la: lciceo, la data 2016-06-25 11:10:11Buna dimineata ! Am aceasta boala de un an de zile si am ajuns la un echilibru. In primul rand mergeti la mediccu analizele : TSH, FT3, Ft4 si anticorpii antitiroidieni. TSH ul trebuie tinut sub control, in functie de analize va va stabili o doza subtitutiva de hormon tiroidian, care se ia in fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de mic dejun.
Apoi, dieta este foarte importanta. E greu la inceput dar merita deaorece ajuta la slabit si reduce inflamatia, deci si nivelul anticorpilor. Fara zahar, nimic cu zahar. Verificati sensibilitateala gluten si lactoza. Teoretic oricine are tiroidita autoimuna trebuie sa evite glutenul. Deci fara cereale,fara paine si absolut tot ce contine faina. Eu folosesc mamaliga si orezul pe post de paine. Mancati preponderent proteic, oua, carne , peste si verdeturi din belsug. In ce priveste fructele evitati ceea ce va baloneaza. DE evitat complet soia. Varza, brocoli si conopida nu-i fac bine tiroidei, deci mancate rar si doar gatite. Beti 2 l de apape zi, faceti sport, dormiti 8 ore pe noapte. Suplimentati cu acizi grasi omega 3(ulei de peste), seleniu, zinc si vitamina C. Si foarte important, verificati-va niveleul de vitamina D,printr-un examen de sange. Daca trebuie luati si un supliment cu vitamina D pentru a fi in limite normale.


Am facut deja analizele si se pare ca tiroida mea functioneaza normal.Valorile TSH,Tt3 si Ft4 au iesit in parametri normali.Deci am eutorididie dar anticorpii au iesit destul de mari:peste 1000!Nu mi s-a dat niciun tratament deocamdata.Mi s-a interzis sa iau iod in cantitati mari pentru ca acesta agraveaza boala.Deci algele nu sunt indicate in cazul meu.


*eutiroidie
  citeaza   raspunde

Doamna Rodica_stefane,este lesne de inteles ca nu stiti ce inseamna o boala autoimuna.
In aceste boli nu se recomanda nicidecum produse care stimuleaza sistemul imunitar,pentru ca atunci se mareste si numarul anticorpilor.
  citeaza   raspunde

In sfirsit un raspuns inteligent.
Foarte corect. Pt. bolile autoimmune au aparut medicamentele biologice
din care fac parte imunomodulatoarele care chiar scad imunitatea pt. a permite organelor atacate sa se vindece.
Aceste medicamente au aparut si in Romania de ani buni.
  citeaza   raspunde

E minunat daca nivelul hormonilor tiroidieni si TSH ul sunt la valori normale. Cred ca pentru a scadea anticorpii trebuie redusa inflamatia. De gasit ce anume intretine aceasta inflamatie. Poate fi o intoleranta alimentara, poate fi o alergie, poate fi o supaincarcare cu toxine si metale grele, poate fi o disbioza intestinala, poate fi stresul care mentine un nivel inalt al cortizolului, un nivel scazut de vitamina D. Gasiti un endocrinolog dispus sa priveasca problema din toate unghiurile. Dieta este si ea foarte importanta. Pana una-alta, eu zic sa incepeti prin a renunta complet la zahar. Paine, daca-i musai , mancati putina si de preferat din faina integrala. Luati un supliment cu omega 3 si seleniu.
  citeaza   raspunde

Buna seara! Doamna sau domnisoara Roxana am observaf ca ati relatat despre Hipotiroidismul si tiroidita Hashimoto | Dr. Sarfraz Zaidi - tind sa cred ca este un bun sfat aceasta îndrumare. Am o rugăminte. Sunteti in posesia unei edituri pdf . V as ruga f mult dacă o aveti sa imi trimiteți si mie daca se Poate. Am descoperit recent ca as avea aceasta boala . Sunt in afara tarii iar cei 5 doctori la card am fost mi au spus că trebuie să iau ltyroxin . Ceea ce nu prea as vrea . Va multumesc ptr timpul citirii acestui raspuns . Numai bine .
Adresa mea de email klauss79@yahoo.com
  citeaza   raspunde

Sunt in aceessi situatie si D3 functioneaza la mine. Il iau prin expunerea la soare sau mai este calcivit. D3+K2 e bun daca luati din farmacie. Vedeti daca functioneaza si la dvs. Sunt la inceput, dar 2 saptamani de expunere la soare au stopat cresterea galopanta a TPO. Acum incerc 2 luni calcivit. Va trimit rezultatul daca va mai intereseaza.
  citeaza   raspunde

Hashimoto si imunitatea: Am mai citit ca Hashimoto este reversibila prin dieta si tratament. E foarte greu sa readuci totul la normal, dar nu imposibil! Deci, merita sa incercati. Iodul, glutenul, soia trebuie excluse din alimentatie si multe altele, dar supele de legume, carnea si fructele sunt ok cu cateva exceptii mentionate si mai sus (exclus: brocoli, varza si conopida). Endocrinologul ar trebui sa va dea o lista cu ce alimente sa evitati. D3ul este foarte important in toate bolile autoimune si e cel mai bine asimilat prin expunerea la soare. Iarna cand aceasta expunere nu e posibila sau nu ne ajunge, ar fi bine sa suplimentam (D3+K2), exista aceasta combinatie de exemplu in calcivit. Mai ales daca numai TPOul e problema, exista sanse foarte mari de remediere a problemei doar prin alimentatie si suplimente, de ex: D3+K2, B12, in functie de caz. Trebuie facute analizele de sange si endocrinologul sau hematologul sa vada exact unde trebuie suplimentata si cat. B12 este de obicei deficitar la Hashimoto. Mult succes si asteptam sa ne imaprtasiti reusitele!!!!!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: