ce anume nu pricep sau unde gresesc prin felul meu de a gandi?

Eu ce vad din datele putine pe care le-a dat, este ca ei sunt tineri sau imaturi sau si una si alta. Relatia lor merge la cacealma, adica nu au gasit simbioza aceea care uneste 2 persoane si forteaza o relatie care de fapt nu exista, pentru ca nu au nimic in comun. Eu asa vad...ar trebui sa evalueze relatia, sa vada fiecare ce vrea cu adevarat si apoi sa hotarasca daca merg mai departe sau pun punct. Ori in momentul in care vii cu asemenea poveste pe net, sperand ca noi putem face lumina in relatia lor, inseamna ca ei nu au niciun fel de reper, nu comunica si dupa 2 ani au o relatie haotica, care s-a rutinat, nu mai e atractia sexuala de la inceput si e mai comod sa stai in zona de confort, in loc sa tai pisica in 4 si sa vezi ce e acolo...In acest moment au nevoie de un psiholog, sa ii ajute sa faca lumina in relatia lor.Sunt 2 posibilitati: ori isi iau fiecare cate unul sau merg la o terapie de cuplu, e alegerea lor.
calla
Postat pe 28 Octombrie 2013 16:54
Nu au nimic in comun pt. ca s-au ciondanit de 2 ori?
Terapie de cuplu pt. ca s-au ciondanit pe o iesire de 3 ore in oras?
You're funny.
garbo_12042
Postat pe 28 Octombrie 2013 17:06
Tu vezi doar la suprafata, eu vad in profunzime. Ei nu se cearta prima oara pe asa ceva si nici nu au fixate niste comportamente, reguli care de obicei exista la cuplurile care stau impreuna de 2 ani...
calla
Postat pe 28 Octombrie 2013 17:30
De la: quasaria, la data 2013-10-28 03:02:30"anturajul" e o scuza trasa de par: nici un anturaj nu te poate obliga sa faci nimic - decizia iti apartine strict, deci vina e cit se poate de directa, nu indirecta.


am impresia ca faci din tantar armasar !parerea mea ,draga quasaria


Sa incercam sa ii dam cateva circumstante atenuante avand in vedere ca nu cunoastem persoanele despre care se discuta,fiecare avem defecte !


garbo168173
Postat pe 28 Octombrie 2013 19:02
Daca esti intr-o relatie si partenerul munceste mai mult, mi se pare corect ca atunci cand el este la servici sa ma plimb cu prietenele, iar cand partenerul are timp, sa ma distrez alaturi de el.
lllorena
Postat pe 29 Octombrie 2013 05:31
Ai si tu un punct de vedere si il inteleg.
Cu toate ca tu consideri ca vad la suprafata, eu sustin ca vad doar ce e de vazut si anume ceea ce a scris Padwan. Nu am de ce sa merg la stanga si la dreapta de spusele lui, inainte si inapoi sau sa judec prin prisma propriilor mele experiente. E usor sa faci pe intuitivul, psiholog e tot romanul, iar paranormala nu ma simt. Comentez strict ce a descris el. Iar el, atat cat pot percepe eu asa limitata cum consideri tu ca sunt de o gandire superficiala si nu in profunzime, a descris o neintelegere simpla, bazata pe ceva neincredere datorata faptului ca el nu are viata sociala si ea da.
De aici tre' sa escaladezi mult mult de tot si sa ai niste idei fixe majore ca sa ajungi sa afirmi ca nu au NIMIC in comun si necesita terapie de cuplu (ca tot e la moda).
Parerea mea, care este.

l.e./ Sincer, nici nu stiu de unde va scoateti parerile astea extreme, dar pana si eu pot sa intuiesc asta.
Nu judec pe nimeni care se considera paranormal si intuitiv, insa eu, in lipsa atestarii acestor calitati, ma voi rezuma in a ii raspunde omului fix la ce a descris si intrebat.
garbo_12042
Postat pe 29 Octombrie 2013 09:34
mda. partea cu creditele depinde de abordarea personala. Eu, de ex., nu ofer credit by default. Nici suspiciuni. Pornim de la zero si vedem ce creste: increderea sau paranoia....

Mie de ex situatia in care ar INSISTA sa nu ma duc si as auzi chicoteli de cucoane cind l-as suna, mi-ar crea suspiciuni. Si nu, probabil nici abordarea mea n-ar fi sa calc peste cadavrul lui si sa ma duc cu el ORICUM, oricit tropaie ala ca nu vrea si nu vrea sa vin.... Tot chestie de abordare.
quasaria
Postat pe 29 Octombrie 2013 10:08
De acord. Mi se pare ca avem pareri similare, iar eu am o abordare mai ofensiva si tu una mai defensiva. Nu in sensul ca vreau sa atac sau ofensez, ci in sensul ca imi asum riscul si daca pica prost - ma descurc. Eu nu mi-as pierde timpul aparandu-ma, ca mi se pare ca nu am chef sa pierd timp si ca nu am motive sa gandesc asa. Tu, din cate vad, ai pareri asemanatoare cu ale mele, dar o abordare mai defensiva/precauta si mi se pare OK si sa se menajeze omul din cand in cand.
Eu nu sunt de principiul asta, fac fair-play. El zice, eu il cred. Eu zic (adevarul), el ma crede, iar daca nu ma crede consider ca are buba la cap si zboara. In momentul in care mi se dovedeste contrariul plec, iar pana atunci nu imi bat capul, ca am o viata de trait si nu doresc sa traiesc continuu in suspiciune, ca n-am de ce. Daca imi cere cineva dovezi, din nou, consider ca are buba la cap si nu o sa imi consum neuronii sa ii repar cuiva bubele majore. Chestia aia cu dovezile si bla mi se pare aberanta. De ce sa dau dovezi? De ce ar presupune cineva ca mint? Asta nu-i problema mea, ca are cineva bube la cap, experiente anterioare traumatizante si in general, multe frustrari pe care doreste sa si le reverse asupra mea.

l.e.// Una peste alta, cu ce a gresit femeia aceea? Ce i-o facut? Parerea mea e in continuare ca absolut nimic si ca el sufera de niscai paranoia.
garbo_12042
Postat pe 29 Octombrie 2013 10:34
pina la urma... a trai e un risc, ai si tu dreptate. :-) Stai sau nu stai cu cineva, iar daca imi ascunde ceva prefer sa nu mai intru in detalii, plec si gata. Si imi asum si eu riscul ca poate am fost nedreapta. Asta e. Ghinion de nesansa.
Daca urasc ceva, urasc lipsa de sinceritate.
Personal, daca am chef sa "il insel" ma duc si ii spun - uite care e treaba Ghitza, eu astept la alta portita. Opreste-ma, daca poti. Eu zic ca nu poti, si ca nici nu mai ai de ce.
quasaria
Postat pe 29 Octombrie 2013 12:07
Si eu anunt inainte sa "insel" :))
garbo_12042
Postat pe 29 Octombrie 2013 14:24
NU am vrut sa te atac, imi pare rau ca ai simtit la extrem ceva ce nu e, dar e alegerea ta, perceptia ta. Eu nu sunt paranormala si nu am idei fixe, pur si simplu am lucrat cu tineri, cu cupluri care stau in concubinaj, insa problema e alta. El nu raspunde la niciun mesaj si tu mi-ai rastalmacit vorbele. Am spus ca nu au nimic in comun care sa ii ajute sa aiba o relatie autentica. El nu are curaj sa termine cu ea si se complac in mocirla asta si nu are curaj sau maturitate sa limpezeasca situatia... El nu se plange ca nu are o viata sociala, ci de faptul ca ea nu vrea sa petreaca timpul liber cu el si prefera anturajul prietenelor si al baietilor care vin cu ele . Asta l-a deranjat: eschivarea ei, minciunile ei, etc. Si nu le-am recomandat terapie pentru ca e la moda, ci pentru ca daca ar gasi un psihoterapeut priceput, chiar i-ar ajuta sa inteleaga mecanismele care fac dintro relatie una autentica sau una care macar merge in directia buna... In fine, imi cer scuze daca te-am jignit, desi nu am avut intentia asta si cam atat...eu ma retrag...
calla
Postat pe 29 Octombrie 2013 21:30
Din partea mea sper sa fim si prietene, dar WOW, tocmai ai zis si "mocirla " despre relatia lor. Wow, cum sa zici asa ceva bazat doar pe ce ai citit aici?WOW, imi e si teama sa traiesc pe aceeasi planeta cu oameni ca tine. WOW. Nu mai comentez, zic doar "wow" si imi dau palme si atat.
Din nou: Nu exista nicio dovada ca a mintit femeia. Reamintesc in caz ca a uitat cineva ce a povestit Padwan.
Si el a zis, A ZIS ca nu are viata sociala. Habar n-am ce spui tu acolo, dar el fix a zis ca nu prea are viata sociala. WOWOWOWOWOWOOWWOWOWOOWOWOWOOWOWOOW
Macar atat retine, ca oamenii poarta relatii frumoase de mii de ani si fara ajutorul terapeutilor. Serios, mii de ani si rasa umana continua sa se inmulteasca, oamenii traiesc in cuplu chiar si fericiti si bine mersi. Lasa-ne dracu' cu terapeutii tai, ca aparent avem mii si mii de ani in care ne-am descurcat si fara ei. Ce vinzi aici?

l.e.// O sa ne ducem toti la terapeuti acum pt. ca ne-am ciondanit de 2,5 ori . Altfel nu ne mai descurcam deloc deloc. Defapt, in orice relatie in care oamenii se ciondanesc de 2,5 ori si exista oaresce neintelegeri, e cazul sa se implice si un terapeut, ca altfel nu mai putem sa traim in cuplu bine. Te certi o data si ai ceva diferente de opinie/inaltime/greutate gata, la revedere - terapie sau nu te mai rezolva nimeni.
garbo_12042
Postat pe 29 Octombrie 2013 23:01
calla, intre noi fie vorba, nici eu nu vad rolul psihologilor si psihoterapeutilor, in afara faptului ca unii sint niste persoane interesante cu care poti sa filozofezi despre diverse. Cam acelasi lucru pe care poti sa il faci cu amicii tai. Numai ca pe amici nu ii platesti cu ora.
Reformulez: nu vad rolul psihoterapeutilor in afara situatiei in care esti absolut singur, ingrozitor de singur, si n-ai pe nimeni care sa te incurajeze si cu care sa schimbi o vorba.
quasaria
Postat pe 30 Octombrie 2013 07:06
Eu te inteleg perfect si ai dreptate.Cel mai bn este sa ai o discutie cu ea dar fata in fata nu la telefon si fi atent la miscarile fetei o sa iti dai seama de multe lucruri.Nu poti spune ca u te iubeste dar poate e nemultumita de ceva si nu are curaj sa iti spuna.Eu ti-am zis parerea mea,tu analizeaza le si faci ce e mai bine.Iti urez succes1
garbo_394336
Postat pe 2 Ianuarie 2014 17:02
De la: garbo_394336, la data 2014-01-02 17:02:21Eu te inteleg perfect si ai dreptate.Cel mai bn este sa ai o discutie cu ea dar fata in fata nu la telefon si fi atent la miscarile fetei o sa iti dai seama de multe lucruri.Nu poti spune ca u te iubeste dar poate e nemultumita de ceva si nu are curaj sa iti spuna.Eu ti-am zis parerea mea,tu analizeaza si faci ce e mai bine.Iti urez succes1
garbo_394336
Postat pe 2 Ianuarie 2014 17:03
336...astept..... ai citat. De ce ? .......Sau voi va logatzi aici , citatzi , samd....si "cica" ati comentat..... Sincer ? Incepe sa-mi vina vomitul.............clone......si iar clone....
Rotty
Postat pe 2 Ianuarie 2014 18:04


padwan baiatule... in titlul tau am gasit, eu, raspunsul ! "ce anume nu pricep sau unde gresesc prin felul meu de a gandi ?" deci... nu pricepi si gresesti prin felul tau de a gandi ! nu chiar poti sa-i explici cuiva, chiar daca e simpatic ca tine, de ce nu pricepe ! aici e vorba de reactii chimice in creier... ! nu esti singurul care face greseala asta. in mmentul cand nu ai incredere in partenera ta, asa se intampla. eu nu spun ca trebuie neaparat sa ai, dar tu ar trebui sa sti, pentru ca traiesti cu ea. ca Q zice ca viata e un risc... asta nu-ti rezolva problema sau dilema ta. daca sa zicem vroia sa te insele, o facea si fara atata trambita. nici ea nu a avut, ca sa zic asa, tact ! ori n-a stiut ca mai vin doi baieti, ori a stiut si n-a vrut sa te supere, eu nu stiu ce au pus la cale ele doua sau numai prietena ei. faptul ca ti-a spus fer ce face si cu cine e... e un punct pentru ea. si nu cred eu ca s-a indragostit in jumatea aia de ora... nici de mine n-ar fi facut-o... ! nu zic ca nu a fost putin neplacut pentru tine, dar daca chiar va iubiti si eu nu stiu cat, e mai bine sa treci de momentul asta cu intelegere. fetele cred ca sunt mai mature dar fac greseli prostesti, uneori. eu nu spun ca ai gresit, dar felul tau de a gandi o face vinovata. ia zi mai bine... cum arata secretara sefului tau ? aha... ok, ai grija sa nu cazi in ispita !!!

barboneli
Postat pe 2 Ianuarie 2014 18:43
Barboneli nu stiu cum ii poti lua apararea. Femeia a vrut cu orice pretz ca el sa ramana acasa sa poata iesi ea in oras cu inca o fata si aia insotita de 2 baieti. Ce inseamna asta sa iesi cu o prietena si ea sa mai vina cu inca 2? Pai daca tu accepti asa ceva e problema ta, dar nu inseamna ca toti o facem! Frate aici e vorba si de respect! Daca esti cu cineva si tii la el il respecti si punct! Cand venisera aia 2 ea trebuia sa il sune imediat si sa il cheme si pe el acolo unde se aflau ei daca intr-adevar isi dorea asta, dar nu prea si-a dorit-o! Parerea mea frate este sa ii platesti cu aceeasi moneda! Crede-ma e cea mai buna varianta.
garbo_395084
Postat pe 18 Ianuarie 2014 10:35
Si eu am trecut prin lucrurile astea! Si spun doar din propria experiența ca ce face ea nu este ok! Te va părăsi la un moment dat si singura ei scuza va fii ca tu lucrezi prea mult! Bafta!
pasarea
Postat pe 25 Ianuarie 2014 03:05

Fiecare vorbeste si se poarta dupa cum il duce capul .
In multe cazuri ,prietenele unei fete , daca vad ca aceasta are o relatie frumoasa cu un baiat, credeti ca se bucura ? Mai ales daca ele nu au reusit sa aibe prieten .
Cred ca stiti ca cel mai bun prieten devine cel mai mare dusman.
In general , oamenii sunt egoisti , invidiosi .
Atat dumneavoastra , cat si prietena , trebuie sa sa va ganditi bine si sa alegeti : ori relatia , ori prietenii.
Argentina_Malcea_1
Postat pe 25 Ianuarie 2014 07:56
Ce nu pricep eu.
In general este imposibil de priceput.
Nimeni nu ar trebui sa priceapa ce nu pricep eu.
Cine pricepe ce nu pricep eu este un nepriceput.
Cel mai greu de priceput sunt situatiile care nu ne convin.
De exemplu; Este foarte greu, de cele mai multe ori imposibil, sa faci pe altcineva sa priceapa ca este prost. Daca reusesti, atunci sa nu te astepti sa primesti multumiri.

Orice este posibil intre dorinta crestineasca de a nu-si umili prietenele aratandu-le acestora de ce partener valoros dispune si incercarea de a evita sa se simta umilita din acelasi punct de vedere.

Poate relatia voastra s-a maturizat cel putin pe jumatate, fiind depasita de una din jumatati faza in care ar fi umblat in limba dupa cealalalta doime.
Sau toate prietenele si-au impus punctul de vedere.

Orice este posibil.
Sorin_Emanuel_Ghetaru_1
Postat pe 11 Aprilie 2014 07:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
soacre poame acre 4 De la: si_totusi 26 Decembrie 2009 09:42
Relatie sau distractie? 19 De la: garbo_441543 13 Iulie 2016 16:09
cand el e neamt .... 98 De la: garbo_7733 12 Noiembrie 2012 14:23
neveste mincinoase 170 De la: Filipa 17 Iulie 2009 12:25
parintii trebuie sa isi educe copii si emotional 26 De la: garbo_406810 21 Decembrie 2014 22:34
Setari Cookie-uri