Cum sa fac?

Medicamentul respectiv nu o face robotel. nu o adoarme, nu este nici neuroleptic, nici hipnotic ca sa doarma, este un antidepresiv care o va ajuta sa-i creasca pragul de toleranta la stimuli care asupra ei au un efect mai puternic asupra altora. Nu pot sa dau numele medicamentului aici, dar un psihiatru stie ce si cum, important este sa i se adreseze unuia.In anumite situatii in care deja s-a ajuns in sfera patologicului, numai un tratament condus adecvat va rezolva problema, nu vreau sa intru in amanunte, dar la anumite persoane chimismul de la nivelul creierulu este perturbat(din motive f diverse) iar medicatia are rolul de a regla metabolismul la acest nivel. Medicatia nu este pt toata viata si nici macar a la long, ci doar pt o perioada in care ea sa-si revina cat sa poata face fata provocarilor si problemelor vieti ei. Si fara acest tip de ajutor pt inceput, nu o sa poata iesi din cercul asta vicios pt a merge mai departe, apoi vin celelalte. Cat despre "concentrarea pe lucruri si fapte ce reiese din munca proprie"???
bucura
Postat pe 20 Octombrie 2013 16:39
"vietii ei", desigur... : :
bucura
Postat pe 20 Octombrie 2013 17:16
draga Bucura cei mai multi dintre noi (exceptie o fac cei care sunt mereu )i-am dat acest sfat de a apela la un specialist , nu din rautate , evident bine intentionat ! exista la ea un dezechilibru emotional marcant si chiar are nevoie de ajutor calificat .Precizez ca mersul la un psiholog nu inseamna ca esti nebuna , ci dor ca ai un dezechilibru care trebuie compensat ! NU NEGLIJA ACEST ASPECT ,ITI POATE SCHIMBA VIATA IN BINE ! iti dorim binele ! retine!
garbo_19362
Postat pe 20 Octombrie 2013 20:10

Merci pt. raspuns, da tot nu m-ai lamurit cum sta treaba cu :" medicamentul este un antidepresiv
care o va ajuta sa-i creasca pragul de toleranta la stimulii care asupra ei au un efect mai puternic asupra altora"
cum vine asta, ti rog fr.??
Fss_ssu
Postat pe 20 Octombrie 2013 20:21
De la: abo, la data 2013-10-18 22:57:28Unui copil nu trebuie sa-i ceri nimic. In schimb trebuie sa-i oferi totul. Dragoste, sprijin, ajutor material, indrumare si, nu in ultimul rand, trebuie sa-l faci sa te iubeasca. Ajutorul de la el o sa-l primesti atunci cand o sa ai cu adevarat nevoie. Dar, o sa intelegi si tu asta cand vei fi mama.



Asa ai fost tu in copilarie, un copil egoist care doar astepta sa primeasca de la parinti fara sa ofere ceva in schimb??? Rusinica! Ajutorul de la copil...poate ca nici n-o sa-l primesti vreodata, daca din copilarie e distant si egoist....cazul si jigodiei care-mi mananca zilele pt ca fiind singura la parinti a cam fost rasfatata si si-a luat nasul la purtate.
garbo_385448
Postat pe 21 Octombrie 2013 14:35
Ai dreptate, Suparaciosule, am vrut sa scriu "stimuli care asupra ei au un efect mai puternic decat in cazul altora", acum intelegi tu, este ca in cazul pragului la durere. Dar tu nu m-ai lamurit cum e cu "concentrarea pe lucruri si fapte ce reiese din munca proprie"? ?
bucura
Postat pe 22 Octombrie 2013 09:10
"Asa ai fost tu in copilarie, un copil egoist care doar astepta sa primeasca de la parinti fara sa ofere ceva in schimb??? Rusinica! Ajutorul de la copil...poate ca nici n-o sa-l primesti vreodata, daca din copilarie e distant si egoist...."

eu zic sa nu faci copii. Niciodata. Pt ca nenorocitii si nerecunoscatorii nu numai ca nu se nasc singuri fara sa te trezeasca din somn, dar mai au si pretentia nesimtitia sa ii hranesti si stergi la cour! Si nici nu zic merci, pt ca nu pot sa vorbeasca... Ba, culmea tupeului, te mai si trezesc noaptea urlind. Neste nesimtiti....
quasaria
Postat pe 23 Octombrie 2013 10:25
Hai ca ai luat-o rau pe aratura....eu ma refer strict (sau mai bine zis daca ai un pic de minte sa gandesti...) la copii adolescenti, maturi care intr-un fel sau altul pot fi recunoscatori parintilor pt ce au facut pt ei....aici nu e cazul de copii minori care inca au nevoie de grija si protectia parintilor.
Cazul lui: fii-sa are si un job part-time dar niciodata n-a primit de la ea vreun cadou nici de ziua lui sau de Paste, de Craciun....o cravata nu costa mai mult de 30lei sau un set de la Nivea (asa ca pt bugetul ei, ca sa nu zic ceva scump) in schimb jigodia abia asteapta sa se intalneasca cu el sa-i mai dea niste bani...Ti-am zis mi-e sila efectiv de existenta ei, e greseala vietii lui. Si lui ii pare rau ca s-a intamplat asa.
garbo_385448
Postat pe 23 Octombrie 2013 16:12
Tu nu poti vedea mai departe de bunurile materiale... si pace. Ii ofera dragoste ... e o chestie pe care tu nu poti s-o pricepi si asta din cauza ca nu esti in stare. Dragostea dintre un parinte si copilul lui te depaseste. Este ceva peste puterea ta de intelegere. Ai primit ceva sfaturi mai sus, urmeaza-le pentru binele tau... cred ca ai o problema patologica... sau ai crescut intr-un mediu lipsit de dragoste care ti-a lasat sechele ... patologice, din nou.
P.s. eu ma tot minunez cum de el ... nu se desparte de tine. Dupa toate cate i-ai spus, ar trebui sa stie cu cine are de-a face.
mamamiamea
Postat pe 24 Octombrie 2013 08:22
De la: abo, la data 2013-10-24 08:22:18Tu nu poti vedea mai departe de bunurile materiale... si pace. Ii ofera dragoste ... e o chestie pe care tu nu poti s-o pricepi si asta din cauza ca nu esti in stare. Dragostea dintre un parinte si copilul lui te depaseste. Este ceva peste puterea ta de intelegere. Ai primit ceva sfaturi mai sus, urmeaza-le pentru binele tau... cred ca ai o problema patologica... sau ai crescut intr-un mediu lipsit de dragoste care ti-a lasat sechele ... patologice, din nou.
P.s. eu ma tot minunez cum de el ... nu se desparte de tine. Dupa toate cate i-ai spus, ar trebui sa stie cu cine are de-a face.



Vorbesti aiurea....dar de jigodia de fii-sa de ce nu zici acelasi lucru? Ea n-are pretentii materiale, bani, casa???? In schimb ea ce-i ofera lu' ta-su? Un telefon din ani in paste si ala cu interes, chipurile ca i s-a facut dor de el, javra...dar de fapt "dor" de bani......si zici de mine?!
Iubirea se masoara in sentimente, afectiune neconditionata dar uneori si din lucruri marunte, mici atentii care ne fac viata mai frumoasa.
Fiecare ofera dupa posibilitati, sunt unii care ofera o masina cadou, excursii, altii poate doar flori si bomboane...fiecare e fericit in felul lui.
Tu daca primesti ceva de la iubit/a (ca dupa nickname nu-mi dau seama daca esti barbat sau femeie) il refuzi....ca n-ai nevoie decat de sentimente platonice??
garbo_385448
Postat pe 24 Octombrie 2013 15:03
Mai, termina cu jigodia!
Iti zic io cum sa faci, cauta un copac, funie si sapun! Na, ca pt tine|i pacat si aeru pe care|l respiri.
Axl_R
Postat pe 24 Octombrie 2013 15:15
singura care a luat-o pe aratura esti tu: aia e FIE-SA. Ti-a spus toata lumea: tu nu esti NIMIC. Ii esti femeie de serviciu si saltea, nimic mai mult. Esti o jigodie frustrata careia ii e imposibil sa inteleaga relatia dintre parinti si copii: nu, nu faci copilul sa iti DEA tie nimic. Il faci sa ii DAI doar tu. In relatia dintre parinte si copil tu, ca parinte, faci doar atit: oferi.
Ti-am mai spus sa nu te reproduci. Faci un mare rau umanitatii raspindindu-ti bolile psihice prin lume: ai bunul simt sa te castrezi, macar.
quasaria
Postat pe 26 Octombrie 2013 11:57
De la: quasaria, la data 2013-10-26 11:57:09singura care a luat-o pe aratura esti tu: aia e FIE-SA. Ti-a spus toata lumea: tu nu esti NIMIC. Ii esti femeie de serviciu si saltea, nimic mai mult. Esti o jigodie frustrata careia ii e imposibil sa inteleaga relatia dintre parinti si copii: nu, nu faci copilul sa iti DEA tie nimic. Il faci sa ii DAI doar tu. In relatia dintre parinte si copil tu, ca parinte, faci doar atit: oferi.
Ti-am mai spus sa nu te reproduci. Faci un mare rau umanitatii raspindindu-ti bolile psihice prin lume: ai bunul simt sa te castrezi, macar.



Ei nu zau! Jigodie frustrata (primesti ceea ce oferi, ca tot ma jignesti fara sa ma cunosti) esti tu care n-ai stiut sa-ti tii familia si i-ai bagat copilul tau pe gat barbatului cu care esti acum. Daca el nu-ti accepta copilul??? Apropo de frustrari.....de ce nu ti-ai gasit un barbat pe masura ta, tot cu copil??? El (actualul) sa fie prostul caruia sa-i bagi copilul pe gat dar altul tie nu, sa fii doar tu cu fii-ta. Dar inainte sa ai copii de ce nu ti-ai ales unul care avea copil? Si mai ma judeci pe mine....vezi-ti de oile tale. Halal om esti! Fii-ta nu e centrul universului, daca acum nu-i prea pasa de tine, fii sigura ca atunci cand va avea familia ei, copii ei, nici c-o sa-i mai pese de tine....si sa vedem atunci ceea ce "OFERI" tu cu atat drag, de mai primesti inapoi. Ti-am zis probabil ca in copilaria ta ai fost egoista si rasfatata,ceea ce se vede si acum la maturitate, de gandesti asa.
garbo_385448
Postat pe 28 Octombrie 2013 17:19
Probabil si de aia te-a parasit barbac-tu cand a vazut ca are de-a face cu o femeie egoista si multe altele pe care doar tu le stii mai bine....nu tre' sa te "explici"......
garbo_385448
Postat pe 28 Octombrie 2013 17:21
Recitind postările vizavi de acest topic, mă întreb: dacă rămâi cu acest bărbat, având atâta ură față de fiica acestuia, ce viață o să aveți împreună ? La un moment dat fata se mărită.La rândul ei și ea o să aibă copii. Atașamentul prietenului tău o să se adâncească și mai mult față de fiica lui, având nepot/ți. Ce o să se întâmple cu tine ? Din cauza atașamentului său, al bărbatului iubit, față de fiica și familia acesteia, ai să înnebunești ?

Sau, căsătorându-te cu el, făcându-i un copil, fiica sa, dacă o să aibă o atitudine ostilă față de copilul vostru, ce ai să faci ? Mă gândesc că dacă se întâmplă acest lucru, și fiica prietenului tău o să-și scoată arsenalul pentru a lupta.Și, în acest caz, dacă rămâi cu acest bărbat, viața ta o să fie o luptă continuă? O viață plină de venin ?

Dacă alegi să rămâi cu el, trebuie să faci anumite compromisuri.Zic io.Sau, așa cum ai menționat, vrei să-l distrugi psihic pe omul ”iubit” ?

Acest bărbat, văzând atitudinea ta ostilă față de fiica sa, poate, iubindu-te, nevrând să te piardă, o să îți facă pe plac, ”renegându-și” fiica. Dar, totuși, o să își iubească copilul. El o să facă un compromis de fațadă pentru a evita scandalurile. Și, pe ascuns, o să țină legătura cu fiică-sa, în acest fel o să apară minciunile. Deoarece totul se află la un moment dat, o să înceapă iar scandalurile. Se creează un cerc vicios. Desigur, e doar părerea mea umilă.
garbo_388046
Postat pe 23 Noiembrie 2013 08:50
1) daca-l iubesti si vrei o viata cu el , nu gandesti asa
2) copilul lui poate fi si al tau chiar daca vrei sa ai si tu un copil cu el
3) cand l-ai cunoscut ai stiut ca are un copil
Restul sunt discutii fara rost, nu o sa-si dea niciodata copilul la o parte chiar daca voi va iubiti nemarginit.Si copilul nu are nicio legatura cu fosta, daca vrea sa-i asigure un loc unde sa stea ajuta-l asa o sa ai ocazia sa nu te simti in plus .Crede-ma stiu ce vorbesc pentru ca si eu sunt casatorita cu un barbat care divortat si cu 2 copii.Am reusit sa-mi fac fetele prietene, mama lor e mama lor, iar eu sunt prietena pe care o intreaba lucruri care nu ar indrazni sa le discute cu mama lor . Daca o sa gandesti si cu inima nu numai cu portofelul o sa vezi ca poate fi chiar usor.cum sa te gandesti la ce o se intample dupa un divort cand tu nu ai gustat casatoria?
Cred totusi ca acesta relatie nu e pentru tine, gaseste pe cineva singur, fara obligatii si fara casa si asa nu o sa mai ai ganduri de acestea
crissnew
Postat pe 28 Noiembrie 2013 10:54
cred ca te grebesti....drepturi vei capata,dupa casatorie,daca veti avea si voi impreuna un copil...in timp oamenii isi schimba ideile.
si el isi va schimba ideile,in functie de cum va merge relatia voastra.
Toleranta fata de fiica lui,trebuie sa existe,pentru ca este jumatate din el,are sangele lui...e ruda de gradul unu.Si pentru ca el sigur o iubeste,ar fi magar daca nu si-ar iubi propriul copil....iubeste si tu ceea ce iubeste el./...
si nu trebuie sa te certi penrtu casa....iti spui frumos parerea,si-o spune si el calm,si daca nu sunteti acum de acord,mai lasi timpul sa treaca,si gasiti alte solutii impreuna.exista cel putin doua solutii,la fiecare problema....
daniilia
Postat pe 28 Noiembrie 2013 23:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nesiguranta 22 De la: garbo_487480 16 Septembrie 2018 10:37
A profitat de mine.... 238 De la: fengari 15 Iunie 2011 23:03
Ce iubesc femeile?Ce le face fericite pe femei? 117 De la: angel_forever 15 Iulie 2010 19:33
o poveste trista dar adevarata 50 De la: anca70 26 Mai 2011 10:05
SA VOTAM PENTRU ROMANUL BRANCUSI! 24 De la: LILO 20 August 2009 12:59
Setari Cookie-uri