O noua sansa relatiei tale sau divort fara probleme?



De obicei divorturile sunt lungi si dureroase, chiar daca nu il mai iubesti pe omul de langa tine.

Este o experienta traumatizanta. Si daca mai exista si copii, ei au cel mai mult de suferit. De cate ori copiii nu au suportat consecintele faptelor parintilor si de cate ori acesti micuti nu s-au simtit ei vinovati?

Si atunci ce solutii avem? sa ramanem impreuna pentru copii, sa ne sacrificam propria fericire sau sa divortam si sa riscam sa provocam copiilor o suferinta care nu poate fi alinata?.

De cele mai multe ori in cazul divorturilor, oricat de civilizat ar fi, atunci cand ajungem la tribunal, ne spalam rufele in public, toata lumea e libera sa priveasca si sa ne judece si asta ne frustreaza.

Pe langa faptul ca dureaza, apar multe cheltuieli neprevazute si tensiuni greu de suportat.

De teama acestor lucruri alegem de foarte multe ori sa ramanem impreuna si sa fim nefericiti.

Insa eu am invatat ca lucrurile nu sunt albe sau negre si ca exista intotdeauna o a treia solutie - MEDIEREA

Medierea este orientata catre gasirea unor solutii avantajoase de ambele parti. Se conteaza pe discretie si confidentialitate.
Dar in primul rand primeaza interesul copiilor.

Medierea creeaza, pe langa rezolvarea conflictelor, si posibilitatea continuarii relatiei dintre parinti intr-un mod civilizat si amiabil, ceea ce nu poate fi decat in interesul copiilor.



iulia_marinela
Postat pe 4 Octombrie 2013 12:15


"Medierea creeaza, pe langa rezolvarea conflictelor, si posibilitatea continuarii relatiei dintre parinti intr-un mod civilizat si amiabil, ceea ce nu poate fi decat in interesul copiilor."

n-am inteles... ! la ce conflicte te referi... ? ce zici de conflictul asta, de ex.: ea, a plecat de acasa cu Volodea, de 2 ani si 2-3 zile, nu mai tin minte ce scria in ziar.... cum rezolvi asta ???
barboneli
Postat pe 4 Octombrie 2013 12:42
Buna Iulia draga eu am auzit ca acum poti divorta foarte usor si fara coplicatii daca cei doi sunt de acord ! , medierea este buna normal ! dar o casatorie are urcusuri si coborasuri si usurinta de a trece la alta relatie si la alta .... nu sunt dovezi ca va doriti un camin impreuna ! eu am treizeci de ani de casnicie si nu este usor sa ajungi aici !
garbo_19362
Postat pe 7 Octombrie 2013 07:43
Inainte de a porni la un drum impreuna , cele doua persoane trebuie sa ia in calcul faptul ca nu sunt singure , ci au parinti , frati , surori , prieteni .
Ei trebuie sa se gandeasca daca sunt compatibili din toate punctele de vedere .
Apoi , daca pornesc la drum impreuna , trebuie sa aibe capul pe umeri , sa-si imparta responsabilitatile acasa , sa se inteleaga , sa se ajute reciproc , sa aibe grija de sanatatea fizica , mentala , sufleteasca .
Au facut o alegere pentru toata viata . Amandoi se vor ingriji de pastrarea casniciei lor .

Argentina_Malcea_1
Postat pe 24 Octombrie 2013 06:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Legalizarea prostituției 1 De la: garbo064892 22 Octombrie 2009 22:42
salut! 6 De la: garbo055472 17 Ianuarie 2010 14:42
AJUTOR 4 De la: tutankhamon 10 Mai 2010 11:49
Este un film..Pe programul plus..Cu un barbat indian si o femeie indiana foarte frumosi 6 De la: anaROBERT 14 Decembrie 2010 23:36
CASATORIE INTRE CRESTINI? 17 De la: Ciresica 11 Decembrie 2009 07:11
Setari Cookie-uri