Sunt plecat din tara si vreau sa divortez

Buna ziua,
Sunt casatorit de 6 ani, avem un copil de 4 ani. Curand o sa plec din tara sa lucrez in strainatate si vreu in acelasi timp sa divortez (vreau sa ma cosatoresc cu alta femeie pe care o iubesc), Daca sunt plecat din tara pot divorta, nu o sa pot veni sa ma prezint la divort, o sa am nevoie de avocat?....etc.
Motive pentru care vreau sa divortez: Iubesc o alta femeie(deci mi-am inselat sotia)
-Cu actuala sotie, de cand ne-am casatorit ne certam in fiecare zi aproape, nepotrivire de caracter,nepotrivire din punct de vedere sexual,.......
Momentan locuiesc impreuna cu actuala sotie in casa mea, lasata de parintii mei pe numele meu inainte de casatoria mea.Mentionez ca vreau sa las casa copilului meu si sotiei mele pentru a locui acolo.

Intrebare: pot divorta daca sunt plecat in strainatate si nu o sa pot fi prezent la nici o infatisare la divort?
garbo_12502
Postat pe 3 Aprilie 2013 09:30
poti sa ai un avocat in RO, nu trebuie sa fii tu acolo.
quasaria
Postat pe 3 Aprilie 2013 09:56
Daca si sotia (mama copilului) e de acord cu divortul,se rezolva in maximum doua zile,la notar sau tribunal . Achitati o taxa,semnati si sunteti liberi.
Rotty
Postat pe 3 Aprilie 2013 11:30
Reclamantul daca nu isi sustine cauza in proces, i se va anula cererea prin neprezentare. Deci nu este o idee buna ca sa nu va prezentati, mai ales ca aveti multe de discutat (incredintare minor, program de vizita, acordarea pensiei de intretinere minor, partaj) ceea ce nu se poate discuta ,ntr-o singura sedinta.
İar mai nou, veti fi obligat sa va prezentati intai la un mediator.
Chiar daca mergeti la un notar, tot va trebui facuta ancheta sociala.
Solutia cea mai simpla, este sa cadeti de comun acord cu privire la toate capetele de cerere si sa mergeti la un notar sa consfintiti invoiala. Binenteles, ca va trebui sa asteptati cu plecarea in strainatate, pentru ancheta sociala. Daca staruiti la Autoritatea Tutelara sa se efectueze mai repede, aveti sansa sa va incheiati "socotelile" cu actuala sotie intr-un termen de 30 de zile.
Desi eu cred ca acel copil nu este o jucarie, ci trebuie tratat cu respect s, sa va ganditi la viitorul lui. Nu ii refuzati sansa sa aibe legaturi personale cu dumneavoastra, pentru ca mai tarziu veti regreta. Veti fi respins.
Sau daca nu doriti la notar, puteti merge la un mediator sa procedati la fel. Dar ancheta sociala tot se va efectua, asa ca veti mai avea de asteptat pana sa va aruncati in bratele acelei domnisoare. Si sfatuiti-o sa mai aibe rabdare pana isi implineste visul de a fi mireasa, pentru ca un copil nu este jucaria adultilor. TRebuie sa stie ca aveti un copil si ca aveti datoria morala sa il intretineti si sa aveti grija de viitorul lui.
Sarikiz
Postat pe 6 Aprilie 2013 11:26
De la: Rotty, la data 2013-04-03 11:30:04Daca si sotia (mama copilului) e de acord cu divortul,se rezolva in maximum doua zile,la notar sau tribunal . Achitati o taxa,semnati si sunteti liberi.

Rotty, in Romania se tine cont si de soarta copilului. Nu gata am mers acolo si am semnat si sunt liber de orice contract cu el ! Are si el drepturi. Asa ca va trebui sa treaca intai de ancheta sociala. Daca este un tata bun, ii va acorda sprijin sotiei in cresterea lui, daca nu, va fi un frustrat in viitor, pentru ca acel copil il va respinge. Stii vorba aceea cu "la batranete..."
Sarikiz
Postat pe 6 Aprilie 2013 11:30
İar daca va doriti atat de mult divortul, cedati totul fara discutii, inclusiv obligati-va la plata pensiei "alimetare" fara dicutii inutile care v-ar intarzia. De fapt, discutati ca niste oameni normali pentru ca este in joc soarta unui copil. Si nu intrerupeti legatura cu el, este pacat.
Sarikiz
Postat pe 6 Aprilie 2013 11:33
Uite ceva care ne-a scapat tuturor.
Ai profil de femeie si aici spui ca esti barbat.
İnseamna ca tu esti amanta respectivului si vrei sa stii "cum stai". Ti se pare corect ceea ce faci?
İar exprimarea ta pare a fi de femeie. Foarte interesant.
Sarikiz
Postat pe 6 Aprilie 2013 14:30
sari, ai gresit aici: "Reclamantul daca nu isi sustine cauza in proces, i se va anula cererea prin neprezentare. Deci nu este o idee buna ca sa nu va prezentati, mai ales ca aveti multe de discutat (incredintare minor, program de vizita, acordarea pensiei de intretinere minor, partaj) ceea ce nu se poate discuta ,ntr-o singura sedinta."

se poate rezolva cu avocatul care sa-l reprezinte!
chestiunile de infatisari si celalalte probleme, daca se ajunge la tribunal, raman in seama avocatului, care pentru prestarile lui o sa-si primeasca onorariul!

asa cum zicea si rotty, se poate rezolva si la notar, daca cei doi sunt de comun acord si stabilesc totul pe cale amiabila!
chestiunea de care trebuie sa te interesezi, este daca la notar te poate reprezenta un avocat, sau trebuie sa te prezinti tu!

oricum gestul tau mi se pare de-o lasitate destul de mare. avand in vedere ca din ce ai scris, vrei sa pleci din tara inainte de-a intenta divortul, adica pui coada pe spinare, si apoi sotia se trezeste cu citatia acasa, in lipsa ta! crezi ca e barbateste?
parerea mea e sa-i spui de pe acum, sa ai curajul de-a fi barbat, nu rahat si sa discuti deschis si sincer cu ea!
dar poate chestiile astea nu te caracterizeaza.... iar mai tarziu fara sa ai dreptul la vreo replica, ai sa ajungi si la reversul medaliei!
nu te poate acuza nimeni pentru faptul ca vrei sa faci o alegere sau ca ai facut-o deja, dar daca tot ai facut aceasta alegere, asuma-ti si responsabilitatea ei! nu lasa femeia aia intr-un haos, doar pentru ca te-ai certat cu ea 6 ani de zile, zi de zi! pana la urma nu a fost doar vina ei in mariajul vostru, ci a fost si vina ta!
heartbit
Postat pe 6 Aprilie 2013 14:40
Buna !
Heart, tu stii ca este greu sa dai toate detaliile intr-un singur mesaj (sau doua) si sa alegi calea cea mai scurta si corecta.
M-am ghidat dupa:
"[2] La depunerea cererii de divorț, soții pot fi reprezentați la notariat prin mandatar împuternicit cu procură autentică notarială. Însă, nu vor putea fi reprezentați și la eliberarea certificatului de divorț, după trecerea termenului de 30 de zile, fiind necesar să se prezinte personal la biroul notarial."
Eu de aceea i-am recomandat sa se prezinte singur la notar (sau la primaria unde s-a afectuat casatoria civila). Ca sa nu aiba surpriza ca peste 30 de zile va trebui sa vina in tara sa semneze iara (vorbesc asa ca sa inteleaga domnul).
Este posibil sa nu mai fie de actualitate ca la cum s eschimba legile in tara aceasta... no comment...

İar daca mai punem cazul in care autoritatea tutelara intarzie cu ancheta sociala si nu se incadreaza in cele 30 de zile, iar este de discutat mult.
Alta chestie ar mai fi ca sotia sa nu fie de acord cu anumite probleme, iar atunci sa fie nevoit sa apeleze la mediator, apoi la instanta.
Calea cea mai usoara, pe care as alege-o eu, ar fi medierea. Costa intradevar, dar daca sotia nu doreste sa divorteze la notar, sau nu se inteleg in anumite rpivinte, nu are ce face. Tot la mediator va ajunge. İar daca nici acolo nu se vor intelege, tot in instanta.
Este un cerc vicios din care altii au de castigat, nu partile implicate.
Si sa nu uitam ca totul depinde de ancheta psihosociala. Dac nu este ok, notarul poate respinge cererea de divort. Deci tot la instanta vor ajunge (in principiu intai la mediere).
Cercul vicios iara...

İar domnul sa nu uite urmatoarele:
"(3) Orice copil poate cere să fie ascultat, potrivit prevederilor alin. (1) şi (2). Respingerea cererii de către autoritatea competentă trebuie motivată.
(4) Opiniile copilului ascultat vor fi luate în considerare în raport cu vârsta şi cu gradul său de maturitate."

İn acest caz, minorul va fi insotit OBLİGATORİU de ambii parinti, deci si de domnul in cauza ! NU se poate ca el sa fie plecat in strainatate si sa il reprezinte avocatul in aceasta chestiune.

"Procedurile care se vor îndeplini în cadrul divorţului cu minori se vor desfăşura în prezenţa ambilor soţi."

Asta prevede legea, nu eu !

Sa mai presupunem ca nu se inteleg nici la notar, nici la mediator, si ramane in stare de judecata.
Atunci cum ramane cu ancheta sociala? Va dura mult ca sa se efectueze in strainatate.

Sunt enorm de multe de discutat, dar din cate observ eu, persoana care a deschis acest topic este o femeie. Ok, nu are importanta poate. A cerut un sfat, si noi i l-am dat in masura cunoasterii noastre, desi era mai bine daca lua legatura cu un notar, un avocat, un mediator, dupa dorinta sau dupa caz.
Sa nu uitam ca nu avem prezentarea cazului decat de o singura parte, nu stim ce doreste celalata parte si cum va reactiona cand va auzi de divort. Mintea omului poate juca feste si acela se poate razgandi.
Si apoi iar intra in cercul vicios.

De ce ar trebui sa tina seama acest domn, este de copil. De dezvoltarea lui. Sa nu il lipseasca de iubirea sa neconditionata. Ca daca ii face cadou de ex o bicicleta pe an, asta nu inseamna ca il iubeste.
Copilul nu este o jucarie in mana adultilor.

Parerea mea, chiar daca unora nu le convine, este ca domnul sa isi rezolve intai "problema" si apoi sa plece din tara. Nu poate stii nimeni ce situatie intervine. Mai ales ca nu stim si dorintele partii adverse.

Daca discutiile s-au purtat despre divortul la notar, eu pe acea discutie m-am axat.
İar domnul sa stie ca are obligatia morala sa ii fie alaturi copilului, mai ales in cazul divortului de mama lui. Sa il ajute sa treaca peste trauma si sa inteleaga ca este un proces ireversibil. Si sa il asigure ca va avea grija de el in continuare. Ca nu il va uita.
Sa ii reactulizeze de la sine putere pensia de intretinere, fara sa astepte sa fie dat in judecata pentru majorare. Ca acest copil s anu sufere de nimic (in masura in care pot spune ca nu va suferi, desi ma indoiesc de asta).
Sarikiz
Postat pe 7 Aprilie 2013 15:23
Da, ai dreptate, acolo am gresit. Gandul m-a dus la notar. Mea culpa.
Sarikiz
Postat pe 7 Aprilie 2013 15:40
Sarikiz, asta i-am zis si eu:
"Parerea mea, chiar daca unora nu le convine, este ca domnul sa isi rezolve intai "problema" si apoi sa plece din tara. Nu poate stii nimeni ce situatie intervine. Mai ales ca nu stim si dorintele partii adverse."
cel mai bine ar fi sa rezolve ce are de rezolvat si apoi sa plece!
din cum pune problema acest user (nu conteaza avatarul de femeie sau de barbat, probabil ca nu a fost suficient de atent cand a facut contul, e o chestie care se intampla si nu e relevanta) imi pare ca nu-l mai intereseaza absolut deloc de sotie si chiar si de copil!
deci odata plecat, vrea sa-si traiasca viata alaturi de noua lui cucerire, restul trecutului lui nu mai conteaza!
insa nu stiu cum are sa se simta cand copilul intr-o zi are sa il priveasca in fata si fara sa ii spuna un cuvant o sa.i transmita toata "dragostea" pe care el i-a oferit-o de cand l-a parasit si pana la momentul intalnirii!
la un momnet dat acest fapt devine inevitabil!
iar in aceea clipa cred ca acest "tata" o sa intre in pamant si o sa aiba remuscari amare!
asta in cazul in care nu il loveste vreo remuscare mai devreme de momentul respectiv si o sa vrea sa isi revada copilul, iar atunci copilul o sa-l trateze cu tot dispretul pe care o sa-l merite!
aparent e usor sa lasi un copil, de 4 ani cu mama lui si sa fugi sa te ascunzi dupa o fusta... insa reversul medaliei nu o sa intarzie sa apara!
probabil ca el nu s-a intrebat pana acum, cat o sa.i tina relatia cu actuala amanta, cu care are ganduri asa "mari"... si ce se intampla dca intr-o zi ajunge si ea sa-i descopere caracterul, si sa-i dea papucii?
probabil ca atunci o sa-l gasim la rubrica - "unde fugim cand vrem sa ne ascundem de noi"
heartbit
Postat pe 7 Aprilie 2013 15:51
well, omul macar in situatia data are de gind sa divorteze, ceea ce e un lucru bun. Chestiile astea crestinesti cu copilul si nevasta sint ok atunci cind le SIMTI, nu daca te trage cineva de urechi ca ar trebuie sa le simti. Nu isi mai iubeste nevasta, nu doreste sa stea in continuare alaturi de copilul lui - drum bun si cale batuta.... toate lucrurile in viata se platesc, dar presupun ca si-a asumat si asta cind a luat o decizie. Pentru ca aici e problema: decizia. Putea foarte bine sa plece din tara "sa se sacrifice pentru familie" si se ascunda dupa o fusta si fara sa decida sa desparta oficial. Ba chiar sa faca pe martirul. Deci eu una ii dau circumstante atenuante macar pentru asta.... pentru ca si-a definit prioritatile.

Si nu stiu la notar - dar in instanta fara probleme te pot reprezenta avocatii. Nici eu nu eram in RO cind am divortat - e drept ca s-a intimplat cu destui ani in urma - si nici acum nu sint in Ro desi am procese in curs.
quasaria
Postat pe 7 Aprilie 2013 16:03
din acest punct de vedere nu s-a schimbat nimic - deci n uai pierdut nimic ca nu ai fost pe aici

sunt de acord cu el si cu ce vrea, insa am mai zis, nu imi place modul in care vrea, dar nu e obligatoriu sa-mi faca el mie pe plac!
daca el se simte bine asa, si crede ca asta e ochestiune responsabiila din partea lui si in ceea ce-l priveste, atunci totul e perfect!
probabil ca se gandeste ca totul e perfect si ca acel copil, mai tarziu o sa-l caute sa ii multumeasca ca l-a lasat sa locuiasca in casa respectiva.... si nu i-a dat pe el si pe mama lui afara si din casa...!

oricum, daca el cedeaza totul asa cum a zis, de principiu, in doua - trei infatisari se poate termina cu tot divortul!
heartbit
Postat pe 7 Aprilie 2013 16:15
Heart, stiu ca ai dreptate, in privinta moralitatii. Dar sunt persoane care nu tin cont de ea.
Domnul a cerut o parere strict juridica, mai ales dupa cum a formulat "cererea" cu motive, etc.
Doar stim ca la "judecati" nu prea merge cu "moralitatea" decat in mica masura , ci mai mult pe articole. Nu ar fi prima data cand ma confrunt cu ingustimea din justitie.
Mi se intampla sa citesc pe un alt site special pentru aceste "sfaturi" cum anumite categorii profesionale care au cutitul si painea in mana, in loc de "sfatuitori" devin "acuzatori", de parca s-ar lupta "la bara" cu cel care i-a cerut sfatul.
De aceea am incercat pe masura cunostintelor sa incerc sa il ajut.
Referitor la moralitate, asa cum ai spus si tu si eu, va vedea mai tarziu pe pielea lui ce a insemnat acest viitor divort. Acum este in culmea fericirii si trece peste cadavre, inclusiv peste cadavrul propriului copil. Acest copil il va taxa cu siguranta mai tarziu si domnul se va intreba de ce?
Dar va fi prea tarziu.
Asa ca, nu te poti impotrivi divortului, el oricum se va finaliza.
Dar tu, ca tata, poti face acest lucru intr-un mod elegant, nu dand bir cu fugitii in bratele amantei.
İti zic, tot el va suferi.
Daca este cum am presupus eu, ca acest proces se va intinde, tot va fi nevoit sa vina in tara, cu tot cu avocat care il reprezinta. Dupa cum am spus, nu stim si parerea doamnei ca sa ne antepronuntam. Doar dam cateva solutii si ne gandim la scenariile care pot exista.

Daca el chiar este un tata bun, poate rezolva foarte rapid. Asa cum a spus, lasa tot, avere, etc, se obliga la plata pensiei de intretinere lunara, o majoreaza constant, si doamna va fi de acord. Asa va scapa "rapid" de "chinul cu sotia".

Oricum, nu a zis mai nimic de amaratul de copil. Daca este hotarat sa ii acorde pensia, daca doreste un program de vizita.
NU poti s ate debarasezi de un copil ca de un geamantan in gara ! Este inuman ! Nu te intelegi cu sotia, dar copilul ce ti-a facut?

Deci am incercat sa dau sfat strict juridic pe cat posibil, desi la inceput am gresit, dar sa nu uitam ca tot va trebui efectuata ancheta psihosciala si daca este plecat in strainatate, va prelungi termenul.

Pana la urma este treaba lui daca a reusit sa inteleaga avertismentele noastre cu privire la copil si la partea morala.

Fiica mea nu mai doreste sa auda de tatal sau, desi eu am incercat sa nu il vorbesc de rau. Abia astepta sa fie majora ca sa poata "sa il scuipe in ochi" . Si asta a fost afirmatia ei, nu a mea. Tot asa, avea cativa anisori de cand vointa nu i-a fost ascultata. İar la zece ani, a trecut printr-un alt proces grav. Acest lucru, i-a adus repulsie fata de tatal sau.

POate domnul va intelege ceea am zis noi. POate. Sa speram.
Daca am ceva greseli de exprimare, am pus prea mult suflet si imi este lene sa modific. De fapt ma doare sa recitesc la ce il asteapta pe bietul copil.
Sarikiz
Postat pe 7 Aprilie 2013 16:15
Noi am putea discuta pana maine.
Casa este dobandita inainte de casatorie. Cum cedeaza? Deci tot prin notariat va fi mai usor. Contract de vanzare-cumparare.
POate exista o alta solutie. Dar aceasta este cea mai rapida si sigura.
Dar sa ne gandim si la copil.
Domnul a spus ca doreste ca ii ramana si copilului. si mamei casa.
Cum ii asigra copilului dreptul la casa?
Asa cum am zis, situatia poate degenera.
Sarikiz
Postat pe 7 Aprilie 2013 16:28
De la: garbo_12502, la data 2013-04-03 09:30:58Buna ziua,
Momentan locuiesc impreuna cu actuala sotie in casa mea, lasata de parintii mei pe numele meu inainte de casatoria mea.Mentionez ca vreau sa las casa copilului meu si sotiei mele pentru a locui acolo.

Intrebare: pot divorta daca sunt plecat in strainatate si nu o sa pot fi prezent la nici o infatisare la divort?


Si atunci cum veti rezolva cu casa? Ati spus ca doriti sa lasati casa copilului si sotiei, da? İn baza carui act? Va trebui sa gasiti o formula prin care sa transferati dreptul dvs de proprietate amandorura. Si copilul doriti sa aiba drept de proprietate. Cam greu ce doriti dvs sa rezolvati prin mandatarea cuiva sa va rezolve "problemele". Nu uitati de ancheta psihosociala. Discutati intai cu un notar si cu sotia pentru o rezolvare amiabila si nu uitati sa intrebati notarul si cum faceti sa apara si copilul in acte pentru a impiedica o eventuala vanzare ulterioara.
Poate ne tineti si pe noi la curent, ca ne-am batut ca turcii cu romanii pe aici pentru a va da sfaturi utile cu rezolvare rapida.
Promiteti?
Sa nu uit, este vorba si de custodia copilului, care acum este comuna nu cum era inainte. Vedeti cum rezolvati daca tot nu va intereseaza acest copil, sa ii revina doar mamei, dar fara dreptul de a vinde casa. Acum depinde ce doriti, ca vad ca ati mai intrat si nu ne-ati mai lamurit. Oricum, ati avut consultanta pe gratis, nu aveti de ce sa va plangeti
Sarikiz
Postat pe 7 Aprilie 2013 17:07
chestia cu "saracul copil"... depinde. Depinde de multi factori, in special de relatia cu tat-su. Ca asa cum un copil poate regreta o relatie misto, un altul poate sari in sus de bucurie ca a scapat de nebun. Si am vazut cazuri concrete. So...
quasaria
Postat pe 8 Aprilie 2013 09:47
mai nou e ca daca sotia dovedeste ca sotul a inselat-o (era o lege sau un proiect ,numai stiu sigur),poate da drept compensare pt gestul sau pensie alimentara si copilului si mamei ,pina la un an de cind sa pronuntat divortul si poate plati alte daune mult mai mari pentru ,infidelitate ,mai ales ca deja locuiesti cu pers. respectiva,te poate acuza ,retroactiv(daca are martori buni si convingatori) ca tu i-ai adus ei prejudiciu de imagine si onoare familiei......cum se spune distractia costa si ai grija ca daca cu sotia te certai s-ar putea cu amanta sa te lase cu ochi in soare cind cezi ca esti mai fericit, in strainatate care,,ofera'' mai mult dupa ala se duc ,,curcile ,nu conteaza ca a nenorocit o familie sau a distrus viitorul unui (unor) copii .judeca cu capul de pe umeri inainte de a face pasul asta sau vorbeste cu sotia sa vezi cum stati caci cale de intoarcere nu mai exista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Silvia_Ciobanu_1
Postat pe 8 Aprilie 2013 13:50
si stii tu sigur din ce a scris ca nevasta-sa nu e o alta curca? La cite parlite se marita pentru bani, asta ar trebui sa constituie infractiune...

http://www.youtube.com/watch?v=raksm7IZg20
quasaria
Postat pe 8 Aprilie 2013 14:01
De la: Silvia_Ciobanu_1, la data 2013-04-08 13:50:49mai nou e ca daca sotia dovedeste ca sotul a inselat-o (era o lege sau un proiect ,numai stiu sigur),poate da drept compensare pt gestul sau pensie alimentara si copilului si mamei ,pina la un an de cind sa pronuntat divortul si poate plati alte daune mult mai mari pentru ,infidelitate ,mai ales ca deja locuiesti cu pers. respectiva,te poate acuza ,retroactiv(daca are martori buni si convingatori) ca tu i-ai adus ei prejudiciu de imagine si onoare familiei......cum se spune distractia costa si ai grija ca daca cu sotia te certai s-ar putea cu amanta sa te lase cu ochi in soare cind cezi ca esti mai fericit, in strainatate care,,ofera'' mai mult dupa ala se duc ,,curcile ,nu conteaza ca a nenorocit o familie sau a distrus viitorul unui (unor) copii .judeca cu capul de pe umeri inainte de a face pasul asta sau vorbeste cu sotia sa vezi cum stati caci cale de intoarcere nu mai exista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Legea prevede altfel decat spuneti dumneavoastra.
Nu ar fi rau sa va documentati daca intrati intr-o discutie juridica, pentru a nu informa gresit.
Sarikiz
Postat pe 8 Aprilie 2013 18:08

Ioti si la tini" sa constituie infractiune".....mai, da parastasele cu ce sa le faca daca nu-i lasa bani?....nu vezi ca sa si mori ii scump acuma? X_X

Lasa verdeato, ca de pune avocata cu "ea" in mana.......legea ii in "urma" si tot castiga procesul fara prezentare....;))
dap, mai bine treaba lor, na!

....da cati mai ai la psihi?....
Fss_ssu
Postat pe 8 Aprilie 2013 19:56
Supi, zau, chiar nu inteleg ce doresti. Nu poti scrie si tu ceva normal?
Sa nu te superi apoi ca nu voi mai vorbi cu tine. Nu iti inteleg semnele.
NB si vezi in ce barcuta te dai. Ca apoi nimeresti in bataia pustii si nu vreau sa te superi iarasi ca ai fost vicitma femeilor.
Silvia, una este pensia de intretinere acordata sotului (sotiei) din motive medicale care tin de casatorie (si aici este foarte mult de dicutat in ce conditii se poate obtine) si alta este cu daunele morale (care se obtin extrem de greu si ai un termen de vreo douazeci de ani de casatorie, parca, nu?)
Hai sa nu incurcam borcanele acuma ca o sa mancam gogosari cu miere.
Supi, daca am inteles bine, ca vad ca esti un extraterestru si trebuie sa ghicesc, tu te referi la faptul ca femeia poate castiga acele" benefici"i usor si incalcand legea? Supi...
Dar cum ti se pare ca femeia care tot timpul a fost vicitma a violentei in familie sa fie defavorzata exact in justitie pe motiv ca nu a avut doi martori care sa ateste ca magarul de barbasu a fost cel care a maltrat-o???
Sa te vaz, domnule care te superi mereu pe femei si zici ca noi avem gura mare si cerem pumni cateodata.
Sarikiz
Postat pe 8 Aprilie 2013 21:37

FARA VIOLENTA! Am spus, sustin si mentin ...mai vrei ceva?
A! ca femeia o luptat pi tati caile si "cararile"(bland):D de si-o castigat drept legal in instanta, ca ea insasi o fost initiatoarea legii(femeia) ca si le apara cu prisosinta in fata oricarui "bolid" ce-i apare
in viata ii BRAVO ei....da sa si dovedeasca(cinstita) ca are dreptate ....nu cu
martori mincinosi contand ca judecatoarea, avocatu' si .....tot "clanu" sunt din aceasi breasla.....

Sari, io nu ma dau in barci....am o "barcuta" si ii destul de confortabila, multumita si ea si nu atrage violenta nici macar aia domestica....'ntzales??.....da di ci ti'ntereseaza pi tini??

zi(i )cum doresti
Fss_ssu
Postat pe 9 Aprilie 2013 11:07
mda, haideti sa continuam acu' razboaiele cu justitia...Ca treaba cu violenta domestica mi se pare foarte clara: corect, barbatul e mai puternic in confruntari 1:1....intrebarea e daca mai are curajul sa doarma in aceeasi casa, dupa. Daca da, atunci sau e inconstient sau e masochist... Ca sa citez clasici in viata.... riscul sa ramina fara peruca pina dimineata e destul de mare, totusi!
quasaria
Postat pe 9 Aprilie 2013 11:21

...poi"dupa" ci rost are sa mai in casa cu duduia?... barbatul ii inelegator, supus si pleaca....pleaca unde vede cu si face si-o cruce mare c-o scapat.....ioti asa isi pastreaza si peruca "nesifonata" ;))

....il scarmana cealalta....ca doar toate sunteti de la..........Eva

NB!
Fss_ssu
Postat pe 9 Aprilie 2013 19:44
De la: quasaria, la data 2013-04-09 11:21:46mda, haideti sa continuam acu' razboaiele cu justitia...Ca treaba cu violenta domestica mi se pare foarte clara: corect, barbatul e mai puternic in confruntari 1:1....intrebarea e daca mai are curajul sa doarma in aceeasi casa, dupa. Daca da, atunci sau e inconstient sau e masochist... Ca sa citez clasici in viata.... riscul sa ramina fara peruca pina dimineata e destul de mare, totusi!

Pana una alta am ramas eu fara peruca ! İar el tot o duce bine.
Poate nu stiti, dar eu si fiica mea suntem printre primele "numere in dosare" ale protectiei sociale. De cand? Nici nu mai tin minte fratioare...dar ce a facut statul pentru noi? NİMİC. Nici macar nu ne-au fost admise probele. Cica au fost obtinute prin forta. Cum pana mea sa oblig un munte de barbat sa imi dea tot ce vreau eu ca probe? Cand aveam in fiecare zi streangul pus in pod si biletul scris de mine sub amenintare (in care scriam de ce ma sinucid, desi era fals ca eu nu asta am dorit si de ce imi omor si fata...da, ati auzit bine! M-a obligat sa scriu asta. Pentru ca urma ca si fata mea sa moara, nu numai eu! Si asta pentru o parlita de vila construita numai din banii mei, iar el venea cu mandra lui dupa aceea in locul nostru). Asta da poveste de viata !
Ce mai zici acuma suparatule? Tot noi femeile suntem de vina? Ca nu ne omoram singure cand vrea barbatul? Si ca nu vream sa ne omoram si copiii?

Suparatule mama, nu ai fost in tribunale sa vezi ce este acolo, chiar este suparare mare acolo!
Ma semnez Astfel:
Dosar 1127 anul nu il mai stiu ca atrecut enorm de mult timp, NESOLUTİONAT. NEAJUTAT adica. Printre primele dosare de cand s-a infiintat aceasta CARİTATE A STATULUİ FATA DE NOİ.
Caritate? MİNCİUNA!
Sunt doar un numar in arhivele lor. Atata.
Urma sa mi-o spanzure in fata mea si apoi urmam eu suparatule! Avea numai vreo sase anisori saraca. Oricum a trecut prin prespanzurarea mea si a vazut totul!
Te rog nu imi aminti ca ma apuca dracii acuma pe asa zisele voatre drepturi de TATA. Va cunosc destul de bine cat le vreti binele copiilor vostri.
Atat iti spun, nu doresc mila nimanui. Am luptat pentru demnitate si lupt mereu. Mai ales pentru copii. Nu are rost sa povestesc totul. A fost cumplit. Si mai este inca din pacate desi suntem divortati si nu stam in aceeasi casa. Un pradator nu isi uita niciodata victima. O mai sicaneaza cand doreste pentru ca legea il apara. Mai ales acum cu medierea. MAİ ALES.
Sarikiz
Postat pe 12 Aprilie 2013 18:33
Eu si Deniz (fata mea) adoram pisicile. Si vei vedea suparatule de ce sunt in stare pisicile si implicit mamele, vazand acest minidocumentar superb despre ele. Poate asa vor invata multi dintre oameni ce inseamna o familie adevarata. Exact de la animale. De la pisici. Oamenii sunt mult mai rai decat ele.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lIxyqeI7B1s
Sarikiz
Postat pe 12 Aprilie 2013 18:54
Sarikiz a prins-o! E amanta!
Bietul "amant" nici n-o avea de gand sa divorteze.
Tanti asta isi face cont pe 3 aprilie, posteaza topicul ghidus, mai face o vizita in ziua urmatoare si apoi dispare in ceata. Si voi va consumati energia inutil. Sau poate nu e complet inutil, ar putea fi, totusi, instructiv pentru alti vizitatori.
garbo_7093
Postat pe 12 Aprilie 2013 21:24
bine ca nu si-a facut contul pe 1 aprilie
prietenii stiu de ce!
heartbit
Postat pe 12 Aprilie 2013 21:58
Sarikiz, de ce n-ai pus o camera de care sa nu stie, microfoane, etc?
Stiu ca exista situatii din astea... am o prietena cu care nici acum nu sint sigura ca a fost "un accident" dar... DUPA... nu se prea mai poate face nimic.
Chiar in situatia asta n-am fost. N-am fost pentru ca n-a putut, nu pentru ca n-ar fi batut pina acolo, si n-a putut pentru simplul motiv ca daca ridica un deget la mine sau copilul meu tot din "accident"... karma...sau cum vrei sa spui... trebuia sa fie foarte atent cum traverseaza in RO. Iarna sint tzurtzuri pe cladiri si, ghinion de neasansa, se mai desprinde vreunul... Daca nu platesti suficient sa repari infrastructura, mai cad si balcoane. Si ghivece. Uzi florile si...din greseala... mai dai cu cotul.
Na, cred ca pur si simplu i-a fost destul de frica de mine. Sau de banii mei. Ca banii sint ochiul dracului. Cert e ca violent fizic n-a fost. SI nici eu nu sint genul sa imi fie frica. A incercat sa fie si i-am incropit un entertainment din tara mea de bastina. Darts, sau cum vrei sa ii spui. Si stii ce bine dansa dl?! Incredibil....

Incerci sa faci lucrurile corect si sa apelezi la cine ar trebui sa te apere, dar daca nu reuseste... care e urmatoarea solutie?! Nu e sa mori, dupa parerea mea. Sau nu sa mori tu. La un moment dat, mai bine plinge ma-sa. E o expresie triviala, dar are sensul ei.
Cind am adus un copil pe lumea asta, nu l-am adus ca sa ma ameninte un loser ca ne omoara - hai sa vedem care pe care, pina la urma. Mai ales ca dl cu soriciul gros intr-un fel se poarta cind te vede pe tine de 40 de kg, si in alt fel cind il vede pe vreunun bodyguard cu ora de vreo 150 de kg in fata lui. Well, sa vezi ce gentleman devine....


quasaria
Postat pe 12 Aprilie 2013 23:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
O durere teribila devenita obsesie 13 De la: cleooo23 8 Iunie 2012 10:28
stresul... 30 De la: hermosa20 8 Ianuarie 2014 01:36
Intrebare 8 De la: Lidiaolteanu 9 Martie 2011 16:52
disperata 2 De la: garbo171197 8 Octombrie 2010 23:59
vreau sa divortez!!! 97 De la: garbo037037 25 Mai 2014 17:21
Setari Cookie-uri