varza murata!

Cum se pregateste saramura pentru varza murata? multumesc/
garbo_5594
Postat pe 29 Octombrie 2012 10:23
Cu sare ?
Rotty
Postat pe 30 Octombrie 2012 21:13
Doza clasica:o lingura mare(de ciorba),plina ,cu varf, cu sare.....la 1litru de apa.
The_rock_flower
Postat pe 30 Octombrie 2012 21:28
iei fiecare varza ii scoti cotorul cu un cutit si apoi umpli cu sare o lasi sa stea asa vreo 2 - 3 zile apoi daca ai pus -o in butoi adaugi la fund cimbru si marar uscat si mai pui vreo 2 maini de sare peste varza si pui apa sa acopere varza mai adaugi o 1 -2 gutui 1 porumb si iese foarte buna .
nikoleta38
Postat pe 6 Noiembrie 2012 08:20
cea mai buna varza murata iese cu saramura pusa fierbinte,ai pus-o si nu mai umbli la butoi decit atunci cind vine vremea sarmalelor,nu e nevoie de pritrocit sau alte minuni,e o bunaciune!!!!!!!!veti vedea!!!!!!
gabicris14
Postat pe 16 Noiembrie 2012 10:27


nu, pritocitul este o operatie foarte importanta.... !!! "veti vedea"... !!! de fapt... veti simtii... ! si mai am o intrebare, o pui la butoi sau la borcan mai mare ?
barboneli
Postat pe 16 Noiembrie 2012 11:12
Barbo...este valabila si reteta prezentata de doamna de mai sus!!!In cazul in care se toarna apa fierbinte peste varza din butoi...nu mai este necesara pritocirea sau vanturarea zemei de varza!!!!

Varza se pune in butoi din plastic...sau cum puneau parintii mei...in putina !!Se poate pune si in borcane din sticla...dar pentru uz, imediat dupa acrirea verzei!!! Volum mare...murare lenta....volum mic...acrire rapida!!!!
The_rock_flower
Postat pe 16 Noiembrie 2012 12:34


se poate, nu zic nu, dar prin pritocire amestec mai bine aromele... si oricum, varza lasa jos ceva... nu stiu cum se numeste pe romaneste, si prin pritocire se mai elimina. eu aici, fac numai la borcane mari, vezi pozele la toamna, mi se pare... din album. la noi e cald si iarna, dar toamna cand fac se mureaza repede de tot. inainte de a consuma mai o las in frigider anume luat, si se acreste minunat. aici nu pot sa fac cantitati mai mari... ca nu am beci si frigider asa enorm... ! mancam mai des si muram mai des.... !
barboneli
Postat pe 16 Noiembrie 2012 21:58
Reteta Nicoletei38 este o reteta dupa care pun si eu varza.Sta foarte bine pana primavara tarziu si este foarte buna atat varza cat si moarea.
garbo105616
Postat pe 17 Noiembrie 2012 19:52
eu mai pun si sfecla rosie pt culoare si hrean ...o pot tine pana dupa pasti....nu mi s-a balit niciodata ...pun apa in aceeasi zi si o pitrocesc ca sa-mi ramana placuta la gust si la culoare.
yzabela_03
Postat pe 18 Noiembrie 2012 23:06
eu pun varza murata cam asa!
reteta infailibila!
ma duc la piata si iau doua verze murate gata! fac sarmale din ele sau ce am chef sa gatesc atunci sau pur si simplu o salata de varza murata si gata!
decat sa stau cu butoiul, borcanul, pritrocitul, mirosul si etc... e mai simplu asa!
heartbit
Postat pe 19 Noiembrie 2012 00:02
De la: The_rock_flower, la data 2012-10-30 21:28:48Doza clasica:o lingura mare(de ciorba),plina ,cu varf, cu sare.....la 1litru de apa.

Da fuga in curte si scoate niste hrean,mai adauga si un pumn de graunte de porumb sa faca un pic de aciditate,se face o zeama ca sampagnia,care se bea si vindeca greata,scleroza amiotrofica,constipatia si ajuta la mentinerea siluetei.Salata de varza acra cu putin ulei de simburi de struguri in care se rade o gulie si un gogosar rosu ,vindeca raceala.
http://www.youtube.com/watch?v=SmuioXhzvN8&feature=related
VOIAJOR
Postat pe 23 Noiembrie 2012 00:32

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
La psiholog2De la: zambila 7 Septembrie 2010 14:31
relatia de prietenie!17De la: tutankhamon 6 Iulie 2009 22:55
Despre compatibilitate2De la: garbo094431 1 Februarie 2011 17:36
gelozia copiilor16De la: aida71 28 Octombrie 2011 12:44
sexy interviu18De la: Vidar 25 Iunie 2009 23:00
Setari Cookie-uri