viitoarea soacra nu ma vrea

De la: b727ana, la data 2012-10-06 13:26:16Rotty, permite'mi sa'ti traduc
Citez...
"am plecat in italia si am uitat sa scriu romaneste. De inteles, inteleg si citesc romaneste, dar...sa vezi....cred ca e de la aer...in fine, sa fiti sanatosi, eu aici sunt bine, primesc salar' in euroi si vroiam sa ma laud ashea nitzel cat is eu de isteatza foc de lemne... o sa va mai scriu,,,cand invat cuvinte noi"

Ai inteles, Rotty draga ?


Si eu care credeam ca si-a dus masina la reparat si-l injura pe mecanic....
Rotty
Postat pe 6 Octombrie 2012 14:09
Draga garbo 8115,nu cred ca tot stresul asta merita.De 6 ani esti cu baiatul asta si ai atatea probleme cu el si cu maica-sa.Ce o sa faci cand or sa vina si copiii? O casnicie e grea,presupune sacrificii si problemele vin cand nu te astepti,tu deja esti obosita inca inainte de a o incepe cu adevarat.Nu era mai bine sa-ti fi trait adolescenta fara grijile astea,sa-ti termini facultatea apoi sa gasesti un baiat serios ,care sa te respecte si care sa stie ce vrea?Eu cred ca baiatul asta e cam imatur si f.mamos,nu cred ca poti avea o casnicie fericita cu el.Ai pierdut 6 ani in stres si fara nici un rezultat,vezi si tu asta.Si o sa pierzi si urmatorii 30 ani tot asa.Si n-o sa-ti ridice nimeni vreo statuie.Am prietene care au trecut prin asta si e f.greu.Iar acum le si insala cu altele si mamica ii incurajeaza.Sa stii ca n-ai cum sa-l desparti de maica-sa si nici n-ar fi bine sa te bagi intre ei.Fiecare are locul ei in inima lui.Daca el nu e un bun arbitru e o problema mare.Daca ea lucreaza in strainatate trece si ea prin niste stresuri acolo si e mai greu sa comunici cu ea.Stiu ca si acolo e greu sa lucrezi cu persoane de peste 80ani,unii cu boli psihice,nu poti nici dormi noaptea ,e greu si mult stres psihic si asta te marcheaza.Banii se fac cu sacrificii ,numai ele stiu prin ce trec si departe defamilii.Sa stii ca faza cu facut nunta deparinti e un obicei pe cale de disparitie,e fain da depinde de parinti.Nu poti sa le pretinzi,o fac daca vor.Iti spun sincer,eu cred ca meriti altceva,pari o fata finuta si putin naiva,viata e mai complicata,incearca sa simplifici lucrurile nu le complica,gandeste-te bine:ti-ar placea, tu, o fata cu posibilitati intelectuale,tanara,cu tot viitorul,in fata,sa te lasi tratata urat toata viata de o familie care poate nici nu te merita?Tii tu atat de mult la omul asta si ai incredere oarba in el?Daca nu,retrage-te si vezi-ti de viata ta plina de oportunitati.Daca da,rabda da nu visa ca il poti schimba si pregateste-te psihic ptr.multi ani de stres.Eu stiu ca tu ai constientizat deja ce te asteapta ,de aceea esti aici.Gandeste-te ce iti doresti tu de la viata si nu lasa sa-ti intunece nimeni visele.Femeia asta n-o sa te accepte niciodata si o sa faca totul sa-ti faca viata amara.Da-i inapoi progenitura,sa se spele pe cap cu el,mai exista baieti pe lumea asta,fii dura si nu te lasa batjocorita toata viata de oameni fara respect si caracter.Invata sa nu depinzi de nimeni si nu te injosi in fata lor,oricum n-au ce oferi.Meriti mult mai mult! Te pupik si ai grija de tine!
aromena33
Postat pe 6 Octombrie 2012 14:37
draga mea, daca de la inceput e asa, toata viata vei merge asa. Daca tineti unul la altul cu adevarat, luati-va de mana si mutati-va in alta parte, nici cu ai tai nici cu ai lui si faceti nunta dupa posibilitatile voastre. Daca el nu accepta asta, inseamna ca s-a obisnuit sa ii vina banii de-a gata si..........Iar tu, nu poti face socoteala la banii mamei lui prin prisma ca ,,e in italia de 5 ani". Si eu lucrez in strainatate si pot sa iti spun ca este foarte greu, si acolo sunt cheltuieli, viata este foarte dura afara.Iar daca , soacra ta , cu adevarat nu te vrea, atunci nu se va schimba nimic. Vei trai o viata de reprosuri si discutii de aceea eu spun mai bine NU.
pirania_1960
Postat pe 6 Octombrie 2012 15:30
Fata draga, casnicia nu este un teren de joaca. Niciodata sa nu pui o persoana sa aleaga intre tine si mama ei. Mama este mama, sotia e sotie si asa mai departe. Tu vrei sa-i impui religia ta, ce zici, e corect? Adica el sa renunte la mama, la frati, religie, tot... Tu la ce renunti? Am ajuns la concluzia ca nu-l iubesti nici cat negru sub unghie, poate ti-e frica ca vei ramane nemaritata. Esti tanara, ai toata viata in fata, asa ca lasa-l si veziti de treaba ta, pentru ca nu veti face multi purici impreuna. Asa ca mediteaza si vezi daca merita sa traiesti o viata plina de conflicte......pa
niulia
Postat pe 6 Octombrie 2012 15:32
iubita mea impusc-o ! asa vei fericita si il vei avea doar pt tine PS Toate ,dar toate sunt ale dracului!
garbo202684
Postat pe 6 Octombrie 2012 18:00
PROBLEMA NU ESTE CA ... NU TE PLACE ,DRAGA MEA. TU NU AI INTELES DE CE NU TE PLACE. 1- ESTI CATOLICA SI VREI SA II SCHIMBI RELIGIA BAIATULUI.
NU SE POATE ,DACA IUBESTI CU ADEVARAT AR TREBUI SA II RESPECTI RELIGIA BAIATULUI ,CA E BAIAT SI FATA URMEAZA BAIATUL SI NU INVERS. ASA CA DACA IUBESTI URMEAZA BAIATUL DACA NU CAUTA-TI UN CATOLIC SI LASA BAIATUL IN PACE CA MAMA LUI ARE DREPTATE, NU ESTE NORMAL SA II SCHIMBI TU RELIGIA, DACA VREI SA TE MARITI CU EL URMEAZA-L,.SI CU NUNTA CADETI DE COMUN ACORD JUMATE JUMATE. IAR DACA NU ITI CONVINE MUNCESTE SI FA-TI NUNTA
.VREI SA ITI FACA SI NUNTA SI SA IL SCHIMBI IN ALTA RELIGIE??? AI INEBUNIT FETITA. REVIZUESTETU ATITUDINEA. SUCCES
garbo005471
Postat pe 6 Octombrie 2012 18:14
AM IMPLINIT DE CURAND 40 DE ANI DE LA MOMENTUL CAND AM SPUS "DA",
LA FEL CA SI TINE AM INTAMPINAT UN REFUZ,
CHIAR DACA NU A AVUT CORAJUL SA O FACA IN FATA MEA ASA A SPUS.
ATUNCI AM CREZUT CA DRAGOSTE VA INVINGE.
ACUM NU MAI CRED.
AM SI EU LA RANDUL MEU 3 COPII SI 3 NEPOTI.
IN CALITATEA MEA DE OM STRAIN, TE POVATUIESC ASCULA-TI SOACRA SI PLEACA DIN ACEASTA RELATE SA ITI CAUTI ADEVARATA PERECHE.
DACA NU O VEI FACE, NU VEI AVEA PUTEREA DE A IESI IN ALT TIMP DIN EA SI VEI REGRETA AMARNIC.
garbo214683
Postat pe 6 Octombrie 2012 18:55
Nu poate nimeni sa iti dea cu adevarat un sfat, dar din experiente poti lua cate ceva. Si eu am avut parte de o soacra foarte rea, nu m-a dorit desi eram de 11 ani impreuna, s-a purtat execrabil la nunta, am facut un copil dupa chipul si asemanarea ei si totusi a reusit dupa aproape 4 ani de casnicie sa ne desparta. Acum e fericita, dar nu s-a gandit ca nepoata ei sufera... egoismul a fost mai presus...Pune in balanta si gandeste-te bine, stabiliti niste reguli dinainte de a va casatori, dupa aceea e tardiv, crede-ma!
hulubinacamelia
Postat pe 6 Octombrie 2012 19:07
Aceeasi problema SOACRAA!!! "Soacra, soacra poama acra!"
Pana sa ma confrunt cu problema asta am crezut ca sunt doar povesti cu si despre soacre, dar spre tristetea noasra, fetelor, se pare ca aceste povesti au prins viata! Poate nu sunt toate la fel, dar majoritatea au un egoism aparte, de care cu siguranta nu isi dau seama sau chiar unele o fac constient. E greu cu baietii astia ai nostrii, ca deh ele i-au crescut....si pana la urma e mama lor, dureros dar adevarat, femeia pe care noi (in unele cazuri) chiar ajungem sa o uram. E aiurea sa i punem sa aleaga, e cea mai mare prostie, stiu ca in culmea nervilor, multe am facut asta. Exact cum ti-a raspuns tie prietenul tau "renunta si tu la mama ta"....trebuie sa i luam cu diplomatie, sa formulam altfel intrebarile, intr un cuvant sa fim un pic sirete, ca altfel nu o scoatem la capat cu ele, eu am incercat sa fiu franc si tot ce gandeam spuneam, procedam total gresit, toate lucrurile luau o intorsatura negativa pentru mine si mai ales relatia noastra. Zic ca sunt egoiste, pentru ca acum tu esti aleasa si esti femeia cea mai importanta din viata lui, ele nu fac diferenta dintre noi doua, eu ca sotie si ea ca mama, ca efectiv si-a facut datoria fata de el, l-a crescut , etc iar acum , ptr ca asa e cursul vietii si trebuie urmat trebuie sa fie pe picioarele lui alaturi de aleasa sa, dupa cum spune si in biblie "lasa pe mama si pe tatal tau, ia-ti femeia ta, dar nu uita sa-i cinstesti pe parinti>".
Daca reusesti sa il faci si pe el sa vada realitatea, adica chiar ca mama lui exagereaza si il ai de partea ta, te consider invingatoare, si o sa vezi ca singur va lua deciziile corecte.
Daca tot timpul veti fi in dispute, nu veti ajunge nicaieri. In cazul in care si el constata ca intr-adevar relatia voastra se confrunta cu o problema va sfatuiesc, asa cum am facut si eu si a dat roade, sa va duceti la un psiholog. Insa daca tu iti pui intrebari despre ce sa faci, sa renuti sau nu la el, cred ca totusi nu esti destul de pregatita sa faci pasul asta acum. Incearca sa rezolvi problema asta pana sa va casatoriti ca sa aveti o casnicie minunata.
Multu succes!
garbo059396
Postat pe 6 Octombrie 2012 19:15
Sunteti un cuplu tanar si nu ati invatat sa mai dati la spate(la c...r). Si tu si el terebuie sa aveti o discutie calma, subiectiva, sa va spuneti toate pasurile sincer si sa va ganditi ca pe viitor voi traiti unul langa altu si copii vostrii care vor fi. Nu va uitati in gura lupului ( gura lumii, prieteni, socrii, nasi, etc.) doar voi doi duceti greul si bucuria in fiecare zi. Garantat % se rezolva totul daca discutati calm in toate subiectele fara retineri( comunicarea cu unele concesii de fiecare data rezolva si face viata in doi mult mai placuta)
Sa dea domnu sa fiti iubiti si fericiti
danuttz
Postat pe 6 Octombrie 2012 20:52
chiar daca esti cu flacaul de 6 ani si ceva (erai minora, da?!) , nu poti sa comanzi in familia lui si nici nu e decent sa te bagi prea tare in problemele lor; daca vreti sa faceti nunta , o faceti in limita resurselor voastre financiare , nu acceptati ajutor nici de la soacra nici de la mama si va luati o casa a voastra , daca nu puteti mergeti si stati cu chirie, dar singuri si nu te mai baga in familia lui, ..ce, cat , cum trimite ma-sa banii; sunt problemele lor; casnicia voastra nu se bazeaza pe banii parintilor tai sau a parintilor lui, numarati-va finantele voastre si vedeti ce puteti sau ce nu puteti face
adeline
Postat pe 6 Octombrie 2012 21:12
De la: Floricapop, la data 2012-10-06 12:26:58mandalo nel suo paese, cosi si dice in italiana, lui e mamalui.
e prendi la vita da capo.
non devi consumarti per una cosa di genere , sara sempre cosi, no si puo cambiare
chi e con l;a mama sara sempre con la mama, anche che tu sarai la nuora piu buona del mondo. Ti auguro buona fortuna

Ceau!Perdon!Aqy somos in Romania i no todos conosemos linqya Italiana! Ase qe scribe pa linqua rumana! Porke esta sitte es im linqua rumana!! Gracias!Un besotte grande!!
Jojolin
Postat pe 6 Octombrie 2012 21:34
Buna seara! Dragi noruri sau viitoare noruri!Noi am fost ca voi, nu stiu daca si voi ve ti reusi sa fiti ca noi.Lasati ne pe noi soacrele in pace si vedeti va de familie!Ca sa fii respectata, respecta! Nu suntem noi mamele de baieti, dracu pe pamant, dar voi unele nu stiti notiunea de *respect*!!Aveti pretentii, cereti *unele**totul si nu oferiti nimic! De ce in opinia voastra **mama voastra** este mai deosebita, decat mama barbatului, pe care ziceti ca l iubiti??!! Cu ce a muncit Dumnezeu mai mult pe mama voastra, decat pe mama lui??!!
Cu nimic!! Asa ca ,daca vreti **respect**respectati, acceptati tolerati si apoi criticati!!In viitor si voi veti fi soacre si cand ve ti fi *jignite*atunci doar ve ti realiza ce este in sufletul nostru a mamelor barbatilor vostri! Sa auzim numai de bine!!
Jojolin
Postat pe 6 Octombrie 2012 21:43
De la: garbo202684, la data 2012-10-06 18:00:02iubita mea impusc-o ! asa vei fericita si il vei avea doar pt tine PS Toate ,dar toate sunt ale dracului!
Ma da desteapta mai esti!!Ce ar fi daca am incepe prin a o impusca pe **mata** ,,,, :sml- love0018: Se pare ca a uitat sa ti de a o educatie privind notiunea de **respect**!!
Jojolin
Postat pe 6 Octombrie 2012 21:48
De la: b727ana, la data 2012-10-06 12:16:07
De la: quasaria, la data 2012-10-06 07:37:48ca sa fiu sincera, nici eu nu te-as vrea daca ai aparea tu brusc in familie sa imi dictezi citi bani sa dau carui copil si cit sa pun la nunta. Daca a stat 5 ani jumate in Italia, e strict problema ei - si in nici un caz nu pe roze se sta in afara. Nu ai fost in pielea ei cind a fost vorba de dezavantaje, nu esti in pielea ei nici cind e vorba de avantaje. Si nici nu esti indreptatita sa ceri nimic.

Ia ia-ti barbatul de mina si vedeti-va amindoi de finantele si nunta proprie, si vezi ce mai are de obiectat....


Probabil la fel vei face si tu cand fata ta va creste mare si nu vei fi de'acord cu alesul inimii sale. Fata a spus deja ca iubitu' sta la EA, ca a ajutat'o pe viitoarea soacra de cate ori a putut.. Nu a pomenit ca verifica finantele ei si nici ca ii dicteaza ce sa faca.. Aici nu era vb de cat se chinuie romanii in strainatate, chiar mama ei este plecata, lucru care reiese din ce a scris. Doamne, urla efectiv frustrarea in toate postarile tale, cu scuzele de rigoare.


nu este tema la care sa nu aiba ceva de spus. se crede foarte desteapta. si are si mult timp liber la dispozitie.
garbo_3567
Postat pe 6 Octombrie 2012 23:00
Draga mea!Voi cauta sa fiu sincera cu tine. Nimeni nu va poate face ordine, in viata voastra, decat voi. Trebuie sa aveti o discutie serioasa, in care sa va spuneti fiecare dorintele si nemultumirile. De asemenea sa nu permiteti sa se implice nimeni in relatia voastra. Este o absurditate sa i ceri tu lui sa renunte la mama lui!Da cei mama??!!Un obiect??!!Daca, va iubiti si vreti sa mergeti impreuna pe drumul vietii, atunci casatoriti va, nu l obliga pe el sa renunte la religia lui, poti sa te cununi in religia lui ca femeia isi urmeaza barbatul si poti sa mergi la biserica la religia ta catolica.Fiul meu este ortodox, ea reformata si s au logodit la ortodoxi. Asta nu i un impediment in relatia vs.Dumnezeu este unul.Nu conteaza ca te rogi la catolici ,ortodoxi sau la alte religii.Principalul este sa te rogi si sa crezi.
Voi tot ne acuzati pe noi **soacrele**mamele de baieti ca va furam...ce??!!Iubirile s distincte!Nu va fura nimeni nimic!Iubirea pt, parinti, e una pt, sot e alta pt. copii iar este alta!Intr o inima curata intra toate iubirile. Daca stii sa iubesti cu adevarat si stii sa respecti! Acum voi trebuie sa va puneti ordine in viata si in sentimente1Nu va casatoriti cu **soacra**!!Dar daca va iubiti mama trebuie sa i acceptati si iubirea partenerului pt. cei din familia lui!
In 1 februarie am sarbatorit **40 de ani de casnicie**!! Avem 2 fii plecati in lume avem 2 nepoti si sunt si **soacra**!! Cand m am casatorit cu el, mama nu l a vrut!Iubindu ne , n am tinut cont de *crizele mamei mele**, l am luat de mana si amandoi am mers la starea civila ne am casatorit, am fost**eu cu el** el cu mine** si noi 2**!! Pe 13 februarie 1972 am facut nunta religioasa la noi acasa la caminul cultural.Mama in noaptea nuntii, a lesinat la gandul ca nu voi fi fericita!Am stat cu ea la spital in rochie de mireasa , cateva ore pana si a revenit! Am plecat de la oras **Seini** MM. la tara, la sat!! Munceam ca profesoara de educatie fizica, am renuntat la post si nu am gasit imediat acolo post, am plecat de la catedra la **coada vacii**!!Am muncit la pamant m am in scris la colectiv**adica C.A.P**,am mers la muca pe camp la porumb cartofi, am lucrat cu fanul, am crescut porci, gaini, am stat cu 2 vaci ale socrilor, am muncit ,precum negrii pe plantatii!Au venit baietii 2 la rastimp de 2 ani, am muncit ca invatatoare, apoi am infiintat gradinita in sat ca nu era, acum 39 ani, am muncit ca educatoare, m am descurcat.Am locuit in aceeasi casa cu socrul meu, care era**recasatorit**!!! Deci locuiam cu mama vitrega in aceeasi casa!Mama sotului a murit tanara cand el avea 13 ani.Am locuit impreuna 3 ani,si as fi mai stat daca aveam un loc de munca.
Fiind doar cu liceul , mergeam unde gaseam post.Am terminat acum 45 ani liceul si atunci, nu toata lumea mergea mai departe la scoala, in locul meu a venit o fata la gradinita cu liceul pedagogic, eu il aveam pe cel de cultura generala ultima promotie cu 11 clase.
Neavand post munceam acasa in agricultura si sotul meu muncea , la oras intr o mina de aur, uneori mai intarzia cu prietenii la un paharel. Il certam si mi a zis o data
-Pe langa ca te tin ca pe o **oarba iti mai umbla gura**!! Furioasa, ca nu mi am ascultat mama, mi am complicat viata, casatorindu ma tanara , nu m am dus la facultate desi am reusit la ed, fizica, m am prostit ca m am **indragostit** !! Mi am luat copiii , mobila tot si i am spus sotului daca vrea sa vina cu mine la mama, bine daca nu eu plec singura cu copiii, sa nu ma tina ca pe o oarba!! Acolo aveam posibilitatea de a munci undeva.Cum mama nu l a agreiat niciodata pe sotul meu, viata mea acasa la mama a fost **un iad**!! Ea nu l a suportat niciodata se certau su eu eram **badigard intre ei**! Le am impus amandorora sa se respecte!! Dar tot mai erau iesiri!
Satula sa i aud, am plecat la oras la Baia-Mare, la 25 km, de mama , in chirie, intr o garsoniera de 14 m, patrati locuiam 4 persoane, m am calificat in confectii, am lucrat 3 ani in meserie, apoi am fost trimisa la scoala pt, un an la Bucuresti,acolo am facut teoria 4 luni, el a avut grija de cei 2 copii mici in 1979, erau de 4 si 6 ani, am primit o locuinta, apoi am urmat 2 ani de studii in Baia-Mare, ,ca maistru, am primit post la serviciul tehnic la normarea muncii, am fost si maistru, mi am schimbat locuinta ,am primit apartament in zona I a orasului de la intreprinderea mea.Am fost mama, sotie si angajata.Acasa eram, menajera, gospodina, dascal pt, fiii mei si.... mai coseam si la masina, cos si azi.!! Am muncit pe 2 schimburi si uneori si 3 desigur ca sotul m a ajutat mult in gospodarie.M-am luptat cu morile de vant pt, fericirea familiei mele si nu mi a fost usor de loc!Parintii i am respectat, buni sau nebuni erau parintii nostri!N-am permis **nimanui** sa se bage in familia noastra!Singuri ne am descurcat, asa ca ,nu am primit sfaturi si nu dau sfaturi!!Daca sunt intrebata, raspund, daca nuuuuu, eu nu ma bag in fam. nimanui!!
Acum voi trebuie sa va faceti viata cum doriti daca va iubiti. Sunt **soacra si bunica/net**!! Mai mergem in Spania, dar nu vrem sa le deranjam **linistea** cu prezenta noastra!!Eu cred ca daca **respecti** esti respectat!Iar daca vezi ca notiunea de respect nu i ,,,ignori si gata!! E bine sa stea fiecare singur!Nu mi doresc nici un baiat sa stea cu mine in casa!Suntem linistiti, avem de toate la ce sa ne complicam viata??!! Sa vina **una** cu mana goala si sa mi dirijeze in casa si munca mea??!!Nuuuuuuu!! Sa si faca sa aiba!Ca si eu am muncit si mai muncesc si azi, iar la mine n casa nu bate nimeni cu pumul in masa!!Doar eu si sotul, ca toate s facute pe munca noastra!Sa bata fiecare cu pumnul in casa si in munca lor!!
Jojolin
Postat pe 6 Octombrie 2012 23:07
nu, miss bana, cind voi fi mare o sa fac sluj la ginerica - o sa ii prezint cv-ul si realizarile, sa aiba amabilitatea sa imi spuna citi bani exact doreste si in ce forma: check, cash, credit card...
In rest, tzatza floarea, mai educa-te inainte sa sari pe taste... s-ar putea sa fi existat niste motive clare pentru care a calatori in europa a fost "cea mai trista experienta a vietii tale".
quasaria
Postat pe 6 Octombrie 2012 23:11
Daca vei sti sa respecti , vei fi respectata.
Nu vreau sa intru in amanunte dar eu imi respect soacra si sunt respectata.
Cand am pornit la drum cu sotul meu nu am cerut de la nimeni nimic, am stat singuri (nu la ai mei si nu la ai lui), nu ne-a fost usor dar a fost "sanatos"!

Nu am pretins niciodata sa-mi dea mama sau soacra.
Din capul locului am respectat-o pe soacra mea, asa ca nu am avut probleme. Nu cred ca mamele de baieti sunt asa de rele cum scrieti unele dintre voi pe aici. Mai degraba cred ca nu stiti sa va purtati ,pentru ca cele care comentati "soacra poama acra.....toate sunt la fel...tralalalalala" , nici ni stiti sa scrieti corect in limba romana. Si deh...nema cultura..chichirez galceava :))))))))
Rosemaryyy
Postat pe 6 Octombrie 2012 23:58
De la: quasaria, la data 2012-10-06 23:11:47nu, miss bana, cind voi fi mare o sa fac sluj la ginerica - o sa ii prezint cv-ul si realizarile, sa aiba amabilitatea sa imi spuna citi bani exact doreste si in ce forma: check, cash, credit card...
In rest, tzatza floarea, mai educa-te inainte sa sari pe taste... s-ar putea sa fi existat niste motive clare pentru care a calatori in europa a fost "cea mai trista experienta a vietii tale".


Cea mai trista experienta a fost De, inca nu ai aflat ca nu tara respectiva este toata Europa ?!?!?!? Eu specificasem, dar, deh.... Cred ca frustrarea nu te'a lasat sa citesti... Hai, sa'ti spun cuvantul ala romanesc care incepe cu s.....hai sict...r.... Ca asa poate intelegi ca nu sunt genul de persoana care sa'ti digere menopauza si efectele ei...
b727ana
Postat pe 6 Octombrie 2012 23:58
De. e o tara civilizata. Poate incompatibilitatea ta cu ea ar trebui sa iti spuna ceva... De fapt, m-as prapadi de ris sa iti vad spumele cu "tu sa taci", "iote toate frustratele" si "menopauze" cu nemtii... Normal ca na, te-ai simtit foarte nefericita si inadaptata. Stii, chestie de stil... si, ti-am mai zis, de educatie.
quasaria
Postat pe 7 Octombrie 2012 00:22
Vezi tu, draga anonima zisa si Q... Spuneai mai devreme cat iti este de greu prin tari straine.... sa taci si sa'ti inghiti cuvintele astea dragute in fata strainilor si sa ridici couru la cheremu si pe limba lor... Si vi pe'un site facand pe desteapta lu' fish prajit, ca poate tu asa stii... Lasa'neee...

Btw, si nemtoaicele ajung la menopauza...da, si nemtoaicele E europeneeee... Frustrarea ti se simte de la o posta. Nu'mi veni mie cu kkturi d'astea expirate de trista... Mai agita'te putin asa...ca nessu cand e frecat fara lapte... si fa 2 tumbe ca sa'ti arunc vreo 2 flori in semn de recunostinta pentru FRUSTRAREA care zace'n tine. Ti'o merge tie cu doamne de alta varsta, care halesc povestile tale lacrimogene turnate'n cuvinte pompoase...

Na, vocabulat de DE sau de ce decetati mai vrei... Esti o alta anonima frustrata de viata pe care o are, care munceste pe branci in frustrarea ei si care atunci cand vine obosita de la job, face pe interesanta pe un site...si da cu flit in scarba la tot ce altii posteaza...

Cine are de gand sa comenteze la ce'am scris, sa o ia pe MISTER Q si sa o creasca la el acasa....sau la ea... femeia barbat.......

Imi cer scuze fata de ceilalti cititori pentru vocabular.....
b727ana
Postat pe 7 Octombrie 2012 04:03
oh, ai invatat sa iti ceri scuze? E un pas inainte. Dar de la cine - de la "frustratele divortate", ca parca ziceai ca doar d'astea sint pe aici?

Da, muncesc destul de mult, si unde doresc eu, si in ce limba doresc (avantajul meu de a sti mai multe ca tine, fish! ). Bineinteles ca pentru o tzoapa de mall de 20 de ani si a munci e un defect inadmisibil. Sa iti spun un secret: defectul asta te face sa iti permiti lucruri si experiente pe care tu n-ai sa le ai niciodata... iar daca le vrei, get a job. Macar in Romania, care mai accepta inca lepadaturi... cu altii mai avansati ai declarat ca nu te-ai inteles... nu TI-AU inteles geniul, nenorocitii...
quasaria
Postat pe 7 Octombrie 2012 04:49
Nu, nu... de la alea care inteleg ca o experienta intr'o tara europeana nu cuprinde intreg continentul si ca acea experienta nu a fost afectata de felul meu de a vorbi, ci de felul LOR. si de la cele care nu se simt frustrate ca am 26 de ani si nu le penetreaza grija de adolescenta/pubertatea mea. Nu ma dau eu pe 100 ca tine !!! AAAA... si celor care sunt oameni cerebrali si nu frustrati ca tine care atunci cand gasesti pe cineva cu alte opinii si convingeri decat ale tale, iti dai in petic...asta ca sa ti'o spun pe romaneste.... Sincer, e ultima postare in ceea ce te priveste. Ai trecut deja in celalaNT cos pt mine...cantitate neglijabila...cu tigara sau fara in bot....

Btw...lectii d'astea de "e un pas" si povesti cu batrani si cetatui spunei'le copilului tau...
Btw2....mai ascunde cartonu' ala pe care il tii atarnat de gat cu "AM NEVOIE DISPERATA DE AFECTIUNE, DE APLAUZA SI RIDICARI IN SLAVI"...
b727ana
Postat pe 7 Octombrie 2012 04:57
n-ati avut somn?....chiar asa?!
caleidoscop
Postat pe 7 Octombrie 2012 11:22
De la: garbo_8115, la data 2012-10-03 16:19:30Buna.e prima oara cand scriu pe un forum.am 23 de ani si de 6 ani sunt impreuna cu iubitul meu care are 28 ani.ne-am logodit si la anul ne-am propus sa facem nunta,doar ca eu nu sunt sigura 100%.problema e ca eu nu ma inteleg cu nimeni din familia lui.el mai are o sora si un frate mai mari, sora lui e divortata si are un copil si locuieste la domiciliul mamei, iar fratele lui are 30 de ani si nu este insurat are o relatie de 8 ani cu o fata si locuieste tot acolo.tatal lui a murit inainte sa il cunosc ,iar mama lui e in strainatate .de aproape un an el locuieste cu mine si tatal meu(mama mea fiind si ea in strainatate).problema e ca el e mamos si mama lui nu e de acord cu mine,mi-a zis si in fata sa il las si sa imi vad de viata mea
garbo255265
Postat pe 7 Octombrie 2012 15:17
Este foarte trista imaginea societatii romanesti privita prin prisma raspunsurilor la aceasta intrebare, Ma intreb cum sa mearga o societate inainte daca, mamele, femeile care sunt de fapt motorul unei societati raman tributare unei gandiri colective vechi si bolnave. Mame care-si trateaza copii ca pe o propreitate condamnata sa-i asigure multumirea, sotii care-si inchipuie ca un cerificat de casatorie face din omul de langa ele un robot orb si surd, fete nepreagatite pentru viata de mamele lor care se arunca orbeste in relatii care le aduc nefericire. Toate aceste femei ascund multa nefericire in ele, majoritatea ascunzandu-se in spatele copiilor, punandu-le lor in spate nefericrea lor personala, dar de fapt uitand sa se iubeasca pe ele sa se aprecieze ,sa se pretuiasca ,de fapt uita sa aceste lucruri si pentru copii lor. Asa apar fete si baieti care nu mai stiu sa si gestioneze relatiile de iubire, au in ei teama de respingere , de a nu fi acceptati transmisa de mame, mame triste, neiubite , neimplinite si atunci isi varsa furiile si unii si altii pe lucruri meschine, in casa cui stai, mancarea cui o manaci, cine a dat banii de nunta, cine cui dicteaza. unde este iubirea aceea nemarginita aici si mai ales aceea iubire de mama la care vrei sa te intorci ca la o apa vie (pentru ca mama nu-i asa,iarta si intelege si este inteleapta). Nu vreau sa fiu melodramatica ,pentru ca notiunea de mama este supraevaluata, nasterea nu te face sfanta, nu iti schimba caracterul, nu-ti imbogateste educatia, esti aceeasi femeie , cu alte responsabilitati pe care le-ai ales singura. Pledez pentru relatii de familie, parinti ,copii , nurori ,nepoti, fara elementul de autoritate (asa zisul respect , mai ales groaznicul respect din batranii, sa-i lasam pe batrani in pace in timpul lor si sa castigam respectul ,nu sa-l pretindem) , pledez pentru relatii pe plan de egalitate, parintele nu este superior copilului pentru ca l-a crescut , nici copilul parintelui pentru ca a avut sansa unei educatii mai bune, nici banii nu trebuie sa creeze bariere, toata lumea trebuie sa aiba dreptul de a-si spune parea in mod egal si mai ales sa asculte cu atentie ce spune celalat. .Suferintele sufletesti se vindeca prin iubire, am vazut in raspunsurile date multa incrancenare si multa lipsa de iubire ca si cum in special noi femeile, cele sensibile, gingase, generoase am avea ceva de impartit, ceva ne inchide gandurile bune si nu putem sa le daruim ,eu cred ca iubirea din noi e nelimitata si daca nu ne vom zgarci sa ne-o oferim noua in primul rand nici altii nu vor intarzia sa ne-o ofere (dar neconditionat).
carmen46
Postat pe 7 Octombrie 2012 19:03
Ma doare cand vad cat de rele pot fi soacrele........de aceea nu vreau sa scriu prea multe;DESPARTE-TE ACUM.Niciodata nu o sa renunte la masa,si o sa te chinuiasca o viata.Nu merita.Esti tanara.
garbo168107
Postat pe 7 Octombrie 2012 19:24
Cand ai intrat in relatia aceasta,te-ai procopsit la pachet cu toata familia lui ,nu numai cu el.
Daca nu te place soacra,asta este,trebuie sa te obisnuiesti.
O s/o respecti*este mama lui * si traiesti mai departe,faci nunta la ortodocsi daca nu/i place la catolici,simplu!
garbo162553
Postat pe 7 Octombrie 2012 21:07
eu am trecut prin ce treci tu si toata viata am luptat sa nu mai fie baiatul mamei. ne certam mereu din cauza ei
f tarziu a inteles si el asta si a renuntat la parerea ei.
l-am pus sa aleaga ,ori eu ori mama lui. si am plecat la mama cu 2 copii dupa mine timp de 1 an.
a venit dupa mine si am venit acasa cu copii si a fost mai bine.
daca al tau nu renunta la mama lui nu vei putea sa traiesti asa instres iti va fi fff greu.
fi tare si curajoasa si spune-i clar ce vrei de la el si fi hotarata in ceea ce-i spui, iar daca nu vrea sa renunte la ea,
LASA-L!!
mai bine acum cand nu sunteti casatoriti nu aveti copii.
sigur D-zeu iti va da omul potrivit pt tine,nu DISPERA!
iti doresc mult SUCCES!!
meryblue
Postat pe 7 Octombrie 2012 21:33
Ceau,
iti spun eu care am 50 de ani.
LASA-L, LASA-L.
Daca el se cearta cu tine din partea mamei lui, nu are rost sa stai.
Sa te casatoresti cu cineva care te iubeste si care te respecta, tu trebuie sa fi pe primul loc. Parintii trebe iubiti, dar nu trebe sa fie amestecati intre voi. Daca el nu a inteles ca mama are rostul ei, nu o poti inlocui, dar, el trebe sa aiba o familie pe care sa o iubeasca si pentru care trebuie sa fie trup si suflet, nu are rost sa te legi la cap fara sa te doara.
DECI, LASA-L. DAca nu ii spune nimic mamei lui cand face mutre ca nu ii place de tine, mai tarziu nu va spune nici atata.
garbo091540
Postat pe 8 Octombrie 2012 08:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Femeia si barbatul 15 De la: moniq_ 19 Mai 2010 16:26
buna casatoria dintre un crestin si o muslumanca 23 De la: VABRE 27 Decembrie 2009 20:44
Diferenta de varsta conteaza asa mult??? 42 De la: AMELYY 23 Iulie 2010 22:07
dezorientata 46 De la: yza_my 3 Octombrie 2009 17:04
mai poate o relatie sa fie resuscitata....? 27 De la: angy_dor 23 Decembrie 2009 21:37
Setari Cookie-uri