boala secolului 21....

Pt cŃ nu-l/o mai iube║ti. Punct. ¬i atunci divor■ezi.
DecÔt teatru...e mai bine.
Orgolii...:P
Axl_R
Postat pe 9 Septembrie 2012 10:03
de ce nu era asa simplu si acum........ 300 ,200, 100, 50 de ani???
palmier
Postat pe 9 Septembrie 2012 10:16
Nu ║tiu, io trŃiesc acum. 50 de ani...eram prea micŃ, sŃ divor■ez.
DacŃ vrei se poate filozofa, mult ║i bine...DE CE?
Axl_R
Postat pe 9 Septembrie 2012 10:22
oare e bine sa sfatuim mereu cuplurile ,sa zicem cu anumite probleme, cu simplul ..NEEEEEXT.... ???? e bine sa facem asta cand avem o varsta , o casnicie frumos consumata, cu copii insurati , cu nepoti si cu comoditatea finalului de viata??? poate e bine asa avand in vedere ca sunt niste straini si nu ne pasa,e usor de zis,.!!!!.....e mai greu sa zici ..next ..ca si sfat , cand acel cuplu e ruda cu tine .
palmier
Postat pe 9 Septembrie 2012 10:41
Palmier,unii se casatoresc si-n ideea ca-l pot schimba pe partener/a... Dar cand realizeaza ca nu pot schimba nimic..atunci aleg ruptura,adica divortul1Normal! N Nu e o boala..e VIATA !!
elisabeta_boia
Postat pe 9 Septembrie 2012 22:57
De la: palmier, la data 2012-09-09 10:16:40de ce nu era asa simplu si acum........ 300 ,200, 100, 50 de ani???
...acum sunt si alte legi....altele sunt timpurile!...si daca iei teapa odata ce?...ii sfarsit de lume?
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2012 23:03
Adica vrei sa imi zici tu mie ca acum 300 si 200 de ani ,oamenii se casatoreau dupa principiile de astazi ? hai sa fim seriosi..atunci erau 'reguli' impuse ,adica fiecare stia care este rolul sau ..vedeai 2 ochi negri frumosi si te casatoreai..nu'ti trebuia demonstratii de iubire ,nu trebuia sa afli cat de bun la pat este sau in ce zodie e....femeia era la cratita si crestea copii ,iar barbatul in 'jungla' sa produca bani ..atat. roluri simple ..tarzan si jane ,intelegi ?

acum e altfel ...asteptarile sunt altele ,principiile dupa care te casatoresti sunt altele ..nu'ti place ,bye bye ...pentru ca piata e plina
flordavis
Postat pe 9 Septembrie 2012 23:41
De la: flordavis, la data 2012-09-09 23:41:50 Adica vrei sa imi zici tu mie ca acum 300 si 200 de ani ,oamenii se casatoreau dupa principiile de astazi ? hai sa fim seriosi..atunci erau 'reguli' impuse ,adica fiecare stia care este rolul sau ..vedeai 2 ochi negri frumosi si te casatoreai..nu'ti trebuia demonstratii de iubire ,nu trebuia sa afli cat de bun la pat este sau in ce zodie e....femeia era la cratita si crestea copii ,iar barbatul in 'jungla' sa produca bani ..atat. roluri simple ..tarzan si jane ,intelegi ?

acum e altfel ...asteptarile sunt altele ,principiile dupa care te casatoresti sunt altele ..nu'ti place ,bye bye ...pentru ca piata e plinainteleg perfect....chiar daca generalizezi un pic............dupa parerea ta .cu cat femeile au evoluat si s-au emancipat, direct proportional a crescut si rata divorturilor/despartirilor. adica ori ca mine(femeia) ori deloc......si ......neeeeext!

p.s. ''piata e plina'' invers proportional cu inaintarea in varsta. dupa care se ramane cu bye,bye-iul.....!!

ms pt punctul tau de vedere.
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 02:16
De la: elisabeta_boia, la data 2012-09-09 22:57:02Palmier,unii se casatoresc si-n ideea ca-l pot schimba pe partener/a... Dar cand realizeaza ca nu pot schimba nimic..atunci aleg ruptura,adica divortul1Normal! N Nu e o boala..e VIATA !!


principiul de baza este acceptarea partenerului asa cum este, daca se pleaca pe ideea ca il va schimba pe parcurs inseamna ca nu are dece se plange ulterior ca nu a reusit schimbarea si nu-i mai convine ''sufletul pereche''...nu..????? nici in trecut si nici in prezent nu am auzit ca cineva sa fie dus in lanturi la cununie.

ms mult pt parerea ta.
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 02:34
De la: caleidoscop, la data 2012-09-09 23:03:21
De la: palmier, la data 2012-09-09 10:16:40de ce nu era asa simplu si acum........ 300 ,200, 100, 50 de ani???
...acum sunt si alte legi....altele sunt timpurile!...si daca iei teapa odata ce?...ii sfarsit de lume?ai perfecta dreptate......poti sa iei si mai multe tepe.......ca doar te-ai invatat cu prima si esti deja obisnuita,care e problema !


ms mult pt optica ta.
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 02:44
In trecut divortul nu era privit cu atata ingaduinta de biserica si societate. Asta nu inseamna ca partenerii erau mai fericiti in casnicie. Doar ca aveau alternative mai putine. Femeia era dependenta de barbat, atat material cat si legal. Bun rau cum era, trebuia sa traiasca alaturi de el ca n-avea de ales. Reminescente ale trecutului le regasim in lumea araba de astazi, cred ca nu prea au parte de divorturi. Oare de ce?
mamamiamea
Postat pe 10 Septembrie 2012 08:32
pentru ca ascundeau gunoiul sub pres. Si pentru ca aveau mai putine pretentii de la viata. Pentru ca pentru femeie era firesc sa si-o incaseze de la barbatul suveran si pentru barbat bucuria suprema era tzuica din birtul din colt. Nu gindeau si nu pretindeau mai mult- inca mai sint zone in care se traieste asa frumos si armonios...la suprafata.
Da, daca iti sacrifici toate idealurile, visele si pretentiile, poti sa ramai cu gheorghe sau aglaia pina mori. Dar acum se mai pune si intrebarea daca vrei. Nu neaparat daca poti. De putut, poti... Merita?
quasaria
Postat pe 10 Septembrie 2012 10:22

PAlmier ,unde am zis eu ceva de emanciparea femeii ca si motiv de despartire ?? nu ai inteles mesajul ...poate altadata..era vb de rolurile pe care le aveau fiecare in familie si pe care nu le alegeau ,erau 'impuse ' ..acum le alegi ..simplu
nu mai alegi casatoria ca si un mod de viata ,ci doar ca o alternativa
flordavis
Postat pe 10 Septembrie 2012 11:31
De la: abo, la data 2012-09-10 08:32:56In trecut divortul nu era privit cu atata ingaduinta de biserica si societate. Asta nu inseamna ca partenerii erau mai fericiti in casnicie. Doar ca aveau alternative mai putine. Femeia era dependenta de barbat, atat material cat si legal. Bun rau cum era, trebuia sa traiasca alaturi de el ca n-avea de ales. Reminescente ale trecutului le regasim in lumea araba de astazi, cred ca nu prea au parte de divorturi. Oare de ce?poate ca in principiu ai dreptate, de unde logic s-ar deduce, ca pe parcurs timpului cu cat femeia a castigat independenta ''financiara si legala'' a inceput sa apara si mai mult obtiunea de separare fata de " mascul '' .


incerc un umil raspuns la intrebarea" oare de ce?"... probabil ca araboaicele au citit mai des pasajul din care reiese ca EVA a fost facuta din coasta lu' ADAM si nu invers. sau poate ca sunt prea grase si urate, asumandusi statutul de ''foca''....ai de unde sa sti??....e posibil..

ms pt tot.
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 12:05
De la: flordavis, la data 2012-09-10 11:31:12
PAlmier ,unde am zis eu ceva de emanciparea femeii ca si motiv de despartire ?? nu ai inteles mesajul ...poate altadata..era vb de rolurile pe care le aveau fiecare in familie si pe care nu le alegeau ,erau 'impuse ' ..acum le alegi ..simplu
nu mai alegi casatoria ca si un mod de viata ,ci doar ca o alternativaperfect ,..... este optiunea ta.. ..viziunea ta de viata si o respect ! mare grija la "alternative" si succes in toate cele.

cu respect ma inclin !!!
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 12:12
De la: quasaria, la data 2012-09-10 10:22:49pentru ca ascundeau gunoiul sub pres. Si pentru ca aveau mai putine pretentii de la viata. Pentru ca pentru femeie era firesc sa si-o incaseze de la barbatul suveran si pentru barbat bucuria suprema era tzuica din birtul din colt. Nu gindeau si nu pretindeau mai mult- inca mai sint zone in care se traieste asa frumos si armonios...la suprafata.
Da, daca iti sacrifici toate idealurile, visele si pretentiile, poti sa ramai cu gheorghe sau aglaia pina mori. Dar acum se mai pune si intrebarea daca vrei. Nu neaparat daca poti. De putut, poti... Merita?


presupunand ca vei accepta un raspuns la postarea ta ,spun ca : lasand la oparte subiectivismul raspunsurilor generale pe care le dai sau concluzia ta universal valabila ca barbatul este betiv si violent prin nastere, ma gandesc oare daca acest mod de gandire distructiv este BUN. propavaduirea permanenta a dvortului/despartirii ca singura metoda trecuta,prezenta sau viitoare, exclude categoric dupa spusele tale capacitatea femeii(native sa zicem...) de a fi cerebrala familiei si a face in asa fel incat rezolvarea problemelor care apar pe parcursul convietuirii in cuplu sa se rezolve cu tact si eleganta.
poate ar fi gresit sa concluzionez spunand ca ai vederi ultra feministe si imi cer scuze. oare eu,tu,noi....femeile suntem perfectiunea intruchipata si doar barbatii " este porci" ?????
cu eleganta si respect ma inclin tie si modului tau de perceptie a vietii. (poate ca ai motivele tale.......) ms fff mult pt postarea ta si multa sanatate sa avem ca de probleme nu ducem lipsa
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 12:52
sincer vorbind, departe de mine ideea ca barbatul ar fi violent sau betiv din nastere. Barbatii sint chiar niste fiinte simpatice, comparativ cu femeile sau, ma rog, cu unele femei. Pe de alta parte, la fel de departe ideea ca n-am fi egali dpdv al libertatii si drepturilor. Sau ca "nativ" femeia ar trebui sa raspunda "cerebral, cu tact si eleganta" la magarii: pt ca e femeie. Ar trebui sa raspunda fix cum ii serveste interesele si/sau cum are chef. Atit. Indiferent ce purtam intre picioare, sintem la fel de oameni toti. Avem fiecare cite un suflet si un creier, avem sau avem dreptul la aceeasi doza de egoism, de ratiune, de irational, de impulsivitate sau iertare. Daca asta ti se pare o viziune ultra feminista, fine. Pe panselutza si suava de mine nu o deranjeaza....
quasaria
Postat pe 10 Septembrie 2012 13:15
De la: palmier, la data 2012-09-10 02:34:05
De la: elisabeta_boia, la data 2012-09-09 22:57:02Palmier,unii se casatoresc si-n ideea ca-l pot schimba pe partener/a... Dar cand realizeaza ca nu pot schimba nimic..atunci aleg ruptura,adica divortul1Normal! N Nu e o boala..e VIATA !!


principiul de baza este acceptarea partenerului asa cum este, daca se pleaca pe ideea ca il va schimba pe parcurs inseamna ca nu are dece se plange ulterior ca nu a reusit schimbarea si nu-i mai convine ''sufletul pereche''...nu..????? nici in trecut si nici in prezent nu am auzit ca cineva sa fie dus in lanturi la cununie.

ms mult pt parerea ta.


ba da ! poate nu in lanturi... cu toate ca or fi fost cazuri din astea (filmul "femeia indaratnica"...) dar aia era parodie, deci avea si un smbure de adevar ! ok, nu in lanturi dar au fost constranse... ca asa vrea tata, ca asa se cade... ca era interes financiar... si ei nu se iubeau de loc ! unii chiar se urau... mai ales fetele. la oamneii saraci se intampla mult mai rar sau chiar de loc.... dar ajunge sa citesti numai literatura antebelica romaneasca... sau tradusa... si ai sa vezi mii de cazuri. atunci era chiar trend !
barboneli
Postat pe 10 Septembrie 2012 13:40
De la: quasaria, la data 2012-09-10 13:15:46sincer vorbind, departe de mine ideea ca barbatul ar fi violent sau betiv din nastere. Barbatii sint chiar niste fiinte simpatice, comparativ cu femeile sau, ma rog, cu unele femei. Pe de alta parte, la fel de departe ideea ca n-am fi egali dpdv al libertatii si drepturilor. Sau ca "nativ" femeia ar trebui sa raspunda "cerebral, cu tact si eleganta" la magarii: pt ca e femeie. Ar trebui sa raspunda fix cum ii serveste interesele si/sau cum are chef. Atit. Indiferent ce purtam intre picioare, sintem la fel de oameni toti. Avem fiecare cite un suflet si un creier, avem sau avem dreptul la aceeasi doza de egoism, de ratiune, de irational, de impulsivitate sau iertare. Daca asta ti se pare o viziune ultra feminista, fine. Pe panselutza si suava de mine nu o deranjeaza....


tot sincer vorbind....daca ai revedea postarile tale ultra categorice si poate cate odata ultra subiective ,cu siguranta ai ride si tu de feminismul exacerbat de care dai dovada uneori generalizarea cazurilor si reducerea la subiectivismul cazului fiecareia dintre noi, nu duce la un sfat foarte bun de dat altor persoane. o mama nu poate fi inlocuita ......dar nici un tata nu poate fi inlocuit sau suplinit. (negeneralizand)

din punctul tau de vedere daca spun ...la naiba cu institutia casatoriei si traiasca celibatarul femeilor, ar fi mai bine ??? indrumand alte femei sa-ti urmeze ex. nu este oare un sfat prea egoistic ??? nu stiu .....zic si eu!!

iertata--mi fie parerea diferita si poate mai realista....poate...!!!
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:00
"institutia casatoriei"... nu cred in institutii, intr-adevar. Si nu cred in titluri. Dar cred in sentimente: si daca doi oameni se iubesc cu adevarat e suficient si primeaza impotriva oricaror reguli scrise si nescrise, pina la urma. Din punctul meu de vedere, asta inseamna cuplu - se poarta in suflet, nu pe deget, nu pe hartie... Iar in asta cred.
Idem - a fi mama sau tata... Esti parinte atunci cind porti un copil in suflet.

Sa zicem ca am eu o viziune mai sucita.
quasaria
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:14

eu nu cred ca e sucita de loc..... milioane de oameni cred la fel... ! poate 10... poate 11... nu stiu exact. ! si al 11000001... ala sunt eu !
barboneli
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:22
De la: quasaria, la data 2012-09-10 14:14:54"institutia casatoriei"... nu cred in institutii, intr-adevar. Si nu cred in titluri. Dar cred in sentimente: si daca doi oameni se iubesc cu adevarat e suficient si primeaza impotriva oricaror reguli scrise si nescrise, pina la urma. Din punctul meu de vedere, asta inseamna cuplu - se poarta in suflet, nu pe deget, nu pe hartie... Iar in asta cred.
Idem - a fi mama sau tata... Esti parinte atunci cind porti un copil in suflet.

Sa zicem ca am eu o viziune mai sucita.


Asa e, Q! Cuplul e in suflet ca si copilul, ca si totul. Acolo, in suflet, sunt relatiile si nu in alta parte...Ceea ce au facut oamenii din casatorii e o mare rusine. Spun da "in fata societatii si a lui Dumnezeu" dar ori spun cu juma' de gura ori nici macar cu atat. Mintim cu nerusinare...
Luna_in_capricorn
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:25
Boala sec 21? Incapacitatea de a iubi..Casatoriile, divorturile, violenta, etc etc...sunt consecinte, efecte...
Luna_in_capricorn
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:28
De la: Luna_in_capricorn, la data 2012-09-10 14:25:27
De la: quasaria, la data 2012-09-10 14:14:54"institutia casatoriei"... nu cred in institutii, intr-adevar. Si nu cred in titluri. Dar cred in sentimente: si daca doi oameni se iubesc cu adevarat e suficient si primeaza impotriva oricaror reguli scrise si nescrise, pina la urma. Din punctul meu de vedere, asta inseamna cuplu - se poarta in suflet, nu pe deget, nu pe hartie... Iar in asta cred.
Idem - a fi mama sau tata... Esti parinte atunci cind porti un copil in suflet.

Sa zicem ca am eu o viziune mai sucita.


Asa e, Q! Cuplul e in suflet ca si copilul, ca si totul. Acolo, in suflet, sunt relatiile si nu in alta parte...Ceea ce au facut oamenii din casatorii e o mare rusine. Spun da "in fata societatii si a lui Dumnezeu" dar ori spun cu juma' de gura ori nici macar cu atat. Mintim cu nerusinare...http://img.garbo.ro/comunitate/photos/0/0/1/4431001.jpg
barboneli
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:40
De la: Luna_in_capricorn, la data 2012-09-10 14:28:11Boala sec 21? Incapacitatea de a iubi..Casatoriile, divorturile, violenta, etc etc...sunt consecinte, efecte...


ce aveti bre cu secolul 21... ????? ce, in secolele trecute nu erau boli din astea... ? nu va inteleg de loc.... !
barboneli
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:42
Ba da erau ....dar nu se gasea antidotul
flordavis
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:59
De la: barboneli, la data 2012-09-10 14:22:04
eu nu cred ca e sucita de loc..... milioane de oameni cred la fel... ! poate 10... poate 11... nu stiu exact. ! si al 11000001... ala sunt eu !


de acord cu tine. dar oare celelalte miliarde de oameni ,or fi ??? daca s-ar generaliza modul de gandire al celor n milioane de care zici , ar fi mai bine pt noi ca si OMENIRE...?????

daca sa zicem ati fi avut o casnicie reusita si frumoasa, mai aveati aceas parere si convingere......ca acum??? la modul general vorbind..?? ''institutia casatoriei'' tot ''neagra si cu par" era..???

respect all.
palmier
Postat pe 10 Septembrie 2012 14:59
De la: flordavis, la data 2012-09-10 14:59:18 Ba da erau ....dar nu se gasea antidotul


la asa ceva nu se va gasi niciodata antidotul... ptr. ca nu este boala patologica... si mai ales, nu au de unde sa ia anticorpi... ! or fi ei pe la cineva.... dar sunt foarte slabi... !
barboneli
Postat pe 10 Septembrie 2012 15:03
palmier, mi se pare absolut justificat, pentru orice fiinta sa fie in mai mare sau mica masura subiectiva.
Mi-e imposibil sa emit o parere, din.... n'importe quel domaine...fara sa o transmit prin prisma cunoasterii mele, e experientelor personale, al tuturor efectelor pe care aceste experiente le-au avut asupra mea.
Apoi, emitand o parere, nu inseamna ca i-am dat, implicit, caracter de lege si nu admit amendamente.
Insa, convingerile mele vin de undeva si nu emit o parere de dragul de a epata, demonstra , convinge....
O parere, e personala si, normal, in acelasi timp este si subiectiva...mai mult, mie mi se pare absolut in regula...asa cum si tie, la randul tu, ti se par fff in regula parerile tale
dor72_
Postat pe 10 Septembrie 2012 15:07

in primul rand convingerile imi vin de la ce mi se intampla mie... si nu de la ce bat campii altii... ! daca era ca ceilalti... miliarde, aveam tunci convingerile lor ! nu ?

in general gandurile nu se pot generaliza... sau in nici un caz la mai multe miliarde o data... ! utopii... am mai auzit e ! dar tu chiar vrei sa schimbi lumea ? n-o sa reusesti... iti pui io ! meriti mai multe... dar nu e loc aici ! si chiar asa departe... la binele omenirii... inca nu am ajuns. sorry !

nu stiu daca cu par sau nu... dar ea este pentru unii neagra pentru unii nu... ! in africa o fi alba... mai stii !!!!
barboneli
Postat pe 10 Septembrie 2012 15:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Craciun fericit! 6 De la: tutankhamon 27 Decembrie 2009 11:46
DESTIN NEFAST...SAU EU NU STIU SA-MI ALEG BARBATII DIN VIATA MEA ???? 24 De la: Dor_marunt 8 Februarie 2010 22:33
cu drogurile la specialist---partea a doua 1 De la: allexanndrra 15 Iulie 2009 19:20
Renuntare 8 De la: alabala 28 Mai 2013 08:16
mihai eminescu si veronica miclea 267 De la: curentat_mare 6 Decembrie 2010 17:17
Setari Cookie-uri