Ce pedepse merit pedofilii?

Lidia,nu sunt o autoritate in domeniu...dar pot sa incerca sa-ti raspund.

referitor la prima intrebare nu inteleg ce vrei sa intrebi. mi-am exprimat foarte clar indignarea, dezamagirea, frustrarea...cum vrei ..

pana la implicarea in institutiilor, societatea civila trebuie sa invete sa nu inchida ochii in astfel de cazuri. De exemplu, daca mie mi se pare normal sa-i trag o scatoalca copilului meu ca a luat nota 4 la..., nu o sa sesizez politia daca vecinul meu si-a batut copilul pana l-a lasat lat.

ma fac inteleasa?
e foarte usor sa dam vina pe altii, pe autoritati, pe legi etc...daca noi, astia, care formam o comunitate nu facem nimic si inchidem ochii.

Dar Lidia, stii tu cazul unui copil abuzat, caz sesizat politiei ...in care nu s-a facut chiar nimic?
Sincer, nu cred! sa nu exageram, zilnic vedem la tv cazuri de copii care au fost protejati intr-un fel sau altul.

Si da, ma repet, legile noastre sunt blande .
Eugenia69
Postat pe 22 Iulie 2011 17:51
Marcel ia-ti o umbrela...nu mai umbla cu capul descoperit...
nu te face mai destept....dar macar nu mai faci insolatie.....
ce explicatie deplasata ai putut sa dai! bleahhhh....
cand absolut toata lumea se referea strict la persoana care SAVARSESTE asemenea fapte, tu vii si ne dai definitii si ne reprosezi tampenii...
io inteleg ca esti barbat....insa daca vrei sa demonstrezi ca ai ceva in tartacuta...reevalueaza-ti raspunsurile si afirmatiile...
dor72
Postat pe 23 Iulie 2011 12:00
Pedeapsa cu moartea sau castrarea chimica e prea blanda .
Detentie pe viata si munca silnica...
SAL
Postat pe 23 Iulie 2011 13:30
marcelicaaaa mda...indiferent care ar fi definitia...hai sa nu sarim calul ...nici draq nu te acuza ca ai baut ca un porc si te-ai facut muci ia ma citeste inca o data ce tampenie ai scri si asteptam scuzele tale!

asta ar trebui castrati iar cand ies in libertate comunitatea unde urmeaza sa traiasca ar trebui instintata...stiu pare discriminare..dar nah...
ameno
Postat pe 23 Iulie 2011 13:41
Eugenia, nici nu te-am acuzat pe tine de ceva! Tot ceea ce am spus este punctul meu de vedere, punct pe care il sustin. Vrei caz concret in care politia nu a facut nimic? Ti-l dau. Cand avea baiatul meu 9 ani, un astfel de individ mi l-a luat de pe strada in timp ce se intorcea de la scoala. Sotul meu a ajuns acasa de la serviciu inaintea mea si nu l-a gasit, l-a cautat peste tot nu era, femeia care trebuia sa-l ia de la scoala nu se intalnise cu el, probabil intarziase. Am avut mare noroc ca traiam pe vremea aceea intr-un orasel mic de provincie, unde toata lumea se cunoaste. Toti cunoscutii m-au ajutat sa-l caut atunci. Ce-a facut politia? M-a trimis acasa, spunandu-mi sa astept 48 de ore, ca ei nu pot face nimic pana nu trec orele astea de la disparitie. Cand am gasit copilul, plangand speriat pe o alee intunecoasa, politistii au gasit de cuviinta sa mi-l scoata nebun. Tot copilul era de vina ca un nenorocit a vrut sa-si bata joc de el. Multumesc lui Dumnezeu ca l-am gasit teafar si a scapat doar cu sperietura. A avut mare noroc ca individul s-a speriat de un grup de oameni agitati si alertati, a lasat copilul si a fugit. Este insa in libertate si in ziua de azi, pentru ca cei abilitati sa-l bage dupa gratii au dormit. Poate ca daca nu treceam prin ce am trecut, nu eram nici eu asa inversunata acum.
Sunt cateva cazuri prezentate la televizor. Cate din ele sunt cu final fericit pentru copii? Si cand a aparut in sfarsit acel final fericit? Cand a fost gasit un copil legat de pat? Cand unul din copii a murit intr-un incendiu, din neglijenta grosolana a parintilor? Daca copilul este imbracat si are ce manca, nimeni nu-l ia in seama. Se considera ca este bine ingrijit si este lasat in grija "parintilor".
Eu personal am chemat intr-o noapte politia, cand un vecin beat isi batea sotia si copilul, ei tipau, era un vacarm de nu putea sa doarma o scara intreaga. Ce au facut polististii? Au mers la usa lui, i-au spus cine i-a chemat si i-au atras politicos atentia sa nu mai faca scandal ca altfel este pasibil de amenda. Au plecat fara sa se uite la nenorocitii care erau cu nebunul in casa. Si stii de ce? Pentru ca odata ajunsi in fata unei instante, un judecator binevoitor le-ar intoarce dosarul pentru lipsa de probe, de exemplu. Asa ca nici nu se mai obosesc ca ajunga cu infractorii acolo pana nu moare cineva.
Imi sustin parerea. Atata timp cat exista legi permisive pentru asemenea jigodii si institutii in care lucreaza persoane care considera ca un copil trebuie sa stie de frica, nimeni nu-i va pune la punct. Opinia publica e asa cum e, pentru ca din pacate, asta este nivelul majoritatii romanilor. Au crescut in familii in care au fost abuzati, considera ca e normal sa se poarte la fel cu copiii lor si e normal ca si altii sa faca la fel. Ce ne pasa noua, e familia lui, nu? De cate ori ai auzit mame spunand copiilor "eu te-am facut eu te omor?"De cate ori nenorociti pe care i-ai reclamat pentru astfel de cazuri s-au intors impotriva ta si a familiei tale, amenintandu-te? E normal, atata timp ca unica lui pedeapsa pot fi cativa ani de inchisoare din care sa nu faca nici jumatate si sa iasa pentru "buna purtare". Inca consider ca pedeapsa cu moartea, sau macar inchisoarea pe viata, fara putinta de a iesi anticipat din varii motive, sunt solutii viabile.
In fine, nu vreau sa transform topicul asta intr-o disputa personala cu tine. Te respect, din ceea ce scrii pe aici esti o persoana pe placul meu, asa ca nu vreau sa crezi ca as avea ceva cu tine. Am dat exemple din exeperienta mea personala, intamplari pe care nu le-am povestit oricui, tocmai pentru a-ti arata ca nu vorbesc pe dinafara.
Lidiaolteanu
Postat pe 24 Iulie 2011 00:26
of, Lidia, imi pare rau ca am trezit asemenea amintiri.
nu m-am gandit ca ai avea ceva cu mine.

discutam si noi...poate citeste cineva ....si intelege....
Eugenia69
Postat pe 24 Iulie 2011 08:06
Castrati!
Gabriel1960
Postat pe 24 Iulie 2011 09:57
Revin cu o postare anterioara care a starnit i; era o gluma neagra despre diferenta dintre un pedofil si un pedagog, si anume ca pedofilul iubeste copiii.
Totusi, intentia mea nu a fost popularizarea unei glume proaste, ci am vrut sa atrag atentia asupra unui aspect important: diferenta intre sentimentele pe care le au acesti anormali pentru copii si sentimentele noastre ale celor "normali", care se indigneaza , bineinteles, daca micutii sunt agresati, dar practic, in afara cazului in care e vorba despre proprii copii, nu fac nimic.

La cateva zile dupa aceasta postare a mea, citesc o stire pe Adevarul, despre pedofilul care a violat si a ucis o fetita de zece ani acum o luna , si ma crucesc:

Monstrul care a violat i ucis fetia de 10 de ani din Jimbolia era ndrgostit de victim, spun psihologii

Stirea este impanata cu detalii sordide greu de digerat. Va sugerez sa aveti o juma' de lamaie la indemana cand o parcurgeti:

Psihologii sunt convini Andrei Gyarmati a fost ndrgostit de victim i din aceast cauz a fost atent s nu provoace suferine prea mari copilei. "E att de simplu s violezi o copil inocent. Tnrul putea s gseasc nenumrate moduri n care s o fac pe micu s sufere. El i-a folosit degetul i nu organul genital. Violatorul a avut la dispoziie o serie de zile n care s acioneze, dar a stat, a privit i a analizat. Clar, violatorul-criminal are serioase probleme psihice", spune psihologul Diana Mateer.


i reputatul psiholog criminalist Tudorel Butoi confirm scenariul, ba chiar adaug c dragostea criminalului fa de Monika Ludwig nu a fost programat i c atracia a pornit din tentativa brbatului de a prea un om ct mai bun. "Dragostea lui a fost un paravan ca s ajung ct mai aproape de victim. Violul putea s fie chinuitor pentru micu. Cel mai probabil, criminalul a fost ocat s asocieze fata inocent i sngele rezultat n urma deflorrii", spune Tudorel Butoi.

Pentru cei care nu stiu ''reputatul psiholog criminalist'' , prof.univ. dr. Tudorel Butoi este cel care a sustinut si vinovatia femeilor violate:
"Femeile trebuie s tie cum se urc n lift i s nu ne npdeasc pe noi c au fost violate n lift. Cnd i cu cine. S nu bat ca exploratorii n miez de noapte parcurile i s vin apoi la adresa poliiei c-au fost violate. S tie cu cine intr n discuii i cu cine accept relaii .a.m.d. Comportamentul sta de leli balcanic, din pcate cu excepia acestor victime, care nu au dat dovad de el, este caracteristic piipoancelor i ele devin victime pentru c sunt victime de tip provocator, mare majoritate dintre ele."
Cu alte cuvinte, daca esti violata esti vinovata. Si asta nu ti-o spune un taran sau un cocalar de Ferentari, ci un ditamai psiholog, cu diploma de doctor si recunoastere internationala.

Si acu revin la pointul pe care am vrut sa-l fac. Atata timp cat societatea culpabilizeaza victima, pentru ca este slaba, atata timp cat psihologii gasesc scuze si explicatii naucitoare pentru cele mai murdare infractiuni, atata timp cat pentru noi copiii nu prezinta nici 1% din interesul pe care starnesc unui pedofil, sunt slabe sanse sa prevenim sau sa impiedicam recidivele in cazul crimelor sexuale.

Cat despre abuzurile si incesturile in familie asta e aproape de domeniul SF. Numai cand nenorocita victima are proasta inspiratie sa ramana gravida, mai iese ceva la suprafata. Dar mai mult de 90% raman drame personale nestiute, negate si refulate chiar de victima. E atat de greu sa acuzi un parinte care te-a abuzat, mai ales daca l-ai iubit si l-ai adorat.

charmelen
Postat pe 24 Iulie 2011 14:43
o adevarata stiinta victimologia si psihologia victimei.

am citit ca in unele cazuri de incest, psihologii ajung la concluzia ca victima ajunge chiar sa simta placere, tocmai datorita faptului ca paritele era iubit si adorat.... scarbos este, asa cum spui tu charmelen, faptul ca reputati psihologi, psihiatri ajung sa dispretuiasa victima. datorita experientei se pervertesc si ei.

in sfarsit, toata tipologizarea asta a victimelor de la cele provocatoare la cele, stiu eu, slabe din punct de vedere social, probabil ca ii ajuta pe specialisti sa-si explice actul crimunal in sine.

Acum multi ani am vazut un film inspirat dupa un fapt real "cetateanul X". Actiunea se intampla in fosta URSS, este vorba despre un violator de copii, cred ca cel mai mare criminal in serie de acest gen. Impresionant a fost politistul care l-a urmarit pe violator ani la rand. Mi-a mai ramas ceva in amintire, americanii l-au felicitat pentru incapatanarea si rezista lui, dar au fost profund socati. pentru ca la ei, politistii care lucreaza cu astfel de cazuri se schimba la cativa ani. tocmai pentru a nu o lua razna.

dincolo de aspectele psihologice sunt cele juridice. In Romania, pedeapsa prevazuta in codul penal pentru incest este cuprinsa intre 2 si 7 ani!!!!!!!!!!!!! Cu mentiunea ca, pentru buna purtare, pot iesi mai devreme din inchisoare.In plus, aceste fiinte abominabile sunt libere de orice restrictie fata de victima, in sensul ca la iesirea din inchisoare se pot intoarce linitsiti in familie, eventual alaturi de victima.

la noi nu se cumuleaza pedepsele, dupa cate stiu, se da pedeapsa cea mai mare.
Eugenia69
Postat pe 24 Iulie 2011 19:23
da, se d pedeapsa cea mai mare, la care se adaug un supliment de pedeaps, dac judectorul consider necesar. n alt ordine de idei, teoria aia a lui butoi, de care zice charmelen, am dezaprobat-o odat ntr-un alt mediu, cu identiti reale, i nu voi reveni acum asupra ei, pentru c m iritasem destul atunci, cnd a fcut acele afirmaii.
Eugenio, nici nu e nevoie de mai mult de civa ani de nchisoare pentru un pedofil, cu condiia s-i fac. Mai departe au grij de el colegii de "facultate". Asta se ntmpl n mai toate pucriile din lume, nu numai n Romnia.
Thor_again
Postat pe 24 Iulie 2011 19:35
nu intotdeauna, Thor...au si ei gusturi...
sora_ilsi
Postat pe 24 Iulie 2011 19:43
soro, nu' ce-ai pit, da' am impresia c eti un pic n contratimp. eu ziceam de cu totul altceva, iar cnd e vorba de chinuit un pedofil, i spun eu c gusturile alea de care zici matale nu i au locul.
Thor_again
Postat pe 24 Iulie 2011 19:56
Eu am cunoscut-o pe sotia mea la varsta de 16 ani...sunt(am fost) pedofil?
garbo192031
Postat pe 24 Iulie 2011 20:01
bro, pe unde umbli? esti bine?
si renunta la diacriticele alea, ma dor ochii
sa te intreb de clipul meu?
cred ca e anul de cand zici ca il faci, doh...
michelle_
Postat pe 24 Iulie 2011 20:02
031...esti penibil
Eugenia69
Postat pe 24 Iulie 2011 20:04
sis,
pe unde pot, mai putin pe aici
da
o sa incerc
sorry
nu

Thor_again
Postat pe 24 Iulie 2011 20:05
Thor, eu lucrez cu ppl si cam stiu cum e cu pedofilii....si cum sunt priviti...si cum e cu eliberarea conditionata...
sora_ilsi
Postat pe 24 Iulie 2011 20:06
Nu e penibil, eugenia, insa habar nu are ca a avut relatii cu o minora.
E drept, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. In acest caz, casatoria cu "victima" este o pedeapsa suficienta pentru el, ba as spune ca e chiar cruda.
anakin
Postat pe 24 Iulie 2011 20:08
fratioare, mie nu-mi pari prea bine, dupa raspunsul asta pe ultrascurte de mi l-ai dat
ori poate n-oi fi eu asa interesanta ca un pedofil, deh...
michelle_
Postat pe 24 Iulie 2011 20:10
De la: Thor_again, la data 2011-07-24 20:05:00sis,
pe unde pot, mai putin pe aici
da
o sa incerc
sorry
nu



salut Thor, devii scump la vorba si la vedere. Busy?
charmelen
Postat pe 24 Iulie 2011 23:55
Ce va spargeti in figuri si texte pe aici si analize gramaticale, pentru ca va dati cu presupusul DE PE MARGINE. CUM AR FI SA VI SE INTMPLAT ASTA VOUA IN COPILARIE? SAU SA SE INTAMPLE ASTA COPIILOR VOSTRI? Subiectul nici macar nu merita discutat. TREBUIE APLICATA PEDEAPSA CU MOARTEA. Punct.

Caz concret: tata pedepsit pentru incest la doar 4 ani de inchisoare, fata are deja 2 copii cu tatal ei !!!??? Tatal s-a intors din puscarie dupa ispasirea pedepsei si la cateva luni a luat-o de la capat..
Fata are acum al3lea copil cu tatal ei......................................................
garbo029140
Postat pe 25 Iulie 2011 09:51
Sis, mi-s destul de bine, in conditiile date. Altele nu-s, deocamdata, asa ca ne adaptam la ce avem. A, daca te refereai la cap cu "nu-mi pari prea bine" ala, da, tre' sa-ti dau dreptate. Da' cand am mai fost eu bine la capatzana, ca sa fiu acum, ha?

Charmelen, da, foarte ocupat. Nu stiu pana cand, dar deocamdata nu ma plang...
Thor_again
Postat pe 25 Iulie 2011 10:24
garbo ..140, daca citesti, macar pe sarite, ai intelege ca toti oamenii astia care au scris p'aici si-au manifestat indignarea. ca si tine, pe un ton civilizat.
Eugenia69
Postat pe 25 Iulie 2011 10:39
in momentul in care ai copii gandesti un pic mai dur.Eu , daca as avea putere de decizie as reintroduce pedeapsa cu moartea , mai ales pentru pedofili
bettyco
Postat pe 25 Iulie 2011 20:47
Este foarte greu de inteles reacta si modul in care incercati sa abati atentia de la o realitate grava PEDOFILIA CU TOATE ASPECTELE EI.
CE MOTIVE AVETI ?
garbo212395
Postat pe 27 Iulie 2011 10:09
dor72
Postat pe 27 Iulie 2011 10:26
De la: marceltuky, la data 2011-07-22 15:44:48
De la: marceltuky, la data 2011-07-16 09:22:12pedofl, - adj., s.m.f. (Cel) care manifest nclinații de pedofilie. (< fr. pdophile)
PEDOFILE, pedofilii, s. f. (Med.) Atracție sexual faț de copii. Din fr. pdophilie.
sa inteleg ca cei/cele care traiesc asemenea stari trebuiesc aspru pedepsiti?

De la: dor72, la data 2011-07-16 09:24:56nu. trebuie felicitati...si sa li se implineasca poftele...bleahhh
marcel, ce vrei sa spui, de fapt?

E chiar asa greu de inteles ce vreau sa spun?
Voi acuzati pedofilia nu violatorii pedofili.... sunteti chiar atat de incapabili de a face diferenta?.... nici macar atunci cand vi se da mura-n gura definitia termenului pe care il disputati!
In perioada prohibitiei ar fi trebuit probabil sa fie impuscati 90% dintre oameni..... pentru ca pofteau sa bea un vin?


Marcel ai copii?
ti-i iubesti?
in caz ca da, conform teoriei tale pe care incerci sa ne-o expui ... esti pedofil!
in cazul in care n-ai.... nu-ti face!

sau matale nu vrei sa intelegi ca (Med), adica medical, pedofilia este atractia sexuala fata de copii! - nu ti-au spus acolo clar ca este o boala, dar se poate incadra cu usrinta la boli psihice generatoare de deviatii comportamentale!
a dori sa bei un pahar de vin e uman, a dori sa faci sex cu un copil este animalic!
alfheim
Postat pe 27 Iulie 2011 10:36
De la: dor72, la data 2011-07-27 10:26:37


dor72' de ce nu explici si pentru profani curiozitatea ta pentru 'beaux gens'.?
garbo212395
Postat pe 27 Iulie 2011 10:44
si totusi, nene... pedofilia e o inclinatie, nu o boala... si-a pune semnu egal intre pedofilie si viol e-o exagerare, mai exista si consensu' bazat pe atractie reciproca (vezi gerontofilie, he,he,he)...

sa va mai zic ca incadrarea la penal e-o chestie de necesitati si de epoca?... lasand la o parte tiganimea, era practica curenta ca-n mediu' rural romanesc fetele sa se marite pe la 14 anisori, ba chiar si mai devreme, si de-obicei cu barbati mult mai copti... dar in acele vremuri oamenii cu greu traiau mai mult de 40 de ani, si de-obicei femeile mai putin... nasteri in conditii precare, lipsa de higiena, inexistenta antibioticelor, munca pana la epuizare, etc...
zambil
Postat pe 27 Iulie 2011 10:53
n-as zice ca n-ai dreptate zambil, doar ca .. inclinatia aia eu o vad ca deviatie comportamentala, si nu numai eu!
poate cumva si titlul topicului genereaza o confuzie...
insa pedofilii din totul topicului eu cred ca se refera la violatorii de copii!

ca pedofilia si homosexualitatea sunt practici stravechi, regasite in asia si europa din timpuri stravechi (de alte zone nu stiu) sunt de acord, doar ca nu inseamna ca tot ceea ce faceau inaintasii nostri era bun!
alfheim
Postat pe 27 Iulie 2011 11:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Farmece 24 De la: garbo_480693 21 Ianuarie 2020 16:50
Ajut defavorizati 11 De la: marian_els 13 Noiembrie 2009 10:28
Ce parere aveti despre parlamentarii nostri care cer femeilor sa nasca copii 15 De la: ingerasulluptator 28 Martie 2014 15:58
cuptor cu microunde 4 De la: garbo_407279 3 Decembrie 2014 13:21
ACNEEA BEBELUSILOR 2 De la: aalomii 30 Mai 2010 10:58
Setari Cookie-uri