RATIUNE SAU SUFLET?

Batranioara...cred ca are trebui sa mergi pe SI pe ratiune ...ceea ce simti ar trebui coroborat cu ceea ce vezi ,,cu ochii mintii " ..si atunci cand nu prea iti convine ce vezi ..e bine sa iei distanta..altfel ..o sa-ti bati capul cu toti tampitii ...in viata cati ne dezamagesc nu e foarte relevant ...important e sa nu te dezamagesti tu pe tine in alegerile facute , exista mereu riscul de a interveni variabile ..dar e bine ca alegerea sa se bazeze si pe ratiune ...asta iti garanteaza faptul ca mai tarziu nu te vei intoarce in trecut si nu vei avea regrete..sau vei avea ceva mai putine...
reyya
Postat pe 5 Iunie 2011 23:46
De la: Batranioara, la data 2011-06-04 14:39:46
De la: michelle_, la data 2011-06-04 14:17:13cat de incompatibili sunteti?

lasa...m-am lamurit, fraza asta spune totul...
"cand este intrebat de alta femeie, vis-a-vis de viata lui, de statutul pe care il are in societate, spune ca este singur, ca nu are pe nimeni"
iti urez noroc!


Da, am facut-o si... mi-a zis ca-s disperata si ca il conditionez. Ca vreau sa il fortez. In situatia de fata... inteleg nu am prea multe de facut. Totusi... nu vreau sa sufar. Mor.. e lupta asta; in mone, acum, sunt 2 oameni: RATIUNEA SI SUFLETUL.... si se bat ca orbii... . Care trebuie sa castige?


Ratiunea...in plus in acest caz ceea ce SIMTI nu e impartasit si de ceea ce simte el..desigur ca iubirea nu e un troc..atat dau eu ..atat dai tu ...dar ..daca tu simti prea mult si ala prea putin ..cred cu tarie ca ai ales persoana in mod eronat...
reyya
Postat pe 5 Iunie 2011 23:54
itzi dai singura raspunsurile printre randuri dar nu vrei sa le acceptzi poate din marea teama de suferintza . insa din fiecare suferintza in parte invatzam cum sa ne aparam de cele care vor urma. cadem pentru a ne ridica . si vom incepe sa cadam din ce in ce mai rar pentru ca din precedentele caderi am invatzat esentzialul .

"suferinta va disparea si ea, nu? Desi rana aceea... se va cicatriza greu."

da cu siguranta va disparea si suferintza si rana si cicatricea. toate raspunsurile sunt acolo, in sufletul tau,in mintea ta, asteapta doar sa fie descoperite si puse in aplicare. nimeni nu zice ca va fi ushor si nimeni nu va veni cu vreo potziune magica sa stearga totul intr-o clipa, dar perseverand vei descoperi (poate) cata tarie se ascunde in spatele privirii tale induiosatoare si firave , in inima ta care pana atunci pulsa numai petru el, in mintea ta care nu gasea punct de reper decat privirea lui, atingerea lui, vointa lui.......
jeje2011
Postat pe 6 Iunie 2011 16:46
in viata nu le poti avea pe toate,iubirea,increderea si respectul conteaza cel mai mult intr-o relatie,tu le ai ,nu inteleg de ce sa dai c piciorul.poate cineva te va vrea definitif dar doar pt a avea pe cine sa chinuiasca,parerea cu adevarat,iubesti neconditionat .
salvyna_g
Postat pe 10 Iunie 2011 19:51
De la: Batranioara, la data 2011-06-04 14:05:19Ce-ati face voi?
- el decalara sus si tare ca nu poate fi o relatie sigura din cauza incompatibilitatii (caracter, temperament etc.)

- spune ca relatia poate sa mearga chiar daca cei doi sunt incompatibili; merge pe ideea ca dragostea si viata de cuplu inseamna si multe compromisuri.



Aceste doua observatii nu-mi dau pace!

Tu afirmi ca nu sunteti compatibili pentru ca asa ai constatat sau ca din respect pentru el nu-l contrazici ?

Cum esti tu si cum este el? caracter, temperament etc precum spui.

Despre el spui :Este un om c putini mai sunt... sincer, devreme acasa, tandru, foarte atent, manierat, citit, educat... dar tare, tare nehotarat.

Am vazut ca tu ai 32 ani presupun ca el are 42-43....imi pare rau ca ti-o spun dar miros ca nehotararea lui ascunde ceva. Si pentru ca am cam aceeasi varsta cu tine daca as fi in locul tau n-as mai pierde timpul cu el in cazul in care as vrea un viitor alaturi de el iar pe el il lasa rece acest lucru!




melania33
Postat pe 11 Iunie 2011 11:12
De la: Batranioara, la data 2011-06-04 14:41:50Ce pot sa zic... ma recunosc in cele prezentate de tine :(. Sunt prea slaba; ma tem ca daca sunt prea radicala il pierd de tot. Si totusi .. poate asta ar trebui.... sa il las, sa fug. Nu?

cum poti trai cu un om care spune altor femei ca e singur. Inseamna ca tu esti pt el fix zero, multimea vida. Iubesti pe cineva care nici nu te considera femeie, sau om. Suferinta produce si mai multa placere decat fericirea asa-i?
mugure_alb
Postat pe 11 Iunie 2011 15:50
e o relatie care te distruge psihic - deci mai bine pleci...
Cam prin asta am trecut si eu... in fine, lucruruole s-au ameliorat destul de tirziu, cind am invatat sa pun problema transant: nu sint suficient pentru tine, pa. Nu te retine nimeni. Daca sint suficient, ciocu'mic. Asta sint si alta mama nu mai face. Tu hotarasti: cu mine asa - sau fara mine.
Nu porni de la premisa ca o relatie inseamna compromis. Inseamna, intr-adevar - dar compromisul nu se refera la CUM ESTI. Se refera la alegeri comune, la momente dificile, la cu totul alte aspecte...
Daca el vrea o femeie ALTFEL, atunci altfel este alta femeie. Nu tu. Sa plece sa o caute.
quasaria
Postat pe 11 Iunie 2011 15:59
mugure, cat experentz!
dor72
Postat pe 11 Iunie 2011 16:00
adica iti trebuie multa experienta ca sa iti dai seama ca cineva care afirma ca e singur cand de fapt e cu tine nu te merita?
mugure_alb
Postat pe 11 Iunie 2011 16:07
io ziceam de oglinda...
dor72
Postat pe 11 Iunie 2011 16:12
ok
mugure_alb
Postat pe 11 Iunie 2011 16:26
De la: tatoo, la data 2011-06-04 14:20:58

Tranteste-i un bebelash, pe neveu !!! Poate pune botu' !


ntz ! ca pe urma sa-l creasca singura ? si pustiu, cand o sa inceapa sa intrebe: "dar tati meu undi e...?" ea sa-i spuna: "de nehotarat ce era a hotarat ca el nu e pentru o relatie de lunga durata" !!!
barboneli
Postat pe 12 Iunie 2011 07:01
Mai....mai...toate le stii tu....
ililil
Postat pe 12 Iunie 2011 12:46
Draga Batranioara!!O sa imbatranesti cu adevarat daca mai stai mult asa cu el..ba e,ba nu e? Oricum ai pierdut mult 10 ani din viata,poate altii te-ar fii dorit ptr. vesnicie,dar tu..erai ocupata! Stiu ca e ff greu,dar pari o luptatoare!!Rupe-te de el acum pana se mai poate,si pana cand inca esti tanara!! Bati la o usa care nu ti se deschide,decat cand are el-Maria Sa Barbatul..nevoie!! Meriti ceva mai bun,daca nu ..mai bine singura decat in incertitudine!! Toti,dar toti de pe forum..te-au sfatuit acelasi lucru!1 Si categoric,nu -i fa un bebe..poate ca atunci ..s-ar casatori cu tine..dar odata si odata tot ii v-a spune celui mic:"Daca tu nu erai-eu mai ..fecioream..!"Si e demodata daja"de buna voie si obligat de cel mic!"..Lupta,renunta la el..greu iti v-a fii o luna,duoa un an..dar trece,tot v-a trece!! SUCCES!!
elisabeta_boia
Postat pe 12 Iunie 2011 13:49
Eu mizez pe RATIUNE !
Este cea care iti ofera cele mai clare raspunsuri si SIGURANTA ,TE PROTEJEAZA de o suferinta INUTILA , de MIRAJUL unei ILUZII , care ... mai devreme sau mai tarziu se va destrama oricum provocand durere , confuzie , regret . Cand nu o asculti, sfarsesti in mod sigur in punctul despre care CONSTIINTA incerca sa te avertizeze la inceput . In aspectele sensibile ce implica sufletul , inima nu exista cale de mijloc .
Cineva TE MERITA sau NU TE MERITA , si faptele demonstreaza asta mai presus de cuvinte , mai presus de orice altceva . Tentatia de a spera ca exista acel firav " POATE CA ... este o mica sansa " , ne urmareste prin prisma sensibilitatii pe care o avem , se naste din dorinta de a fi langa cel in jurul caruia , obisnuiam sa ne impletim visele , sperantele si ganduri dintre cele mai frumoase . Este un raspuns al sensibilitatii , sau impulsul inimii ce are permanent in rezerva o varianta , ca raspuns al unui INSTINCT .
Ratiunea , realitatea este EXACTA , STRICTA ... deci nu exista decat teoria extremelor.
Tu ce alegi ?
Certul sau incertul ??
Efectul si consecintele deciziilor nu vor intarzia sa apara ... este doar o chestiune de timp .
Deseori consider ca e o lege nescrisa a naturii ...
Cel ce te-a tradat o singura data , poate a facut-o din inconstienta si poate , cred eu , merita o sansa ... insa cel ce a tentat sa o faca a doua oara , indiferent de motivatie , nu are nici o scuza .
Nu risca sa iti asezi increderea si inima pe palmele celui ce nu le merita , pentru ca intr-o zi LE VA CALCA IN PICIOARE cu zambetul pe buze !
AngeloBluLdy
Postat pe 12 Iunie 2011 15:08
mizeaza linistita...
pana-ntr-o zi,cand si-a lua si ratiunea concediul standard de 21 de zile...
simtirea are nevoie de mult mai putin ca sa intre in scena
precizilla
Postat pe 12 Iunie 2011 15:22
precilica, cu simtirea ti-o iei ( in unele cazuri ) de risti sa crezi ca te-a lovit intercity-ul ( inimii ) ...nici prea multa simtire nu e bine ..ca dauneaza la inimioara....si cum inima are nevoie de echilibru , mai bine pici de la mai mica ,,inaltiime" :-)
reyya
Postat pe 12 Iunie 2011 15:35
De la: quasaria, la data 2011-06-11 15:59:54e o relatie care te distruge psihic - deci mai bine pleci...
Cam prin asta am trecut si eu... in fine, lucruruole s-au ameliorat destul de tirziu, cind am invatat sa pun problema transant: nu sint suficient pentru tine, pa. Nu te retine nimeni. Daca sint suficient, ciocu'mic. Asta sint si alta mama nu mai face. Tu hotarasti: cu mine asa - sau fara mine.
Nu porni de la premisa ca o relatie inseamna compromis. Inseamna, intr-adevar - dar compromisul nu se refera la CUM ESTI. Se refera la alegeri comune, la momente dificile, la cu totul alte aspecte...
Daca el vrea o femeie ALTFEL, atunci altfel este alta femeie. Nu tu. Sa plece sa o caute. [/quote

reyya
Postat pe 12 Iunie 2011 15:38
ia uita-te asea putin la mine din profil,reyo...
leit pictura lovita de intercity vezi in tablou!
missed u!
precizilla
Postat pe 12 Iunie 2011 16:03
idem veveritza....lasa ca tot e bine ca din ,,avarii " invata omul :-))
reyya
Postat pe 12 Iunie 2011 16:05
"...Cam prin asta am trecut si eu... in fine, lucruruole s-au ameliorat destul de tirziu, cind am invatat sa pun problema transant: nu sint suficient pentru tine, pa. Nu te retine nimeni. Daca sint suficient, ciocu'mic.."



cat de frumos zugravesti femeia de azi...

pai cand mama dreaq un BARBAT te va accepta cu astfel de comportament..?
intreb si io..
roby_cado
Postat pe 12 Iunie 2011 21:12
cand un BARBAT o sa vada dincolo de el.
de comportament adica.

ceea ce-ti recomand si tie cu drag.
precizilla
Postat pe 12 Iunie 2011 21:22
serios..? ,adicatelea sa vezi corasonu'..?
sa fim seriosi..
cu d'alde "ciocu' mic"..,"nu-ti convine pleaca"..,etc..,mai vezi tu pana la heart..?
io nu cred..
ma rog..,e doar parerea mea..
roby_cado
Postat pe 12 Iunie 2011 21:29
e,aicea-i shpilu',roby
cine-i da de cap - om s-a facut!
precizilla
Postat pe 12 Iunie 2011 22:09
ratiunea
floare_cu_colti
Postat pe 12 Iunie 2011 22:12
De la: ililil, la data 2011-06-12 12:46:42Mai....mai...toate le stii tu....


ei... daca ai stii ce mult ma oftica treaba asta si pe mine.....
barboneli
Postat pe 12 Iunie 2011 22:37
SUFLET...
garbo064536
Postat pe 13 Iunie 2011 20:46
se pare ca indiferent de tipul relatiei ai nevoie si de ratiune!
ratuscaceaurata
Postat pe 13 Iunie 2011 21:03
De la: quasaria, la data 2011-06-11 15:59:54Nu porni de la premisa ca o relatie inseamna compromis. Inseamna, intr-adevar - dar compromisul nu se refera la CUM ESTI. Se refera la alegeri comune, la momente dificile, la cu totul alte aspecte...
Daca el vrea o femeie ALTFEL, atunci altfel este alta femeie. Nu tu. Sa plece sa o caute.


quasaria..frumos spus!!

Batranioara, consider ca trebuie sa "impletesti" cumva ratiunea cu sufletelul..Mda, greu al naibii dar nu ai ce face. Ideea e ca tie ratiunea iti spune clar care e smecheria, tu doar ii dai lovituri peste gura sa taca..sa-si tina pledoaria pentru sine.. :) Ratiunea iti spune, si tu cam stii ce ai de facut dar lasi inima sa te tina ametita..

Apoi, sfaturile vin oamenii le dau (ca doar sunt ..free), tu le primesti, dar ai sa faci ce consideri tu ca ti se potriveste. De cele mai multe ori timpul rezolva intr-un fel sau altul.
dede
Postat pe 14 Iunie 2011 02:04
Totul tine de firea omului,doar ca acestea separat nu prea dau rezultate....ratiune esti scutit de iluzii si vezi trista realitate,suflet =ti-ai luat ochelarii roz si fa-ti iluzii....
Kristiania
Postat pe 14 Iunie 2011 02:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Compatibilitate 93 De la: ciresica21 12 Septembrie 2009 17:38
mai poate o relatie sa fie resuscitata....? 27 De la: angy_dor 23 Decembrie 2009 21:37
vreau sa divortez 66 De la: garbo211107 27 August 2012 17:29
Ce parere aveti despre analingus? 6 De la: garbo_485388 19 Martie 2018 16:07
Ce parere aveti despre relatiile dintre o crestina si un musulman? 92 De la: delia_diana 5 Iulie 2010 15:55
Setari Cookie-uri