SUFLETUL PERECHEEXISTA? CREDETI IN ACEASTA IDEE? CE INTELEGETI PRIN "SUFLET PERECHE"? EXISTA NUMAI UNUL?

Dupa atatea povesti pline de iubire,lacrimi si sexsport si influentat cumva de faptul ca toate par a fi trase la indigo, m-am gandit sa raman in sfera paranormalului si sa va invit sa discutam pe marginea acestui subiect,sufletul perechedespre care fiecare si-a format o parere , poate unii au avut chiar si revelatii
Am incercat sa gasesc o definitie a sufletului pereche prin cateva dictionare dar n-am gasitcurat paranormalsau poate n-am stiut eu unde sa caut. Am gasit-o in schimb tot in reviste paranormale sau cu specific astralIata una din ele:
doua persoane compatibile una cu ala din punctul de vedere al dispozitiei, punctelor de vedere, sau al sensibilitatii; cineva fata de care ai o profunda afinitate, o persoana potrivita din punct de vedere temperamental cu alta.
S-ar parea ca idea e veche de cand lumea daca si Platon a scos o definitie considerand ca un suflet-pereche este jumatatea ta.
Se spune ca sufletele pereche au trait candva o iubire atat de puternica intr-una din vietile anterioare, incat se intalnesc si in actuala viata, iar iubirea lor este la fel de profunda si intensa si reprezinta o continuare a dragostei de atunci. Ele si-ar fi creat o karma pozitiva si li se mai da o sansa in aceasta viata pentru ca au ceva sa-si transmita spre o evolutie pozitiva ,in specil cand unul dintre ei se apropie de finalul ciclului de incarnari proprii,obtinand astfel Eliberarea finala mai repede decat ar fi nivelul de timp mediu de obtinere al acesteia.
Credeti ce se spune???credeti in reincarnare???
Cum iti dai seama daca un om este sau nu sufletul tau pereche?Se simte,ai impresia ca il stii dintotdeauna, ca stii ce gandeste si simte,telepatia este foarte bine reprezentata,prietenia sau iubirea se leaga de la sine,comunicarea este e usoara,placerea de a fi impreuna este maxima.Nu e vorba doar de atractie fizica,sexuala,emotionala,ci relatia de acest tip trece dincolo de senzatiile trupesti sau psihice.
Oare sufletul pereche inseamna si potrivire sexuala?!?Vedeti,tot aici am ajuns...
O_K
Postat pe 19 Martie 2011 13:16
Gasesti unele detalii pe aici:

http://www.garbo.ro/comunitate/forum/view_topic/6325/exista-suflet-pereche-unde-pot-gasi.html

(scoate spatiul de la "html")


si aici:

http://www.garbo.ro/comunitate/forum/view_topic/12817/suflet-pereche.html
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 13:32
sunt doar iluzii...
ufishor
Postat pe 19 Martie 2011 13:36
Depinde...exista diverse teorii. Exista de exemplu teoria ca unul dintre cei doi a gresit suficient de mult astfel incit "sufletul pereche" apare sa-si rezolve comunicarea in afara unei posibile relatii: de exemplu se intilnesc doua suflete pereche in aceeasi familie. Relatia mama-fiu, unchi-nepot, etc., care sa le faciliteze apropierea si medierea conflictelor sufletesti, atit.
Sau apar diferente de timp semnificative intre cele doua reincarnari: unul este intr-un stadiu al vietii, celalalt in alt stadiu.
In general, cind apare senzatia de deja vu cu un altul.... ideea e ca incerci sa "faci pace". Indiferent cine a fost acela si ce rol anterior a jucat. E singura cale spre evolutie, nu involutie.

Repet, astea sint teorii.
Personal, eu nu sint convinsa de ele, dar... pot avea sens. Mai mult sens decit sa scoti sabiile, oricum.
quasaria
Postat pe 19 Martie 2011 13:39
Faptul ca nu ai avut o astfel de traire, nu inseamna ca nu exista. Tot cam asa cu "teoria" aia, daca nu l-ai vazut pe Dumnezeu, nu inseamna ca el e doar o fantasma. Asta e pentru ufishor

In ce priveste subiectul... s-au pus niste intrebari. Raspunsul e tot asta de mai sus.
Karma, reincarnare, inviere, inaltare. Sunt concepte din religii diferite, dar in opinia mea ele nu sunt disparate si nici nu se exclud unul pe celalalt, ci, dimpotriva, fac parte dintr-un intreg care transcede orice religie.
A, si mai cred ca notiunea de "suflet pereche" este gresit interpretata ca "iubit/ iubita". Notiunea, cred eu, e mult mai ampla, se refera la o categorie mai vasta de persoane cu care s-ar putea relationa la un moment dat, in sensul ca poate fi, cum a spus si Quasaria, un prieten, o ruda, ceva p-acolo. Adica include si relatia "iubit - iubita", dar nu se limiteaza doar la ea.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 13:42
multumesc Thor, eu mai am de 'verificat' ideea asta...evident. Cand oi avea intelepciunea mai multor decenii, sper sa detin si o concluzie pozitiva. Privind in jur, la batrani, chiar si cei uniti pe viata de-acelasi partener, au dubii sau mai rau, regrete. Au trait asa, cate 50 , 60 de ani de 'iubire' si s-au regasit tot in propriul suflet, sau intr-un vers sau intr-o rugaciune...
Sa crezi in karma, reincarnare, inviere, inaltare e un 'efect secundar' al conditiei umane...Cu cat esti mai captiv, cu-atat ai vise mai liberatorii. eu cred in 'totul se transforma'
ufishor
Postat pe 19 Martie 2011 13:54
De la: crilore, la data 2011-03-19 13:32:43Gasesti unele detalii pe aici:

http://www.garbo.ro/comunitate/forum/view_topic/6325/exista-suflet-pereche-unde-pot-gasi.html

(scoate spatiul de la "html")


si aici:

http://www.garbo.ro/comunitate/forum/view_topic/12817/suflet-pereche.htmlMercic crilore...dar puteai si tu sa ma anunti ca exista deja un topic pe subiectul asta inainte de a-l creea...si nu-mi mai pierdeam timpul...
O_K
Postat pe 19 Martie 2011 13:56
O.K., nu aud gandurile tale, esti prea departe!
stai linistit!
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 13:58
subiectul e interesant, oricum...
Dincolo de partea religioasa, exista probabil suflete in jurul nostru cu care rezonam in mod diferit fata de celelalte. Si, daca vrem neaparat sa cautam explicatii, putem gasi.
quasaria
Postat pe 19 Martie 2011 13:59
ufi, si ce anume "vizualizezi" tu prin "totul se transforma"? Te intreb pentru ca se cam face abuz de expresia asta care, in realitate, e o axioma enuntata si demonstrata practic, in laborator, de Lavoisier - da, ala care pusese taxe inclusiv pe intrarile - iesirile in/ din Paris si care a sfarit ghilotinat dupa revolutia franceza.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 14:01
Si inca ceva, ufi: nu e necesar ca o persoana sa treaca prin mai multe decenii pentru intelepciunea aia, e destul doar sa nu fie radicala in opinii si, in plus, sa nu se limiteze in lecturi doar la beletristica si tratate ori manuale care tin doar de profesia individului.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 14:04
mosu`, din lipsa de timp si cu scuzele de rigoare, pe scurt deci :) = lipsa certitudinilor, jocul de glezne al liberului arbitru, energia ca masura scalara a miscarii materiei...
ne consoleaza acel 'nimic nu se pierde'
we senin!
ufishor
Postat pe 19 Martie 2011 14:07
certitudini?
unde, cand, cum?
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 14:11
de fapt te joci cu notiunile, ufishor. "Nimic nu se pierde, totul se transforma" e foarte prozaic in realitate si se refera la lumea fizica. Spre exemplu, daca arzi din temelii o casa, sub o cupola, materia care se recupereaza sub acea cupola (cenusa, fum plus aer atmosferic) cantareste exact cat cantarea casa in cauza inainte de a fi arsa. Idem si cu o cantitate de apa pe care o evapori prin fierbere si colectezi aburii pe care ii condensezi ulterior, avand la capatul opus tot apa. Cantitatea de apa obtinuta e un pic mai mica, dar numai si numai pentru simplul motiv ca evaporarea genereaza si o oarecare cantitate de hidrogen pur. Ia ghici, cat vor cantari apa rezultata plus hidrogenul?
PS: as fi curios ce pierzi din "liberul arbitru" (in care, apropos, eu unul nu cred) si in ce anume se transforma acea pierdere
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 14:12
Ma bag si eu ca musca in...lapte
Daca nu crezi in "liberul arbitru" inseamna ca esti adeptul "destinului"/"predestinarii"?
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 14:15
ideea e ca vrand, nevrand, avem nostalgia desavarsirii, a totalitatii si chiar actul esential al dragostei reprezinta o experienta androginica. inconstientul nostru ca si constient refulat reprezinta un flux continuu prin care oamenii relationeaza dincolo de orice intentie constienta. sa nu uitam avertizarile de genul: `ai grija langa cine stai, cu cine vorbesti, cu cine interactionezi chiar si printr-o privire, caci acest lucru va influenta negresit sistemul tau psihic!` si apoi sa nu uitam eterna dialectica a femininului si masculinului.

nu stiu cat exista suflete pereche, eu personal nu prea cred, dar cred in sensul valabil al cautarii unui celalalt, al unui `inmultitor`, al unui intreg autentic. si acest sens este acela care incepe de la tine catre celalalt, adica de la descoperirea autenticului `eu` pt a putea ajunge la autenticul `noi`. iar asta se face in singuratate, nu in pustiu, ci suprimand o vreme interactiunea cu un altul, independent, asadar, intrucat pana cei doi nu vor fi alesi cu sens, vor fi doar contingenti si nu complementari. cand vor fi alesi cu sens, vom observa ca dependenta devine o optiune. asta e implinirea catre care tinde orice structura psihica individuala: un act de complementare, insa nu stiu cat poate fi vorba de refacerea unitatii ce a fost candva scindate (monada devenind diada, conform mitului lui Platon), sub aceeasi componenta si integralitate. e vorba doar de o stare de echlibru. e-adevarat, un om nu poate fi substituit printr-un altul, daca ar fi sa raportam acest aspect la nevoile noastre pe care le-am presupune de netagaduit si imutabile.
esme
Postat pe 19 Martie 2011 14:24
De la: ufishor, la data 2011-03-19 14:07:12mosu`, din lipsa de timp si cu scuzele de rigoare, pe scurt deci :) = lipsa certitudinilor, jocul de glezne al liberului arbitru, energia ca masura scalara a miscarii materiei...
ne consoleaza acel 'nimic nu se pierde'
we senin!Eu personal nu cred in reincarnare...nimic din ce am citit nu m-a comvins ca ar exista...poate nu am citit ce trebuia...
Daca universul este energie care se transforma in materie si invers,in raport cu viteza...atunci ce este sufletul? o forma de energie? adica,implicit, o forma de materie?!?

Pe planeta noastr triesc peste 6,9 miliarde de oameni, iar la fiecare cinci zile se nasc nc un milion. n prezent, populația globului este de 10 ori mai mare dect acum 400 de ani. De unde au aparut aceste suflete? cate s-au reincarnat si cate nu?
Vizavi de teoria reincarnarii,cand ma gandesc la numarul urias de spirite mi se rupe filmul intelegerii..
Poate reuseste cineva sa ma lamureasca...
O_K
Postat pe 19 Martie 2011 14:25
dap Ok...si gandeste-te de cate mii de ani exista homo sapiens. iti dai seama ce aglomeratie e acolo, in lumea spiritelor?

mie, reincarnarea imi se pare o teorie. tot asa cum si religia, cu tot bla, bla-ul ei mi se pare o teorie. nimeni nu a reusit sa lamureasca nimic

suflet pereche> da, si Q si thor au dreptate. nu e vorba neaparat de iubit/iubita

PS: cine e aia mica? fiica-mea, of course...
michelle_
Postat pe 19 Martie 2011 14:33
crilore, intr-o oarecare masura da, sunt adeptul predestinarii, dar nu in sensul ca ti s-a stabilit un curs dinainte, pe care il urmezi orbeste, ci ti-ai sau ti s-a stabilit cursul dinainte, in care, la un moment dat sau la mai multe momente date, ajungi la o rascruce. urmezi un drum de acolo, ulterior ajungi la alta rascruce si tot asa. Ai sa spui ca ma contrazic cu liberul arbitru, dar nu e asa. Eu zic ca liberul arbitru presupune o infinitate de alegeri din care sa te opresti la una, o infinitate de care nici dumnezeu sa nu stie. Atata timp cat dumnezeu stie toate alegerile posibile pe care le ai la indemana, oare nu chiar el e cel care le-a stabilit? Doar nu e nimic mai presus decat el, nu?

OK, poate ca, dimpotriva, ai citit exact ce trebuia, dar nu ai citit destul. Mai bine zis, poate ai citit doar o parte din ce trebuia. E si asta o posibilitate. Da, e posibil ca si sufletul sa fie o forma de energie, dar creierul uman inca nu poate sa conceapa aceasta stare. Nu poate sa si-o reprezinte, asa cum un om obisnuit habar n-are cum sa isi reprezinte o distorsiune spatiu - timp, sau inconstanta timpului, sau o lume in patru - cinci dimensiuni. Sa nu uitam ca nici macar legile fizicii nu sunt ceea ce stiam din scoala. Fizica newtoniana spunea ca intregul Univers se supune acestor legi. Incepand cu Einstein insa si terminand cu (deocamdata) Hawking, se pare ca nu e chiar asa. Timpul nu e la fel peste tot, miscarea nu e aceeasi si nu se supune gravitatiei in toate locurile si tot asa...
Ai viziunea ca in momentul in care ai avea un raspuns cert la intrebarile astea, l-ai intelege pe dumnezeu? Ori, eu unul, zic ca e cam devreme... Deocamdata de abia suntem la stadiul de viermi pluricelulari in raport cu varsta Universului, iar evolutia ne arata ca exista forme cu mult evoluate fata de un astfel de vierme.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 14:39
Sa nu uitam nici ca pana acum cateva sute de ani pamantul era un platou si se sprijnea pe o testoasa, apoi pamantul a devenit centrul universului, pentru ca ulterior sa retrogradeze doar la stadiul de centru al sistemului solar. Astazi se spune ca universul nici macar nu are un centru si ca e in continua expansiune.

Sis, bineinteles ca astea sunt teorii, mai putin religia, care nici macar beletristica nu se poate numi. Poate doar literatura de sertar.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 14:42
Mda, depinde de modul in care-l percepi/ti-l reprezinti, pe Dumnezeu...
Ca asa putem da apa la moara "religilor" nou aparute care-ti impuie capul cu "planul Lui pentru tine", din chiar clipa conceptiei tale...Nu stiu, nu ma simt comod, chiar deloc, in rolul de marioneta!
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 14:51
Crilore, ar trebui sa te simti marioneta numai in masura in care mana ta se simte marioneta ta. Cam asa vad eu lucrurile
Ca sa nu mai spun ca sunt teorii care sustin ca insusi individul, sau, ma rog, "sufletul" si-a stabilit cursul, inainte de intrupare prin nastere.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 14:56
mi-e lene sa dezvolt acum dar... oare mana mea judeca?
aia e altceva...e alta teorie...eu ziceam de aparitia unui individ pe pamant, conform unui plan prestabilit, cu sarcini obligatorii si precise, cu un traseu fixat, precum sinele pentru un tren, ma rog, hai ca o iau razna acu'
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 14:58
Mai stii? Doar e aceeasi materie provenita din aceeasi energie, conform cu e=mc^2. Atomii comunica intre ei, protonii fac schimb de informatii si asa mai departe. Toate ale tale conlucreaza in scopul gasirii sufletului tau pereche

A, inseamna ca nu ai inteles unde am vrut sa bat cu mana aia, asa ca iti voi explica :
Nu ai cum sa te simti marioneta, din moment ce nu esti o entitate independenta, de sine statatoare, ci o parte componenta a dumnezeirii. Asta am vrut sa spun eu.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 15:07
Mda, teoria te-a dus spre o concluzie gresita - vezi?
Am incetat, de multa vreme, sa mai caut asa ceva. Mi-e asa de bine fara...

"Nu ai cum sa te simti marioneta, din moment ce nu esti o entitate independenta, de sine statatoare, ci o parte componenta a dumnezeirii. Asta am vrut sa spun eu."

Sunt? Nu ma simt
Dimpotriva, ma simt parte componenta a unei societati pe care o urasc si mi-as dori sa ma pot izola...Probabil e o doza de autism in mine...
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 15:13
nush la ce te referi la concluzia aia gresita; daca la prima parte a postarii de mai sus, eu as zice sa o revezi si sa incerci sa vezi si alte postari de-ale mele, poate vei intelege cand glumesc si cand vorbesc serios (uneori se poate intampla asta si intr-o singura postare de-a mea).

Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 15:16


Spuneam, mai in gluma, mai in serios, doar ca nu-mi mai caut sufletul pereche (daca o exista asa ceva!), nici nu simt macar nevoia unuia, cel putin acum, fiind, in mare masura, convinsa ca e o stare care va ramane definitiva!
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 15:21
crilore, tocmai am corectat postarea de mai sus. ma rog, i-am facut o adaugire
cat despre sufletul pereche, cred ca e mai indicat sa astepti intalnirea cu el decat sa il cauti. Ar fi o pierdere de timp si alte resurse sa incepi o cautare al carei punct de plecare nici nu stim unde s-ar afla.
Thor_again
Postat pe 19 Martie 2011 15:25
Da, ideea este ca nici nu caut, nici nu astept nimic
Ok, eu ma retrag, autismul isi spune cuvantul
Un sfarsit de saptamana placut tuturor!
crilore
Postat pe 19 Martie 2011 15:30
nici nu trebuie, Crilore...cautand si asteptand, iti poti rata viata cu succes.

mai bine, traieste din toti porii prezentul, uitandu-te cu intelepciune la trecut si cu speranta la viitor.
Freya__
Postat pe 19 Martie 2011 15:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Citate de / despre dragoste ? 29 De la: Dari_Daniela 20 Decembrie 2009 16:22
confuzie sau "dezinformare":domnisoara...domnisoara..... 11 De la: tutankhamon 18 Iulie 2009 21:46
Sarbatorile de Iarna... 30 De la: elisabeta_boia 21 Decembrie 2012 23:22
HISPANIANET TE PLATESTE CA MANINCI 3 De la: tutankhamon 7 Ianuarie 2010 01:00
buna 2 De la: CRaluka 21 Iunie 2009 04:48
Setari Cookie-uri