Articolul care mi-a placut

De la: Thor_again, la data 2011-03-02 17:49:23
Charmelen, nu ii fac apologia lui Plesu, daca as incepe sa spun ce cred eu despre unii dintre reprezentantii "intelectualitatii" romane din ziua de azi, as fi luat cu huo
Dar articolul asta mi-a placut pentru ca mi se pare mie ca pune un diagnostic mai general societatii romanesti.
Iar cu scriitorii astia ai nostri, la mine e cam ca si cu muzica: nu imi place un stil anume, imi place melodia. Adica nu ma rezum la general ci merg la particular.

Bine, pe undeva a fost si marlan, de fapt a egalat exact nivelul pe care il blama la cel pe care l-a dat de exemplu. A fost ceva de genul "precupeaa strig precupeei c e precupea". Daca nu dadea atatea amanunte despre expeditorul scrisorii respective, era mai bine, pentru ca Buziasul e un orasel foaaaarte mic, iar medicul respectiv ar putea fi identificat foarte usor in conditiile astea.


Uite ma duc sa citesc acum articolul, ca sa nu vorbesc tangential la subiect. Plesu e un erudit, nu-i neg calitatile nici un moment, dar scrisul la contract si la bucata si amicitia cu Liiceanu Filosofeanu (un compilator Heideggerian, nu un filosof, cum se crede el) l-a cam molesit intelectual.
Auzi sa-i zica lui Michnik ca el si cu Liiceanu sunt ca Stan si Bran! Pai tare mi-e teama ca asa or sa si ajunga.
charmelen
Postat pe 2 Martie 2011 18:07
ma, te bat
poi , sa-ti spun .Sadoveanu ....Sadoveanu era agreat de comunisti pentru ca a scris niste romane istorice , fenomenale dealtfel , despre perioada de domnie a lui Stefan .....caci , daca ar fi facut imprudenta sa scrie despre rege .....nici draq nu auzea de el
apoi , de Beniuc nu am avut in programa decat o poezie .......asa ca nu stiu de unde pare atat de agreat de comunisti
apoi ........nu facem apologia scriitorilor 'comunisti '....ca-s multe de spus.....despre multi
jeanette40
Postat pe 2 Martie 2011 18:12
De la: charmelen, la data 2011-03-02 18:07:47 Plesu e un erudit, nu-i neg calitatile nici un moment, dar scrisul la contract si la bucata si amicitia cu Liiceanu Filosofeanu (un compilator Heideggerian, nu un filosof, cum se crede el) l-a cam molesit intelectual.


Tu ai zis-o Si ai zis-o mai bine decat as fi zis-o eu.
Thor_again
Postat pe 2 Martie 2011 18:17
cam da, Liiceanu- o spun cu mare regret pt admiratorii sai - e doar un `filosof` veleitar, ce se doreste din toata inima, macar un egal al lui Plesu, desi stie ca pt asta trebuie sa faca mari eforturi. numai ca efortul tine mai degraba de capacitati pur biologice, decat de intelect, asa ca Liiceanu s-ar putea sa arda oricat combustibil intelectual o avea in dotare si din imprumuturi chiar, ca tot nu va avea viziunea, supletea, subtilitatea si rafinamentul intelectual al lui Plesu. discursul lui pseudoheideggerian e crispat, schioapata, se loveste de ziduri si obstacole, si uneori se ineaca de-a binelea.

si la urma urmei, filosoful ii e tributar unui sistem filosofic, pe care musiu Liiceanu nu-l are si nu-l va avea vreodata! asta il califica pe filosof drept ceea ce pretinde a fi! sorry!
esme
Postat pe 2 Martie 2011 18:21
janetto, in primul rand beniuc nu "a fost agreat" de comunisti ci a fost de-a dreptul o unealta propagandistica a lor. Mai sus ai un exemplu edificator, dar marea parte a "operei" sale se inscrie in aceleasi coordonate. Cat despre Sadoveanu... posibil sa fi scris si romane istorice fenomenale. Doar ca inca nu s-au publicat, daca le-a scris. Ceea ce am citit noi, din punctul meu de vedere se rezuma la niste incercari de monografii istorice, de un simplism mai mult decat inacceptabil, foarte subiective. Ba chiar impardonabil de subiective, pentru ca deh, trebuia sa scoale spiritul patriotic in rumani, ca asa cerea propaganda. Sa mai spun de valoarea unei "monografii" in care legendarul exista nepermis de mult?

Dar, in definitiv, asta e doar parerea mea de fost consumator terorizat de obligativitatea comentariilor operelor in cauza.
Thor_again
Postat pe 2 Martie 2011 18:26
Thor ......prostia mare era a dascalilor .....care obligau la invatarea pe dinafara a comentariilor , asta da , e o mare prostie
dar , din moment ce toti erau si mai sunt inca comunisti ( in subconstient )
jeanette40
Postat pe 2 Martie 2011 18:34
Am zis erudit? Mea culpa, din articolul asta cu orbul gainilor si explicatia jenanta cu conture ca varianta de plural la contururi, plus efortul penibil de a se apara de acuzatiile de lenevie intelectuala si autosuficienta, imi dau seama cat a putut sa decada Plesu.
Asta ca sa nu mai pomenesc de faptul ca foloseste un exemplu trunchiat (o istorie despre un filmulet pe care nici el nu si-l mai aduce bine aminte) si se face singur de ras in disputa cu doctorul (faza cu porumbelul ala de conture care i-a scapat, imi scapase si mie, probabil ca si altora, dar acum o sa ramana in memoria colectiva). Iar singura greseala pe care reuseste s-o impute faimosului doctor este doar o virgulita, care ar putea fi acceptabila in context.
Nu-i de mirare ca unii dintre comentatorii lui scriu lucruri mult mai interesante, mai analitice decat articolasele lui Plesu, va invit sa cititi comentariul pus de Dl Goe.

Sptmna asta vd c ii scrie un articol apologetic lui Bsescu cel pe nedrept martirizat de Antene, nu m-ar mira ca sptmna viitoare s scrie unul despre Hypatia si Eba, victima intelectului sau neinteles, explicandu-ne pe acelasi ton semidoct cu care ne-a obisnuit de-acum in Dilema, ca nici succesuri n-ar fi gresit, ci doar o varianta mai arhaica a succeselor. Si uite-asa in ritmul asta o sa realizam ca pana la urma nici almanahe nu-i o forma agramata, ci doar o varianta locala, de Ferentari.

Si inc ceva. Tocmai am cumprat Dilema azi, dar am cumprat-o pentru filmul cu Marilyn,nu pentru articolul lui Plesu (ca sa fiu corecta trebuie sa recunosc ca sunt cateva articole care merita citite acolo). Femeia aia asa blonda si nefilozofica, mcar a fost onesta si autocritica (iar in unele filme ca Niagara si Misfits a dat dovada de un real talent actoricesc).

Asa ca vezi Thor, cu ocazia asta ti-am raspuns la o provocare de-a ta mai veche. Ma bag si la Dileme, nu am complexe, dar nu oricum, nu cu oricine si nu despre orice.
charmelen
Postat pe 3 Martie 2011 15:19

Azi dimineata am dat de topicul tau, cel cu Marylin. Am comentat acolo. Fara politica, pentru ca sunt satul de neica nimeni astia care se tot perinda de 20 de ani incoace, ba pe la cotroceni, ba pe la parlament, ba pe la palatul victoria.
Cat despre diva blonda, nu se inscrie intre preferintele mele, deci nu as face fata unei discutii despre ea.
Thor_again
Postat pe 3 Martie 2011 15:26
Nu e articol, dar e bun. Diseara, pe HBO, la ora 20.00, e documentarul "Lumea vzut de Ion B."

Ion Barladeanu este un homeless in varsta de 62 de ani, care a uimit intregul Occident prin colajele pe care le face cu decupaje din ziare si reviste. Atat de mult a impresionat, incat deja in strainatate specialistii il compara cu nume grele din arta de profil, precum Richard Hamilton, Tom Wesselmann sau Andy Warhol. De notat ca omul nu are scoala si si-a dezvoltat singur talentul care l-a facut cunoscut acum vreo doi ani in toata lumea... mai putin in Romania, pentru ca Romania e o tara "foarte normala", nu-i asa? Normala pentru o republica bananiera a carei populatie majoritara inca se mai tine cu o mana de craca...
Thor_again
Postat pe 3 Martie 2011 15:52
Stiu ca e un mesaj lung dar asta e un articol care mi-a placut!

Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat:
"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
"IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

o
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.


Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.

Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.

Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o."
Prime Minister Kevin Rudd - Australia







Ciresica
Postat pe 3 Martie 2011 19:04

cum bre..?,adica Australienii aia, n-au ministri la sanatate,cultura,etc..,musulmani..?
pff...,habar n-au ce-i aia democratie adevarata nene..
roby_cado
Postat pe 3 Martie 2011 20:03
Da, sis, stiam de interventia asta a lu' Kevin australianu'. Si pe mine m-a uns la inima cand am citit-o
Thor_again
Postat pe 3 Martie 2011 20:06
De la: Thor_again, la data 2011-03-03 15:26:44
Azi dimineata am dat de topicul tau, cel cu Marylin. Am comentat acolo. Fara politica, pentru ca sunt satul de neica nimeni astia care se tot perinda de 20 de ani incoace, ba pe la cotroceni, ba pe la parlament, ba pe la palatul victoria.
Cat despre diva blonda, nu se inscrie intre preferintele mele, deci nu as face fata unei discutii despre ea.



Politia bunelor moravuri pe Garbo, a saltat si topicul cu dilema mea cu Marilyn. Se pare ca unii prefera totusi blondele.
Azi mine nu m-as mira sa-mi baneze si noul avatar sau sa-mi stearga definitiv contul.
.
charmelen
Postat pe 4 Martie 2011 15:23
Preferinta pentru blonde e justificata, pentru unii constituie chiar un scop in viata.
Da' totusi, tanti aia din avatar mai e din bronz? Ca de aici s-ar parea ca e suflata in aur
Thor_again
Postat pe 4 Martie 2011 15:54
oh, Doamne..
Freya__
Postat pe 5 Martie 2011 18:48

IIsuse mare, voi va uitati la Romanii au talent ? frate, sunt unii de nu te poti uita la ei, sa ma bata soarele.

rau e sa nu stii ce-i ala penibil si ridicol.

aseara, in schimb, mi-au dat lacrimile la copilul ala de-a cantat pe hip-hop.
Freya__
Postat pe 5 Martie 2011 19:01
Saracul Brincusi, se rasuceste in mormint.
Ciresica
Postat pe 7 Martie 2011 04:51
La multi ani, gagici ! Sa traim, sa inflorim !
Freya__
Postat pe 8 Martie 2011 18:52
De cand a inceput sa ninga, nevasta-mea sta si se uita non-stop pe geam. Daca se-nteteste ninsoarea, cred ca-i dau drumul in casa.

ondinne
Postat pe 8 Martie 2011 20:17
aha...matale ce faci, icre sau lapti ? pari cam ambivalent, asea...

las`, c-acusi iese ghiocelu`..
Freya__
Postat pe 9 Martie 2011 23:46
Thor_again
Postat pe 9 Martie 2011 23:48
eu zic c aia de au cap si umbla cu el pe umeri n-au nevoie sa citeasca articolu', ca stiu despre ce e vorba... si daca stiu si totusi il citesc, sunt cam masochisti...

plus ca multi umbla cu capu' pe umeri ca sa nu-i ploua-n gat...
zambil
Postat pe 10 Martie 2011 13:51
corect !....ingrijorator de multi..

dar` de care articol zici matalutza ?
Freya__
Postat pe 11 Martie 2011 14:16
chiar asa, care articol?... he,he,he...
zambil
Postat pe 11 Martie 2011 18:35
De la: Ciresica, la data 2011-03-07 04:51:46Saracul Brincusi, se rasuceste in mormint.


Pi s-o rasuci, cnd vede cum i stlcesc numele att francezii cu al lor Brancusi, ct și romnii cu alte variante fr diacritice si iz comunist.
Citeam pe o plcuț n stația de metrou Montparnasse Bienvene, c Monsieur Fulgence Bienvene, proiectantul principal al metroului parizian, tinea la umlaut ,,comme à la prunelle de ses yeux."
Nu m-ar mira ca si titanul de la Hobița s fie oarecum deranjat post-mortem de toți neaveniții care-și dau cu prerea despre el fra ca s fac mcar efortul de a-i ortografia corect numele.
charmelen
Postat pe 12 Martie 2011 18:56
charmelen, nu stiu daca s-o rasuci in mormant, insa e clar ca altii stiu sa-i pretuiasca ineditul si inefabilul cretiei. ma uitam ca la Muzeul Metropolitan de Arta din NY, fiecarei opere a lui Brancusi ii era destinata o sala proprie. ce inseamna asta?! pai, e conditie absolut necesara, sine qua non in arta, aceea de a oferi operei contextul, spatiul necesar definirii si manifestarii in mod de maxima eficienta a expresiei artistice. ceea ce in romanica, nu doar ca e imposibil, dar nu l-ar fi intampinat niciodata pe autor acest gest de apreciere, deferenta si pretuire. cand, acum cativa ani, i-au fost expuse niste piese la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti, erau toate iingramadite de-a valma in cateva sali, intr-un haos si-o incalceala cu adevarat demne de rascucire in mormant.
esme
Postat pe 12 Martie 2011 19:14
Charm-elen, hai ca ai charm daca vrei!
Ciresica
Postat pe 14 Martie 2011 03:25
hai sa va dau una mioritica

asta-i din ciclul " glicemie cu premeditare ! "

http://catavencu.ro/luati-si-mancati-acesta-este-tortul-meu-42268

cate gagici cu postu`n gat or fi salivat la vederea astuia,.... si p-orma l-au umplut de cele sfinte
Freya__
Postat pe 14 Martie 2011 14:53
inteligentii care vor sa si rada, luati de aici.
irinuca, nu e si pentru tine, mamica... pentru tine, de ras, e aia cu piticul care se impiedica si cade in cour.

http://catavencu.ro/scumpa-%C8%9Bara-tinar-col%C8%9B-de-n-ai-42576
Thor_again
Postat pe 15 Martie 2011 21:44
http://www.y=utube.com/embed/A3YQANdvvbY

Desigur acest filmulet ar trebui vizionat pe topicul cu amestecurile rasiale din care eu am iesit rasista !!!!! cind de fapt mi-am sustinut doar un punc de vedere iar restul poporului a iesit "politic corect". Dar pentru ca nu mai stiu cum se numea si unde era topicul cred ca un filmulet care mi-a placut merge pe "articolul care mi-a placut".
Vizionare placuta!
Ciresica
Postat pe 16 Martie 2011 05:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
el mai tanar decat mine 136 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:31
Ce ne unge la suflet? 870 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:26
eu pesti el scorpion? avem sanse? 3 De la: mia79x 12 Iunie 2009 17:15
Mici probleme cu albinele. 4 De la: garbo_464852 21 Mai 2017 13:58
Cum sa scap de timiditate? 15 De la: Valy_Valentina_3 10 Aprilie 2014 16:28
Setari Cookie-uri