exista viata dincolo de moarte?

sigur
garbo107589
Postat pe 26 Decembrie 2010 14:16
Orcine ai fi te asigur,ca in biblie exista un verset in care spune ca exista viata dupa moarte dar asta e una din promisiunile lui Dumnezeu ,care vine in urma la o conditie ca sa capeti viata vesnica trebuie sa crezi ca El,l Dumnezeu a trimis pe singurul lui fiu pentru ca orcine crede in el sa nu moara ci sa aiba viata vesnica asta scrie in ioan 3:16, de asemenea un secret minunat este ca cei care cred in isus ii vor revedea pe cei dragi in cer. secretul este c atu sa crezi . iti pot recomanda cu caldura un film pe care l-am vizionat de curand (Standing firm ) .

Stii cum se zice ca ocaziile cele mai bune in viata vin cand nu te astepti nu fii neincrezator ci crede numai ce spune Biblia.
wwjd
Postat pe 28 Decembrie 2010 16:12
de fapt "moartea"e o binecuvantare pentru un suflet bun ce a obosit si nu a fost inteles in aceasta viata.de cand ne nastem murim cate un pic cu fiecare respiratie ,iar sufletul cauta in acest timp implinirea in suflet ceea ce din pacate,in contextul actual ,nu prea o gaseste.
daca tatal tau nu a fost un om egoist ci altruist,daca a avut un ideal sa fii sigura ca e bine.durerea ta pt el a ramas datorita atasamentului.lectia detasarii e cea mai dificila lectie,sa ne raportam la ceilalti ca suflete si in momentul "eliberarii"acelui suflet sa simtim si sa ii daruim bucuria noastra de care are nevoie spre a se inalta
mariany
Postat pe 28 Decembrie 2010 20:32
mai lasati "biblia",e scriptura moarta si modificata...e vorba de esenta hristului din noi....a ceea ce suntem,esenta pura din divinitate
mariany
Postat pe 28 Decembrie 2010 20:34
bre ..sincer...io cred doar in viata asta .....ce va fi dupa nu stie nimeni.....
nazirra
Postat pe 28 Decembrie 2010 20:43
Da!!!!!!!!!!!!!!Eu CRED!!!!!!!!!!!Si eu mi-am pierdut tatal, akm 3 ani si....inca doare al naibii de tare! Il visam in primul an mereu, akm mai rar. L-am visat in iad, cu lanturi la maini si la picioare, l-am visat cand ma avertiza sa nu plec cu masina k o sa am un accident...si am plecat, a doua zi si..............doar 2 secunde mi-au trebuit sa ,,ies'' dintre doua tiruri.......facusem dragoste seara cu iubitul meu si a doua zi, desi stiam k nu e bine pt k eu am cantat in corul Bisericii mele 5 ani si stiu totul despre credinta, si cred f mult in Dumnezeu............imi spune in vis:,,Tati....k asa-mi spunea el mie, ma bucur k mi-ai pus lumanare in dim asta, simt o usurare si o alinare cand imi pui lumanari la morti, dar ...totusi..........sa fii curata( adk......sa nu te culci cu sotul tau).....si multe...multe altele. Pe scurt, eu CRED si SIMT unele lucruri.......CLAR - EXISTA VIATA DINCOLO DE MOARTE! EU O SIMT!
180680
Postat pe 29 Decembrie 2010 13:03
De la: wwjd, la data 2010-12-28 16:12:16Orcine ai fi te asigur,ca in Biblie exista un verset in care spune ca exista viata dupa moarte, dar asta e una din promisiunile lui Dumnezeu ,care vine in urma la o conditie ca sa capeti viata vesnica trebuie sa crezi ca El, Dumnezeu, asta scrie in Ioan 3:16, de asemenea un secret minunat este ca cei care cred in isus ii vor revedea pe cei dragi in cer. Secretul este ca tu sa crezi .


Si eu cred ca il voi revedea pe tatal meu mort de 32 de ani, cand eram foarte tanara si aveam mare nevoie de el...
sora_ilsi
Postat pe 29 Decembrie 2010 14:14
Eu spun ca exista viata dupa moarte.Altii spun ca nu exista. Oricare dintre noi poate crede cu tarie, dar adevarul ramane acelasi indiferent de ce credem noi. Eu am ajuns sa cred asta dupa ce am cautat sa aflu adevarul.

Multi accepta un raspuns care le convine mai mult, fara sa il caute indelung si sa il descopere cu propria minte. De exemplu, daca esti tanar si vrei sa faci tot ce vrei, chiar sa iti inseli partenerul sa minti ca sa castigi bani sau chiar sa inseli, ar fi foarte frustrant sa accepti ca exista viata dupa moarte si ca vei da socoteala inaintea lui Dumnezeu pentru tot ce ai facut. Asa dar, iti alegi varianta comoda: nu exista nimic dipa moarte.

Daca iti moare cineva drag sau ai o boala incurabila, atunci incerci sa te obligi sa crezi ca exista ceva dincolo, mai bun si mai frumos. E mai comod asa.

Eu spun ca exista viata dupa moarte, dar ea nu e intotdeauna mai buna. Logic gandind, cum ar putea fi o viata buna daca acolo ar intra toti cei care si-au trait viata in desfrau si rautate fara sa le para rau si chiar bucurandu-se de asta? Ce s-ar intampla cu viata aceea buna? Ar facea ca pe cea de aici, logic, nu?

Asa dar, fiecare traieste cum vrea si crede ce vrea. Dumnezeu ne-a descoperit adevarul Lui iar noi trebuie sa il verificam si apoi sa alegem ce credem. La urma vom ajunge acolo unde ne-am pregatit sa ajungem.

"nimic nu se pierde, ci totul se transforma"
Trupul nostru suta la suta materie, nu poate intra intr-o viata eterna, unde nu exista putrezire. Ce va intra acolo e ceea ce avem dar nu il vedem: e sufletul nostru. Cine poate nega existenta sufletului? El face diferenta intre un trup viu si unul mort. Unde dispare sufletul? Intr-o lume careia ii apartine.

Daca te analizezi profund, iti vei descoperi multe insusiri care nu se integreaza in lumea materiala. Asa dar, cauta si vei gasi adevarul. Cat despre tatal tau, eu cred ca ajuns itr-o alta lume, dar nu stiu in care.

gabriela_esty
Postat pe 1 Ianuarie 2011 02:42
poate ar fi util sa definim ce intelegem prin "viata".
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 22:48
in primul rand, noi, fiind inca in viatza... se cuvine sa sa spunem: "condoleantele nostre"... !

chiar... dar de ce sa definim ? definitia ar face pe cei care cred ca, murind, incepi o alta viatza... ? nu cred ! de ce sa definesc ce e aia viatza ? o vad peste tot... ! si la arici si la pomi si, curios... si la vecinii mei care sunt oameni ! vietii, ii mai trebuie definitie ? eu zic ca nu ! si nici mortii nu-i trebuie definitie. mort e cea ce nu e viu ! cred ca asta scrie in toate dictionarele... ! si de ce ar mai fi, viatza dupa moarte ? ca scrie in Biblie... ? sau in nu stiu ce articol a unuia care se crede filozof ? eu prefer sa gandesc singur si cu logica. poate ati auzit si de asa ceva ! noroc ca nu s-au scris decat 2 pagini si am putut sa citesc tot. nu m-am speriat, ptr. ca am mai auzit asa pareri la multi ! si toti, fiind de aceasi religie si credintza, spuneau cam acelasi lucru ! nu ptr. ca l-au gandit ei neaparat... dar ptr. ca l-au auzit de mici copii... ! si toti, uita ca pe lumea asta mare, care are mai are cateva miliarde de oameni... nu au deloc aceasi credintza ! ce se intampla cu ei ? la crestini, cand esti ingropat dupa ce ai murit, se spune: "din pamant te-ai nascut in pamant te intorci"... sau cam asa ceva. ce facem cu indienii Hindusi ? ei isi ard mortii... ! (stiu, si unii crestini...) ! cineva a amintit sufletul... si a intrebat unde se duce el... ? la suflet, da... trebuie dat o definitie ! a vazut cineva un suflet ? sau a vazut pe cineva in viatza ? miscand, recitand, iubind, mancand, trist, cugetand, spunand prostii, rugandu-se, plangand....... etc ! pai asta e viatza ! dar e mai frumos cuvantul "suflet" ! eu zic ca totul vine de la creier. acolo memorezi, de acolo vin tot ce ne face sa simtim si sa miscam, cu aceasta marioneta care se numeste corpul omenesc... ! s-a dus corpul... s-a dus creierul.. gata ! ce poate sa faca un "suflet" singur pe lume... ? sa se "reincarneze".... ??? in ce si de ce ? vreau si eu o definitie a "reancarnari"... ? unii l-au adus in discutie si pe Dumnezeu... ! El... care a creat tot ce e in jur... de la univers, soare, pamantul si cu Luna lui, cerul si apele, plantele si animalele... arici, reptile si... in ultima zi si pe OM ! daca unii cred ca omul, dupa ce moare, se reincarneaza... de ce sa nu creada ca si restul vietuitoarelor create de El... se vor reincarna si ele ? nu... eu nu cred ca dupa moarte este viatza... mi se pare absurd, dar stiu, ptr. ca vad asta in jurul meu, ca dupa viatza este moarte.... !!!
barboneli
Postat pe 1 Ianuarie 2011 23:52
ca viata nu e moarte si invers asta stim. Multumesc pt informare, ma refeream la altceva: VIATA dpdv materie? Celula? Energie?
Cum definesti "viu" - in afara de "ce e viu nu e mort"?
quasaria
Postat pe 2 Ianuarie 2011 01:32
Eu cred ca exista viata dupa moarte.Iar in legatura cu uitarea,sa nu te astepti ca vei uita vreodata iubirea si blandetea mangaierea parintilor si modul in care ne-au ocrotit de tot uratul din jur ,atat cat au putut ei sa o faca.
garbo180051
Postat pe 2 Ianuarie 2011 05:35
De la: barboneli, la data 2011-01-01 23:52:45in primul rand, noi, fiind inca in viatza... se cuvine sa sa spunem: "condoleantele nostre"... !

chiar... dar de ce sa definim ? definitia ar face pe cei care cred ca, murind, incepi o alta viatza... ? nu cred ! de ce sa definesc ce e aia viatza ? o vad peste tot... ! si la arici si la pomi si, curios... si la vecinii mei care sunt oameni ! vietii, ii mai trebuie definitie ? eu zic ca nu ! si nici mortii nu-i trebuie definitie. mort e cea ce nu e viu ! cred ca asta scrie in toate dictionarele... ! si de ce ar mai fi, viatza dupa moarte ? ca scrie in Biblie... ? sau in nu stiu ce articol a unuia care se crede filozof ? eu prefer sa gandesc singur si cu logica. poate ati auzit si de asa ceva ! noroc ca nu s-au scris decat 2 pagini si am putut sa citesc tot. nu m-am speriat, ptr. ca am mai auzit asa pareri la multi ! si toti, fiind de aceasi religie si credintza, spuneau cam acelasi lucru ! nu ptr. ca l-au gandit ei neaparat... dar ptr. ca l-au auzit de mici copii... ! si toti, uita ca pe lumea asta mare, care are mai are cateva miliarde de oameni... nu au deloc aceasi credintza ! ce se intampla cu ei ? la crestini, cand esti ingropat dupa ce ai murit, se spune: "din pamant te-ai nascut in pamant te intorci"... sau cam asa ceva. ce facem cu indienii Hindusi ? ei isi ard mortii... ! (stiu, si unii crestini...) ! cineva a amintit sufletul... si a intrebat unde se duce el... ? la suflet, da... trebuie dat o definitie ! a vazut cineva un suflet ? sau a vazut pe cineva in viatza ? miscand, recitand, iubind, mancand, trist, cugetand, spunand prostii, rugandu-se, plangand....... etc ! pai asta e viatza ! dar e mai frumos cuvantul "suflet" ! eu zic ca totul vine de la creier. acolo memorezi, de acolo vin tot ce ne face sa simtim si sa miscam, cu aceasta marioneta care se numeste corpul omenesc... ! s-a dus corpul... s-a dus creierul.. gata ! ce poate sa faca un "suflet" singur pe lume... ? sa se "reincarneze".... ??? in ce si de ce ? vreau si eu o definitie a "reancarnari"... ? unii l-au adus in discutie si pe Dumnezeu... ! El... care a creat tot ce e in jur... de la univers, soare, pamantul si cu Luna lui, cerul si apele, plantele si animalele... arici, reptile si... in ultima zi si pe OM ! daca unii cred ca omul, dupa ce moare, se reincarneaza... de ce sa nu creada ca si restul vietuitoarelor create de El... se vor reincarna si ele ? nu... eu nu cred ca dupa moarte este viatza... mi se pare absurd, dar stiu, ptr. ca vad asta in jurul meu, ca dupa viatza este moarte.... !!!


M-a surprins simplitatea gandirii tale mai ales referitoare la definitia mortii: lipsa vietii. Eu vorbeam de suflet. poti sa il numesti cum vrei, ca nu conteaza. Ma refer la acel ceva, acel suflu care face posibila viata si miscarea. traiesti, iubesti, gandesti si totul e viu. Cand ai murit, pierzi viata, pierzi ceva care nu poate fi descris si nici vazut. Iata cateva intrebari retorice:
A vazut cineva sufletul?
Poate nega cineva existenta lui, indiferent cum l-ar numi?
Ajungem la alte atatea definitii mai pe intelesul nostru:
A vazut cineva curentul electric?
Poate nega cineva existenta lui?
Cel putin curentul electric poate fi masurat directionat sau analizat, dar sufletul? Nu vedeti ca noi suntem mult mai mult decat reusim sa vedem cu aparatele noastre sofisticate.

Cine poate analiza iubirea sau ura? Se pare ca aceste trairi genereaza unele reactii chimice in corpul nostru, dar acestea sunt efecte. Iubirea nu se poate vedea, dar se pot vedea efectele ei.

Eu nu pot sa ma indoiesc de existenta unei lumi imateriale si nici de existenta lui Dumnezeu. Nu pot spune ca nu imi pasa de milioanele de oameni care refuza sa vada adevarul, dar ce pot sa le fac? Ce sa le fac unor oameni care doresc sa se lupte cu pornirile lor ca sa ajunga singuri la perfectiune? Sau ce pot sa fac pentru cei care prefera sa creada in reincarnare? Au libertatea alegerii. Chiar necrestinii daca Il cauta cu adevarat pe Dumnezeul cel adevarat, indiferent ce nume ii dau, Il vor gasi. Eu cunosc cazuri cand musulmani sau budisti au ajuns sa Il descopere pe Dumnezeu fara sa le fi vorbit cineva de Biblie sau crestinism, dar tot la Biblie au ajuns.

Locuiesc intr-o tara unde traiesc foarte multi budisti si musulmani . Am auzit povestea unul fost budist, crescut de mic intr-un templu budist si educat sa devina un fel de preot ierarh. Provenea dintr-o familie de preoti budisti si nu auzise nici macar pomenindu-se despre crestini. Traia in mijlocul Indiei daca bine imi amintesc.

Intr-o zi intrand singur in templu, a dorit sa stea in meditatie mai profund si a simtit o dorinta sa il descopre mai mult pe Dumnezeul despre care invatase de la familia lui. Stand in meditatie si rugandu-se in felul lui, i-a aparut in fata o vedenie : intr-o lumina stralucitoare a vazut un om rastignit pe o cruce. El nu a inteles nimic dar l-a cuprins o mare frica, gandind ca ajunsese prea aproape de Dumnezeul pe care il cauta crezand ca de acum va muri. A auzit o voce care i-a vorbit si care l-a indemnat sa citeasca Biblia ca sa afle tot ce trebuie sa faca. A cautat Biblia si a devenit crestin, calauzit doar de invatatura pe care o primea citind. In fine, istoria lui e lunga, familia a incercat sa il omoare de mai multe ori, in chip barbar si a scapat de moarte inexplicabil. Chiar l-au aruncat la marginea orasului crezandu-l mort, dupa ce l-au schingiuit in multe feluri si impuns de mai multe ori cu ctitul. Si-a revenit si a a devenit crestin. Am auzit povestea vietii lui chiar din gura lui.

Eu cred ca oricine, indiferent de religia in care s-a nascut, daca Il cauta pe Dumnezeu sincer, Il va descoperi.
gabriela_esty
Postat pe 2 Ianuarie 2011 07:39
eu cred in reincarnarea sufletului , ca nu va mai fi acelasi trup asta e de intles, dar e posibil sa fii chiar alt sex, ar fi multe de explicat, dar venim in viata asta cu niste programe prestabilite cu un traseu si o incarcatura Karmica, avem de platit niste greseli din alte vieti, si eu spun ca nu intamplator ne-am nascut in Romania, absolut fiecare dintre noi a facut ceva ca sa-si "merite" nasterea in Romania de acum, copii nu vin inamplator la noi, noi ne alegem parintii inainte de nastere si ni-i alegem pe unul sau pe amandoi, deci ei trebuie inainte sa se intalneasca, si se face ceea ce trebuie ca unii din noi sa se nasca in acele familii, sai ai un anumit copil poate fi o plata Karmica, la fel sa n-ai e o plata Karmica, iar daca ne invatam lectia de viata in urmatoarea incarnare vom accede un plan superior, si vom avea alte prioritati, oricum intr-o singura viata nu putem ajunge in imparatia vesnica asa cum e scris in Biblie si toti trebuie sa ajungem acolo, timp avem, si Dumnezeu are rabdare
casperphantom
Postat pe 2 Ianuarie 2011 08:01
De la: gabriela_esty, la data 2011-01-02 07:39:16
Eu cred ca oricine, indiferent de religia in care s-a nascut, daca Il cauta pe Dumnezeu sincer, Il va descoperi.


isi va descoperi Dumnezeul in care sa creada - nu neaparat Dumnezeul crestin....
quasaria
Postat pe 2 Ianuarie 2011 11:25
R.Wrumbrand spunea :cand murim ni se inchide o usa,dar pentru crestini exista o alta usa care se deschide...spre viata vesnica practic trecem de la viata aceasta ,la o alta forma de viata ... Exista viata dupa moarte !Iisus afirma :Eu sunt Calea,Adevarul si VIATA..."El traieste ,e viu ...Si ,iata Eu voi fi cu voi in toate zilele vietii.."Ce fagaduinta frumoasa !Sau ,cand s-a inaltat la ceruri ,a spus:Ma duc sa va pregatesc un loc ,ca acolo unde sunt Eu ,sa fiti si voi..."Desi pare dificil de inteles ,cerul este real...
ica2
Postat pe 2 Ianuarie 2011 14:25
sigur. Si musulmanii spun ca numai pt ei exista niste beneficicii exclusive... de care fraierii aialalti nu beneficiaza.

Incepe sa mi se ia de sistemele astea de "convingere"...
quasaria
Postat pe 2 Ianuarie 2011 15:00
Eu am pierdut-o pe mama pe 12.dec.2010. I-am spus sambata noapte buna si duminica dimineata am gasit-o aproape rece. Nu mai respira, nu raspundea, nimic.Tata a plecat de 13 ani. Acum nu mai avem parinti.Nu e greu, e foarte greu! Durerea nu se vindeca! Niciodata! Daca e ceva apoi? Cred ca da. Pare stupid sa fie doar viata asta. Cred ca venim de undeva trecem pe aici si plecam in alte... lumi.E mai bine? Poate da, poate nu. Poate. Poate disparitia e doar fizica. Poate nu. Cineva spunea ca a murit si a revenit. Poate ca stie ce zice.Oricum daca e asa, cei ce pleaca , acolo sunt fericiti si linistiti. Si macar asta e o slaba consolare. Sau nu? Ce sa-ti zic? Multa putere!
vitan
Postat pe 2 Ianuarie 2011 16:09
Eu am pierdut-o pe mama pe 12.dec.2010. I-am spus sambata noapte buna si duminica dimineata am gasit-o aproape rece. Nu mai respira, nu raspundea, nimic.Tata a plecat de 13 ani. Acum nu mai avem parinti.Nu e greu, e foarte greu! Durerea nu se vindeca! Niciodata! Daca e ceva apoi? Cred ca da. Pare stupid sa fie doar viata asta. Cred ca venim de undeva trecem pe aici si plecam in alte... lumi.E mai bine? Poate da, poate nu. Poate. Poate disparitia e doar fizica. Poate nu. Cineva spunea ca a murit si a revenit. Poate ca stie ce zice.Oricum daca e asa, cei ce pleaca , acolo sunt fericiti si linistiti. Si macar asta e o slaba consolare. Sau nu? Ce sa-ti zic? Multa putere!
vitan
Postat pe 2 Ianuarie 2011 16:09
Din cele citite si auzite de mine, in acest sens , se spune ca noi nu suntem numai materie .Noi suntem si energie. Se spune ca cerebelul nostru contine mult fosfor care are rolul de a imprima ca pe o pelicula video toata viata noastra , tot ce am patimit sau ne-a bucurat.Dupa moarte acest fosfor se degaja din creier.De fapt, este energia din noi. Unde se duce ? ...Nu stim ....M-a interesat acest lucru dupa ce a murit tatal meu care, in timpul vietii lui , ne-a povestit ( copii fiind ) ca a vazut o dara de foc care s-a indreptat spre cer si a iesit dintr-un momant,seara dupa ce s-a intunecat, Ne spunea ca acea dara de foc a fost un ZMEU....Atunci,in calitatea mea de copil , .... credeam, iar mai apoi ...am deveni t sceptica asupra aceste povesti..deosebite...Acum vreo 20 ani a aparut intr-o revista explicatia acestui fenomen observat si de alti oameni de pe planeta,respectiv explicatia cu ionii de fosfor din creier.Din acest motiv si din fffff..... multe , altele .....eu cred ca exista viata dupa moarte .
garbo058987
Postat pe 2 Ianuarie 2011 20:53
N-ar avea nicio logica sa traiesti, sa iubesti, sa lupti, sa suferi si intro zi totul sa dispara sa nu se aleaga nici macar praful din tot ce a reprezentat viata unei fiinte pe PAMANT la nivelul cunoscut de noi! Tot atat de adevarat este si ca tunelul de lumina pe care-l vad multi in timpul unei morti aparente sau discutiile cu cei dragi morti, ingeri, spirite din timpul somnului, transelor..... poate fi doar o activitate subconstienta a creierului despre care stim foarte putine si pe care nu-l folosim constient mai mult de 7-10%.Sincer ! Pana acum nu am gasit nici o proba sa ma convinga ca mai traim cumva dupa moartea fizica macar la nivel de constienta asa cum este ea in timpul vietii
Daca aveti povesti adevarate! concludente ca mai ramanem cumva vii dupa ce murim abia astept sa le citesc.
giusistan
Postat pe 3 Ianuarie 2011 10:07
sa nu uitam ca BIBLIA- noul testament a fost scrisa cu mult dupa ce Iisus a trait pe acest pamant, a fost scrisa de oameni intro perioada cand biserica avea rol conducator si manipulator, asa ca nu putem sti cat subiectivism si politica sunt inserate in povestea adevarata, astept cu interes niste manuscrise chiar din timpul vietii Domnului nostru Iisus Cristos, nu se poate ca intrun popor care cunostea de mult scrierea sa nu se gaseasca nici macar un singur om din miile de adepti ai lui Iisus carevsa nu scrie ca un reportaj luat pe viu ce spunea cu adevarat Cristos. Arheologii trebuie sa mai sape sau francmasonii de azi ( cavalerii templieri de ieri) sa ne dezvaluie ce secret au descoperit ei atunci cand au primit puteri depline de la Papa...
giusistan
Postat pe 3 Ianuarie 2011 10:22
Lucrurile sunt putin imbarligate deoarece pe vremea aceea nu exista inca reportofonul.Si singura care era cea mai aproape de Isus nu erau nici reporterii de la Adevarul nici de la Nationalul ci Maria Magdalena.Ori ea fiind indragostita pana peste urechi de Isus, dar cer spun eu, chiar dincolo de breton, il pupa de mama focului de sareau scantei din el.Asa ca s-a dus naibii reportajul la care visezi.Daca ai simti tu limba mea micuta si roza in gurita ta, fii sincera si spune: Tie ti-ar mai arde de reportaje?
garbo172845
Postat pe 3 Ianuarie 2011 16:59
De la: quasaria, la data 2011-01-02 01:32:51ca viata nu e moarte si invers asta stim. Multumesc pt informare, ma refeream la altceva: VIATA dpdv materie? Celula? Energie?
Cum definesti "viu" - in afara de "ce e viu nu e mort"?


ufff... ! eu nu complic lucrurile... ! ce e viu, nu e mort si ce e mort, nu e viu... !!! viu este ceva care traieste, respira, creste, se inmulteste, face flori si fructe, gandeste, memoreaza, uraste si iubeste ! are si memorie... ! si nu numai omul ! si elefantul si cainele ! poate si pomul din gradina... maine ma duc sa-l intreb ! dar nu cred ca e nevoie. el tine minte cand sa infrunzeasca si sa infloreasca ! are si el, ceasul biologic al lui. atata timp, cat nu este mort ! adica uscat si fara viatza ! mai e un aspect. pe care voi nu-l stiti si sper sa nu-l stiti ! eu am un transplant de rinichi si pancreas ! de 10 ani... si sper sa fie la multi ani ! si nu numai eu ! atata timp cat, aceste transplanturi, primesc sanga, oxigen, ele traiesc ! cand eu mor, ele nu mai pot trai ! merg cu mine la 2 metrii sub pamant, altii se ard. zicea cineva ca e stupid sa se piarda tot ce a acumulat o viatza, de om sau de arici... murind ! si totusi asa e ! acel spirit cum ii zice acea garbo nu stiu ce numar... este acea viatza pe care o traieste omul, ca sa ne oprim la el. el simte dragoste si mangaierile parintilor, el memoreaza algebra si clipele fericite, durerile si suferintele... poieziile lui Eminescu si ale lui Sorescu... etc. cand s-a pupat sau a facut prima dragoste... etc ! dar el dispare, de suflet vorbesc dar si despre corp... ! ce sa faca alt corp, cu propriul lui creier, cu proprile lui memorii, simtzaminte, etc.... cu acel spirit al altcuiva, care cica a iesit din corpul unuia si cauta sa intre in alt corp ??????? ca garbo nu stiu ce numar, crede in ce crede si ne explica asa frumos aici.... asta e treaba ei ! asta nu inseamna ca este si adevarat ! oamenii, simplii sau nu, cu cunostintze profunde de medicina sau nu... obisnuiesc sa spuna: te iubesc din tot sufletul... te iubesc din toata inima... mi-ai frant inima.... mi-e greu sufletul ca ai plecat... sau... mi-e usor !!! etc. inima, e doar un muschi ! inima, in cazul anumitor suferinteze sau placeri... sufera sau nu, datorita anumitor reactzii chimice cere se produc in corp, la anumite enzime si hormoni, produsi de creier, de anumite impulsuri electrice care circula prin sistemul nostru nervos... dragostea se produce in urma unor multe procese chimice si electrice... in corp !!! ce naiba e asa greu ? cei care nu stiu sau nu inteleg anumite chestii care se produc in acest corp omenesc... aproape perfect si daca nu perfect... extrem de complex... (nicidecum facut din putzina tzarana....) dar cu ani de evolutie in dezvoltarea lui, iau in ajutor, ca sa priceapa ceva, tot felul de citate din Biblie... din discursurile preotilor, din aia sau din altii... ptr. ca asa, e mai simplu ! si care e ratiunea sa mai existe o viatza dupa moarte.... cand ai avut deja una ! sa faci ce cu ea... ! s-o traiesti ? fara corp, fara simturi, fara pofta de mancare si ceva sarmale super gustoase... ? hai sa fim seriosi... sau macar cine e in stare !!!!!
barboneli
Postat pe 4 Ianuarie 2011 14:10
eu am fost in moarte clinica, destul de mult timp: am avut un acident, hemoragie interna, operatie, stop cardiac in timpul operatiei... in fine.
A fost o experienta stranie, dar nimic din tot ce se povesteste...ca mi-as fi revazut viata sau neamurile moarte...ete kk. Ceea ce mi s-a parut...ciudat.... este ca aveam pica pe doctor cind m-am trezit. Si cind m-am trezit nici macar nu stiam ce mi s-a intimplat, nu stiam decit ca doctorul ala a pus mina pe mine (m-a operat) si mi s-a parut in momentul ala o agresiune - si ca vorbea foarte urit cu asistentele. Am avut o reactie destul de violenta de aparare - justificata, de altfel. Cineva cu un bisturiu pina la urma iti AGRESEAZA corpul fizic, indiferent in ce scop.
Iar faptul ca vorbea urit.... s-a uitat lung la mine, n-a zis nimic, iar una dintre asistente mi-a confirmat intr-adevar ca a fost o interventie dificila si pentru ei... de aia au injurat non stop.
quasaria
Postat pe 4 Ianuarie 2011 14:24
De la: quasaria, la data 2011-01-04 14:24:43eu am fost in moarte clinica, destul de mult timp: am avut un acident, hemoragie interna, operatie, stop cardiac in timpul operatiei... in fine.
A fost o experienta stranie, dar nimic din tot ce se povesteste...ca mi-as fi revazut viata sau neamurile moarte...ete kk. Ceea ce mi s-a parut...ciudat.... este ca aveam pica pe doctor cind m-am trezit. Si cind m-am trezit nici macar nu stiam ce mi s-a intimplat, nu stiam decit ca doctorul ala a pus mina pe mine (m-a operat) si mi s-a parut in momentul ala o agresiune - si ca vorbea foarte urit cu asistentele. Am avut o reactie destul de violenta de aparare - justificata, de altfel. Cineva cu un bisturiu pina la urma iti AGRESEAZA corpul fizic, indiferent in ce scop.
Iar faptul ca vorbea urit.... s-a uitat lung la mine, n-a zis nimic, iar una dintre asistente mi-a confirmat intr-adevar ca a fost o interventie dificila si pentru ei... de aia au injurat non stop.


ok, bine ca esti sanatoasa acuma si iti doresc sa nu mai ai experientze din astea in viitor... !!! si mie mi-au "agresat corpul cu bisturiul..." dar daca nu o faceau, muream ! asa ca reactia ta... si mie mi se pare ciudata ! una e sa-mi agreseze corpul un medic specialist... si alta e sa-mi agreseze un oarecare corpul cu un cutzit, indiferent in ce scop... !!!! si acum, la subiect ! ai vrut prin cea ce ai scris ca exista viatza dupa moarte ? sau a fost doar un divertisment... ? mai sus, scria cineva cu numarul... xxxxxx, ca se mira de gandirea mea simpla. stiueu... ? poate ca e asa, dar gandirea mea, zic eu, ajunge la concluzii adevarate. ca: "crede si nu cerceta"... e o gandire mult mai profunda... o las ptr. altcineva ! iar tu, cand ai scris: "Eu cred ca oricine, indiferent de religia in care s-a nascut, daca Il cauta pe Dumnezeu sincer, Il va descoperi"... cred ca ai uitat ca, Dumnezeu este, se cauta, se crede... doar in cele 3 religii MONOTEISTE !!! restul de vreo 3-4 miliarde, ori nu sunt credinciosi ori nu cred in Dumnezeu... si nici nu-l cauta !
iar in cea ce priveste "exista viata dincolo de moarte"... subiectul s-a ca fumat ! fiecare pleaca la culcare cu credintza lui, cu parerea lui, maine se scoala iar sa-si continuie viatza asta actuala pe care o s-o traiasca, pana la moarte ! asta e sigur... ! si eu, nici macar nu pot sa le spun, celor care cred ca exista viata dupa moarte... ca: "las' ca o sa vedeti voi... !!!", pentru ca niciunul nu o sa-mi raspunda niciodata !!!!
barboneli
Postat pe 6 Ianuarie 2011 00:11
eu n-am scris chestia cu cautatul, cre'ca ma confunzi cu irina....
quasaria
Postat pe 6 Ianuarie 2011 00:53
si eu mi-am pierdut tatal in 2009...f repede....

eu cred ca existe si cineva de acolo de sus ne vede si are grija de noi.... eu simt asta! durerea mare e ca nu ne vorbeste,nu il vedem iar dorul si lipsa te ucide :-(
mejustvio89
Postat pe 7 Ianuarie 2011 14:02
se stie ca poti comunica cu spiritele celor plecati din aceasta lume.un ex.:Bogdan si Iulia Hasdeu.asta inseamna ca nu exista moarte,pleci intr-o alta lume,intr-o alta dimensiune.as avea multe experiente proprii de povestit.dar prefer sa ma opresc aici.nu toata lumea este pregatita sa creada in asemenea lucruri.
vuvuzela
Postat pe 7 Ianuarie 2011 14:21
io parca nu m-as baza pe celelalte lumi! zic sa profitam de asta pe care o cunoastem
zambila
Postat pe 7 Ianuarie 2011 14:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
saloanebune 2 De la: ioanarazvan 28 Iunie 2009 20:47
msj 6 De la: moniq_ 27 Mai 2010 14:07
Viitorul meu sot sufera de ejaculare precoce 6 De la: skeeto 19 Noiembrie 2015 22:55
eclipsa 2 De la: ameno 3 Iulie 2010 12:32
shopping.. 1 De la: sonia_mira 7 Decembrie 2011 00:36
Setari Cookie-uri