Sa divortez, sa nu divortez, sa divortez...

Cand doi oameni se casatoresc decizia o iau impreuna si amandoi spun DA. Calatoria incepe si dupa x statii ( a se afla x dintr-un sistem complicat de inecuatii) unul ori altul-mai rar amandoi-spun "opriti casnicia, vreau sa cobor!". Interesant e ca mai des femeia o spune si nu barbatul (de ce oare?).
Deci, acest topic este despre divorturi. De ce si cand divortam? Si, iarasi, de ce nu divortam? Ce este divortul?
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 09:20
ce este divortul? o bataie de cap in plus, rezultat in urma altei tampenii, care este casatoria
zambila
Postat pe 30 Septembrie 2010 09:41
luno da tu doar din astea sti???
ce vrei de fapt sa afli aici pe garbo????
ameno
Postat pe 30 Septembrie 2010 11:34
De la: zambila, la data 2010-09-30 09:41:51ce este divortul? o bataie de cap in plus, rezultat in urma altei tampenii, care este casatoria


Zise zamby si mai lua o !
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 18:30
De la: ameno, la data 2010-09-30 11:34:37luno da tu doar din astea sti???
ce vrei de fapt sa afli aici pe garbo????


Eu nu vreau sa aflu nimic pe garbo. Am observat doar ca mai toate povestile cu care se vine aici sunt de "sa divortez, sa nu divortez..." si m-am gandit sa ne adunam parerile, pot fi de folos cuiva...
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 18:34
Nu cred ca poate fi o varianta valabila in toate cazurile. Fiecare situatie este speciala. Daca o luam crestineste, la cununie preotul spune: ,,Ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta'' sau ceva de genul acesta. Exista insa, si situatii speciale, cand intr-adevar nu se mai poate face nimic pentru salvarea acelei casnicii , si atunci, divortul vine ca o elberare.
m_ada
Postat pe 30 Septembrie 2010 18:46
Sunt curioasa sa citesc si parerea Xenei. Ea are de fiecare data o ,,viziune mai aparte''.
m_ada
Postat pe 30 Septembrie 2010 18:48
De la: m_ada, la data 2010-09-30 18:46:57Nu cred ca poate fi o varianta valabila in toate cazurile. Fiecare situatie este speciala. Daca o luam crestineste, la cununie preotul spune: ,,Ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta'' sau ceva de genul acesta. Exista insa, si situatii speciale, cand intr-adevar nu se mai poate face nimic pentru salvarea acelei casnicii , si atunci, divortul vine ca o elberare.


Ada, cand ea se marita ca sa scape de parinti NU e Dumnezeu Cel ce o uneste cu un barbat, pentru ca Dumnezeu e IUBIRE. Crestineste ar fi ca ea si el sa se iubeasca cu adevarat si din iubire sa vina cununia, apoi copiii-in acest caz divortul e improbabil. Divortul este semnul ca acea casatorie a fost o eroare. Cand nu sunt copii e ok, fiecare pe drumul sau. Cand apar copiii, e bine de stiut ca divorteaza el de ea si nu el ori ea de copii, este dreptul copilului sa aiba mama si tata si, deasemenea, datoria parintilor sa-si creasca copiii.
Din punctul meu de vedere, divortul trebuie cerut daca si numai daca in familie exista violenta, lipsa de respect si comunicare-ma refer la situatiile unde sunt copii.
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 21:23
Pai Luna, daca ai si raspunsul de ce ne mai intrebi pe n oi?
Spune-ne doar raspunsul si gata.
Parerea mea.
Ciresica
Postat pe 30 Septembrie 2010 21:26
aham. si daca din oricare alt motiv cei doi nu se mai simt bine impreuna n-ar trebui sa divorteze daca au copii... mie mi se pare gresit.
adica asa cum se intampla de f multe ori.
bluelight
Postat pe 30 Septembrie 2010 21:40
De la: Ciresica, la data 2010-09-30 21:26:46Pai Luna, daca ai si raspunsul de ce ne mai intrebi pe n oi?
Spune-ne doar raspunsul si gata.
Parerea mea.


Ciresel, topicul acesta e pentru cei/cele ce cauta raspunsuri, nu pentru mine. Intentia mea a fost sa ne adunam experientele de viata, gandirile, parerile si sa le oferim celor in dificultate.
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 21:40
Raspunsul la o astfel de intrebare nu este tipic pentru ca fiecare cuplu are o alta "nelamurire".E vorba de doua caractere care nu au pereche in Univers.Deci nu exista o solutie stas pentru divort.
Oricite persoane ai intreba ele iti vor da in general cam acelasi raspuns dar cu mici diferente.Ei, diferentele alea fac fiecare caz unic.

Deci, parerea mea ramine ca nu e cazul de batut apa in piua pentru o tema existentiala ca asta.
Ciresica
Postat pe 30 Septembrie 2010 22:00
De la: bluelight, la data 2010-09-30 21:40:17aham. si daca din oricare alt motiv cei doi nu se mai simt bine impreuna n-ar trebui sa divorteze daca au copii... mie mi se pare gresit.
adica asa cum se intampla de f multe ori.


Nu se mai simt bine impreuna... Dar cum se vor simti copiii dupa divort? Cum vor creste? Sa incercam sa ne punem in locul lor!
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 22:15
De la: Ciresica, la data 2010-09-30 22:00:54Raspunsul la o astfel de intrebare nu este tipic pentru ca fiecare cuplu are o alta "nelamurire".E vorba de doua caractere care nu au pereche in Univers.Deci nu exista o solutie stas pentru divort.
Oricite persoane ai intreba ele iti vor da in general cam acelasi raspuns dar cu mici diferente.Ei, diferentele alea fac fiecare caz unic.

Deci, parerea mea ramine ca nu e cazul de batut apa in piua pentru o tema existentiala ca asta.


Stiu, fiecare fiinta e unica, fiecare cuplu e unic si el dar legile omenesti, ca si cele divine, sunt aceleasi. Oamenii se nasc si mor la fel, au suflete,ochi si urechi, iubesc si sufera, mananca si respira cu aceleasi instincte, organe..., cu totii avem cate doua maini, doua picioare, cate o inteligenta. Suntem mai mult asemanatori decat deosebiti iar principiile, binele si raul sunt fixe-sau ar trebui sa fie fixe.
Luna_in_capricorn
Postat pe 30 Septembrie 2010 22:24
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-09-30 09:20:19Cand doi oameni se casatoresc decizia o iau impreuna si amandoi spun DA. Calatoria incepe si dupa x statii ( a se afla x dintr-un sistem complicat de inecuatii) unul ori altul-mai rar amandoi-spun "opriti casnicia, vreau sa cobor!". Interesant e ca mai des femeia o spune si nu barbatul (de ce oare?).
Deci, acest topic este despre divorturi. De ce si cand divortam? Si, iarasi, de ce nu divortam? Ce este divortul?
cand iubire nu mai este,nimic nu este.copii,sufera mai mult ca adultii,intr-un divort.de aceea trebuie sa ne gandim,cum sa evitam raul acesta,noi ca parinti.daca nu se poate,ne crestem copii si ii ocrotim si incercam sa nu ne simta lipsa,sufleteste,vorbind.
perlutza
Postat pe 30 Septembrie 2010 22:49
buna seara
scorpionultau
Postat pe 30 Septembrie 2010 23:08
eu sunt de parere ca divortul e un rau necesar
scorpionultau
Postat pe 30 Septembrie 2010 23:13
Luno, copii se simt rau daca parintii ii incarca cu propriile frustrari. Daca nu, nu prea cred. Le este insa dor de cel care lipseste mai mult de langa ei .
Mult mai rau, zic eu fireste, se simt cei care traiesc in tensiuni si stiu - pt ca copii stiu - ca parintii lor nu se iubesc.
bluelight
Postat pe 30 Septembrie 2010 23:28
Perlutza, da, e de bun simt ce zici tu. De obicei mamele preiau copiii spre crestere si educare, de multe ori fara nici un ajutor din partea tatalui copiilor-si nu e drept.
Aici exista o lege noua in legatura cu copiii dupa divort si anume ei sunt tutelati in egala masura de mama si de tata. Nu mai e mama cea care sa aiba tutela totala ci e impartita intre parinti. Copilul sta asadar o luna cu mama, o luna cu tata.
Legea nu functioneaza tocmai bine, cei ce se despart isi manifesta ura, frustrarile prin copil.
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 07:10
De la: scorpionultau, la data 2010-09-30 23:13:22eu sunt de parere ca divortul e un rau necesar


Da, e un rau necesar...deci nu e un bine...
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 07:11
De la: bluelight, la data 2010-09-30 23:28:56Luno, copii se simt rau daca parintii ii incarca cu propriile frustrari. Daca nu, nu prea cred. Le este insa dor de cel care lipseste mai mult de langa ei .
Mult mai rau, zic eu fireste, se simt cei care traiesc in tensiuni si stiu - pt ca copii stiu - ca parintii lor nu se iubesc.


Stiu, blu, stiu. Intrebarea e: dupa divort se face liniste in casa? Uneori da, alteori frustrarile cresc , se inmultesc, viata copiilor se poate complica.
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 07:16
Intrebare foarte ontopic: de ce in marea majoritate de cazuri copiii sunt dati de lege mamelor?
Eu cred ca exista si tati buni pe lumea asta, acestia raman in suferinta pentru ca nu-si pot vedea copiii macar...Zilele trecute o intamplare tragica a cutremurat Italia. Un tata nu suporta sa-si vada copila atat de rar si de putin, mereu cu ochii pe ceas ca sa respecte legea. Ce a facut? Intr-o zi cand avea drept de vizita si-a luat fata, a impuscat-o, si-a impuscat cainele si apoi s-a sinucis. A lasat un bilet: "Nu pot trai fara copilul meu!" . Omul isi gasise o noua iubire, era separat de un timp dar nu mai voia sa traiasca fara sa-si vada fata crescand sub ochii lui.
Barbatii separati in Italia au o soarta jalnica, trebuie sa plece ei din casa-chiar daca e proprietatea lor-, trebuie sa dea bani pentru copii si pentru neveste-daca ele nu lucreaza-deci ori se intorc in casa parinteasca-daca mai exista-ori dorm in masina, la servici, unde gasesc...Multi isi iubesc copiii dar nu au prea multe sanse sa se apropie de ei.
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 07:51
Oricum se complica ,asta nu se poate nega. Dar pe termen mediu poti face din complicatia asta ceva bun: adica liniste in casa si exemplul dat copiilor sa faca in situatii neplacute alegeri responsabile.

Daca nu, alegi o sa pozezi in familia normala cu toate frustrarile la pachet .
bluelight
Postat pe 1 Octombrie 2010 08:54
Problema asta chiar este delicata cand exista si copii. Parerea mea este ca atunci cand iei aceasta decizie sa iei n calcul toate consecintele. Decat sa te chinui mai bine divortezi, acum depinde si de situatie.
alex2007
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:18
De la: bluelight, la data 2010-10-01 08:54:03Oricum se complica ,asta nu se poate nega. Dar pe termen mediu poti face din complicatia asta ceva bun: adica liniste in casa si exemplul dat copiilor sa faca in situatii neplacute alegeri responsabile.

Daca nu, alegi o sa pozezi in familia normala cu toate frustrarile la pachet .


La responsabilitate voiam sa ajung! Corect, totul pleaca de la a fi responsabil in alegerile noastre, de la educatie.
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:21
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-10-01 07:11:59
De la: scorpionultau, la data 2010-09-30 23:13:22eu sunt de parere ca divortul e un rau necesar


Da, e un rau necesar...deci nu e un bine...


Lunoooooooo, ai niste conceptii........ bienteles ca, decat sa creasca intr-un mediu tensionat (copiii), mai bine le este cu un singur parinte ..........responsabil.....
jeanette40
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:25
De la: alex2007, la data 2010-10-01 09:18:28Problema asta chiar este delicata cand exista si copii. Parerea mea este ca atunci cand iei aceasta decizie sa iei n calcul toate consecintele. Decat sa te chinui mai bine divortezi, acum depinde si de situatie.


Si eu o gasesc delicata si uneori chiar complicata. Si da, depinde de situatie. Daca nu ai noroc in casnicie, macar in divort sa-l ai!
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:28
Jeanette, am dat doar un raspuns logic. E un rau, necesar, dar e rau si nu un bine. Se opteaza pentru raul cel mai mic in caz de divort. Binele e ca familia sa traiasca in pace, copiii sa creasca in armonie, cu doi parinti iubitori, responsabili etc, cum acest bine nu e posibil, se alege un rau, raul cel mai mic, poate, la urma urmei...
Chiar in varianta indepartarii barbatului din familie, nu exista o garantie suta la suta ca un copil va creste in armonie deplina. Cand copilul e mic, totul pare ok, dar cand creste...Dar cand mama aduce in casa un tatic nou? Dar cand sunt lipsuri materiale serioase? Dar cand femeia aduce pe lume fratiori de la un alt barbat? Dar cand in casa lipsita de tensiuni apar un barbat cu copilul lui? Ei? Viata omului nu e simpla niciodata. Si nu este vorba despre conceptiile MELE, ele nu au nici o importanta, ci despre viata care continua...
Luna_in_capricorn
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:39
Uneori divortul este singura solutie pentru a putea oferi copilului un mediu de viata lipsit de tensiuni si isterie. In astfel de situatii divortul nu-i un capat de lume daca parintii sunt suficient de responsabili si inteligenti cat sa inteleaga necesitatea mentinerii unei relatii amicale, a comunicarii permanente in interesul copilului, pentru ca interesul copilului trebuie sa primeze. Din pacate, orgoliile sunt de multe ori mai mari decat IQ-ul, iar rezultatul este devastator, dar nu cu mult diferit de situatia in care parintii ar fi ramas impreuna si ar fi mentinut atmosfera de "razboi".
Parerea mea.
Tylly
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:47
Scuzati balbaiala!
Tylly
Postat pe 1 Octombrie 2010 09:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
divort si partaj 76 De la: estela 15 Aprilie 2010 05:07
E O GRESALA SA IUBESTI SI SA AI INCREDERE IN BARBATI? 81 De la: pissy79 22 Noiembrie 2009 12:15
Divort 11 De la: garbo_416004 10 Ianuarie 2016 18:39
It`s complicated! 25 De la: AleSim 9 Decembrie 2010 12:56
DURERE SI RENASTERE! 61 De la: garbo230410 7 Ianuarie 2013 06:01
Setari Cookie-uri