Speranta moare ultima - dupa ce te-a omorat pe tine.

In cateva contexte mentionabile din viata mea,am stiut de la bun inceput (vorba vine "bun") ca beau otrava. E drept,turnam apa in ea,s-o mai diluez,ca si cum as fi preferat o moarte lenta uneia rapide si izbavitoare. Ma rog,ma obisnuisem cu otraviri exogene deghizate artistic in povesti de dragoste.... La asta a contribuit si faptul ca aveam numai prietene care-mi semanau periculos,de zici ca imparteam acelasi tata. Toate erau inhamate,ca si mine,la ricsa vreunei relatii aberante. Ai fi zis ca asta era criteriul dupa care ne inhaitam! Una dinte ele,tin minte,era de 4 ani rezerva unui tip care locuia de fapt cu alta,dar care-i spunea asteia ca el e nevoit sa fie jigodie scarboasa (ma rog,el se caracteriza mai elegant,asta e doar traducerea mea),deoarece colocatara era dependenta de alcool si de anumite sortimente de analgezice si ca,daca el o lasa,grumazul ei ar fi ajuns in streang. Noua ajunsese sa ne fie mila de el,pana cand prietena noastra ne-a tras cate un picior pe sub masa,ca sa ne mai revenim din compasiunea asta ,neloiala ei. Intr-un final,tot el a lasat-o,dupa cum a lasat-o si pe dependenta lui de opioide encefalice stinse cu vodca,deoarece a cunoscut o tanara plina de personalitate si inteligenta,cu studii de cupa C spre D,care i-a reasezat faliile vietii si l-a scapat de postura lui de lepadatura ordinara (aici,iarasi,el folosise alte cuvinte,dar le-am adaptat eu).
O alta amica zabovea lenevos intr-o relatie cu unul care,de trei ani,n-o informase inca daca o iubea sau nu,cererea era inca la comisie,nesolutionata. Avea zile cand parea ca da,asta se vedea din faptul ca o saruta un pic inainte de sex si pe urma nu pleca imediat de la ea,mai statea o ora,doua si era foarte,foarte dragut,ii explica si ei de ce l-a dat afara Becali pe Bergodi de la Steaua,de ex. Atunci ea se simtea asa alintata,ca l-ar fi pupat pe gat - doar ca el nu prea incuraja manifestarile labiale necontrolate.
Am vazut femei si barbati cu plamanii plini de apa tulbure,care se agatau de maluri sentimentale pe jumatate surpate. Si,desi continuau sa se zbata,isi dedicau ultimele zvarcoliri aceleiasi cauze pierdute,sub deviza : "Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua sa plangi!".
Atarnati de cate-o relatie,ca niste parasutisti intepeniti stupid intre copaci,incepem sa ne balabanim cu placere in adierea neghiobiei.
Cunos o femeie care-mi spune mereu ceva ce pe caietul ei pare logic,dar nu reusesc eu sa ma obisnuiesc cu teorema,dealtfel : ca de ce sa-l lase pe imbecilul de acasa,cand oricum lumea colcaie de aceeasi imbecili? I-am explicat ca s-ar putea sa gasesca si imbecili mai educati,dar ea ma lua in serios,nu stia de gluma. Ba chiar mi-a spus ca s-a intalnit cu cativa indivizi de pe net si ca absolut toti erau cazuti in cap. Asa ca vietuieste si azi langa gogomanul din cauza caruia nimeni n-o mai invita nicaieri,fiindca merge si el cu ea oriunde se gaseste ceva de baut cu peste 12% alcool.
Cred ca suntem patologic atasate de suferinta. Fara sursa stresului,ne simtim ca si cum am pleca in graba de acasa fara sutien si realizam asta abia cand dam cu ochii ca prunele gogonetze ale tipilor de pe strada,parcati neregulamentar pe bluza noastra. Induram mizerii umane cu o voluptate demna de o cauza mai buna.
Si mai cred ca o inertie raioasa ne tine priponite-n relatii dislocate moral. Stim prea bine ca acest circ nu duce nicaieri mai departe de gardul compromisului,dar cum si vedetele se trantesc in fotolii televizate si sustin cu indaratnicie un truism cretinoid - ala cu "oricine trebuie sa faca si compromisuri,daca doreste sa reuseasca in viata" - tindem sa ne consolam cu filosofiile de plastic ale divelor decoltate. Si sa ne plesnim fericirea peste ochii ei frumosi,de cate ori incearca sa ne aduca aminte ca meritam mai multa dragoste.
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:23
preci -> frumos! admirabil! in sfarsit, un text de Doamne-ajuta!...:)
eu_geminy
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:42
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:46
De la: preci, la data 2010-09-12 13:46:43


auzi... nu cumva tu, cu si_totusi aveti acelasi tata?!... ca prea semanati la stil!...:)))):P
eu_geminy
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:48
nope...
da' tusica e nasa me pe garbo,asa ca...
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:49
mamy e cu adevarat o scumpa.
creca m-as angaja sa-i fiu ei nash...daca ar pune mai iute mana pe Cico sau Pepsi ala,... sau cum l-o fi chemand...:P:))
eu_geminy
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:52
Aista-i toapic de tentative literare? De dat cu capul de pereti? De orice altceva?
Precilicio, le ai cu metaforele... brava mami!
Da', pentru inceput, am sa ma opresc doar asupra a doo aspecte din postarea ta. So...

PRIMO:
De la: preci, la data 2010-09-12 13:23:21 Cred ca suntem patologic atasate de suferinta.

Cred ca femininul ala nu prea cadreaza... nu stiu de ce in limba romana s-a incetatenit regula ca atunci cand vorbim despre mai multe entitati, atat la feminin cat si la masculin, dar luate toate la un loc, folosim masculinul... De exemplu "fete si baieti, cu totii erau acolo"... Nu se spune "fete si baieti, cu toatele erau acolo"...
Dupa teoria asta, te-as corecta un pic, spunand ca eu cred ca suntem atasatI (adica cam toti, bre, nu numa' voi, fomeile) de suferinta. Stiu ce zic, iar exemplele pe care le-ai avea tu in cap ca sa ma contrazici nu sunt decat exceptii

SECUNDO:
De la: preci, la data 2010-09-12 13:23:21Stim prea bine ca acest circ nu duce nicaieri mai departe de gardul compromisului,dar cum si vedetele se trantesc in fotolii televizate si sustin cu indaratnicie un truism cretinoid - ala cu "oricine trebuie sa faca si compromisuri,daca doreste sa reuseasca in viata" - tindem sa ne consolam cu filosofiile de plastic ale divelor decoltate.

Deci negi ca in viata trebuie sa mai faci si compromisuri... ceea ce nu e chiar rau... Problema este ca viata aia fara compromisuri se desfasoara in pustietate, cu conditia ca aia sa fie dorita si acceptata in totalitate de individ. In cazul in care, insa, decizi sa traiesti intr-o societate, compromisul isi are totusi locul lui aparte in vietuirea de zi cu zi. Altfel am ajunge sa ne dam frau liber tuturor pornirilor care ne anima... caci ce altceva decat compromis este pana si simplul fapt ca -de exemplu- mie imi place de matilda aia care tocmai trece pe strada (fara sutien, ca s-a grabit sa plece de acasa ) dar nu pot sa sar pe ea, ca ma taxeaza normele morale, juridice, sociale?...
Bineinteles, nu sunt de acord cu ideea unui "compromis" de genul celor vehiculate peste tot prin mass media, cum ca trebuie sa treci prin patul cuiva ca sa realizezi ceva... dar lasand asta la o parte, traim intr-o multitudine de compromisuri si facem o tragedie gratuita din asta
Thor_again
Postat pe 12 Septembrie 2010 13:57
preci,
am sa-ti vand un pont: de fapt daca pierzi, castigi, iar castigand pierzi.
am inteles dupa ce-am vazut 'After life'.
altrate
Postat pe 12 Septembrie 2010 14:00
thor, eu nu-s in masura sa o combat, sau sa-i judec continutul... e o experienta personala, scrisa super, insa. si mai ales cu mult umor. care stim cu totii ce denota...:)
eu_geminy
Postat pe 12 Septembrie 2010 14:00
altrato...
problema e alta,defapt...
cand castigi,nu castigi niciodata cu partea profunda din tine,in timp ce,atunci cand pierzi,pierderea se identifica intotdeauna cu profundul...
aici e o asimetrie care da de gandit : de ce,daca castigam,castigam cu vesmintele,iar daca pierdem,pierdem cu carnea?

thorele...
tinand cont de faptul ca asta-i un site de dame,consider ca m-am iesprimat corect...
da' daca tin cont de uscaturile de voi din padurea garbo,atunci preaplecat te rog sa ma ierti...

gemule..
tot omu' are momentele lui...
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 14:35
preci,
profundul sau spiritualul din fiecare e ucis de societatea noastra, noi, oamenii am uitat sa si traim
viata, nu e o conditie necesara pt a exista.
altrate
Postat pe 12 Septembrie 2010 14:42
era o figura de stil acolo,alte...
si nu,nu neaparat societatea ucide profundul din noi...
avem noi insine grija sa-i punem streangu-n gat,din simplul motiv ca instinctul de haita e mai puternic si mai adanc inradacinat decat cultivarea eu-lui propriu si personal...
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 14:48
De la: preci, la data 2010-09-12 14:48:36era o figura de stil acolo,alte...
si nu,nu neaparat societatea ucide profundul din noi...
avem noi insine grija sa-i punem streangu-n gat,din simplul motiv ca instinctul de haita e mai puternic si mai adanc inradacinat decat cultivarea eu-lui propriu si personal...


Buna ziua la toata lumea!
Preci, de cand m-am inscris pe Garbo am tot citit din postarile tuturor. Tu imi pareai tare nazdravana ... si imi placea. Dar ce ai postat astazi ... m-ai lovit drept in moalele sufletului. Sa traiesti!
Doinita201
Postat pe 12 Septembrie 2010 14:59
eh....
"personalitate multipla" is my middle name,doinitzo...

prefer,in general,sa ma amuz de tot ce misca-n saitu' asta (rau',ramu',alea-alea),asta fiind cea mai buna tehnica de supravietuire intr-o lume nebuna,nebuna,nebuna (dupa cum bine sesizase o buna prietena de-a mea )

sa zicem ca azi m-ati prins pe picior gresit...
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 15:06
Gemini,
de acord cu tine in totalitate!

Precilicio... ashe mai vii de acasa! Uscaturi, ha? Coasta ta!
Thor_again
Postat pe 12 Septembrie 2010 15:17
De la: Thor_again, la data 2010-09-12 15:17:25Gemini,
de acord cu tine in totalitate!

Precilicio... ashe mai vii de acasa! Uscaturi, ha? Coasta ta!


io propun sa-i scrantim si celalalt picior, ca sa-l nimereasca mereu pe ala gresit...:D
:))))
eu_geminy
Postat pe 12 Septembrie 2010 15:22
ce faceti,bre?
puneti de-o constip...aaa,asta - conspiratie acilea,pe toapicu' meu de-o inalta tinuta morala?
v-ati gasit sa-mi faulati picioarele...
bre...
capu' mi-e scrantit deja,asa ca orice-ati scranti in rest,nu prea mai are importanta...
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 15:25
DA, preci! Sigur ca voi reveni!
Luna_in_capricorn
Postat pe 12 Septembrie 2010 15:27
De la: preci, la data 2010-09-12 15:25:45ce faceti,bre?
puneti de-o constip...aaa,asta - conspiratie acilea,pe toapicu' meu de-o inalta tinuta morala?
v-ati gasit sa-mi faulati picioarele...
bre...
capu' mi-e scrantit deja,asa ca orice-ati scranti in rest,nu prea mai are importanta...


no shezi linijtita, preci... avuseram noi grijE de cap, mai intai, sa-l bandajam intr-o cutie cu multa vata. in caz ca_cazi...:)))
eu_geminy
Postat pe 12 Septembrie 2010 15:31
eh....
"personalitate multipla" is my middle name,doinitzo...


Nu cred ca este personalitate multipla, ci este adevarata personalitate! Dar o scoti la inaintare doar cand lumea nu mai este atat de "nebuna"! Iar cu amuzamentul, da .. nu strica, de cele mai multe ori, mai descreteste fruntea si elibereaza sufletul.
Doinita201
Postat pe 12 Septembrie 2010 19:24
preci.....doar atat comentez ....intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna, in care toti alearga dupa secsuiala, se uita ce e mai important...linistea sufleteasca.....de multe ori, fiecare si-o face cu mana lui si, la fel de multe ori, tot noi ne intrebam ce naiba are Al de Sus cu noi....dar uitam zicala romaneasca in care se spune: "Pana la Dumnezeu te mananca sfintii"...

hai sa traiesti ca mi-ai placut....
tutankhamon
Postat pe 12 Septembrie 2010 19:58
cred ca problema e pusa gresit, bre preci... din ce zisesi tu acolo, rezulta ca tot ce nu se-nscrie in tipicu' vazut, placut, maritat e din start o pierdere de vreme... sau nu-ntelesei eu bine problema?... ca altfel ce-nseamna relatie care nu duce nicaieri?...
zambil
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:00
Eh, nea zambile!... Crezi ca mai e ca pe vremea noastra? Cum ce inseamna relatie care nu duce niairi? Adica o relatie care nu duce la un iaht, o limuzina... ori macar un amarat de helicopter la scara ...

Deh! Tineretu' din ziua de azi!
Thor_again
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:05
zambi.....nicaieri.....lalaland....numa frichi frichi....
tutankhamon
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:05
si ce tutanko, frichi-frichi-i de colea, daca ai cu cine?... la cati o frichi-frichi de unii singuri, a avea un partener real, chit ca cu juma' de norma, e ca si cum l-ai fi placat pe dumnezeu, cand a scapat cu balonu' spre buturi...

si p-orma, s-o spunem si p-aia dreapta: cati sunt in stare sa duca o relatie pe termen lung?... asa ca-i bun si fast-foodu' sentimental, la o adica...
zambil
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:11
nu-i vorba numai de ralatii pre-maritale acilea,nene...
ci de alea "pe termen lung",idiferent ca-s duse la starea civila sau ba...

citisi pe diagonala,cre' ca...
tineretu' din ziua de azi ti-a manca urechile,thorele...

tutanko...
ca sa citez dintr-un clasic :"frichi-frichi-i de colea,daca ai cu cine?"..
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:20
preci taica, ia mai cauta tu un citat din tetea, ce zisei eu acolo de relatiile pe termen lung, si de aia carora li se termina combustibilu' pe drum... zic eu ca multe se plang ca-s mazete prin jocurile sentimentale, da' nici n-ar face fatza cu o carte de shlem in mana... pur si simplu' nu le au cu jocu' de levata....
zambil
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:35

drept ca tre' sa ai ceva sanje-n istalatie pt asta...
preci
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:42
si p-orma, cine zice ca daca esti tot timpu' mana moarta la joc, nu poate fi o relatie de durata?... ca sa raman in termeni livresti, cum s-ar zice...
zambil
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:45
De la: preci, la data 2010-09-12 20:42:19
drept ca tre' sa ai ceva sanje-n istalatie pt asta...


IN CARE DINTRE ELE ?
[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl8.glitter-graphics.net/pub/307/307368gefk771trc.jpg[/img][/url]
KNIGHT_31
Postat pe 12 Septembrie 2010 20:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu stiu ce sa fac..... 29 De la: dor72_ 28 Decembrie 2011 20:48
Coroane funerare 1 De la: Floriaana 16 Martie 2012 16:16
sarbatorile pot reprezenta un moment bun pentru a ierta? 65 De la: bluelight 5 Decembrie 2009 15:28
oare cum as putea sa-l fac sa vb cu mine 24 De la: liaiedera 9 Aprilie 2010 19:43
M-am saturat de toate 3 De la: Eliza_andrea 10 Aprilie 2020 19:19
Setari Cookie-uri