bebele meu de 7 luni nu bea formula si nici solide nu mananca.ajutor!

buna ...
scuze ca iti raspund asa tarziu...dar iar a venit greva foamei...acum nu mai vrea formula deloc...macar daca ar bea apa dar si aia tot in gura ii curge si se frustreaza tot...
pt diaree i-am dat ceai de menta si ceva zeama de orez ca cereale nu mananca...dar a fost agitat rau de la menta...dimineata e ok si apoi spre sfarsitul zilei o da iar in diaree...zici ca e un facut...
ieri si alaltaieri am zis ca o iau razna...daca manca ceva vomita...seara reusesc sa ii dau 150ml si la 4 dimineata iar...dar pe zi e chin...si nu altceva...
si e mofturos,el care nu plangea deloc acum una 2 se matzaie...si cand plange zici ca e sfarsitul lumii...
dupa 3 zile a baut 120ml in dimineata asta...la tv...dar who cares?
e greu cu bebele asta al meu care le face pe dos pe toate.
ai idee cat lapte formula e recomandat la un bebe de 9 luni in romania...ma refer ce cantitate pe zi.ca aici zic ca daca nu vrei ca bebele sa se dezhidrateze sa ii dai 600ml asta daca mananca solide de 3 ori pe zi...iar daca nu vrea solide 800ml/24h...help please!

te pup niko si numai bine
namyi
Postat pe 30 August 2010 15:06
NU stiu foarte bine cam cat trebuie, conform medicilor, dar stiu ca aprox. 400 ml manca Maria. Dar musai trebuie sa bea si apa, ceai, suc de fructe. Obligatoriu trebuie sa-i dai lichide cu seringa!!! Mancarea mai e cum mai e dar daca se deshidrateaza....
Lapte, cum adoarme incearca sa-i dai cu biberonul (asta daca n-ai incercat pana acum )
Ai incercat in parc, la restaurant sa-i dai sa manance? Maria era foarte incantata intr-o perioada.
Ai incercat intr-o zi sa o declari "ziua fara reguli"? Sa-i dai cam ce mancati voi? Nu fast food dar nu stiu, de exemplu painea de pe margine de la pizza?
Sincer, noi nu am facut asta pana la un an, dar avand in vedere ca voi sunteti mai speciali....
Pupici!!
nicoletta_kidz
Postat pe 30 August 2010 16:24
pai i-am dat si cu seringa dar scuipa afara tot...ieri a baut 30 ml de suc de mere diluat cu apa...l-am bagat in frigi si ii mai dau azi sa vad...
soro...daca ii curge apa face urat...pt el tot ce ''pica'' din sticla e rau...
fara reguli...i-am dat papa gatita pe care a mancat-o ok 3 zile apoi a inceput sa refuze orice gatit...pana si fries i-am dat si a mancat dar ii vrea bagati in gura ...n-ar manca singur nici un cartof...obisnuia sa pape niste puffs cu branza singur speciali pt bebei dar nu mai vrea...manca biscuiti de orez de se topesc in gura dar nu mai vrea...m-a capiat !!!
i-am dat iaurtul de dimineata si nu a mancat nici unul intreg...numa' vreo 80 de grame din el...asta e...
pizza nu am incercat sincer ca nu prea mancam noi fast food desi suntem in tara lui nea' fast food!!!face mama/nevasta papa zi de zi ca doar e pe acasa.
cand stiu ca vine 11 jumate si tre sa incerc iar cu formula ma iau nervii si tremuratul...pana si febra musculara am facut la cat de incordata stau si nu glumesc...abia mai merg de durere.
viata asta...si numar zilele pana voi intra in ''concediu'' odata cu venirea lui buni pe la noi...inca 4 fricking luni!!!!
am incercat 100 de sticle cu biberoane,cani cu cioc 3 diferite...sticle cu toarta...pahare...cu lingura cu seringa cu pana mea...zici ca face din adins...e mic...ce stie el?!
nu vreau sa ajunga sa manance cu tubul pt ca vrem sa ajungem in tara la anu' ce;l tarziu sa isi cunoasca bunicul si neamurile ,iar daca are tubul ala in burtica nu mai putem veni...de aceea fac imposibilul ca poate mi-ar fi mai usor sa il hranesc artificial,dar nu ma dau batuta...stii cum sunt?cad ma ridic iar cad iar ma ridic...si fac asta de 1 milion de ori pe zi cred...
el pana acum bea cam 750 ml de formula pe zi si manca 2 borcanele si un iaurt in total in 24 de ore.borcanelele au 128g fiecare...deci cam 250g mancare(legume pui fruct),si 100g iaurt.
acum reusesc sa ii dau cand doarme la 10 seara 150 ml si la 4 a.m. 150 si ziua daca mai ia 200 in total.
azi ,pana acum a bagat 300ml formula(ca mi-0a mancat si dimineata) si 80g iaurt.
de aia vroiam un sfat sa vad cat likid are nevoie pe zi sa nu se dezhidrateze ca nu de alta dar tre sa il duci la spital si acolo nu o sa manance neamfara tv.
pup fetele
namyi
Postat pe 30 August 2010 17:37
Sincer, nu stiu ce sa-ti mai spun. Sunteti intr-adevar foarte speciali. Eu ii dadeam cu seringa, i-o puneam in lateral in gurita (la masea ) si era obligata sa inghita, nu avea incotro.
Legat de deshidratare, strange-i un pic pielea de pe piciorus intre degete si daca nu revine imediat la loc inseamna ca este deshidratat si trebuie sa mergeti musai la doctor. Am citit asta de curand intr-o revista. Dar cred ca-ti dai seama si doar daca-l mangai.
Maria acum, in afara de apa, bea ceai de fructe de la Hipp (bio) si ceai de fenicul (tot bio). Ziua bea de fructe si noaptea de fenicul.
Mariei ii dau acum ceva ce ne-a recomandat doctorita pentru imunitate dar este bun si pentru pofta de mancare, se numeste Protectis si ii pun intr-o lingurita cu lapte 5 picaturi pe zi.
Pe la 9-10 luni cred ca ti-am zis ca-i cantam la masa, ii spuneam poezii. Acum are carti cu animale pe care le "citeste" cateodata la masa.
Te inteleg ca esti foarte incordata si eu as fi la fel in locul tau. Incearca totusi 2-3 ore sa pleci singura de acasa, sa-l lasi cu sotul tau. Nu moare nimeni cateva ore. Gandeste-te si la tine ca altfel.....
Cred ca s-a plictisit si Nicholas de tine (glumesc)

Pupici!!!
nicoletta_kidz
Postat pe 31 August 2010 15:30
buna...situatia e grava...
nu mai vrea nici solide nici lapte...nimic...stiu semnele deshidratarii...
abia reusesc noaptea cu ceva lapte...
cred ca o sa se ajunga la tubul ala...pt ca nimeni nu mai are liniste...se duce pe apa sambetei tot...incerc sa ma descarc acum asa ca imi cer scuze daca suna ca si cum as fi o idioata
familia noastra aia fericita e in impas...abia mai vorbim...pt ca sunt ocupata cu plansul...tot timpul
sotul meu munceste de rupe si acasa sta in stres continuu
bebele cand vede papa sau lapte urla de zici ca-l taie cineva
eu mai am un pic si ajung la nebuni...ma chinui si degeaba
a mai venit o specialista ieri si culmea a mancat ceva...20ml de formula si 60g solide...
nu gasesc solutii...nu mai regasesc nimic...nu ma pot bucura de copil si el e trist si mofturos mereu...
hai ca nici sa ma mai plang nu mai am forta.
cu Dumnezeu inainte...dar suntem pe cale de disparitie.
namyi
Postat pe 31 August 2010 20:35
Stiu ca asta nu-i o consolare dar gandeste-te ca mai sunt si alte mame in situatia ta. Intr-un fel sau altul CU SIGURANTA o sa o scoateti voi la liman. Ati ajuns in celalat capat al lumii si v-ati descurcat. Peste cativa ani, cand o sa ai un baietel frumos,mare si destept, o sa uiti prin ce ai trecut acum.
Nu stiu cum este acolo, dar in parc ai incercat sa-i dai de mancare? Si asta dupa ce a alergat si a obosit bine. Poate mananca mai bine in colectivitate.
Iti spun din nou sa incerci sa te relaxezi, cu toate ca stiu ca este foarte greu; intr-o zi trezeste-te de dimineata, incearca sa zambesti, canta-i si da-i sa manance fara sa te gandesti ca sigur o sa refuze mancarea.
Poate tot ce-ti spun ai incercat si mai rau te enervezi daca ti le tot repet dar... cine stie, poate ca reusesti sa gasesti o metoda.

Pupici multi si MULTA SANATATE!!
nicoletta_kidz
Postat pe 1 Septembrie 2010 15:41
Buna ziua,
Am citit intamplator posturile tale. Am o fetita de un an care a avut aceleasi probleme ca baietelul tau. Am depasit problema cu multa, multa rabdare. In cazul copilului meu care bea numai in somn laptele, am renuntat complet la el de la 7 luni. A fost varianta care ne-a salvat. Pentru a compensa absenta laptelui mananca iaurt special pt bebe de la nestle si branza de vaci plus cereale fara lapte care contin calciu si se prepara decat cu apa. In momentul in care am suprimat laptele timp de o luna s-a cam chinuit pana a ajuns sa manance cantitati mai mari de solide insa a meritat efortul. Si acum intampin dificultati in procesul de hranire insa nu mai e ce a fost odata.
garbo165937
Postat pe 1 Septembrie 2010 17:02
De la: garbo165937, la data 2010-09-01 17:02:56Buna ziua,
Am citit intamplator posturile tale. Am o fetita de un an care a avut aceleasi probleme ca baietelul tau. Am depasit problema cu multa, multa rabdare. In cazul copilului meu care bea numai in somn laptele, am renuntat complet la el de la 7 luni. A fost varianta care ne-a salvat. Pentru a compensa absenta laptelui mananca iaurt special pt bebe de la nestle si branza de vaci plus cereale fara lapte care contin calciu si se prepara decat cu apa. In momentul in care am suprimat laptele timp de o luna s-a cam chinuit pana a ajuns sa manance cantitati mai mari de solide insa a meritat efortul. Si acum intampin dificultati in procesul de hranire insa nu mai e ce a fost odata.


BUNA GARBO937,
merci de post...da e greu si am luat-o de la capat cu terapisti si etc...in tara asta de oameni nebuni si stresati si vai de soarta si regulile lor nici nu vor sa auda sa nu ii mai dau lapte...ma ''controleaza la fiece zi si ma suna tot cadrul medical sa nu cumva sa nu ii dau formula ...iar lapte de vaca NU pana la 10 luni...m-au capiat dar ma si ajuta inacelasi timp...
imi pare rau sa aud de puiul tau si crede-ma ca nimeni nu o sa inteleaga situatia asa ca cei care trecem prin ea...intr-adevar noaptea bea...uneori 180 alteori 150...si ii dau de 2 ori pe noapte chuiar daca el nu se trezeste...se numeste hranire in vis aici...m-as trezi si de 100 de ori pe noapte daca ar fi sa pape...
azi dimineata iar a facut urat la lapte si dupa ce a mancat 120 ml a vomitat...am incercat iar dar ''canci''...acum mai stau 20 de minute si ii dau micul dejun...al meu uraste cerealele de zici ca au kk in ele...le amestec cu apa mai nou si cu fructe dar tot acelasi rezultat...ieri specialista a zis ca al meu inger sufera de oarece anxietate pt ca ne-a vazut suparati cand nu mananca...plus aversiunea la mancare ...datorita asocierii hranitului cu durere si arsuri...mi-a fost si explicat tot procesul:''ii dai sa pape,el vede ca nu esti cu gura pana la urechi si se intraba oare ce urmeaza acum...simte fluturi in stomac senzatie care e transmisa la creier si face poc...se blocheaza apetitul si nu ii mai este foame''.
acum tre sa il felicit si sa bat din palme dupa fiece lingurita de papa ...nu pt totdeauna dar pana ce intelege ca mami e happy si ca indiferent daca inghite papa sau nu mami e tot fericita.
ma rog sa fie ok si sper ca si micutul tau sa se simta ok si el...poate are si el reflux gastric asa ca fa-i un test cu bariu...asa vei sti sigur...daca are reflux ii dau niste medicamente care il trateaza.
pup si tie si micutului si nicoletei si mariei
namyi
Postat pe 2 Septembrie 2010 15:45
Vezi, ti-am spus eu ca mai sunt mamici in situatia ta. Si de zambete ti-am spus
Oricum nu rezolvi nimic daca esti suparata.
Pupici!!!
nicoletta_kidz
Postat pe 2 Septembrie 2010 16:00
gata!am vreo 2 zile de cand ma numesc ''tanti rabdare''...chiar daca ieri mi-a vomitat de 2 ori...si chiar daca zice ''nu'' formulei si ne chinuim cu solidele...
ii dau iar medicamentele...1 din ele ca al2-lea e cu dus intors si are ca reactii adverse diareea si sincer numai de ea nu am dispozitie...sa vedeti ce il mai aplaud si strig uraaa,bravooo,good job,hooooraaaay,good boy etc dupa fiecare inghititura dde ma doare gatul facand asta de 4 zile...
aseara am ras de sa pocnesc cu al meu sot de bebe...ziceai ca e drogat...probabil de somn...s-a comportat de am crezut ca poate au pus farmacistii altceva in medicamentul lui...era ca un barbat beat...inchidea ochii si dadea sa adoarma pe mine si apoi deodata tipa si radea si iar pica cu capul pe pieptul meu...iar in transa si deodata incepea sa se dea cu capul de tzitzi mele...dar tareeee!!!!si iar tipa si imi baga degetele in nas si ma privea de parca bause 10 beri...i se inchideau ochii micutului.
azi noapte a baut 360ml de formula(in 2 ture evident),iar ieri m-a sunat asistenta care il viziteaza din partea guvernului sa imi zica ca au primit un nou tabel si ca formula necesara sa nu se dezhidrateze in 24 de ore e 470ml(16oz)...am rasuflat usurata si parca ma mai linistisem.
de dimineata nu a vrut decat 50ml ,dar am tot insistat sa ia macar 120...(deci pe ziua de azi are 300 pana la ora asta,plus masa de seara care va fi de cel putin 150 asa ca rasuflu...sa vedem maine ca tre sa mergem la prietenul lui care face 1 an si va fi greu de hranit in alta parte...
nico o sa zambesc(ti-am spus vreodata ca pe el il strigam niko?)...suna feminin dar decat nick(care nu-mi place) mai bine asa....aici toti zic ca suna frumos ca deh nu sunt romani...cand vom ajunge in tara ma vor intreba probabil daca e fetitza :)
pupici si sanatate mariei si tuturor bebeilor.
namyi
Postat pe 3 Septembrie 2010 15:00
gata!am vreo 2 zile de cand ma numesc ''tanti rabdare''...chiar daca ieri mi-a vomitat de 2 ori...si chiar daca zice ''nu'' formulei si ne chinuim cu solidele...
ii dau iar medicamentele...1 din ele ca al2-lea e cu dus intors si are ca reactii adverse diareea si sincer numai de ea nu am dispozitie...sa vedeti ce il mai aplaud si strig uraaa,bravooo,good job,hooooraaaay,good boy etc dupa fiecare inghititura dde ma doare gatul facand asta de 4 zile...
aseara am ras de sa pocnesc cu al meu sot de bebe...ziceai ca e drogat...probabil de somn...s-a comportat de am crezut ca poate au pus farmacistii altceva in medicamentul lui...era ca un barbat beat...inchidea ochii si dadea sa adoarma pe mine si apoi deodata tipa si radea si iar pica cu capul pe pieptul meu...iar in transa si deodata incepea sa se dea cu capul de tzitzi mele...dar tareeee!!!!si iar tipa si imi baga degetele in nas si ma privea de parca bause 10 beri...i se inchideau ochii micutului.
azi noapte a baut 360ml de formula(in 2 ture evident),iar ieri m-a sunat asistenta care il viziteaza din partea guvernului sa imi zica ca au primit un nou tabel si ca formula necesara sa nu se dezhidrateze in 24 de ore e 470ml(16oz)...am rasuflat usurata si parca ma mai linistisem.
de dimineata nu a vrut decat 50ml ,dar am tot insistat sa ia macar 120...(deci pe ziua de azi are 300 pana la ora asta,plus masa de seara care va fi de cel putin 150 asa ca rasuflu...sa vedem maine ca tre sa mergem la prietenul lui care face 1 an si va fi greu de hranit in alta parte...
nico o sa zambesc(ti-am spus vreodata ca pe el il strigam niko?)...suna feminin dar decat nick(care nu-mi place) mai bine asa....aici toti zic ca suna frumos ca deh nu sunt romani...cand vom ajunge in tara ma vor intreba probabil daca e fetitza :)
pupici si sanatate mariei si tuturor bebeilor.
namyi
Postat pe 3 Septembrie 2010 15:06
gata!am vreo 2 zile de cand ma numesc ''tanti rabdare''...chiar daca ieri mi-a vomitat de 2 ori...si chiar daca zice ''nu'' formulei si ne chinuim cu solidele...
ii dau iar medicamentele...1 din ele ca al2-lea e cu dus intors si are ca reactii adverse diareea si sincer numai de ea nu am dispozitie...sa vedeti ce il mai aplaud si strig uraaa,bravooo,good job,hooooraaaay,good boy etc dupa fiecare inghititura dde ma doare gatul facand asta de 4 zile...
aseara am ras de sa pocnesc cu al meu sot de bebe...ziceai ca e drogat...probabil de somn...s-a comportat de am crezut ca poate au pus farmacistii altceva in medicamentul lui...era ca un barbat beat...inchidea ochii si dadea sa adoarma pe mine si apoi deodata tipa si radea si iar pica cu capul pe pieptul meu...iar in transa si deodata incepea sa se dea cu capul de tzitzi mele...dar tareeee!!!!si iar tipa si imi baga degetele in nas si ma privea de parca bause 10 beri...i se inchideau ochii micutului.
azi noapte a baut 360ml de formula(in 2 ture evident),iar ieri m-a sunat asistenta care il viziteaza din partea guvernului sa imi zica ca au primit un nou tabel si ca formula necesara sa nu se dezhidrateze in 24 de ore e 470ml(16oz)...am rasuflat usurata si parca ma mai linistisem.
de dimineata nu a vrut decat 50ml ,dar am tot insistat sa ia macar 120...(deci pe ziua de azi are 300 pana la ora asta,plus masa de seara care va fi de cel putin 150 asa ca rasuflu...sa vedem maine ca tre sa mergem la prietenul lui care face 1 an si va fi greu de hranit in alta parte...
nico o sa zambesc(ti-am spus vreodata ca pe el il strigam niko?)...suna feminin dar decat nick(care nu-mi place) mai bine asa....aici toti zic ca suna frumos ca deh nu sunt romani...cand vom ajunge in tara ma vor intreba probabil daca e fetitza :)
pupici si sanatate mariei si tuturor bebeilor.
namyi
Postat pe 3 Septembrie 2010 15:06
tanti rabdareeeeeeeeeee
fleurdelis
Postat pe 3 Septembrie 2010 15:08
De la: namyi, la data 2010-09-03 15:06:55gata!am vreo 2 zile de cand ma numesc ''tanti rabdare''...chiar daca ieri mi-a vomitat de 2 ori...si chiar daca zice ''nu'' formulei si ne chinuim cu solidele...
ii dau iar medicamentele...1 din ele ca al2-lea e cu dus intors si are ca reactii adverse diareea si sincer numai de ea nu am dispozitie...sa vedeti ce il mai aplaud si strig uraaa,bravooo,good job,hooooraaaay,good boy etc dupa fiecare inghititura dde ma doare gatul facand asta de 4 zile...
aseara am ras de sa pocnesc cu al meu sot de bebe...ziceai ca e drogat...probabil de somn...s-a comportat de am crezut ca poate au pus farmacistii altceva in medicamentul lui...era ca un barbat beat...inchidea ochii si dadea sa adoarma pe mine si apoi deodata tipa si radea si iar pica cu capul pe pieptul meu...iar in transa si deodata incepea sa se dea cu capul de tzitzi mele...dar tareeee!!!!si iar tipa si imi baga degetele in nas si ma privea de parca bause 10 beri...i se inchideau ochii micutului.
azi noapte a baut 360ml de formula(in 2 ture evident),iar ieri m-a sunat asistenta care il viziteaza din partea guvernului sa imi zica ca au primit un nou tabel si ca formula necesara sa nu se dezhidrateze in 24 de ore e 470ml(16oz)...am rasuflat usurata si parca ma mai linistisem.
de dimineata nu a vrut decat 50ml ,dar am tot insistat sa ia macar 120...(deci pe ziua de azi are 300 pana la ora asta,plus masa de seara care va fi de cel putin 150 asa ca rasuflu...sa vedem maine ca tre sa mergem la prietenul lui care face 1 an si va fi greu de hranit in alta parte...
nico o sa zambesc(ti-am spus vreodata ca pe el il strigam niko?)...suna feminin dar decat nick(care nu-mi place) mai bine asa....aici toti zic ca suna frumos ca deh nu sunt romani...cand vom ajunge in tara ma vor intreba probabil daca e fetitza :)
pupici si sanatate mariei si tuturor bebeilor.


FELICITARI!!!!
Se cunoaste ca fericita, ai scris de 3 ori
Ma bucur foarte mult ca a mancat Niko!
Stiu ca nu-ti arde de ras, dar asta e, daca altfel nu se poate.
Cand nu manca Maria m-as fi agatat si de lustra daca asa ar fi mancat.
Acum, daca copilul mananca cu 50 ml in plus sau in minus fata de tabel, doar n-o sa se faca gaura-n cer.
Nu stiu daca te-am intrebat, cu cana cu pai ai incercat sa-i dai lapte sau apa? Nu neaparat o cana speciala, poate sa fie si un pahar de-al tau cu pai obisnuit pentru bauturi.
Maria nu vrea sa bea suc de fructe, mananca fructe doar pasate si daca-i dau in mana. I-am dat suc de fructe cu miere si diluat cu apa si a baut.... o data, pentru ca astazi am incercat din nou si nu-i mai place.
Pupici multi si distractie placuta la petrecere!!!!
nicoletta_kidz
Postat pe 3 Septembrie 2010 15:58
Namyi,

sunt cam in aceeasi situatie cu fetita mea de 6 luni si 3 saptamani, iti inteleg disperarea si supararea :(
Daca vrei putem vorbi mai mute pe mess sau pe email.

Eu nu reusesc sa o fac sa bea/manance mai mult de 300-400ml/24h de orice; apa nu vrea si nici alte lichide; acum e si racita si nu vrea nimic, nimic, nimic...
Mai sugea noaptea prin somn de la san dar mi s-a terminat sapt asta si laptele de suparare :((
Cred ca pe noi nu ne intelege decat o persoana care a trecut prin asa ceva.
Cum mai sunteti intre timp? ce secrete ai mai descoperit ca sa-l coningi pe bebe?

floricel79
Postat pe 11 Septembrie 2010 01:10
niko sper ca sunteti bine.va pupam si imbratisam...noi suntem la fel cu zile rele si bune...mai mult rele...
sanatate fetele!!!
namyi
Postat pe 3 Noiembrie 2010 22:16
De la: namyi, la data 2010-11-03 22:16:05niko sper ca sunteti bine.va pupam si imbratisam...noi suntem la fel cu zile rele si bune...mai mult rele...
sanatate fetele!!!


Si noi va imbratisam cu mult drag!!
O sa vezi ca incet, incet o sa creasca mare, o sa va intelegeti mai bine si o sa fie mult mai usor.
Acum Maria are 1 an si 8 luni, deja a inceput sa ma ajute la treaba (scutura rufele, ma ajuta sa asez patul, face ordine la jucarii - toate astea doar cand are vreun intres, adica vrea sa faca baie sau sa iesim afara)
Pupici multi si asteptam vesti mai bune!!!
nicoletta_kidz
Postat pe 8 Noiembrie 2010 08:26
LA MULTI ANI!CRED CA MARIA TA FACE SAU A FACUT 2 ANISORI.SA VA TRAIASCA SI VA PUPAM TOTI...
PS-HERE COMES NUMBER 2 IN AUGUST!!!
namyi
Postat pe 22 Martie 2011 19:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
diaree la sugari 7 De la: office_salinasusesi_ro 13 Martie 2010 08:16
Vand carucior Primii Pasi model H309 si scaun masina 1 De la: simi_clau 15 Aprilie 2010 23:54
Tuse eruptiva 4 De la: salina_sag 18 Februarie 2010 21:47
gem cumparat 2 De la: aly_raz 16 Ianuarie 2010 19:04
probleme cu constipatia la bebita 21 De la: office_salinasusesi_ro 14 Aprilie 2010 12:22
Setari Cookie-uri