Relatie cu un barbat cu probleme adevarate

nu te supara, dar acum o cam iei pe alaturi... ba chiar as spune ca incepi sa-ti dai in petec; evolutia bolii este complexa si nu totdeauna previzibila; in rest e om, ca noi toti, cu trairi si sentimente... hai sa le respectam; sau mai ales tu!
poate ca ele vor fi la un moment dat potentate de cursul bolii, dar nu neaparat acum sau nu abslout ieri; in fine, cred ca am vorbit deja prea mult si nu as vrea sa dezvoltam pana imi va ramane un gust amar...!
mai, cum se face ca, e mai totdeauna la fel, cu voi, care postati!?
moniq_
Postat pe 5 Iulie 2010 14:57
Nu am de ce sa ma supar. Faza cu liliacul este adevarata. Nu m-am gandit pana acum ca este semn de obsesie. Acum, orice idee pica in creierul meu ca o samanta si incolteste. Nu stiu de ce. De-aia am vrut sa vorbesc cu cineva, si nu neaparat cu prietenii care sigur imi vor, intr-un mod egoist, binele. Nu mai spun de familie, careia n-am avut curaj sa le spun adevarul. Ma refer la familia mea, nu la a lui. Apropos...familia lui neaga existenta vreunei boli psihice in familie sau manifestari "urate" in trecutul lui. Tristetea alternata cu momente euforice (ma refer la cea din trecut) greu poate fi considerata o manifestare URATA.

Am "prins" ideea, in final. Daca tin la viata mea si viitorul meu, trebuie sa ma desprind si sa pun punct final.

iris_uby
Postat pe 5 Iulie 2010 15:21
De la: iris_uby, la data 2010-07-05 13:36:15Am uitat sa va spun, dar acum i s-a prescris un medicament Zyprexa, parca se scrie. Doza de 20.

Si merci, o sa intru pe topicul pe care mi l-ai recomandat, ameno.

Cand mai am timp sa filosofez, ma gandesc...Cum naiba, sa intalnesti pe Mr. Right, care sa fie tot ceea ce ti-ai dorit de la un barbat, care sa te faca sa te simti cu adevarat ca traiesti o poveste..etc si apoi sa se intample o astfel de chestie!
Si, singurul motiv pentru care n-am apucat sa ma indragostesc de Mr. Right a fost celalalt barbat, Mr. Wrong, care m-a facut sa stau cu garda ridicata. Altfel...altfel eram fascinata de "nebunul" meu. Nebunul meu caruia i-am spus doar o singura data, asta primavara, ca floarea mea preferata este liliacul...si, cu prima ocazie, mi-a umplut casa de liliac (pana si in baie aveam). Mai tarziu mi-a spus ca a cumparat liliacul de la tigancile din trei piete. Ca tot i se parea ca este prea putin... Na! Traieste cu asta, daca poti!

In sfarsit, fiecare poveste are un sfarsit. De cele mai multe ori sfarsitul este frumos, dar exista si sfarsituri urate, sfarsituri care sunt premiate cu Oscaruri...


ZYPREXA sau olanzapina este indicata pentru tratamentul schizofreniei. Olanzapina este necesara in mentinerea ameliorarii clinice sau stagnarii bolii, Doza initiala recomandata de olanzapina este de 10 mg/zi, administrata ca doza zilnica unica, indiferent de orarul meselor. Ulterior, dozajul zilnic poate fi ajustat pe baza raspunsului clinic individual in limitele domeniului de la 5 pana la 20 mg pe zi.
In alta ordine de idei, pastreaza ceea ce ai trait frumos langa el , incearca sa-l ajuti , sa fi langa el , sa-l sustii DAR nu te implica,distanteaza-te de relatia sentimentala in sine avand in vedere boala lui , relatia nu are viitor si cu siguranta iti doresti tot ceea ce e mai bun din punct de vedere genetic pt copilul tau si doar tu esti in masura sa alegi tatal pt el . Succes!
reyya
Postat pe 5 Iulie 2010 15:33
De la: iris_uby, la data 2010-07-05 15:21:32Nu am de ce sa ma supar. Faza cu liliacul este adevarata. Nu m-am gandit pana acum ca este semn de obsesie. Acum, orice idee pica in creierul meu ca o samanta si incolteste. Nu stiu de ce. De-aia am vrut sa vorbesc cu cineva, si nu neaparat cu prietenii care sigur imi vor, intr-un mod egoist, binele. Nu mai spun de familie, careia n-am avut curaj sa le spun adevarul. Ma refer la familia mea, nu la a lui. Apropos...familia lui neaga existenta vreunei boli psihice in familie sau manifestari "urate" in trecutul lui. Tristetea alternata cu momente euforice (ma refer la cea din trecut) greu poate fi considerata o manifestare URATA.

Am "prins" ideea, in final. Daca tin la viata mea si viitorul meu, trebuie sa ma desprind si sa pun punct final.




tristetea alternata cu momente euforice cum ai descris tu poarta denuimirea de tulburare ciclotimica ,la fel ca si tulburarea bipolara, ciclotimia este o afectiune cronica a dispozitiei. In cazul ciclotimiei, pacientul prezinta scurte perioade de euforie emotionala, urmate de perioade de timp in care se poate simti fara speranta si poate avea idei suicidare. Intre aceste perioade ciclice de cresteri si scaderi ale dispozitiei, pacientul poate avea o dispozitie stabila, in care se simte bine. Ce diferentiaza ciclotimia de tulburarea bipolara este intensitatea redusa a modificarilor de dispozitie. Ideea este ca ambele ( in anumite situatii , a nu se generaliza )pot merge ,,mana in mana" cu manifestari ale schizofreniei .
reyya
Postat pe 5 Iulie 2010 15:48
n-am rabdare sa citesc tot, dar daca e sa alegi, alege-te pe tine!
suna egoist, dar daca tu n-o faci, n-o va face nimeni!
zambila
Postat pe 5 Iulie 2010 15:56
Va mai stresez doar cu cateva idei, apoi promit sa inchei subiectul. Cica ar fi fost azi la Buzau, la Sapoca, unde a cunoscut un doctor, la telefon mi-a spus ca-l cheama Dr. Andrei Popescu sau Ionescu, cica are cam 70 de ani, ceea ce i-a inspirat incredere.
I-a dat sarcina sa faca un set de analize, apoi sa se duca sa se interneze la spitalul ala din Sapoca, unde il vor tine sub observatie timp de o luna si jumatate. Grup de pacienti tratati cu "clozapin". Iar pe foaia de analize i-a pus diagnostic F252. Si a mai spus ca acel diagnostic este preventiv, ca abia dupa ce-l tine sub observatie poate sa-l diagnosticheze corect.
Cica i s-a parut foarte frumos acolo, ca o pensiune, cu alei si bancute ca in parc, liniste si...
iris_uby
Postat pe 5 Iulie 2010 16:22
CLOZAPINE se numeste, are efecte antipsihotice tipice, cu o specificitate mai mare pentru sistemul limbic , eficienta ridicata n tratamentul schizofreniei refractare la alte medicamente. Nu te pot ajuta cu acel F252 , este un cod pentru afectiune, cred ..sau o specificatie..nu stiu
reyya
Postat pe 5 Iulie 2010 16:42
F252 e TSA - tulburare schizoafectiva care are o evolutie mai buna decit schizofrenia in sine. Posibil sa ma insel - dar cred ca asta inseamna.
quasaria
Postat pe 5 Iulie 2010 20:48
nu,nu te inseli,Q...
decat ca asta din urma vine la pachet cu alte bube,gen prajitura persecutiei cu glazura paranoida,ornata cu halucinatii audio-vizuale din belsug...
cum ar veni - scapi de dreaq si dai de ma-sa...
preci
Postat pe 5 Iulie 2010 21:02
daca-i tulburarea schizoafectiva( TSA) ...acest diagnostic se pune cand psihiatrul nu e chiar sigur daca-i schizofrenie, manie de persectuie si grandoare , delir...halucinatii , etc..de fapt cele enumerate fac o mare ,,salata" :-)
.Cand o persoana prezinta mai mult sau mai putin egale simptome schizofrenice si afective, se formuleaza diagnosticul de tulburare schizoafectiva, tulburare care, in unele tratate de psihiatrie este incadrata la schizofrenie, iar in altele, la tulburari de dispozitie (asta ca sa relativizez un pic severitatea diagnosticului...).
Deci simptomele includ atat alterari ale dispozitie emotionale, cat si distorsiuni in perceptia lumii exterioare. Oricum e catalogata ca fiind ceva mai ,,finuta" decat schizofrenia .
reyya
Postat pe 6 Iulie 2010 00:59
Dupa cum se vede...n-am somn. Ma roade o intrebare: nu este posibil ca doctorii sa se insele? Adica, pur si simplu sa fie o eroare medicala? Primul doctor sa fi pus un diagnostic eronat, sa-i fi dat o anumita medicatie care luata mai multa vreme i-a zapacit neuronii iar acum sa prezinte niste simptome cauzate de medicatia gresita?
Cand ti se pune un diagnostic de boala psihica, acesta te urmareste toata viata. Nu mai poti sa te angajezi oriunde, Bancile nu te mai imprumuta. Oamenii care te cunosc se uita la tine ciudat si incearca sa nu te agreseze verbal sau sa-ti faca pe plac, ca cine stie!!! poate sari la gatul lui si nici puscarie nu faci, ca doar este cunoscut ca esti psihopat...
Nu pot sa-l las balta, tocmai acum. Dar nici nu pot sa continui o relatie cu el. Mi-as dori sa mi se ofere un post in strainatate si sa am motive sa plec fara sa-i las impresia ca-l parasesc cand este mai greu.

PS. Am citit topicul despre mama care isi agresa copilul. Privita din prisma unei boli psihice, reactia ei este "de iertat", in sensul ca, daca ar fi fost sanatoasa la cap, nu ar fi facut asa ceva niciodata.
oricum, m-am ingrozit.
Si nu cred ca as putea sa merg in vizita, ca la muzeu, intr-un spital de psihiatrie. la fel cum nu cred ca as putea sa ma duc in vizita ...de exemplu...la morga. Mi-aduc aminte ca m-am dus in vizita la o prietena a carei mama, pe care o cunosteam de 20 de ani, are Alhzeimer. Si, orice ati spune, nu se compara manifestarile ei cu cele ale unui schizofrenic. Dar am plecat de acolo atat de intristata de impotenta noastra in fata destinului, incat multa vreme am decis sa traiesc viata din plin, ca, maine, cine stie...De-asta sunt sigura ca n-as putea vizita un spital de psihiatrie. Numai din ce-ati spus voi si din ce-am mai citit pe net m-am speriat cu adevarat, darmite sa si vad cu ochii mei...
iris_uby
Postat pe 6 Iulie 2010 03:02
iris,

daca povestea ta este adevarata,si daca este, imi cer scuze,eu am o retinere...

eu zic sa dispari,eu am avut candva un vecin cu boala asta,imi era mila si ii duceam mancare(era mama lui internata)intr-o zi m-am pomenit ca a sarit cu cutitul la mine....

noroc ca am fost o fata mai sportiva la viata mea,am petrecut mult timp intre baieti, si l-am caftit nitel...

da' am avut cutitul la jugulara...

nu astepta sa ajungi in situatii extreme...
iasomia
Postat pe 6 Iulie 2010 09:42
e plina lumea de d-astia, mami... n-or avea ei toti cutite, da' o unghiera sau ascutitoare de creioane tot au, ceva, acolo...
zambil
Postat pe 6 Iulie 2010 09:52
a murit saracu' intre timp...

dupa ce au mierlit-o parintii lui,a pus una mana pe el si pe casa...una de la asistenta sociala,s-a maritat cu el...

zambilu'

daca e sa faci rau ,faci cu orice...te pui cu dereglatii?
iasomia
Postat pe 6 Iulie 2010 09:57
iris.....daca tu esti dispusa ca, sa-ti risti si tu sanatatea mentala....daca tu simti ca poti trece peste micile accese care inevitabil vor mai apare, si, poate, vor fi din ce in ce mai violente.....daca tu esti dispusa ca, facand un copil cu el, sa stai cu frica in san ca el, intr-un acces de pierdere a luciditatii, sa-i faca ceva copilului.....daca tu esti dispusa sa risti izolarea de lume si de prieteni....atunci ramai cu el....

dar daca crezi ca toate cele enumerate mai sus sunt peste limitele tale de intelegere, si nu crezi ca le vei putea face fata, atunci desprinde-te, incet, incet...acuma poate e un sentiment de mila, de dorinta de a-l ajuta.....dar vei vedea ca acest sentiment va estompa, cu timpul, ceea ce simti pentru el...cu fiecare noua criza, cu fiecare nou acces, mai mult sau mai putin violent, te vei mai indeparta un pic de el...

poate il vei si iubi in continuare...poate iubirea ta pentru el nu se va stinge niciodata....dar trebuie sa te gandesti foarte serios daca esti dipusa sa risti si vrei sa risti ca aceasta iubire sa fie unisens......adica venita numai din partea ta, sau mai mult din partea ta...

in rest, detaseaza-te in fiecare zi cate putin, nu mai fii langa el 100%, incearca sa nu mai faci asta, incearca sa vezi lumea care te inconjoara.....stiu ca iti va fi foarte greu, mai ales daca il iubeai atat de mult incat sa ai un copil cu el....din pacate insa soarta ta cu un astfel de om este pecetluita sa fie un lung sir de suferinti si lacrimi.....stiu ca suna trist, dar asta e adevarul gol-golut....

numai bine iti doresc...
tutankhamon
Postat pe 6 Iulie 2010 11:11
mda..

tutanko..
spune-i si ca schizofrenia se mosteneste..numa' copil cu el nu-i trebuie..mai ales ca nu-i dragostea vietii ei, ce draq...si chiar daca ar fi...

si sa tineti minte ce va invata baba,indiferent ce te doare iei un hap,mai scoti un organ-doua....da' la cap daca ai buba, e deranj mare....
iasomia
Postat pe 6 Iulie 2010 12:20
da...se mosteneste
eu nu inteleg de ce insista inca sa mearga inainte in relatia asta...
povesti cu happy end doar in filme sunt... in viata reala fugii cat te tin picioarele de unul cu probleme psihice.E urat ce spun dar mai bine sufar azi decat sa plang o viata intreaga
ameno
Postat pe 6 Iulie 2010 12:27
are si ea mica ei telenovela acilea...fel de fel de trairi si de intrebari,uite..

"Tu-ti dai seama ca singurele gesturi cu adevarat romantice e care cineva le-a facut pentru mine au fost din cauza unor dereglari psihice? "

nashpa,nu?
roman,si alta nu...

sau..

"In sfarsit, fiecare poveste are un sfarsit. De cele mai multe ori sfarsitul este frumos, dar exista si sfarsituri urate, sfarsituri care sunt premiate cu Oscaruri..."

asa au unii daru' vorbirii..oricat ar fi de "in ceata",le au neneaca...cu parole,parole,parole...


iasomia
Postat pe 6 Iulie 2010 12:32
sa vezi cand io trasni ala Oscarul intre ochii ce revelatie
ameno
Postat pe 6 Iulie 2010 12:41
Din nefericire, "povestea" este adevarata. Si chiar incerc sa ma detasez. As vrea sa fie telenovela, dar este doar haz de necaz. A fost totul, prea repede, prea brusc si am fost afectata. Poate ca pare patetic, dar chiar nu mi-a venit sa cred ca mi se intampla mie. La inceput am luat-o ca pe ceva destul de banal, pentru ca nu am avut in viata mea de-a face cu oameni tineri schizofrenici cu adevarat si nu stiam ce presupune asta. Abia dupa ce m-am documentat cat de cat de pe diverse site-uri de pe net am vizualizat partial ce inseamna boala lui si cum va evolua, chiar daca acum nu prezinta acele simptome.
Asta este motivul pentru care nu am fugit mancand nori cand am aflat de boala lui, pentru ca el nu prezinta simptomele urate. Nu inca.
Si, pentru ca printre cunostintele mele nu este nimeni care sa aibe experiente de viata cu persoane schizofrenice, am ales sa intreb in lumea mare. N-am vrut sa intreb medici specialisti ci persoane normale.

Asta este o justificare de ce am apelat la voi si chiar va multumesc ca v-ati implicat. E bine sa stii ca nu esti singur.
Si este bine ca existe astfel de forumuri, indiferent daca mai sunt si persoane acide sau rautacioase. De obicei, iau ce este bun din orice si ignor rautatile. Si chiar am invatat ceva in ultimele zile, de la voi.
iris_uby
Postat pe 6 Iulie 2010 15:41
mai, rautatile astea izvorasc si ele, la randul lor din atitudini si sunt raspuns direct la lipsa de sinceritate, uratenie sufleteasca sau prostie in stare grava de multe ori;
dar nu, nimeni nu e singur in lumea asta mare! totdeauna se va gasi cineva sa intinda o mana!
moniq_
Postat pe 6 Iulie 2010 15:44
mda....cred ca in ultima vreme aceasta boala este tot mai des intalnita
unii refuza sa recunoasca semnele bolii si sa incerce sa consulte un specialist
eladaela
Postat pe 6 Iulie 2010 15:46
da eu tot nu m-am lamurit...de cand sunteti impreuna???Am incercata sa rectesc primul tau mesaj postat dar sincer mi-e lene...
dupa cum povestesti despre relatie mie imi pare ca-i proaspata, si daca e asa probabil esti inca sub efectul camerei pline cu lilieci si fluturi in stomac de la prima sarutare.....
daca era ceva vechime in relatie deja erai cu bagajele facute plecata si fara urma de regret...
ameno
Postat pe 6 Iulie 2010 15:55
De la: iris_uby, la data 2010-07-06 15:41:59Din nefericire, "povestea" este adevarata. Si chiar incerc sa ma detasez. As vrea sa fie telenovela, dar este doar haz de necaz. A fost totul, prea repede, prea brusc si am fost afectata. Poate ca pare patetic, dar chiar nu mi-a venit sa cred ca mi se intampla mie. La inceput am luat-o ca pe ceva destul de banal, pentru ca nu am avut in viata mea de-a face cu oameni tineri schizofrenici cu adevarat si nu stiam ce presupune asta. Abia dupa ce m-am documentat cat de cat de pe diverse site-uri de pe net am vizualizat partial ce inseamna boala lui si cum va evolua, chiar daca acum nu prezinta acele simptome.
Asta este motivul pentru care nu am fugit mancand nori cand am aflat de boala lui, pentru ca el nu prezinta simptomele urate. Nu inca.
Si, pentru ca printre cunostintele mele nu este nimeni care sa aibe experiente de viata cu persoane schizofrenice, am ales sa intreb in lumea mare. N-am vrut sa intreb medici specialisti ci persoane normale.

Asta este o justificare de ce am apelat la voi si chiar va multumesc ca v-ati implicat. E bine sa stii ca nu esti singur.
Si este bine ca existe astfel de forumuri, indiferent daca mai sunt si persoane acide sau rautacioase. De obicei, iau ce este bun din orice si ignor rautatile. Si chiar am invatat ceva in ultimele zile, de la voi.


am sa-ti spun ca la baza sunt psiholog , am o specializate pe psihopatologie , am vazut cazuri , am evaluat persoane, am asistat, am privit , am trait ...crede-ma , iti spun cu mana pe inima si nu mi-e greu sau teama sa recunosc, ca uneori ( in stadiul de inceput al bolii)pareau atat de normali incat nu as fi crezut..si totusi..e ceva ce tradeaza , asta e primul semn , trebuie sa fii foarte atenta la el , am sa ti-l dezvalui: sunt foarte fantezisti ,atat in actiuni cat in gandire...daca ai lua doar chestia asta l-ai putea confunda cu genul aiuristic , romantic excesiv, boem...dar coroborate cu alte chestii care apar mai tarziu ( halucinatii , delir de persecutie si/sau grandoare, tulburari ale afectivitatii, ex . e vesel cand trebuie ar trebui in mod normal sa fie trist si invers...) in final o scindare totala a personalitatii...unii se cred Napoleaon , altii incearca decorporalizari ...altii se plimba nestingheriti pe acoperisul unei cladiri cladiri inalte crezand ca au aripi , sunt doar cateva exemple...)
reyya
Postat pe 6 Iulie 2010 15:57
http://www.youtube.com/watch?v=649dBinKssY&feature=related
urmareste acest film
reyya
Postat pe 6 Iulie 2010 16:10
http://www.youtube.com/watch?v=bz5mIoriLfs&feature=related
reyya
Postat pe 6 Iulie 2010 16:16
De la: reyya, la data 2010-07-06 16:10:56http://www.youtube.com/watch?v=649dBinKssY&feature=related
urmareste acest film

si e film...brrr
ameno
Postat pe 6 Iulie 2010 16:16
De la: ameno, la data 2010-07-06 16:16:55
De la: reyya, la data 2010-07-06 16:10:56http://www.youtube.com/watch?v=649dBinKssY&feature=related
urmareste acest film

si e film...brrr


inspirat dintr-un caz real ....
reyya
Postat pe 6 Iulie 2010 16:24
de asta am si zis brrr...
ameno
Postat pe 6 Iulie 2010 16:27
De la: reyya, la data 2010-07-06 16:16:19http://www.youtube.com/watch?v=bz5mIoriLfs&feature=related


urmarind asta.. as spune doar :What kind of hell would that be?"
reyya
Postat pe 6 Iulie 2010 16:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Povestea unei tinere amante! 145 De la: yanyacharberet 3 Noiembrie 2009 20:32
Vaccinul impotriva cancerului de col uterin 2 De la: evasweet 25 Aprilie 2010 12:51
Ce se intampla? Vrea sa ma paraseasca? 64 De la: garbo_405132 13 Octombrie 2014 07:56
Relatia cu un strain! Merge sau nu merge? Ajutor! 297 De la: daniilia 25 Februarie 2010 22:10
Am fost un pariu 52 De la: faith74 14 Octombrie 2011 20:12
Setari Cookie-uri