Am multa nevoie de sfaturi.

Sunt intr-o situatie foarte grea.Am 24 de ani si sunt insarcinata in luna 5.Am lucrat o perioada de 2 ani dar inainte sa raman insarcinata cu vreo 3 luni firma s-a desfintat si m-au dat in somaj,actele nu mi-au venit la timp si am pierdut continuitatea carti de munca deci automat am pierdut si indemnizatia.Momentan traim din 13 mil salariul sotului,si 9 luni cat iau eu somajul 4 mil,acum vine partea proasta,avem o rata la apartament de 6 mil,deci dupa ce se naste copilul noi v a trebui sa traim din 7 mil si cu 2 alacatia copil,asta ma ingrozeste pe zi ce trece,numai pot dormi noaptea de griji.Momentan noi ne intelegem foarte bine,nu avem niciun fel de vici si suntem strangatori,nu ne ateptam la bebe dar am fost amandoi fericiti cand am aflat si nu ne-am fi gandit niciodata la avort.Mai ii am si pe ai mei parinti care ma mai ajuta,ei mi-au renovat aproape tot apartamentul.Plang tot timpul ca imi e frica ca nu o sa am cu ce sa-mi cresc copilul.Nu stam intr-un oras mare,amandoi avem studii superioare dar asa a fost sa fie.Din fericire suntem sanatosi toti 3 pana in momentul de fata si asta e tot ce ma mai linisteste.Daca vreti sa ma sfatuiti cum sa trec peste asta,poate vreuna dintre voi a fost in situatia mea si a supravietuit,mi-ar prinde bine un sprijin moral din partea voastra.Aaaa,am tot ce trebuie pana acum,am cumparat hainute,carut,biberoane,paut cam tot ce e necesat in primele luni.Va multumesc ca mi-ati ascultat oful.
silviamaria_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 14:15
silvia felicitari ptr bebe si sa nu regreti nici o clipa ! din pacate viata este f grea si crede-ma suntem f multe in situatia aceasta.
eu am trei fetite doua mari si un micuta de 10 luni si in ultimul an trecem f greu peste problemele fiananciare dar cu rabdare intelegere si chibzuinta o sa izbutiti. e usor sa dai sfaturi dar crede-ma si eu am trecut prin ce treci tu si totusi merg inainte !!! succes ,sanatate si daca vrei mai vb
cory_emy
Postat pe 31 Martie 2010 14:24
Multumesc mult cory,e greu dar abia astept sa-mi tin puiul in brate.Nu am fost obisnuiti niciunul din noi cu luxul,si cand am avut mai mult am stans si asa am reusit sa avem avansul pentru credit si mai api casuta noastra.Sper sa-mi dea Dumnezeu putere si optimism.
silviamaria_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 14:27
iti va da cu siguranta.....Dumnezeu are grija de oamenii buni , nu ne lasa niciodata!!! si sa vezi cand o sa ai puiul in brate ce puteri o sa prinzi , nu iti mai face griji !!!! e greu dar nu imposibil
cory_emy
Postat pe 31 Martie 2010 14:33
uite iti explic in cateva cuvinte cam cum stau eu acum: inainte cu trei ani am facut trei credite unul pentru masina si unul pentru casa ptr renovare ptr ca o aveam dar era la pamant. In momentul in care am facut aceste credite era totul roz , eu lucram si castigam f bine cam 3000 pe luna, sotul la fel castiga destul de mult uneori cat mine uneori mai mult , nu se punea prb de bani si nicidecum de inca un bebe fetele mele fiind mari una are 20 si alta 16 , dar s-a intamplat sa rama dupa atata timp si nu s-a pus prb de avort asa ca toate socotelile s-au dat peste cap, eu acum iau doar indemnizatia de 1000 si alocatia de 200 ptr cea mica iar sotul numai castiga decat aprox 1500 acum iar cheltuielile sunt enorme cea mare la facultate cea mica la liceu ci printesa de 10 luni cu ale copilariei, ratele de la banca si MERGEM INAINTE ca pasi mai mici si greoi dar fericiti ca ne avem unii pe altii!!!
cory_emy
Postat pe 31 Martie 2010 14:42
Ai dreptate,daca ne sustinem uni pe alti o sa reusim s-o scoatem la capat.oFFF,imi pare rau ca si tu ai greutati dar important e sa fie sanatate.Iti multumesc pt incurajari.
silviamaria_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 14:47
mai vb daca te pot ajuta macar cu o vorba buna ...cu cea mai mare placere. noi mamicile de bebici vb mai mult pe topicul mamici on line daca vrei poti sa intri si mai vb ...pe mine ma ajuta atunci cand mai vb cu cineva poate te ajuta si pe tine. te pup o zi buna si un bebe sanatos
cory_emy
Postat pe 31 Martie 2010 14:55
Buna mamica si felicitari. tocmai dupa ce-ti scrisesem un raspuns, mi s-a inchis brusc calculatorul asta virusat Nu prea sunt familiara cu legile din Romania, dar esti sigura ca dupa 3 ani vechime in campul muncii si + anii de facultate care se considera vechime nu poti beneficia de indemnizatia respectiva?? Eu cred ca trebuie sa existe o ushita cumva...nu?!
aly_fab
Postat pe 31 Martie 2010 15:18
Din pacate nu exista nicio iesire dat fiind faptul ca mi-am pierdut continuitatea cartii de munca,asta e acum ce sa mai fac.Ma multumesc doar cu faptul ca ne intelegem in famile si bebe e sanatos.
silviamaria_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 15:22
buna sliviamaria, felicitari pt bebe. Sa stii ca nu esti singura in situatia asta, sunt foarte multe mamici, familii cu astfel de probleme. Trebuie sa va dramaluiti banutii cat mai bine si daca exista intelegere veti trece mult mai usor peste toate. Aveti totusi casa voastra, e foarte important si aspectul asta, cu rabdare multa vei vedea ca timpul va trece si le va rezolva pe toate. Sarcina usoara si multa sanatate!
lidya
Postat pe 31 Martie 2010 15:26
Lydia,multumesc pt incurajari.Dupa cum spuneam noi mereu am fost mai economi,nu am aruncat niciodata banii aiurea dar nici nu ne-a lipsit strictul necesar.Sa speram ca o sa fie bine.
silviamaria_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 15:28
tare ciudate sunt unele legi...
aly_fab
Postat pe 31 Martie 2010 15:29
ciudate e putin spus uneori ma intreb cu naiba pot dormi parlamentarii astia noaptea, sau cum se privesc in oglinda?
lidya
Postat pe 31 Martie 2010 15:34
buna silviamaria am citi mesajul tau si am unele nelamuriri in cea ce priveste chestia cu continuitatea vechimii in munca.
Nu am fost pusa in situatia ta. Parerea mea este sa ceri sfatul unui specialist care iti poate da un sfat. Acum esti in somaj? Somajul se considera continuitate la cartea de munca. O intrebare cat timp au intarziat actele?
Felicitari pentru bebe si sa fi-ti sanatosi
tusi_Oli
Postat pe 31 Martie 2010 15:49
Am incercat toate metodele si din pacate nu se poate face nimic,dee asta e romania noastra iubita.
silviamaria_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 15:52
pai nu prea ai ce face, daca nu ai cele 12 luni sau nu-ti platesti singur taxele nu ai sanse, e greu. Fii sigura ca nu esti singura in situatia asta, din pacate asta poate oferi Romania copiilor, o alocatie de 200 lei pana la 2 ani si apoi 42,2 lei pana la 18 ani, RUSINE!!!!!!!! Cum sa cresti un bebe in asemenea conditii? sunt sub orice critica
ane_mary_kidz
Postat pe 31 Martie 2010 15:58
Dragele mele ce sa facem asta este cum ziceati traim in Romania. Sincer eu cand am nascut acum 13 ani nu aveam nici un venit caci firma la care am lucrat nu avea platit nimic la stat si inainte cu doua luni sa nasc au inchis "portile".
Atunci am fost putin dezorientata dar m-am descurcat tinand cont ca alocatia copilului era de 60000 lei vechi adica 6 lei noi si bani pt mama nici o sansa
si a crescut acum are 13 ani o zi faina la toate mamicile.
tusi_Oli
Postat pe 31 Martie 2010 16:07
buna fetele,v-am citit ofurile si va dau dreptate tuturor.

silviamaria nu dispera nu esti singura in aceasta situatie,si crede-ma nu o duci chiar asa rau,va fi bine importanta e sa fiti impreuna si sanatosi resul vine de la sine,un sut in fund un pas inainte.

asta este romania noastra fetelor,criza noastra ,a oamenilor simpli care nu pot face nimic
anaROBERT
Postat pe 1 Aprilie 2010 01:39
stai linistita k te vei descurca uite sa itzi spun si eu.. eu si sotul am trait numai din salarul sotului meu.. un salar de 780 ron.. k atat lua salar.. si eu nu lucram deloc si uite k tot ne descurcam! bebe are deja 4 luni si nu am primit inca deloc cele 200 ron alocatia pt k maternitate nu am.. si locuim in chirie si nu avem absolut nimic al nostru, nici apartament nici masina nimic.. doar hainele de pe noi! momentan sotul a plecat dincolo k sa ne fie mai bine... dar si asa fara el mie foarte greu.. pt k eu nu am salar, nimic... doar cu ce imi va trimite el... peste cam 1 luna
ale_micutza
Postat pe 1 Aprilie 2010 12:41
bv ale_micutza asa te vreau sa fi tare,viata este destul de grea ca sa o mai incarcam si noi asa ca fiti tari fetelor tot raul spre bine
anaROBERT
Postat pe 1 Aprilie 2010 14:30
ale_micutza, parintii nu va ajuta?
ses
Postat pe 1 Aprilie 2010 14:34
buna silviamaria,si noua ne este foarte greu sotul are 18mil iar eu cu bb 8,in total 26,dar avem rata la casa 13mil iar utilitatile sunt si vreo 7 mil/luna,bb a papat din luna a2-a lapte praf iar acum numai iaurtul ne costa 400 pe luna sa nu mai zic de celelalte.Acum in mai la sfarsit cununam si nu stiu ce vom face dar ne dorim f mult si nu renuntam.poimaine e Pastele si astept de la mama si de la mamasoacra ouale inrosite,cozonacul sarmale iar eu am luat azi o sacosa plina de legume pt ciorbita si fructe pt bb.Asta e.Consider ca merita sacrificiul cand vezi ca bb mai face cate ceva nou si cat de frumos creste in ochii mei.Este greu, sotul e terminat din cauza darilor, dar ce sa facem?Tre s mergem mai departe.Si parintii nostrii au facut la fel iar dupa cativa ani si-au revenit,Se va simti mai putin.Sarbatori fericite si nu iti mai face griji ca bb are nevoie sa fi linistita.
ina_rebeca
Postat pe 2 Aprilie 2010 18:53
cate si mai cate se intampla in tara asta de kk si numai din cauza guvernului care o conduce dar ce sa fcem pentru noi si familiile noastre trebuie sa mergem mai departe.
anaROBERT
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:26
asa e noi ne chinuim sa supravietuim decent iar domnii guvernanti huzuresc pe spatele nostru
cory_emy
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:32
asta ma doare cel mai mult ca altii se chinuie si traiesc in conditii mizere si lupta cu aracia si cu bolile si nimanui nu ii pasa,dorm ca porcii in guvern si nu misca un deget pentru tara asta.

le-as da foc si peste as trece si as ara.
anaROBERT
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:35
din pacate asta e situatia , acum, nu stiu, daca supar pe cineva eu imi cer scuze dar parca numai exista clasa de mijloc ori suntem saraci si ne chinuim cu rate ,imprumuturi si asa mai departe ori sunt unii ffff bogati de nu stiu ce sa faca cu banii nu prea mai vad clasa aceea de mijloc cum imi aduc aminte din copilarie cand mama si tata aveau un servici decenta aveau un program decenta si venituri la fel . nu dadeau pe afara dar nici nu aveau atatea pe cap ca noi ... si ma referem acum la majoritatea celor tineri
cory_emy
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:40
societatea este impartita in doar 2 clase...cei saraci si cei bogati nu mai este ce a fost odata un trai decent si conditii bune sau cat de cat conditii decente,au fost vremurile de demult.poate par comunista sau poate ca nu imi pasa dar era bun CEAUSESCU,am vrut libertate asta am primit.
anaROBERT
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:43
eu iti dau perfecta dreptate ana si ce e cel mai rau este ca f multi din cei cu bani daca nu chiar majoritatea nu au bani din munca cinstita ci din diverse alte surse si tu ca om cinstit te simti oarecum frustrat
cory_emy
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:47
mai ales ptr noi cei ce avem copii si dorim sa ii educam cu anumite principii de viata , acesti parveniti plini de bani iti darama tot ceea ce incerci sa construiesti
cory_emy
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:50
pai te simti pentru ca in ziua de astazi nu conteaza prin ce modalitati faci bani important este sa ii faci,sa ii ai.


sa ajuns sa se omoare intre ei pentru 1 milion,sa sparga case si etc numai sa aibe bani si pedeapsa unde este....nu prezinta pericol public si sunt bine mersi in libertate si cu bani.

asta e tara in care traim si sincer si din suflet o spun mi-e scarba ca traiesc in ea.nu ma plang de saracie cum nu ma plang nici de bogatie,ma multumesc cu atat cat am si niciodata nu am cerut decat strictul necesar care in ziua de asta si asta a devenit un lux.
anaROBERT
Postat pe 4 Aprilie 2010 00:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
maternitatea bucur 2 De la: mioaratl 25 Ianuarie 2009 13:17
comportament diferit la copil de 3 ani si 8 luni 10 De la: garbo_395 6 Martie 2012 18:39
LA MULTI ANI!!! 1 De la: doinak 1 Iunie 2009 15:55
Ajutor...are diaree 7 De la: raluca08 21 Noiembrie 2009 15:07
Ce robot folositi pentru mancarea pasata? 17 De la: mihaela_dardac 1 Februarie 2009 18:09
Setari Cookie-uri