prelungirea concediului de ingrijire copil de la 2- 3 ani

eU ACUM TRE SA NASC, DAR MA INTERESEAZA, CA AM O PRIETENA CARE FACE SI EA IN CURAND 2 ANI DE STAT ACASA
printesa31i
Postat pe 15 Martie 2010 14:01
buna, ma intereseaza sa aflu cum ai facut, mai ales ca eu am avut un contract pe per determinata si nu ma pot intoarce acolo decat prin concurs( asta din ian 2011, iar eu fac 2 ani in august 2010...asa ca raman descoperita daca nu gasesc nimic pana atunci)....macar ca titlu informativ sa imi spui, sa vad daca eu pot face aceasta prelungire...multumesc
dany_da2005
Postat pe 15 Martie 2010 17:04
si eu as vrea sa stiu!!!!

si va dau si un pont - avem acum fetele site ca sa vindem chestiutzele ramase mici de la puii nostri :) - anunturile sunt gratuite

kidanunt.ro - am reusit sa vand o caditza si un sterilizator cu care stateam de ceva timp...

pup
marissax
Postat pe 15 Martie 2010 19:20
kidz 002745 dosarul acesta se poate intocmi si daca copilul nu are prb de sanatate.....adik daca copilasul este normal poti intocmi un astfel de dosar doar ca sa mai poti sta un an acasa cu el ? te intreb ptr ca am o vecina care ar vrea sa mai stea cu bebicul ei acasa dar copilasul nu are prb de sanatate ....si de aceea intrebam cum ar putea sa faca ?
cory_emy
Postat pe 21 Mai 2010 02:47
kidz 7245, felicitari! tocmai ai invatat oamenii cum sa isi declare handicapat copilul lor pefect sanatos! cred ca trebuie sa fii tare mandra. si de curiozitate, mamici cu copii ""handicapati": ce le veti spune copiilor cand va vor intreba cum de au fost declarati handicapati? ca a fost decizia voastra sa ii "faceti" sa fie?

stiti cate mamici de copil cu handicap ar da ORICE sa isi vada copilul sanatos? iar voi ca il aveti sanatos vreti sa il declarati handicapat
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:03
kidz007245 imi este greata de tine!este plina Romania de putori si inveti si pe altele cum sa faca sa ingroase randurile.Ar trebui sa fiti amendate si sa restituiti sumele de bani care le incasati in modul acesta!!!!
Fratele meu este cu handicap locomotor nu am mers in viata lui si ar da orice sa faca un pas!!!! este strigator la cer ca ti-ai declarat copilul handicapat sa stai acasa ca o putoare.Mai bine du-l la cresa si iti zic sigur ca economisesti mai mult pe durata acelui an decat sa stai cu el acasa.Handicap pff!
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 11:13

RUSINE SA-TI FIE!!!!!!!!!! DOAMNE PANA UNDE SUNT IN STARE SA AJUNGA UNII!!!
Ai grija ce-ti doresti kidz7245 poate iti da dumnezeu pe bune asa ceva, sa te vad atunci
alesya_kidz
Postat pe 21 Mai 2010 11:17
sa corectez: RUSINE!!!!!!! si celorlalte mamici care sunt interesate de acest subiect, care se gandesc ca acest demers le ajuta sa-si prelungeasca sederea acasa, vorba lui alina, niste putori si cate mai sunt ca si voi voi nu ar trebui sa fiti mame, e jignitor pentru copii vostri!
alesya_kidz
Postat pe 21 Mai 2010 11:24
nu e vorba de puturosenie, e vorba de nesimtire: un om cu handicap real nu beneficiaza in aceasta societate de nimic:nici de sprijin din partea celor "puternici" (sanatosi), nici de compasiune, nici de nimic:doar se ride de ei si sunt aratati cu degetul si vorbiti pe la spate (hahaha, uite-l si pe ala, doamne ce ciudatenie de om...), ca sa nu mai zic ca un adult cu handicap numai printr-o MINUNE si-ar putea gasi ceva de munca in tara asta (plus ca nici macar rampe pt oamenii din carucior nu sunt in multe locuri, deci nici macar sa treaca peste o bordura nu sunt ajutati de aceasta societate minunata), si pe de alta parte, vreti sa fiti ca ei (sa beneficiati de reduceri de taxe, de un an in plus de stat acasa etc etc etc. avem parlamentari declarati handicapati, de ce sa nu fie si plebea "handicapata" toata nu?)

habar nu aveti ce inseamna o viata de om cu handicap! dar cine stie, dorinta singure v-ati pus-o...
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:24
kidz07245 am vazut ca ai 4 copii(sa-ti traiasca!) si cred ca nu ti-e usor.
Dar ai recurs la metode inadmisibile!Sti ce inseamna sa nu dormi noptile ani in sir,sa o ti din spital in spital,sa-ti vezi copilul neputinicos in fata bolii,sa numeri picaturile de sange din transfuzie si sa te rogi ,sa implori toti sfintii sa se faca bine????!!!!!!!!!Cu siguranta nu ai habar!!!
Rusine!!
Mi-e rau..
chanty
Postat pe 21 Mai 2010 11:28
si hai sa va zic ceva: un om cu handicap real e de 1000 de ori mai puternic decat noi cei "normali". de ce? pt ca reuseste sa se descurce cu toate problemele lui ( si de sanatate si financiare), pentru ca reuseste sa se descurce fara sa se mai milogeasca de cei care nici nu se uita oricum la el, pentru ca reuseste sa nu riposteze la rautatile care i se arunca zilnic in fata de catre cei din jur, si pentru ca unii chiar reusesc sa ii mai ajute si pe altii, culmea (sunt oameni cu handicap care au infiintat fundatii pentru ajutorarea celor cu proibleme REALE)

(ca statul acasa sau a avea ori nu bani, asta NU e o problema adeverata, fetelor. deschideti bine ochii si invatati care sunt adevaratele valori!
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:31
Rectific cele spuse de pinicuta
E puturosenie deoarece copii lor sunt transformati in handicapatii pe durata de un an de zile... adica mai stam relax inca un an acasa macar pana se reglementeaza situatia...poate ma da afara daca ma duc la lucru?.. ca toti fac restructurari, de ce sa mearga la lucru sa puna umarul daca pot sta bine merci acasa linistite....mai o cafa mai un kidz si uite trece si anul asta si dupa ce o fi o fi
Nesimtire au cei care uita sa mai iasa din stadiul de handicapati
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 11:33
de ce sa mai "iasa", alina? cand pt oamenii cu handicap sunt legi "preferentiale", poate il declari handicapat care are nevoie de insotitor, vorbesti cu careva si faceti banii pe din 2 (banii de insotitor zic), sau poate primesti bilete gratis de tren si autobuz, au poate ti se taie din impozit, sau cine stie ce mai poti scorni pe baza certificatului de handicap: de ce sa reunti cand e atat de "bine"?
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:36
kidz 007245 nu iti doresc nici o data sa ajungi sa ai un copil cu un handicap
sa vezi atunci pe propria piele ce inseamana sa fii cu handicap
sa-ti fie rusine
am o intrebare ti-ai declarat toti copii la fel?

tusi_Oli
Postat pe 21 Mai 2010 11:37
eu , daca m-ar fi declarat mama handicapata, cred ca mi se facea o sila
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:37
Aoleou 4 copii???? cati ani au toti in parte oare ma gandesc ca sunt la limita infintari documentatiei pentru stat acasa ba cu handicap ba fara handicap...nu stiu poate gresesc nu am intrat sa vad dar miramas cat ai muncit draga la viata ta real ca sa-ti meriti banii care ii pretinzi???
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 11:37
in fine, fiecare cum isi asterne asa doarme...
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:38
Si imi place ca ii mai si cheama in fiecare an la comisii sa vada daca s-au insanatosit
cine nu traieste asa ceva palpabil habar nu stie ce inseamna
Drak sa te spanzure de putoare ordinara...
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 11:40
nu e , mai , vorba de cat a lucrat, e vorba de atitudinea morala: pun periu pe tot ce vrei ca daca vede pe strada un om desfigurat sau mutilat sau naiba stie.. nu numai ca nu il ajuta, dar mai si intoarce fata cu scarba, sau nu ar fi de acord ca la scoala copiii ei NORMALI sa stea in banca cu unul CU HANDICAP (REAL), ca nu cumva sa se "molipseasca", dar pe de alta parte... parca nu e chiar asa de rau sa beneficiezi de pe urma unui certificat de handicap nu?
asta e: unii oameni nu stiu sa isi aprecieze sanatatea: in timp ce unii se roaga de doctori sa le spuna ca sunt sanatosi, altii DAU SPAGI ca sa li se scrie pe hartie ca sunt... bolnavi. pai ei ciar sunt bolnavi:psihic!
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 11:43
este o noua metoda facem copii cat mai multi si stam acasa ca doar ne plateste statul
noi suntem 4 copii la mama din care unul este cu handicap locomotor si singurul ajutor pe care la primit din partea statului au fost 400 lei pt toti 4 copii asta era pe vremea lui ceausescu
inaca o data sa-ti fie rusine si sa va fie rusine la toate mamicile care vor lua in calcul acest sfat
tusi_Oli
Postat pe 21 Mai 2010 11:43
Mai bine taceai drak din gura
P.S. timp si bani este sa stai pe net, cu copil cu handicap langa tine...dar nu-ti faci probleme isi da drumul in scurt timp nu-i asa?
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 11:53
eu tot nu-mi revin.
Daca poate sa ma lamureasca sipe mine cineva??!
si cu certificatele "celea medicale eliberate de specialistiiii
cum e?
Nu pot sa cred ca ,,o armata"de cadre medicale isi dau semnatura!!
chanty
Postat pe 21 Mai 2010 12:00
17,15,9,2 ani au copiii ei, alina.

pt chanty:depinde la cine nimeresti:unii iti dau imediat (nu degeaba desigur) orice le ceri. altii , nu iti dau nici cand ai cu adeverat probleme (pana nu le dai ceva). citisem pe forum de o mamica al carei copil facea convulsii f des si careia i s-a spus ca daca nu are diagnostic clar de epilepsie nu i se prelungeste concediul. si totusi convulsiile sunt altceva decat lipsa de vocabular...

plus ca autismul din cate stiu eu nici nu e recunoscut ca boala in Romania...
pinicuta
Postat pe 21 Mai 2010 12:02
partea cu varsta imi retrag cuvintele in speranta ca nu ia facut pe toti la randul lor handicapati temporar
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 12:04
cum Romania este tara tuturor posibilitatilor nu vad cum nu se poate obtine un certicat de handicapat pe BANI
fac o paranteza cunosc o persoana care primeste ajutor pt orbi dar el vede foarte bine si un ajutor de handicapat ca nu are un ooo
tusi_Oli
Postat pe 21 Mai 2010 12:09
asta as intreba-o si eu pe kidz...cum a reusit sa obina toate semnaturile respective? noi ne-am lovit de problema asta acum 5 ani, tatal meu a avut un accident vascular in urma caruia a ramas cu semipareza pe partea stanga, dupa care a fost diagnosticat cu parchinson si cum nu era suficient a avut si dereglari de memorie, halucinatii
deci avand toate astea, am obtinut o pensie de handicap gradul 2 cu insotitor. In fiecare an trebuia sa-l ducem in oras la reexaminare, ultima data tata ajunsese o leguma (din pacate acum nu mai este) l-am dus cu masina 45 de km sa-l vada examinatorii la fata caci nu le erau suficiente actele de la dosar, culmea ni s-a sugerat sa bagam printre acte o mica atentie caci altfel riscam incadrarea, va vine sa credeti? deci tu kidz...cum ai reusit???? eu ii consider si mai nesimtiti pe acei oameni care accepta spagi indiferent de situatii si isi pun semnaturile fara ca macar sa le pese...
aly_raz
Postat pe 21 Mai 2010 12:10
nu-mi adu aminte de ala fara oOo ala chiar are un handicap
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 12:11
il stii si tu
avea pana nu demult in dotare 2 oo numai de vreo cativa ani este doar cu unu
si acum sunt un pic off topic cunosc si persoane care nu avut nimic de aface cu asa zisa revolutie dar care are certificat de revolutionar si multeee alte facilitati
v-am zis traim in Romania
tusi_Oli
Postat pe 21 Mai 2010 12:17
m-a apucat plasul cand ma gandesc cati ani a muncit saracul, avea o pensie amarata pe langa care a primit 5 mil pe luna,(pensia de handicap) din care 4 ii dadea la ingijitoare, a avut tone de medicamente, nu toate compensate, bani cheltuiti pe pampers, sedinte de recuperare, etc etc...chiar a suferit 4 ani jumatate si altii, sanatosi si voioasi iau aceesi bani stand in parcuri la table, sau mai stiu eu cum...in ce tara traim si noi
aly_raz
Postat pe 21 Mai 2010 12:19
Pai Aly_Raz atunci sa nu-ti sara nervul cand vazi ca intra una si rade ca proasta si topaie :``fetele am gasit calea sa mai stam acasa!!!ne facem pruncii handicapati!!!ollaa!!!``
alinakatt
Postat pe 21 Mai 2010 12:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
intrebare 8 De la: garbo_383583 19 Septembrie 2013 09:48
Voteaza cel mai frumos cuplu 4 De la: kidz000762 14 August 2009 13:09
tot eu sunt,nu doream sa-l trimit mesajul,dar nu-i nimic. 22 De la: alfheim 24 Mai 2011 12:12
plecarea in romania 4 De la: horobeanu 9 Iulie 2009 22:40
scuzati greselile 2 De la: garbo268731 12 Martie 2012 09:09
Setari Cookie-uri