despre sex

iubita mea am trecut si eu prin momente ,pur si sinplu nu aveam chef te epuizeaza toata munca ,casa ,copilu ,curatenie ,calcat ,plinbat copilu ,cunparaturi ,si simti ca nu mai poti ,sau cazi lata de oboseala ,dar daca si sotu tear antelege ar fi okexplicai tu care e situatia si apoi ancearcati ori o esire undeva an doi ,la munte, la mare ptr cateva zile siati revii imediat ..
claudia_mami
Postat pe 3 Februarie 2010 17:51
eu inca sunt gravida, mai am putin... deci nu stiu cum va fi dupa, acum e...bine in schimb am primit un sfat bun de la cineva (nu o sa ghiciti, asa ca spun acum, de la soacra) :sa nu uit ca nu l-am facut singura pe bebe si sa-mi las si mie timp pt ingrijit propria persoana, odihna si distractie, la treburi jumate-jumate, poate el mai mult caci eu ma ocup de papica lui bb :D......daca devi mama categoric ramai si femeie.
monachiuc
Postat pe 14 Februarie 2010 21:04
70% dintre mamici au libidoul mai scazut decat inainte de sarcina, la un an dupa nastere, spun statisticile.

Pietre de incercare:
1. mama trebuie sa se obisnuiasca, mental cu inca un rol: cel de mamica.
2. prioritar este bb si nu sotul
3. complexele create de schimbarile pe care le-au adus sarcina si nasterea: kg depuse in timpul sarcinii nu mai apar atat de atragatoare dupa sarcina(burta a ramas dar s-a lasat, sanii au ramas mari dar de mute ori si lasati)
4. oboseala, starea generala de disconfort, stresul acumulat in timpul nasterii si urmarorul an dupa nastere lui bebe nu iti lasa timp sa te gandesti si la sex
5.rutina bat-o vina, rutina intotdeauna v-a strica planurile! Proaspata mamica trebuie constant sa isi creeze mereu alte si alte rutine legate de cresterea lui bb!
6.durerea in zona perineala datorata epiziotomiei sau pur si simplu traumelor suferite de organele genitale
7.lipsa lubrifierii naturale care poate dura pana la 8-10 saptamni, mai ales daca alaptezi.
8.grijile legate de bebelus(nu mananca, are colici, plange, nu se satura...etc.etc.)
9.lipsa timpului
Nu in ultimul rand, trebuie sa amintim factorul hormonal. Acestuia i se datoreaza libidoul scazut al mamei. Unii specialisti spun ca femeia este programata genetic sa-i acorde toata atentia bebelusului, in primele sale luni. Acest fapt, spun ei, ar fi asigurat supravietuirea speciei in vremea cand pericolele pandeau la tot pasul un nou-nascut lipsit de aparare. Daca in timpul sarcinii nivelul de estrogen atinge punctul maxim, dupa nastere el scade brusc. In schimb, creste nivelul de prolactina, hormon care sustine lactatia, dar scade libidoul, si nivelul de oxitocina, hormon responsabil pentru comportamentul matern.
Uneori, dupa mai multe nasteri pe cale naturala este posibil ca vaginul sa isi piarda din elasticitate, ceea ce poate determina si o reducere a placerii din timpul actului sexual, pentru a rezolva aceasta problema si intarirea muschilor vaginului, exercitiile Kegel pot fi foarte eficiente

Obosita, stresata, cu sanii cat pepenii, tanara mama e departe de viziunea cinematografica in care cei doi inchid usa camerei ingerasului, retragandu-se pentru harjoneli romantice
1. Cel mai important lucru pentru cuplu este sa reuseasca sa aiba momente de intimitate.
2. Pentru aceasta, duceti copilul pentru cateva ore la bunici, la un prieten sau angajati o bona. Astfel, va veti permite sa aveti timp numai pentru voi. Iesiti in oras; surprinde-ti partenerul cu ceva nou: relatia se afla la inceput si e mai greu ca prima data!
3. Rabdarea activa este elementul-cheie sau metoda pasilor marunti. Implicarea tatalui in cresterea copilului este cel mai bun afrodisiac: o mama mai odihnita, mai linistita, are timp si chef de iesiri romantice.
4. Comunicarea este esentiala pentru a ne raporta la exigentele celuilalt, iar lipsa de comunicare este inceputul disolutiei cuplului.
tudor_claudia
Postat pe 8 Martie 2010 14:32
Si eu am trecut si inca trec prin asa ceva.
In principal in cazul meu am observat ca este pe baza hormonala, adica imediat dupa menstruatie pana la jumatarea ciclului am pofta si chair e ok, insa dupa ovulatie intervine celalalt hormom, cand si sa am chef nu vreau sa il plina de nervi, sau am chef si el nu e acasa, cand vine mi-a pierit deja cheful
ce m-a ajutat:
-sa imi dau seama cand am si nu am chef(psihic vb) sa fac sex, indiferent ca e sotul sau nu acasa(de ex am descoperit ca mai degraba am chef pe la 2-3 dupa amiaza si nu la 9-10 seara sau la 7-8 dimineata!)-asta insa nu presupune un amant , ci doar sa imi dau seama cum functioneaza creierul meu sexual, cum e programat
-sa mai urmaresc din cand in cand cate un film pentru adulti,
-sa ma gandesc(voit) la o partida de sex, dupa principiul: pofta vine mancand(in special incercam sa imi aduc aminte cum ma simteam in momentele in care faceam chef cu placere).
-sa incerc sa fac sex cand nu e gaza mea acasa

am avut saptamanile trecute o situatie super jenanta cand gaza s-a trezit si a venit in sufra iar noi nu am auzit nimic noroc ca terminasem si eram in faza de mangaieli....dar in momentul ala nu stiam unde sa ma ascund, pentru ca ma simteam extrem de prost fata de ea. de atunci am invatat sa inchidem bine usa la camera noastra cand vrem sa facem ceva!

incet, incet lucrurile revin la normal. insa atat pentru mine cat si pentru sotul meu a fost foarte greu pentru a inainte si chiar in timpul sarcinii pofta si pasiunea au fost foarte mari, iar dupa nastere au scazut practic la 0..., dar am luat-o pur si simplu de la capat!
tudor_claudia
Postat pe 8 Martie 2010 14:49
Subscriu celor spuse de "Capra_cu_3_iezi". Este adevarat ca totul porneste de la psihic. Este foarte important sa gandesti pozitiv, sa ai incredere in tine chiar daca sunt cateva kilograme in plus. Daca sotul este intelegator si te doreste asa cum esti, nu ai nici un motiv de a-l indeparta de tine.
Pe cele care sunt in aceasta situatie le rog sa se gandeasca la ceea ce s-a intamplat bun si rau in viata de cuplu, ca sa-si dea seama de unde au aceasta retinere. Este posibil sa fie si pe baza hormonala, de stres sau de oboseala.
Multa sanatate!
prtn_yaya
Postat pe 30 Aprilie 2010 11:24
eu am avut probleme in timpul sarcini. acum e ok.
am inteles k de obicei in timpul sarcinii ai mai mult chef dar nu mi s-a intamplat.
nu cred k e pe baza psihica
kidz007899_NADIA
Postat pe 30 Aprilie 2010 11:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
olita 49 De la: viobregar 19 Martie 2010 14:21
bebelusul meu 1 De la: kidz000252 12 Martie 2009 16:20
Crese in Iasi 4 De la: rox_is 6 Septembrie 2009 07:33
Diagnostic: scarlatina! 2 De la: ruschita 23 Ianuarie 2009 12:04
bona titan 3 De la: kidz002495 28 Iulie 2009 21:12
Setari Cookie-uri