Printre alimentele stramosilor nostri s-a aflat si mierea, pe care ei si-o procurau, nu fara riscuri, din fagurii pe care albinele ii construiau in scorburile copacilor sau in crapaturile ascunse ale stancilor.

Prin proprietatea de a atrage si de a retine umiditatea, mierea este un hidratant natural ce intra in compozitia produselor cosmetice hidratante (crème, lotiuni, sampoane si balsamuri). Prin efectul antiiritant, este utilizata pentru pielea sensibila si produsele de ingrijire a bebelusului. PH-ul acid al mierii prezinta avantajul mentinerii aciditatii normale a pielii.

Retetele cu miere sunt indicate in special persoanelor care au tenul uscat.

MASCA TONICA: o lingura de miere se amesteca cu un albus, o lingurita de glicerina si trei linguri de faina de orez

LOTIUNE EMOLIENTA: o lingurita de miere se amesteca cu o lingurita de ulei de masline si o jumatate de lingurita de suc de lamaie

LOTIUNE DEMACHIANTA: o lingurita de miere se amesteca cu o lingurita de ulei de masline, o lingurita de otet de mere; amestecul se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute; se indeparteaza cu apa calduta

MASCA ANTIRID: o jumatate de lingurita de miere se amesteca cu doua lingurite de iaurt, o jumatate de lingurita de suc de lamaie si 300 UI (unitati internationale) de vitamina E


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De la Cleopatra la femeia moderna: utilizarile traditionale si cosmetice ale mierii.