Folosirea detergentului de rufe organic sau ECO/BIO în locul celui obișnuit din comerț poate avea unele avantaje, mai ales pentru sănătatea ta și pentru mediul înconjurător. Descoperă în articolul de mai jos care sunt beneficiile cele mai importante, care te pot ghida în a face cea mai bună alegere pentru tine.

Iată de ce este posibil să fie mai bună alegerea unui detergent de rufe organic sau ECO/BIO:

Produse chimice reduse: Detergenții de rufe convenționali din comerț pot conține substanțe chimice sintetice, parfumuri artificiale și coloranți, care pot fi iritanți pentru piele și pot provoca reacții alergice. Detergenții de rufe organici sau eco au tendința de a utiliza ingrediente naturale și organice, reducând expunerea la substanțe chimice dăunătoare.

Eco-Friendly: Detergenții de rufe eco sunt formulați pentru a fi biodegradabili și nu poluează apele și solul cu substanțe chimice nocive atunci când sunt clătiți în sistemul de canalizare. Aceasta înseamnă că alegerea unui detergent eco poate contribui la protejarea mediului înconjurător.

Mirosuri naturale: Detergenții de rufe organici sau eco folosesc adesea uleiuri esențiale naturale pentru a oferi hainelor un miros plăcut. Aceste mirosuri sunt de obicei mai blânde și mai naturale decât parfumurile artificiale utilizate în produsele convenționale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Hipoalergenici: Detergenții de rufe organici sunt, în general, hipoalergenici, ceea ce îi face potriviți pentru persoanele cu piele sensibilă sau cu alergii.

Cruelty-Free: Multe dintre brandurile eco-friendly sunt împotriva testării produselor pe animale, ceea ce înseamnă că utilizarea acestor produse nu contribuie la suferința animalelor.

Cu toate acestea, este important să menționăm că fiecare persoană și fiecare familie au nevoi diferite. Dacă alegi un detergent de rufe organic sau eco, este întotdeauna bine să citești eticheta pentru a te asigura că produsul este certificat organic sau eco și să nu conțină substanțe chimice pe care dorești să le eviți.

5 Detergenți ECO/BIO pe care merită să îi încerci:

Detergent pentru rufe albe și colorate, ecologic, 10L, SENSITIVE, Sonett

Produsul poate fi cumpărat de aici.

-suficient pentru aproximativ 135 de spălări-

Un detergent bio neutru fără parfumuri sau uleiuri esențiale pentru haine albe și colorate din bumbac, in, cânepă, sau mixturi de țesături. Ingredientele sunt biodegradabile și prietenoase cu pielea. Formula specială care face față spălărilor inclusiv când duritatea apei este ridicată. Spală la temperaturi cuprinse între 30 și 95 °C. Nu se recomandă pentru lână, mătase. Pentru utilizare în mașină de spălat.

Calitatea Sonett:

-toate ingredientele active (surfactanții) sunt din surse vegetale, fiind 100% biodegradabili;

-nu sunt folosiți conservanți și aditivi petrochimici;

-toate produsele Sonett sunt fără enzime;

-folosim doar săpun vegetal pur din uleiuri provenite din agricultură ecologică și/sau biodinamică;

-toate parfumurile provin din uleiuri esențiale ecologice și pe cât posibil din culturi sălbatice;

-toate produsele Sonett conțin aditivi balsamici ritmatizați într-un mixer oloid printr-o formulă unică. Acești aditivi balsamici unici sunt compuși din: tămâie, aur, frunze de dafin, ulei de măsline, săruri din petale de trandafir, rășină de mir.

-apa folosită la detergenți este vitalizată prin trecerea prin 12 vase de sticlă în formă de ou, creându-se un sistem de tip vortex care reproduce mișcarea naturală a apei din râurile de la munte.

-nici un ingredient din produsele Sonett nu este considerat dăunător pentru mediu sau sănătate.

Detergent Pentru Rufe Delicate cu Lavandă Ecologic/Bio 1L BIOLU

Produsul poate fi cumpărat de aici.

Detergent lichid ecologic neutru pentru rufe delicate, lână, cășmir, mătase, in. Se poate folosi atât la spălarea manuală, cât și în mașina de spălat automată. Cu ulei esențial de lavandă. Este ideal și pentru spălarea hăinuțelor bebelușilor.

  • face fibrele mai delicate cu ajutorul glicerinei vegetale;
  • nu face spumă în exces și nu irită pielea, deoarece nu conține betaină;
  • este termosenzitiv: se subțiază la temperaturi ridicate, și devine mai vâscos la temperaturi scăzute.

Acest produs este:

100% BIODEGRADABIL

100% VEGETAL

FĂRĂ DERIVATE ANIMALE

FĂRĂ DERIVATE PETROCHIMICE

FĂRĂ PEG ȘI PARABENI

FĂRĂ LAURETH, SLES

FĂRĂ EDTA ȘI GMO

FĂRĂ COLORANȚI ȘI SILICON

FĂRĂ PARFUM SINTETIC

TESTAT DERMATOLOGIC

Detergent ecologic lichid pentru rufe albe și colorate, mere roșii, 5L – Biolu

Produsul poate fi cumpărat de aici.

Detergent lichid pentru spălare manuală sau automată, pentru haine albe sau colorate. Garantează o spălare uniformă, fără pete, chiar și la temperaturi scăzute.

Știați că... detergentul lichid pentru haine albe și colorate Biolù:

- lasă fibrele dn țesături sănătoase deoarece nu conține silicon, agenți de inalbire sintetici, care se depozitează pe fibre și pot irita pielea chiar și după limpezire;

- nu face spumă în exces și este blând cu pielea deoarece nu conține betaină;

- este termosenzitiv: se subțiază la temperaturi ridicate, și devine mai vâscos la temperaturi scăzute.

Acest produs este:

100% BIODEGRADABIL

100% VEGETAL

FĂRĂ DERIVATE ANIMALE

FĂRĂ DERIVATE PETROCHIMICE

FĂRĂ PEG ȘI PARABENI

FĂRĂ LAURETH, SLES

FĂRĂ EDTA ȘI GMO

FĂRĂ COLORANȚI ȘI SILICON

FĂRĂ PARFUM SINTETIC

TESTAT DERMATOLOGIC

Detergent Lichid pentru Rufe Albe și Colorate cu Lavandă Ecologic/Bio 5L SONETT

Produsul poate fi comandat de aici.

-suficient pentru aproximativ 68 de spălări-

Un detergent cu ulei esențial de lavandă potrivit pentru haine albe și colorate din bumbac, in, cânepă, și mixturi de țesături. Ingredientele sunt biodegradabile și prietenoase cu pielea. Formulă specială care face față spalarilor inclusiv când duritatea apei este ridicată. Spală la temeperaturi cuprinse între 30 și 95 °C.

Certificări:

EcoControl certifica monitorizarea criteriilor de calitate a produselor Sonett, ca fiind:

  • fără enzime
  • fără surfactanți derivati parțial sau total din petrochimicale
  • fără conservanți derivati parțial sau total din petrochimicale
  • din săpunuri pure din uleiuri vegetale ecologice
  • cu uleiuri esențiale ecologice
  • energia și încălzirea în fabrică Sonett este din surse 100% regenerabile

Ecogarantie certifică faptul că:

  • materiile prime provin din culturi ecologice
  • produsele nu conțin organisme modificate genetic și nici enzime
  • produsele sunt biodegradabile

Vegan Society:

Această certificare înseamnă că produsele Sonett:

  • nu conțin ingrediente de origine animală (excepție 3 produse pentru pete care conțin extract din bilă de bovine).
  • nu sunt testate pe animale

Stop Climate Change: Sonett respectă cel mai înalt standard în privința emisiei de CO2, având printre cele mai scăzute emisii din industrie.

Detergent praf bio pentru spălări grele, 1010gr, Sodasan

Produsul poate fi comandat de aici.

Are o putere mare de curățare, fabricat la cea mai înalta calitate din săpun obținut din uleiuri organice,fără enzime și OMG, testat dermatologic.

Recomandări utilizare: pentru toate tipurile de țesături, putând fi utilizat la temperaturi cuprinse între 40 și 95 de grade; mașini de spălat, cu o capacitate de 4-5kg.

Beneficii pentru mediu:

Substanța de spălare a produsului este săpunul, care are calități biodegradabile rapide și complete. Acest săpun este fabricat într-un proces de saponificare cu temperatură joasă, special dezvoltat. Producția de CO2 este neutră cu mențiunea că Sadosan are că și partener Greenpeace-Energy (cel mai mare furnizor național independent de energie electrică din Germania, ce urmărește asigurarea energiei doar din resurse ecologice, fără cărbune și energie nucleară).

Certificare:

Produsul este certificat în conformitate cu liniile directoare de detergent ECOCERT, precum și în conformitate cu liniile directoare stricte ale Eco Garanție și Societatea vegan

Caracteristicile produsului:

Un ambalaj de SODASAN Detergent Universal de spălat este suficient pentru 22 de sarcini cu duritate medie a apei și spălarea cu murdărirea normală.

1 kg de SODASAN Detergent Universal - poate spăla 79 kg de rufe în sarcini de 4-5kg, cu murdărirea normală și duritate medie a apei.

Sursa foto: Savanevich Viktar/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri