Întâmpini probleme cu mătreața? Iată trei remedii naturale pentru un scalp sănătos și un păr ca în reclame

Se spune că părul reprezintă cartea de vizită a unei femei. Indiferent că preferi părul lung sau scurt, îl vopsești des sau deloc, un păr sănătos se vede de la rădăcină până la vârf. Mătreața nu ține cont de tipul de păr, deoarece problema trebuie rezolvată începând cu scalpul. Se pare că acesta este cel care influențează sănătatea firului de păr, deoarece s-a demonstrat că persoanele cu un scalp curat și sănătos nu dezvoltă mătreață.

De altfel, folosirea unui șampon care nu-i adecvat pentru părul tău face mai mult rău decât bine și este o eroare frecventă. Ba mai mult, substanțele chimice din șampoane duc în timp la probleme ale scalpului, de aceea este bine să citești eticheta înainte de a face achiziția și să te îndrepți mai degrabă spre produse bio sau vegane care nu conțin parabeni, alcool sau parfum și sunt antifungice.

De aceea, iată trei remedii naturale eficiente pentru sănătatea părului tău și eliminarea mătreții:

1. Apă de trandafiri

Apa de trandafiri are proprietăți vindecătoare, cunoscute din vremuri îndepărtate, care are capacitatea de a hidrata scalpul și a regenera pielea descuamată. Se poate folosi și pe tenul normal sau uscat, de aceea este prima noastră opțiune care te poate scăpa de mătreață. Dacă te vopsești acasă, folosește o vopsea de par care nu conține amoniac și imediat după ce te-ai limpezit bine, pe lângă un balsam protector, masează capul cu apă de trandafiri. O dată pe săptămână, timp de o lună încearcă acest remediu și vei observa diferența chiar de la prima utilizare.

2. Oțet de mere și urzici

Poate că strâmbi puțin din nas la ideea de a-ți pune oțet de mere în păr, dar fă-o atunci când nu trebuie să pleci în oraș sau seara înainte de culcare și nu vei regreta. De asemenea, urzicile sunt plante miraculoase. Deoarece vine primăvara în curând, poți face o cură de urzici tinere pe care le fierbi bine și le strecori printr-o sită. Le pui într-o sticlă de un litru și adaugi o lingură de oțet de mere. După ce te-ai spălat bine pe cap, clătește părul cu infuzia obținută și rezistă tentației de a te clăti din nou cu apă. Oțetul de mere este un degresant natural care îți va face podoaba capilară puternică și strălucitoare. Poți repeta pașii de fiecare dată când te speli pe cap, pentru un rezultat cât mai rapid.

3. Mască cu ulei de măsline și gălbenuș de ou

Ouăle nu sunt doar bune pentru alimentație, iar uleiul de măsline are proprietăți miraculoase care nu țin doar de domeniul culinar. Mătreața poate fi combătută și cu ajutorul acestor două elemente pe care oricine le are în casă. Ai nevoie doar ca uleiul de măsline să fie extravirgin și de calitate și de preferat ouăle să fie de la țară. Rețeta este extrem de simplă: ai nevoie de două gălbenușuri bătute bine cu două linguri de ulei pe care le amesteci bine și, pe părul uscat, le întinzi pe tot capul. Poți sta cu masca o oră, două sau toată noaptea. Acest lucru depinde doar de tine. După ce te speli bine pe cap, clătește-te cu oțet de mere sau apă de trandafiri. La masca obținută mai poți adăuga și o capsulă de vitamina E.

În concluzie, mătreața poate fi stopată. Trebuie să fii insistentă și să ai grijă ce produse de hairstyle folosești. Mama Natură este extrem de generoasă și de multe ori uităm că problemele pot fi rezolvate mai ușor decât ne așteptam.

Sursă foto: Photo by Rana Sawalha on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri