Sunt persoane care doresc să scadăsau chiar să excludă complet consumul de zahăr din alimentație, însă nu este tocmai un pas ușor de realizat. De aceea vă propunem astăzi 5 înlocuitori naturali pentru zahăr, cu efecte benefice asupra organismului. În ceea ce privește cantitatea, moderația rămâne bună în toate.
Mierea de albine
Mierea rămâne un excelent înlocuitor al zahărului, fiind preferat atât de copii, cât și de adulți. Există mai multe sortimente de miere pe care le putem achiziționa, cu proprietăți specifice. Mierea, consumată în special crudă, este bogată în vitamine și minerale, antioxidanți, substanțe antiinflamatorii, anticancerigene și în atibiotice naturale.
Puteți încerca și Mierea de Manuka, despre care puteți citi mai multe informații în acest articol: MIEREA DE MANUKA - MÂNA CEREASCĂ PENTRU SĂNĂTATE ȘI POATE CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC AL NATURII
Îți recomandăm și produsele:
Miere de Manuka raw – disponibilă pe Vegis.ro
Miere de salcâm crudă – disponibilă pe Vegis.ro
Miere de Tei crudă – disponibilă pe Vegis.ro
Melasa
Melasa din trestie de zahăr este foarte gustoasă și bogată în în fier, calciu, cupru, mangan, potasiu și vitamina K. Poate înlocui cu succes zahărul în băuturi și în preparate, prăjituri etc.
Va recomandăm Melasa din trestie de zahat, disponibilă pe Plantum.ro
Zahăr din nectar de cocos ecologic pur
Este un îndulcitor natural, foarte apreciat pentru gustul și calitățile sale. Are un indice glicemic scăzut și un conținut bogat de potasiu, magneziu, zinc și fier. Poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al zahărului tos.
Va recomandăm Zahăr de cocos ecologic pur, disponibil pe RepublicaBio.ro
Curmale
Curmalele sunt adesea folosite în prăjituri, în smoothie sau în îndulcirea laptelui vegetal. Pot fi folosite și în sosuri, pentru dressing sau ca atare în salate de legume și fructe.
Vă recomandăm curmale fără sâmburi – disponibile pe Vegis.ro
Pudra de roșcove
Folosită din timpuri străvechi ca îndulcitor, pudra de roșcove rămâne în trend pentru gustul sau delicios, aroma asemănătoare cu cacao și bogăția sa în nutrienți. Despre pudra de roșcove vă recomandăm să citiți în acest articol: PUDRA DE ROȘCOVE: CE BENEFICII PREZINTĂ ȘI CUM O CONSUMĂM
Vă recomandăm și Pudra de roșcove ecologică, disponibilă pe RepublicaBio.ro
Foto: By Zenobillis/shuttesrtock.com
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români