Zahărul este incriminat pentru tulburarea stării de sănătate prin diverse mecanisme, de la creșterea riscului de diabet zaharat și boli cardiovasculare, până la creșterea stresului oxidativ, cu toate urmările specifice acestor tulburări.

Sunt persoane care doresc să scadăsau chiar să excludă complet consumul de zahăr din alimentație, însă nu este tocmai un pas ușor de realizat. De aceea vă propunem astăzi 5 înlocuitori naturali pentru zahăr, cu efecte benefice asupra organismului. În ceea ce privește cantitatea, moderația rămâne bună în toate.

Mierea de albine

Mierea rămâne un excelent înlocuitor al zahărului, fiind preferat atât de copii, cât și de adulți. Există mai multe sortimente de miere pe care le putem achiziționa, cu proprietăți specifice. Mierea, consumată în special crudă, este bogată în vitamine și minerale, antioxidanți, substanțe antiinflamatorii, anticancerigene și în atibiotice naturale.

Puteți încerca și Mierea de Manuka, despre care puteți citi mai multe informații în acest articol: MIEREA DE MANUKA - MÂNA CEREASCĂ PENTRU SĂNĂTATE ȘI POATE CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC AL NATURII

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Îți recomandăm și produsele:

Miere de Manuka raw – disponibilă pe Vegis.ro

Miere de salcâm crudă – disponibilă pe Vegis.ro

Miere de Tei crudă  – disponibilă pe Vegis.ro

Melasa

Melasa din trestie de zahăr este foarte gustoasă și bogată în în fier, calciu, cupru, mangan, potasiu și vitamina K. Poate înlocui cu succes zahărul în băuturi și în preparate, prăjituri etc.

Va recomandăm Melasa din trestie de zahat, disponibilă pe Plantum.ro

Zahăr din nectar de cocos ecologic pur

Este un îndulcitor natural, foarte apreciat pentru gustul și calitățile sale. Are un indice glicemic scăzut și un conținut bogat de potasiu, magneziu, zinc și fier. Poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al zahărului tos.

Va recomandăm Zahăr de cocos ecologic pur, disponibil pe RepublicaBio.ro

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Curmale

Curmalele sunt adesea folosite în prăjituri, în smoothie sau în îndulcirea laptelui vegetal. Pot fi folosite și în sosuri, pentru dressing sau ca atare în salate de legume și fructe.

Vă recomandăm curmale fără sâmburi – disponibile pe Vegis.ro

Pudra de roșcove

Folosită din timpuri străvechi ca îndulcitor, pudra de roșcove rămâne în trend pentru gustul sau delicios, aroma asemănătoare cu cacao și bogăția sa în nutrienți. Despre pudra de roșcove vă recomandăm să citiți în acest articol: PUDRA DE ROȘCOVE: CE BENEFICII PREZINTĂ ȘI CUM O CONSUMĂM

Vă recomandăm și Pudra de roșcove ecologică, disponibilă pe RepublicaBio.ro

Foto: By Zenobillis/shuttesrtock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri