Poate nu te dai în vânt după fructe, însă cele 2 recomandări pe care ți le facem mai jos o să te convingă să le consumi fiindcă pot fi integrate în rețete gustoase, dar mai ales sănătoase.

Merișoarele - "doctorul rinichilor"

Merișoarelor li se mai spune și „doctorul rinichilor”, pe lângă faptul că în cosmetică s-a dovedit că încetinesc procesul de îmbătrânire. În pus, încă din antichitate se știe că tratează numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar prin aceea că împiedică bacteriile să se depună pe pereții vezicii. Unii specialiști ar spune chiar că proprietățile medicinale ale merișoarelor sunt mai presus decât beneficiile nutriționale.

Rețetă de smoothie cu merișoare

Fă-ţi un smoothie din merişoare și băutură de migdale, mai ales dacă ești la dietă, și o să vezi câtă energie o să ai toată ziua, mulțumită vitaminelor A și C, betacarotenului, potasiului, fosforului, manganului și fibrelor. Și să nu uităm: sucul de merișoare conține calciu, ceea ce înseamnă că luptă pentru tine împotriva osteoporozei și contribuie la o dantură sănătoasă. Aceste fructe mici accelerează metabolismul – acizii organici din merișoare dizolvă depozitele de grăsime – și, datorită numărului mare de antioxidanți – care elimină depunerile colesterolului pe artere –, îți conferă o piele fermă și un ten strălucitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI…. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Iată și rețeta noastră de smoothie cu merișoare, pentru care ai nevoie de:

  • 3 sferturi de pahar cu gheață
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 1 lingură rasă de merișoare confiate

Pune toate ingredientele în blender și amestecă-le bine. Gheața se va mărunți și se va combina cu laptele de migdale, rezultând un gust mătăsos, dar în același timp răcoritor, care îți rămâne pe buze și după ce ai terminat băutura.

Foto: Shutterstock/ HandmadePictures

Curmalele, un alt fruct benefic organismului

Curmalele sunt un alt aliment minune, care tratează diverse afecțiuni, de la anemie până la cancer, fiind considerat unul dintre cele mai sănătoase din lume. Este vorba despre curmale, care reduc colesterolul și tensiunea arterială și previn infarctul sau accidentul vascular cerebral. Și, deși au un aport ridicat de fructoză, mențin sub control greutatea corporală datorită substanțelor nutritive care păstrează senzația de sațietate pentru mai mult timp, reglând nivelul glicemiei din sânge. 

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Curmalele conțin mai multe proteine decât alte fructe, fructoza și glucoza fiind hrană pentru creier. Combinația de glucoză cu vitamina B5 stimulează sistemul muscular. Totodată, vindecă bolile tractului digestiv restabilind flora intestinală și neutralizând acidul gastric. În plus, se mai spune despre aceste fructe că – prin substanțele care blochează radicalii liberi din organism – reduc incidența cancerului, îmbunătățesc vederea și reglează sistemul cardiovascular.

Rețetă de cușcuș + curmale

Dacă te-am convins din punct de vedere medical, te ‚provocăm’ și din punct de vedere culinar: îți propunem o rețetă de cușcuș cu curmale, pe care o poți consuma simplu sau pe post de garnitură.

Foto: Shutterstock/ Fanfo

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase
  • 200g cușcuș
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri migdale crude tocate
  • 1 portocală
  • 14 curmale fără sâmburi

Lasă migdalele și curmalele în apă călduță la hidratată timp de 1-2 ore. Apoi macină grunjos migdalele, iar curmalele taie-le bucățele. Curăţă portocala de coajă, în așa fel încât să rămână numai pulpă și apoi taie fiecare felie în 4-5 bucăți. Cușcușul pune-l într-un castron și deasupra toarnă 1 cană de apă clocotită, ca să îl înmoaie. Lasă-l așa timp de 20 min, timp în care pregătește sosul de curmale.

Pune migdalele să se călească puțin în uleiul de măsline, iar după câteva minute adaugă curmalele și portocalele, lăsând compoziția timp de 4-5 min la foc mic. Adaugă apoi sosul de curmale peste cuș-cuș și servește-l cald. Aroma exotică îți va aminti de bucătăria marocană!

GUINOT se alătură marilor branduri de frumusețe în El Studio Titulescu NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri