Poate nu te dai în vânt după fructe, însă cele 2 recomandări pe care ți le facem mai jos o să te convingă să le consumi fiindcă pot fi integrate în rețete gustoase, dar mai ales sănătoase.

Merișoarele - "doctorul rinichilor"

Merișoarelor li se mai spune și „doctorul rinichilor”, pe lângă faptul că în cosmetică s-a dovedit că încetinesc procesul de îmbătrânire. În pus, încă din antichitate se știe că tratează numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar prin aceea că împiedică bacteriile să se depună pe pereții vezicii. Unii specialiști ar spune chiar că proprietățile medicinale ale merișoarelor sunt mai presus decât beneficiile nutriționale.

Rețetă de smoothie cu merișoare

Fă-ţi un smoothie din merişoare și băutură de migdale, mai ales dacă ești la dietă, și o să vezi câtă energie o să ai toată ziua, mulțumită vitaminelor A și C, betacarotenului, potasiului, fosforului, manganului și fibrelor. Și să nu uităm: sucul de merișoare conține calciu, ceea ce înseamnă că luptă pentru tine împotriva osteoporozei și contribuie la o dantură sănătoasă. Aceste fructe mici accelerează metabolismul – acizii organici din merișoare dizolvă depozitele de grăsime – și, datorită numărului mare de antioxidanți – care elimină depunerile colesterolului pe artere –, îți conferă o piele fermă și un ten strălucitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Iată și rețeta noastră de smoothie cu merișoare, pentru care ai nevoie de:

  • 3 sferturi de pahar cu gheață
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 1 lingură rasă de merișoare confiate

Pune toate ingredientele în blender și amestecă-le bine. Gheața se va mărunți și se va combina cu laptele de migdale, rezultând un gust mătăsos, dar în același timp răcoritor, care îți rămâne pe buze și după ce ai terminat băutura.

Foto: Shutterstock/ HandmadePictures

Curmalele, un alt fruct benefic organismului

Curmalele sunt un alt aliment minune, care tratează diverse afecțiuni, de la anemie până la cancer, fiind considerat unul dintre cele mai sănătoase din lume. Este vorba despre curmale, care reduc colesterolul și tensiunea arterială și previn infarctul sau accidentul vascular cerebral. Și, deși au un aport ridicat de fructoză, mențin sub control greutatea corporală datorită substanțelor nutritive care păstrează senzația de sațietate pentru mai mult timp, reglând nivelul glicemiei din sânge. 

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Curmalele conțin mai multe proteine decât alte fructe, fructoza și glucoza fiind hrană pentru creier. Combinația de glucoză cu vitamina B5 stimulează sistemul muscular. Totodată, vindecă bolile tractului digestiv restabilind flora intestinală și neutralizând acidul gastric. În plus, se mai spune despre aceste fructe că – prin substanțele care blochează radicalii liberi din organism – reduc incidența cancerului, îmbunătățesc vederea și reglează sistemul cardiovascular.

Rețetă de cușcuș + curmale

Dacă te-am convins din punct de vedere medical, te ‚provocăm’ și din punct de vedere culinar: îți propunem o rețetă de cușcuș cu curmale, pe care o poți consuma simplu sau pe post de garnitură.

Foto: Shutterstock/ Fanfo

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad
  • 200g cușcuș
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri migdale crude tocate
  • 1 portocală
  • 14 curmale fără sâmburi

Lasă migdalele și curmalele în apă călduță la hidratată timp de 1-2 ore. Apoi macină grunjos migdalele, iar curmalele taie-le bucățele. Curăţă portocala de coajă, în așa fel încât să rămână numai pulpă și apoi taie fiecare felie în 4-5 bucăți. Cușcușul pune-l într-un castron și deasupra toarnă 1 cană de apă clocotită, ca să îl înmoaie. Lasă-l așa timp de 20 min, timp în care pregătește sosul de curmale.

Pune migdalele să se călească puțin în uleiul de măsline, iar după câteva minute adaugă curmalele și portocalele, lăsând compoziția timp de 4-5 min la foc mic. Adaugă apoi sosul de curmale peste cuș-cuș și servește-l cald. Aroma exotică îți va aminti de bucătăria marocană!

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri