Uleiul esențial este deja nelipsit din orice trusă zilnică de îngrijire. Astăzi, însă, vom vorbi despre sora lui mai mică și mai puțin cunoscută, dar cu nenumărate proprietăți benefice: apa florală, numită și hidrolat.

Care sunt beneficiile apelor florale?

Având o concentrație mai mică de ingrediente active decât uleiul esențial din aceeași plantă, apa florală poate fi folosit fără probleme direct pe piele, chiar și pe cea sensibilă.
Apa florală are întrebuințări multiple, de la aplicarea zilnică pentru tonifierea și curățarea pielii, până la împrospătarea aerului din cameră. O poți folosi ca atare sau combinată cu alte produse de îngrijire, în funcție de nevoile pielii tale. Iar dacă obișnuiești să îți prepari acasă cosmeticele, apele florale sunt, cu siguranță, cu must-have printre ingredientele pe care le folosești.

Apele florale stimulează simțirile și au efect benefic pentru simțuri. În funcție de aroma aleasă și de planta din care este obținută, apa florală poate induce o stare profundă de relaxare, te poate energiza sau te poate răcori într-o zi toridă de vară. Folosește apa florală preferată, ori de câte ori ai nevoie de o transformare a stării de spirit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Apa florală este eficientă atât pentru îngrijirea corpului, cât și a părului. Având o textură lejeră,  asigură îngrijire corporală de la A la Z; este ușor de aplicat și potrivit fiecărui tip de piele sau păr.

4 ape florale pentru îngrijirea ta zilnică:

Reechilibrare și relaxare - Apă de flori de portocal. Reduce efectele negative ale stresului și combate insomniile, datorită proprietăților calmante și relaxante. Este un toner natural, energizând și susținând regenerarea pielii. Folosită regulat, aceasta conferă o stare de bine și de echilibru, prin acțiunea revitalizantă și relaxantă.

Acțiune calmantă - Apa de mușețel. Este o apă vindecătoare, cu proprietăți calmante și antiinflamatorii, potrivită pielii sensibile, predispuse la iritații. Poate i folosită și în îngrijirea copiilor sau a femeilor însărcinate, fiind un produs cu acțiune delicată asupra pielii.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Tratează delicat iritațiile - Apa de lavandă. Are efect calmant și răcoritor, perfectă pentru sezonul cald. Este recomandată mai ales în cazul pielii cu probleme estetice de cuperoza sau în cazul iritațiilor. De asemenea relaxează și energizează pielea stresată și lipsită de strălucire.

Curățare și energizare - Apa de rozmarin. Aceasta este eficientă în combaterea excesului de sebum și a mătreții. Utilizată în îngrijirea părului previne deteriorarea și căderea acestuia, stimulând, în același timp, creșterea. Este recomandată, în special, în cazul pielii grase, datorită acțiunii sale purifiante și antibacteriene. Folosită în sesiunile de aromaterapie, aceasta stimulează memoria și îmbunătățește concentrarea.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Apa florală, la fel ca toate produsele de îngrijire pe care le folosești, este important să fie 100% naturală. Doar așa te poți bucura de toate beneficiile pentru sănătate, fără a te expune riscurilor.

Articol oferit de www.bioalchimia.ro

Foto: Mareefe


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri