Uleiul esențial este deja nelipsit din orice trusă zilnică de îngrijire. Astăzi, însă, vom vorbi despre sora lui mai mică și mai puțin cunoscută, dar cu nenumărate proprietăți benefice: apa florală, numită și hidrolat.

Aceasta este un produs secundar al procesului de producție a uleiului esențial, cu o concentrație moderată de substanțe active și cu un parfum discret, date de planta din care a fost obținută.

Apa florală își găsește repede locul în ritualul zilnic de îngrijire. Ea poate fi folosită ca atare pentru curățarea și energizarea tenului, fiind o alternativă naturală pentru toner, sau poate înlocui parfumul clasic, în cazul în care ai pielea sensibilă. Are, de aemenea, acțiune hidratantă și poate completa cu succes efectul unui produs hrănitor.

O modalitate excelentă de a folosi apele florale este și aromaterapia. Datorită mirosului lor plăcut și proprietăților specifice, acestea îmbunătățesc starea de spirit și sunt un adevărat răsfăț al simțurilor. Tot ce trebuie să faci este să alegi aroma preferată, cu acțiunea potrivită pielii tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Cum se obțin apele florale?

Apa florală (hidrolatul) este produsă în urma procesului de distilare a plantelor, în fabricarea uleiului esențial.

Vaporii proveniți prin distilare sunt recondensați și astfel se obține un lichid incolor și parfumat, compus din apă și ulei esențial. Concentrația de ulei esențial din hidrolat este foarte mică, de aproximativ 0.1%, făcând din produsul astfel obținut unul deosebit de versatil și blând cu pielea.

Pe ambalajul apelor florale se regăsește, de cele mai multe ori, și concentrația acestora, care nu se referă la procentul de ulei esențial din compoziția produsului. O apă florală cu o concentrație de 3% se traduce prin: pentru obținerea a 100 kg de hidrolat, au fost necesare 3kg de plante uscate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri