Specialistul dermatolog explica daca aceasta afirmatie este sustinuta si prin dovezi medicale sau reprezinta un simplu mit.

Sfaturi pentru ingrijirea pielii

Un prim pas este evitarea hainelor prea stramte, care se freaca de piele. Ba mai mult, daca purtam o palarie, ochelari de soare, o casca in timpul practicarii diferitelor sporturi sau alte echipamente de protectie, este recomandat ca ele sa fie curatate frecvent deoarece aceste suprafete pot colecta murdarie si sebum, care vor fi apoi transferate pe piele.

“Este recomandat sa evitam contactul dintre maini si fata, mai ales in timpul exercitiilor fizice, cand atingerea fetei va transfera pe piele bacterii. Cele din urma se dezvolta in medii umede, cum ar fi sala de gimnastica, iar contactul lor cu pielea va duce la posibila aparitie a pustulelor. Excesul de transpiratie poate fi sters cu un prosop curat si uscat, in niciun caz cu mainile sau tricoul”, atentioneaza specialistul dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

In cazul persoanelor care au parul lung, purtarea parului pe spate si prinderea bretonului – daca el exista - poate impiedica rezidurile si sebumul in exces sa infunde porii. O coada de cal este recomandata mai ales in timpul exercitiilor de fitness.

Desi majoritatea machiajului de pe piata este noncomedogenic - deci nu ar trebui sa infunde porii, cste recomandat sa nu fie folosit in timpul antrenamentului, ci sa fie aplicat dupa.

In cazul necesitatii unui tratament medicamentos, este recomandat ca acesta sa se faca la recomandarea medicului dermatolog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri