25 Mai 2017 publicat în Tratamente naturiste 14 share-uri

Ciresele, in mod particular cele dulci, sunt un aliment foarte dens din punct de vedere nutritional. Rosul lor ardent si gustul aromat si savuros ascund o bogatie nutritionala unica. Ciresele sunt bogate in fibre, potasiu si Vitamina C, carotenoide, melantonina si multe alte elemente benefice organismului.

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de cirese

5. Consumul de cirese ajuta in dietele de slabire

Datorita bogatiei lor minerale si vitaminelor pe care le contin, ciresele pot fi consumate nu doar ca desert ci ca o gustare serioasa, mult mai sanatoasa. Zaharul si nutrientii pe care ciresele le contin sunt suficiente pentru a anula senzatia de foame pentru un timp mai indelungat. Iata de ce, ciresele sunt un bun adjuvant in curele de slabire.

6. Ciresele reduc durerea musculara dupa efortul fizic

Atletii care au consumat suc de cirese inainte de un efort mai indelungat, s-au confruntat cu mai putina „febra musculara”, a aratat un studiu recent. Punem acest lucru tot pe seama proprietatilor anti-inflamatorii si antioxidante a cireselor.

Foto: Pexels

7. Consumul de cirese ajuta sanatatii inimii

Un component care se gaseste in cirese activeaza proliferatorul peroxizomului (PPAR). PPAR pot fi activati de anumiti acizi grasi naturali si de diferiti compusi sintetici, denumiti proliferatori ai peroxizomului (peroxisome proliferators). Acesti receptori joaca un rol important în diferentierea adipocitelor si regleaza genele implicate în metabolismul lipidic si sensibilitatea la insulina. La om, PPAR se gasesc la nivelul tesuturilor tinta pentru actiunea insulinei, cum ar fi tesutul adipos, muschii striati si ficatul. (info via www.bmj.ro)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Activarea PPAR reduce si riscul atacului de cord si de boli de inima.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri