18 Mai 2017 publicat în Tratamente naturiste 21 share-uri

Fiindca are o aroma foarte puternica, de obicei ceaiul de iasomie este asociat cu un ceai de baza, precum ceai verde, negru, alb sau oolong, menit sa ii absoarba mireasma si sa ii potenteze calitatile tamaduitoare.

Beneficiile iasomiei: Ceai de iasomie, flori de iasomie, frunze de iasomie, ulei de iasomie

Fiindca are o aroma foarte puternica, de obicei ceaiul de iasomie este asociat cu un ceai de baza, precum ceai verde, negru, alb sau oolong, menit sa ii absoarba mireasma. Combinat astfel, are rolul de a accelera metabolismul, ajutand corpul sa arda caloriile.

Foto: Veronika Synenko /Shutterstock

In aceasta formula, ceaiul de iasomie poate contribui la prevenirea atacului de cord (scade colesterolul rau) si a diabetului, dar si la fortifierea sistemului imunitar.

Totodata, el ajuta si la prevenirea aparitiei celulelor canceroase. Ceaiul verde, cu care iasomia este combinata cel mai frecvent, are proprietati anticancer remarcabile datorita continutului sau de polifenoli care protejeaza impotriva radicalilor liberi si a altor invadatori carcinogenici si nocivi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Unele cercetari arata ca ceaiul verde combinat cu iasomie ajuta la reducerea riscului aparitiei cancerului de san, a cancerului de plaman si a altor tipuri de cancer. Anumiti compusi din ceaiul verde inhiba producerea anumitor enzime periculoase care se gasesc in celulele si tumorile canceroase. In plus, ceaiul verde este bogat in antioxidanti care intarzie procesul de imbatranire.

Cercetatorii au descoperit ca ceaiul verde combinat cu iasomia are si proprietati antibacteriene. El poate alina durerile musculare sau durerile cauzate de inflamatia cronica, precum durerea de artrita sau articulatii. Un astfel de ceai se prepara astfel: la 200-250 ml de apa fierbinte se adauga o lingurita de ceai. Se lasa la infuzat pret de 2-3 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se indulceste dupa gust cu miere,

“Daca in perioada anotimpurilor de primavara si vara chinezii obisnuiesc sa bea ceai verde pentru a reduce transpiratia si starile de rau datorate caldurii, in timpul iernii si toamnei ei recomanda consumul de ceai de iasomie. Ceaiul de iasomie este relaxant in perioadele de stres crescut, imbunatateste circulatia si creste rezistenta la frig a organismului. Se poate consuma in combinatie cu ceaiul verde, avand o aroma si savoare deosebita”, se arata pe vegis.ro.

Datorita proprietatilor sale analgezice, frunzele de iasomie pot fi folosite in prepararea anumitor remedii naturiste menite sa aline durerile de cap.

Florile de iasomie sunt pretioase si in ingrijirea tenului. Lasa-le la inmuiat peste noapte intr-un vas si foloseste aceasta solutie pentru a-ti spala tenul si pentru a aplica comprese pentru pungile de sub ochi. Se folosesc flori uscate de iasomie.

Uleiul esential de iasomie are o aroma divina si un efect linistitor asupra creierului, fiind indicat si in cazul depresiei, al libidoului scazut, al anxietatii si al insomniei. Conform unui studiu efectuat de Smell and Taste Treatment and Research Foundation din Chicago, aroma de iasomie favorizeaza eliberarea anumitor hormoni care cresc buna dispozitie si reduc anxietatea. Aroma de iasomie relaxeaza sistemul nervos si favorizeaza reglarea batailor inimii, avand totodata un usor efect sedativ.

Pune cateva picaturi esential de ulei de iasomie in camera, intr-un pahar cu apa fierbinte sau intr-un vas special pentru aromaterapie.

Foto: kazmulka /Shutterstock

Foto homepage: Kyselova Inna /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri