11 Mai 2017 publicat în Tratamente naturiste 120 share-uri

Capsunile sunt foarte iubite datorita formei lor care se aseamana cu o inima, culorii lor rosii sangerii, aromei parfumate si gustului divin. Continutul lor bogat de vitamine si nutrienti le recomanda si ca un ajutor de nadejde in mentinerea sanatatii organismului nostru. Iata nenumarate motive pe care le ai ca sa iubesti capsunile:

Tratamente naturiste: Beneficiile capsunilor

6. Consumul de capsuni ajuta functionarii creierului

Radicalii liberi sunt agentii responsabili pentru imbatranirea creierului. Datorita activitatii radicalilor liberi, tesuturile neuronale se deterioreaza. Consumul regulat de capsuni te poate ajuta sa reduci actiunea radicalilor liberi asupra creierului.

Pe langa vitamina C si fitochimicale, capsunile sunt de asemenea bogate in iodina, care de asemenea ajuta bunei functionari a creierului. Datorita continutului bogat de potasiu, carea ajuta memoriei, capsunile sunt considerate un fruct pentru creier.

7. Consumul de capsuni ajuta in caz de presiune crescuta in sange

Capsunile sunt bogate in potasiu si magneziu, ambele fiind eficiente pentru scaderea presiunii din sange. Potasiul dilata vasele de sange si ajuta la reducerea hipertensiunii si usurand parcursul sangelui prin tot corpul. Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. In plus, capsunile prezinta si proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Foto: Pixabay

8. Capsunile sunt bune pentru bolile de inima

Capsunile au un continut ridicat de fibre si un nivel crescut de antioxidanti cum ar fi Vitamina C, aceasta combinatie fiind foarte buna pentru inima. De asemenea, vitamina B care se regaseste in capsuni ajuta la intarirea mushiului inimii.

9. Consumul de capsuni asigura elasticitatea pielii

Acidul elagic continut de capsuni favorizeaza elasticitatea pielii, impiedicand-o sa devina flasca. Acidul elagic si celelalte fitochimicale prezente in capsuni au un efect antiinflamator, dar si de protectie a inimii. In plus, anumite studii arata ca acidul elagic are proprietati anticancer, impiedicand dezvoltarea celulelor canceroase.

10. Consumul de capsuni scaee riscul aparitiei bolilor degenerative

Consumul de capsuni poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative. Deoarece contin acid folic din abundenta (la populatia in varsta o cantitate insuficienta de acid folic poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive), capsunile sunt recomandate pentru a va reface rezervele de acid folic din organism.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri