Descopera care sunt calitatile terapeutice extraordinare care se ascund in delicioasele si parfumatele portocale!

Portocalele sunt bogate in polifenoli, antioxidanti ce lupta impotriva imbatranirii pielii, protejand in acelasi timp si impotriva infectiilor virale.

Foto: Suc de portocale, Shutterstock

Consumul de portocale contribuie si la mentinerea vederii caci portocalele contin carotenoizi. Acesti compusi speciali sunt convertiti ulterior de catre organism in vitamina A, prevenind astfel degenerarea maculara oculara. In plus, potasiul si vitamina C care se regasesc in compozitia portocalelor au si ele efecte benefice asupra vederii.

Portocalele previn aparitia bolilor de inima si regleaza tensiunea arteriala. Hesperidina reduce nivelul de colesterol din sange si impiedica depunerea sa pe artere, protejand astfel impotriva bolilor cardiovasculare. Mai mult, magneziul din portocale contribuie si el la mentinerea unei tensiuni arteriale bune.

Creierul beneficiaza si el de pe urma consumului de portocale. Acidul folic continut de portocale ajuta la dezvoltarea si mentinerea sanatatii creierului, fiind de aceea recomandate chiar si femeilor insarcinate.

Ca orice fruct, portocalele contin si zaharuri. Au un indice glicemic rezonabil, de 40, fiind de aceea indicate chiar si persoanelor care sufera de diabet (consumate bineinteles cu moderatie, fara a face exces).

Foto homepage: Portocale, felii portocale via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri