Toamna se numara beneficiile pentru sanatate: natura abunda de bunatati, unele mai colorate si mai aromate decat altele, iar fructul-vedeta al acestui sezon este fara indoiala strugurele!

Beneficiile strugurilor: Fructul tineretii fara batranete

Cand vine vorba de ingrijirea pielii, strugurii sunt cu adevarat o crema antirid...delicioasa! Savuroasele fructe ale toamnei sunt o sursa importanta de flavonoide, antioxidanti puternici ce incetinesc procesul natural de imbatranire si reduc daunele cauzate de radicalii liberi. „In plus, semintele de struguri contin uleiuri hidratante cu proprietati anti-imbatranire si tocmai de aceea constituie ingrediente de baza si pentru cosmeticele anti-aging. Putem mentine pielea frumoasa si sanatoasa atat prin consumul de struguri cat si prin aplicarea diverselor masti obtinute din acest fruct.

Pentru a profita din plin de valoarea strugurilor si de beneficiile pe care le ofera organismului nostru, ar fi bine sa mancam atat coaja, cat si samburii. Oricat ar parea de neplacuta la gust, amaruie, ori inecacioasa, coaja strugurilor contine cantitatea cea mai mare de resveratrol, cel mai puternic antioxidant. In plus, samburii de struguri contin uleiuri ce au un rol benefic pentru sanatatea vaselor de sange, reduc colesterolul si combat hipertensiunea arteriala. Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol, quercitina si antioxidanti. Datorita acestei compozitii complexe, strugurii mentin sanatatea ficatului, fiind un remediu impotriva litiazei biliare, benefic pentru sanatatea rinichiului, scazand aciditatea urinei” explica Dr. Tania Bejan, specialist Ropharma si medic imunolog.

Beneficiile strugurilor: Adio probleme digestive!

Datorita continutului ridicat de fibre si minerale, strugurii sunt un veritabil digestiv natural. Cura cu struguri este recomandata persoanelor care sufera de constipatie si balonare sau celor care vor sa inceapa o cura de detoxifiere, date fiind proprietatile puternic purificatoare, diuretice şi depurative ale acestor fructe.

In unele cazuri insa, consumul de struguri nu poate reface dezechilibrul din organism si acoperi lipsurile, iar in aceste cazuri este nevoie sa apelam la suplimente alimentare.

***

Siropul Vita Grapes de la Ropharma este un supliment alimentar ce contine extracte de struguri si asigura o doza importanta din cel mai puternic antioxidant natural: resveratrolul.

Foto int: cos cu struguri - shutterstock.com

Foto homepage: Struguri rosii, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri