Semintele de canepa reprezinta un dar al naturii, fiind cele mai nutritive din lume. Au cea mai echilibrata concentratie de proteine, grasimi esentiale, vitamine si enzime combinate cu o lipsa relativa de zahar, amidon si grasimi saturate.

Iata ce nu stiai despre semintele de canepa:

Canepa are numeroase utilizari industriale (este folosita in productia hartiei, industria textila, constructii si in numeroase produse de ingrijire personala) dar, pe langa toate acestea, este un aliment complex care vine cu numeroase beneficii pentru sanatate. Semintele de canepa contin toti cei 9 aminoacizi esentiali si sunt singurul aliment cunoscut care contine ratia perfecta de acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.

Este important de stiut faptul ca semintele de canepa nu au inhibitori de tripsina si nu produc alergii, fiind unele dintre cele mai bogate surse de hrana din lume. Pot fi consumate in moduri variate cum ar fi salate de legume si fructe, cereale, produse de panificatie, retete de paste si orez, lapte de canepa, smoothie-uri.

Proprietati seminte de canepa

Semintele de canepa au un gust similar cu semintele de pin si de floarea soarelui si pot fi folosite in orice reteta. Cele decorticate contin 30% proteine (din care, mai mult de jumatate, este proteina usor de digerat, numita si edestina, care stimuleaza producerea de anticorpi care intaresc sistemul imunitar), 42% grasime si 15% carbohidrati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto: Shutterstock.com; canepa, seminte de canepa

Semintele de canepa contin acizi grasi esentiali care pot reduce nivelul colesterolului din sange. Acest lucru tine inima sanatoasa si previne acumularea placii bacteriene in artere, fapt care poate duce in cele din urma la atac de cord si accident vascular cerebral. Acizii grasi reduc, de asemenea, inflamatia care poate provoca hipertensiune arteriala si circulatia sanguina proasta.

Consumul regulat de seminte de canepa, poate preveni boli precum Parkinson si Alzheimer si, totodata, pot imbunatati memoria si starea de spirit prin atenuarea simptomelor de anxietate si depresie.

In cazul celor care sufera de diabet, semintele de canepa sunt de ajutor deoarece pot controla nivelul de zahar. Acest lucru se datoreaza in principal grasimilor sanatoase care ajuta la absorbtia rapida a glucozei din sange si transformarea ei in energie. Prin urmare, pofta de dulce va scadea, iar nivelul de energie va creste.

Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Canepa este singura samanta comestibila care contine acid gamma-linolenic, benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei, fiind benefic in mentinerea echilibrului hormonal. Proteina din semintele de canepa contine toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul nu ii poate produce, si anume leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina si treonina.

Consumul de seminte de canepa asigura sursa necesara de imunoglobine, necesare pentru producerea anticorpilor si intarirea sistemului imunitar.


Foto homepage: Shutterstock.com. canepa, seminte de canepa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri