Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind adesea raspandite la persoanele trecute de 70 de ani.

Chiar daca exercitiile fizice nu constituie o activitate atat de frecventa in lunile friguroase, este foarte important ca persoanele care sufera de afectiuni reumatice sa practice sport aproape zilnic, deoarece asigura sanatatea si fortifierea articulatiilor, amelioreaza rigiditatea articulara si slabiciunea musculara. Mai mult de atat, activitatea fizica reduce sansele declansarii unor alte boli mai grave asociate problemelor reumatice precum osteoporoza, sclerodermia sau spondilita anchilozanta.

Sunt tot mai multe persoane care prezinta probleme reumatice si totusi merg mult timp cu dureri pentru ca poarta incaltamintea nepotrivita. Cel mai bine este sa purtati incaltari cat mai comode, care nu pun presiune pe talpa piciorului si nu va strang. Acestea trebuie obligatoriu sa fie din piele sau sa prezinte sireturi si o talpa cat mai flexibila, care atenueaza eventualele socuri. De asemenea, desi hrana nu are niciun efect asupra artrozei (din ce se cunoaste deocamdata) exista indicatii conform carora o dieta cu legume si fructe sau acizi grasi nesaturati poate ajuta la diminuarea durerilor. Evident, trebuie mentinuta o greutate corporala constanta, deoarece persoanele care se ingrasa necontrolat prezinta riscul de a pune presiune pe articulatii sustine dr. Tania Bejan, medic specialist Ropharma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Aditional tratamentelor de ameliorare a simptomelor si preventia acutizarii acestora in timpul iernii, specialistii Ropharma recomanda si terapia medicala cu rol adjuvant in mentinerea sanatatii musculare si a oaselor. Lipoartrin Forte este suplimentul natural de la Ropharma ce asigura o combinatie inovativa a lactoferinei cu glucozamina, condroitina si vitamina C pentru sanatatea articulatiilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri