Beneficii pentru sanatate ale prazului
1 Scaderea colesterolului
Antioxidantii cu sulf si alicina din compozitia prazului scad nivelul colesterolului prin inhibarea HMG-CoA (asemanator medicamentelor de sinteza-statine)- o enzima hepatica necesara pentru sinteza colesterolului.
2 Efect antimicrobian
Substantele cu sulf (antioxidantii) din praz inhiba dezvoltarea bacteriilor, a virusurilor si a fungilor, efect asemanator cu cel al usturoiului si al cepei.
3 Imbunatatirea circulatiei
Alicina stimuleaza sinteza oxidului nitric o substanta endogena cu rol vasodilatator, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si optimizeaza fluxul sanguin la nivelul tesuturilor.
De asemenea, are un efect antiagregant, asemanator aspirinei, care ajuta la preventia formarii de trombi in artere si vene, care stau la baza aparitiei infarctului de miocard sau a trombozei venoase periferice.
4 Boli cardiovasculare
Prazul contine un antioxidant flavonoid denumit kampferol, cu rol protector asupra vaselor de sange. Continutul important de acid folic protejeaza inima prin scaderea nivelului de homocisteina.
Nivelul crescut de homocisteina in sange este un factor de risc independent pentru bolile cardiovasculare.
sursa foto:sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie