Capsunile sunt fructe de sezon cu proprietati remarcabile, de care trebuie sa profitam, pentru a ne "invigora" organismul.

6 Boli inflamatorii digestive

Capsunile s-au dovedit foarte benefice si in tratamentul adjuvant al bolilor inflamatorii intestinale precum colita ulcerativa, boala Crohn, colonul iritabil.

Capsunile contin acid salicylic, cu proprietati antiinflamatorii, asemanatoare aspirinei.

7 Degenerescenta maculara

Continutul mare de pigmenti si de vitamine din capsuni, in special vitamina C si antioxidantii, le recomanda ca si un excelent mijloc de prevenire al acestei afectiuni degenerative.

8 Artrita reumatoida

Capsunile sunt extraordinar de bogate in vitamina C, vitamina considerata printre cei mai puternici agenti de prevenire a bolii reumatice.

O portie dubla de capsuni, adica de 300 grame consumate zilnic, asigura mai mult decat dublul necesarului zilnic de vitamina C.

9 Varice

Pentru tratarea varicelor se tine o cura de minimum doua saptamani, timp in care se consuma 1-1,5 kilograme de capsuni proaspete pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Conform unor studii recente, substantele fenolice si pigmentii din capsuni au efect tonic vascular, previn stazele venoase si inflamarea varicelor si a hemoroizilor.

10 Constipatie

Fibrele din aceste fructe ajuta la normalizarea florei intestinale, si ajuta la eliminarea reziduurilor din intestin. Cura cu capsuni este unul din cele mai simple si cele mai eficiente mijloace pentru a scapa de constipatie. Se consuma aproximativ 1 kg de capsuni/zi, timp de 10 zile.

Capsunile si Proprietatile lor nutritive

1 Vitamina C

2 Mangan

3 Fibre

4 Acid folic

5 Iod

6 Potasiu

7 Magneziu

8Vitamina K

9 Acizi grasi omega-3

10 Antioxidanti

  • Antocianine
  • Flavonoizi (catehine, kampferol, quercetina)
  • Acid elagic
  • Acid salicylic
  • Acid vanilic
  • Acid cinamic
  • Taninuri
  • Resveratrol

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu

10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre


articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri