Savoarea lui exotica, culoarea vie, proprietatile nutritionale, fac din fructul kiwi un "prieten" de nadejde al sanatatii.

5 Impiedica degenerarea maculara

Degenerarea maculara este responsabila de pierderea acuitatii vizuale la adulti, odata cu inaintarea in varsta. Consumul regulat de kiwi si alte fructe bogate in vitamina C si caroten asigura o buna protectie fata de acest fenomen.

6 Protectie fata de bolile cardiovasculare

Consumul regulat de kiwi duce la scaderea colesterolului si a trigliceridelor, oferind protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Un alt efect al acestui fruct, asemanator aspirinei, este ca impiedica formarea de cheaguri care pot astupa vasele.

7 Frumusetea pielii

Vitamina C continuta in kiwi ajuta la productia de colagen din piele, care scade cu inaintarea in varsta, ducand la aparitia ridurilor. Si vitamina E din kiwi protejeaza pielea de efectele radiatiilor UV.

8 Antioxidant puternic

Kiwi contine antioxidanti puternici din categoria carotenoizilor: beta-caroten, luteina, zeaxantina. Acestia reduc riscul aparitiei celulelor canceroase prin protectia impotriva radicalilor liberi.

9 Arginina

Fructele kiwi contin arginina, un aminoacid esential care ajuta sistemul imunitar si creste metabolismul.

10 Cura de slabire

Kiwi are foarte putine calorii si este recomandat in toate curele de slabire, fiind un bun vitaminizant si mineralizant. Sunt indicate si curele de detoxifiere in care se mananca numai fructe kiwi 1-3 zile.


va recomandam:

Parfait de kiwi si caise confiate

Revigoreaza-ti organismul prin cura de kiwi

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto: sxc.hu

articol de ioana p.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri