Tusea poate fi calmata si tratata cu leacuri din farmacia naturii, intr-un mod foarte eficient.

Tratamente naturiste pentru tuse

1 Sirop de ridiche neagra

Siropul de ridiche neagra vindeca orice fel de tuse (seaca sau productiva), avand si proprietati imunostimulatoare. Este excelent si pentru copii.

Se spala o ridiche neagra si se pune intr-un bol ca sa nu se rastoarne. La capatul cu frunze se face o scobitura, care se umple cu o lingurita de miere naturala (de preferat de tei).

Se poate aseza ridichea langa o sursa de caldura (soba, calorifer). In 6-12 ore, ridichea va lasa un sirop, din care se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi. Pe masura ce se consuma siropul, se umple din nou scobitura cu miere, pana ce coaja ridichii incepe sa se stafideasca.

O alta metoda pentru a obtine sirop de ridiche neagra: se spala bine 1-2 ridichii negre, se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja si se aseaza intr-un castron de ceramica, in straturi alternative: un rand felii, un rand zahar/miere. Vasul se poate tine 6-12 ore langa o sursa de caldura, pana cand apare siropul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Kaufland anunță programul magazinelor de Paște

2 Vinul de ceapa

Ceapa amelioreaza tusea, dar si durerile de gat si durerile de cap datorate sinuzitei.
Intr-o sticla sau un vas (care sa nu fie de plastic) se pun:

  • 200 g ceapa tocata marunt
  • 100g miere poliflora
  • 500-600 ml vin natural de tara (rosu/alb)

Acest amestec se lasa la macerat, la loc caldut, zece zile, dupa care se filtreaza si se iau cate trei- patru linguri/zi. Si copiii pot lua cate o lingurita de trei ori pe zi.

sursa foto: shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri