11 Beneficii uimitoare ale pepenelui galben

12:08, 14 August 2012 publicat în Tratamente naturiste124 share-uri

Pepenele galben este un aliment-medicament, ale carui beneficii il fac un adevarat izvor de sanatate si frumusete. Pepenele galben este cunoscut si cultivat de milenii in India si Orientul Mijlociu iar in Europa a inceput sa fie cunoscut si cultivat inca din timpul Imperiului Roman.

Pepenele galben si principalele lui beneficii

1. Pepenele galben-sursa majora de vitamina A

Pepenele galben este una din cele mai importante surse naturale de vitamina A. Pepenele galben contine vitamina A sub forma de beta-caroten, care este cea mai puternica forma de provitamina A. Datorita beta-carotenului pepenele are culoarea galbena sau portocalie.

Beneficiile vitaminei A asupra vederii si mai ales asupra vederii la lumina slaba sunt binecunoascute. Vitamina A este deasemenea indispensabila pentru o piele sanatoasa si pentru protectia mucoaselor.

Citeste si:
COSMETIC PLANT lansează 6 produse noi ce au la bază extract de...
COSMETIC PLANT lansează 6...

Daca aveti pielea uscata, scuamoasa, fisurata incercati o cura de pepene galben si veti observa diferenta!

2.Vitamina C

Pepenele galben este o sursa majora de vitamina C, mult mai importanta decat ruda sa cu miez rosu, care are de 4 ori mai putina vitamina C.

Citeste si:
Saliva, un aliat prețios pentru a avea dinți albi și sănătoși
Saliva, un aliat prețios...

Vitamina C este unul din cei mai puternici antioxidanti hidrosolubili, precum si un regenerator pentru alti antioxidanti din organism.

Carenta de vitamina C este implicate in asa-zisa “astenie de primavara”, datorita faptului ca pe timpul iernii scade consumul de fructe si legume.

3. Vitamina B6

Vitamina B6 sau piridoxina se gaseste in abundenta in pepenele galben, din aceasta cauza pepenele galben este deosebit de util pentru cei care au afectiuni ale sistemului nervos periferic dar si pentru sanatatea si buna functionare a sistemului nervos central.

Deasemenea, vitamina B6 ajuta la absorbtia magneziului, un mineral implicat in transmiterea nervoasa.

Sursa foto: sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri