Ceaiul verde - miracolul antioxidant al slabirii

12:08, 14 August 2012 publicat în Tratamente naturiste22 share-uri

Cercetarile au evidentiat prezenta, in ceaiul verde, a teaninei, cafeinei si catechinelor, toate extrem de importante in procesul de slabire.

Comunicat de presa Pharma Nord

Ceaiul verde, cunoscut inca de acum cinci mii de ani, cu efecte terapeutice studiate de acum doua mii de ani, avea consemnate, in anul 2004, in baza de date PubMed, peste o mie de studii stiintifice. In anul 1211, calugarul japonez Eisai scria in cartea sa "Mentine-ti sanatatea band ceai": "Ceaiul este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii si are puteri extraordinare in prelungirea vietii".

Citeste si:
Paște cu noutăți delicioase de la Mixit
Paște cu noutăți delicioase...

Astazi, aceste proprietati extraordinare nu mai sunt considerate miraculoase, fiind deja demonstrate si explicate stiintific. Astfel, stim ca ceaiul verde accelereaza arderile, creste nivelul de energie si ne ajuta sa scapam de excesul de grasime si sa ardem caloriile in plus, reducand absorbtia lipidelor si a glucidelor. In plus, ceaiul verde nu se rezuma la a ne reda silueta prin topirea grasimilor, ci previne, totodata, si aparitia ridurilor.

Cercetarile au evidentiat prezenta, in ceaiul verde, a teaninei, cafeinei si catechinelor, toate extrem de importante in procesul de slabire. Teanina produce o stare de relaxare si de buna dispozitie fara a cauza somnolenta. Tot teanina imbunatateste capacitatea de concentrare, invatare si memorare a creierului si creste nivelul cerebral de dopamina si de serotonina. In plus, ajuta la detoxifierea organismului, are efect energizant si este utilizata in tratarea oboselii cronice. Astfel, ceaiul verde poate juca un rol esential intr-o cura de slabire, pastrandu-ne capacitatile fizice si intelectuale la cote maxime si ajutandu-ne sa ne detoxifiem organismul.

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri