Pepenele galben este un aliment-medicament, ale carui beneficii il fac un adevarat izvor de sanatate si frumusete. Pepenele galben este cunoscut si cultivat de milenii in India si Orientul Mijlociu iar in Europa a inceput sa fie cunoscut si cultivat inca din timpul Imperiului Roman.

4. Acid folic

Pepenele galben contine deasemenea vitamina B9 sau acid folic, un compus extrem de important pentru sistemul nervos, impotriva anemiei si in sarcina.

Acidul folic este implicat si in prevenirea cancerului colo-rectal.

5. Sursa de K

Pepenele galben este o sursa importanta de K, la fel ca si pepenele rosu. De aceea pepene galben este deosebit de util pentru cei care sufera de retentie hidrosalina si afectiuni cardiovasculare.

In bolile cardiovasculare pepenele galben (dar si cel rosu) este un adevarat tratament hiposodat si diuretic, putand fi folosit in cure in cazul hipertensiunii arteriale, aritmiilor, anginei pectorale.

6. Tonic

Prin continutul ridicat in K pepenele galben este un adevarat tonic pentru organism, K fiind un cation cu rol important in transmiterea impulsurilor nervoase si in activitatea de pompa a inimii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

7. Apa

Pepene galben este un foarte bun hidratant si revigorant, continutul sau in apa fiind de peste 95%.

Pepenele galben ajuta la hidratarea si detoxifierea eficienta a organismului, putand fi consumat in acest scop in cure de o zi sau doua zile pe saptamana in care se consuma doar pepene galben.

Sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri